فیتواسفینگوزین در محصولات آرایشی بهداشتی  

فیتواسفینگوزین در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: اسفینگوزین یکی از لیپیدهای پوست است. فیتو اسفینگوزینها در واقع اسفینگوزین های گیاهی با خاصیت ضدالتهابی، ضد آکنه و ضدپیری هستند که به عنوان مواد اولیه در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارند.
فیتواسفینگوزین
فسفواسفینگوزین یکی از لیپیدهای طبیعی لایه شاخی پوست است. این ترکیب هم به شکل آزاد هم به عنوان بخشی از سرامیدهای پوست، چسبندگی سلول های پوست را ایجاد می کند.
Phytosphingosine
فیتواسفینگوزین ها التیام دهنده، ضدآکنه و ضدپیری هستند و کاربردهای آرایشی بهداشتی گسترده ای دارند. اما به علت مشکلات فرآوری از جمله حلالیت اندک در آب و روغن، بالا بودن دمای انحلال (بالاتر از ۹۰ درجه سانتیگراد)، متبلور شدن در دمای محیط و ریسک تشکیل رسوب با گذشت زمان در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی کمتر استفاده شده است.
با استفاده از سیستم های حمل و نقل مولکولی و حامل های فسفولیپیدی که در فاز آبی فرمولاسیون شبکه های لاملار تشکیل می دهند می توان از فیتو اسفینگوزین ها در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی استفاده نمود. ترکیب درصد لیپیدهای تشکیل دهنده این محصول شباهت به پوست داشته (بیومیمتیک ) و تمام عناصر مورد نیاز برای افزایش عملکرد سدی پوست و افزایش زیبایی پوست را دارد. فیتواسفینگوزین به صورت دولایه های فسفولیپیدی پایدارشده و قابلیت انحلال بالایی در آب دارد.
genifique lancome
ژنیفیک لانکوم
نمونه ای از کاربرد فیتواسفنگوزین در محصولات آرایشی بهداشتی
Source: wikinoticia.com

phytosphingosine
ساختار شیمیایی فیتواسفینگوزین


• فیتواسفینگوزین

ch1401

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- آکنه = Acne
P acnes
باکتری پی آکنه
acne = chronic inflammatory disorder of the sebaceous gland
آکنه = عارضه التهابی و مزمن غده پیلوسباسه
acne cyst
آکنه کیستی، کیست آکنه
acne lesions
عوارض یا زخم های آکنه ای
acne scars
اسکار آکنه، فرورفتگی یا برآمدگی های ایجاد شده روی سطح پوست در اثر عدم درمان به موقع آکنه
acne vulgaris
آکنه وولگاریس
acne
آکنه، جوش، بیماری پوستی که با التهاب مزمن غدد سبابه مشخص می شود و در اثر فعالیت بیش از حد غدد سبابه و تغییرات هورمونی ایجاد می شود.
anti acne ingredients
مواد ضدآکنه
cystic or nodular acne
آکنه کیستی یا ندولار
propionibacterium acne
باکتری پروپیونی آکنه، پروپیونی باکتریوم آکنه
retin A or retinoic acid is used in acne treatments
رتین آ یا رتینوئیک اسید برای درمان آکنه استفاده می شود
some cases of acne
برخی کیس های آکنه
2- حامل = Vehicle حامل
مواد شیمیایی بی رنگ کننده مو
3- سیست = Cyst
acne cyst
آکنه کیستی، کیست آکنه
cyst is semi fluid abnormal affirmation above or below the skin that contains pus or abnormal matter
کیست زائده ای با شکل غیر طبیعی حاوی ماده چرکی شبه سیال است که بالا یا زیر پوست تشکیل می شود
cystic or nodular acne
آکنه کیستی یا ندولار
cysts
کیست ها = برآمدگی های غیرعادی پوست که حاوی چرک یا یک مایع غیر معمول است
4- حلال = Solvent حلال
حلال ها

residual solvents = حلال باقیمانده

solvent extraction = استخراج با حلال

EXTRACTION, Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. = استخراج: استخراج با حلال های فرّار موثرترین و رایج ترین روش به دست آوردن گیاهان است.

EXTRACTS, Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. = عصاره: محصولات حاصل از استخراج با حلالهای فرّار كه تغلیظ شده است.

ABSOLUTE, Highly concentrated perfume ingredient obtained by the alcohol extraction of the concrete. The concrete is obtained by the solvent extract of the plant material. = ابسولوت به ماده عطری بسیار غلیظ می‌گویند كه با استخراج الكلی كانكریت­ها به دست می‌آید. كانكریت با روش استخراج با حلال از گیاهان به دست می‌آید.

CONCRETE, Solid waxy substance obtained by the solvent extraction of plant material, e.g., flowers, bark, leaves, etc. The absolute is obtained by alcohol extraction of the concrete. = كانكریت: ماده مومی شكل جامد كه با روش استخراج با حلال از مواد گیاهی مثل گلها، ساقه و برگ درختان به دست می آید. ابسولوت از استخراج الكلی كانكریت ها به دست می آید.

solvent extraction, Liquid–liquid extraction also known as solvent extraction and partitioning, is a method to separate compounds based on their relative solubilities in two different immiscible liquids, usually water and an organic solvent. = استخراج با حلال یا استخراج مایع مایع که به آن پارتیشنینگ نیز می گویند، روشی برای جداسازی ترکیبات بر مبنای حلالیت نسبی آن ها به دو فاز مایع غیر قابل امتزاج (معمولا آب و فاز حلال ارگانیک) می باشد
solvent extraction
استخراج با حلال
solvent extraction2
solvents
حلال ها
5- سرامید = Ceramide سرامید
سرامیدها
سرامیدها
ceramide
سرامید
ceramides
سرامیدها
سرامیدها
6- لاملار = Lamellar لایه ای، لاملار

lamellar structure = ساختار لایه لایه 

lamellar emulsifier = امولسیون کننده های لاملار 

non lamellar structure = ساختار غیرلایه ای

rigid lamellar network = شبکه لاملار صلب
7- حلالیت = Solubility
limited solubility = حلالیت محدود
8- چسبندگی = Adhesion چسبندگی
9- سرامیدها = Ceramides سرامیدها
سرامیدها
ceramides
سرامیدها
سرامیدها
10- دمای محیط = Ambient Temperature
11- فسفولیپید = Phospholipids فسفولیپید

calibrated selection of phospholipids = انتخاب كالیبره شده فسفولیپیدها

A specific ratio oil/water/phospholipids = نسبت ویژه روغن به آب به فسفولیپید
12- لایه شاخی = Stratum Corneum استراتوم کورنئوم

reinforcement of stratum corneum = تقویت ساختار لایه شاخی

stratum corneum, SC, horny layer = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه اپیدرم که به لایه شاخی معروف است.

disruption of the stratum corneum = از هم گسیختگی لایه شاخی

strong affinity with the stratum corneum = جذب تمایلی قوی نسبت به لایه شاخی پوست 

stratum corneum is also called horny layer = استراتوم کورنئوم یا لایه شاخی

stratum corneum, outermost layer of the skin, consisting of keratinized cells. = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه پوست شامل سلول های کراتینیزه شده 
stratum corneum is also called horny layer
استراتوم کورنئوم یا لایه شاخی
stratum corneum
استراتوم کورنئوم
stratum corneum2
13- پایدارشده = Stabilized پایدارشده
14- ترکیب درصد = Composition ترکیب درصد

sebum composition = ترکیب درصد سبوم

thermal decomposition = تجزیه حرارتی

COMPOUND, A compound is a completed perfume formulation ready to be used in a product. The term “composition” and compound are interchangeable. = كامپاند به فرمولاسیون كامل عطر گفته می شودكه برای استفاده در محصول آماده است. كامپازیشن و كامپوند را می توان به جای هم استفاده نمود.

ROUNDING OUT, Perfume ingredients, often from natural origins, added to fragrance compositions to enrich, modify or soften any harsh qualities. = مواد معطر معمولاً با منشأ طبیعی كه به فرمولاسیون عطر اضافه می شود تا ویژگی های خوب به آن بدهد.
composition
ترکیب درصد
15- ترکیب درصد = Composition ترکیب درصد

sebum composition = ترکیب درصد سبوم

thermal decomposition = تجزیه حرارتی

COMPOUND, A compound is a completed perfume formulation ready to be used in a product. The term “composition” and compound are interchangeable. = كامپاند به فرمولاسیون كامل عطر گفته می شودكه برای استفاده در محصول آماده است. كامپازیشن و كامپوند را می توان به جای هم استفاده نمود.

ROUNDING OUT, Perfume ingredients, often from natural origins, added to fragrance compositions to enrich, modify or soften any harsh qualities. = مواد معطر معمولاً با منشأ طبیعی كه به فرمولاسیون عطر اضافه می شود تا ویژگی های خوب به آن بدهد.
composition
ترکیب درصد
16- عملکرد سدی پوست = Cutaneous Barrier Function عملکرد انسدادی پوست 

skin barrier function, cutaneous barrier function = عملکرد سدی پوست
عملکرد سدی پوست
cutaneous barrier function
عملکرد انسدادی پوست
عملکرد سدی پوست

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید