مواد جاذب الرطوبه در محصولات آرایشی بهداشتی  

مواد جاذب الرطوبه در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: گلیسیرین، سوربیتول، پروپیلن گلایکول و سدیم هیالورونات به عنوان مواد جاذب الرطوبه در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شوند.
گلیسیرین: یکی از بهترین عوامل رطوبت رسان است. نفوذپذیری اش در لایه شاخی پوست عالی است. اما فراریت معینی داشته و نسبت به نوسانات رطوبت محیط حساس است.
سوربیتول: نسبت به گلیسیرین قدرت کمتری برای نگه داری آب دارد اما مزیتی که نسبت به آن دارد این است که در برابر نوسانات رطوبت محیط کمتر حساس است. برای جبران فراریت گلیسیرین به عنوان مکمل در کنار آن استفاده شده است.
پروپیلن گلیکول: پروپیلن گلیکول زیست دسترس پذیری مواد فعال را به طور قابل توجهی افزایش می دهد و بنابراین حضور آن در هیدرال فاتین سه میوه باعث جبران فعالیت نامطلوب دیگر مواد جاذب الرطوبه می شود.
سدیم هایلیورانات: وقتی محلولهای سدیم هایلیورانات بر روی پوست مالیده شوند، یک لایه آب پوشیده ویسکوالاستیک اطراف پوست تشکیل می شود. این لایه ها، درست به همان شکلی که هایلیورانیک اسید موجود در ماتریکس درون سلولی دِرم (میان پوست) موجب تثبیت آب در آن ناحیه می شود، آب را در خود نگه می دارند و موجب نرم و هموار شدن پوست می شوند.

dentifiric ingredients
ترکیبات تشکیل دهنده خمیر دندان: مواد ساینده (مثل کربنات کلسیم و فسفات کلسیم که از رایج ترین ترکیبات ساینده هستند). ساینده ها سطح دندان را کدر می‌کنند به همین علت برای جبران این اثر، مواد جلادهنده نیز به فرمولاسیون خمیردندان اضافه میشود. هومکنتانت یا هیومکتانت یا مواد جاذب الرطوبه برای حفظ رطوبت، به فرمول خمیردندان اضافه می‌شود. سوربیتول مانیتول و پروپیلن گلایکول رایج ترین ترکیبات هومکتانت هستند. مواد جاذب الرطوبه، به خمیرندان قوام میبخشند. مواد طعم دهنده همانطور که از نامشان پیداست، مزه ی خمیردندان را اصلاح میکنند و طعم نسبتا ماندگاری، به دهان میدهند. مواد نگهدارنده یا پرزرواتیو شامل اسید بنزوئیک هستند که برای ممانعت از رشد باکتری ها در فرمول خمیردندان استفاده می‌شوند.
humactants
هومکتانت یا هیومکتانت یا مواد جاذب الرطوبه، ترکیبات هیدروفیل یا آبدوست هستند که آب را از بخش میانی پوست به بخش اپیدرم می‌کشانند. در رطوبت بالای ۸۰ درصد، مواد جاذب الرطوبه همچنین می‌توانند آب موجود در هوای اطراف را جذب نموده و روی اپیدرم قرار دهند. اما تبخیر از سطح پوست می‌تواند موجب خشکی شود.
toothpaste ingredients chart
 ترکیبات تشکیل‌دهنده خمیردندان: مواد ساینده: 20 تا 40 درصد، مواد پیوند دهنده: 2 درصد، مواد جاذب الرطوبه: 20 تا 40 درصد. مواد ساینده مثل اکسید آلومینیوم، کلسیم پیروفسفات، کربنات‌ها مثل سدیم بی‌کربنات، کلسیم کربنات، سیلیکا. ترکیبات پیونددهنده مثل پلیمرهایی همچون کربکسی متیل سلولز، آلجینات و صمغ‌ها. مواد هیومکتانت یا جاذب الرطوبه عبارتند از: گلیسیرین، سربیتل، پروپیلن گلایکول، مانیتول و پروپیلن گلایکول.


• مواد جاذب الرطوبه

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- جاذب = Absorbent جاذب، جذب کننده، ماده ای که جذب می کند. 
2- فرار = Volatile فرار

volatile organic compounds or VOCs = ترکیبات آلی فرار 

EXTRACTION, Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. = استخراج: استخراج با حلال های فرّار موثرترین و رایج ترین روش به دست آوردن گیاهان است.

EXTRACTS, Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. = عصاره: محصولات حاصل از استخراج با حلالهای فرّار كه تغلیظ شده است.

essential oils, an essential oil is a concentrated hydrophobic liquid containing volatile aroma compounds from plants, also known as volatile oils = اسانس های روغنی، ماده هیدروفوب غلیظ شده که حاوی ترکیبات آروماتیک فرار گیاهان می باشد. اسانس های روغنی را روغن های فرار نیز می نامند. 

AROMATHERAPY, The use of volatile plant oils, including essential oils, for psychological and physical well-being. The therapeutic use of pure essential oils and herbs in body massage,which is described by proponents as “healing, beautifying and soothing” the body and mind.The history of aromatherapy stretches as far back as 6,000 years ago in ancient Egypt. It wasn’t until the 1920’s, however, when the term was actually coined by a French chemist, R.M. Gattefosse. = آروماتراپی، استفاده از روغن‌های گیاهی شامل اسانس‌های روغنی برای سلامت فیزیكی و فیزیولوژیكی. استفاده درمانی از اسانس‌های روغنی خالص و گیاهان در ماساژ بدن، شفابخش، زیباكننده و التیام‌بخش برای بدن و ذهن می‌باشد. تاریخچه آروماتراپی به 6 هزار سال پیش به مصر باستان برمی‌گردد. در سال 1920 این واژه توسط یك شیمیدان فرانسوی به نام گَته فوزه ابداع شد.
volatile organic compounds or VOCs
ترکیبات آلی فرار
3- فراریت = Volatility فراریت

DEPTH, Refers to a fragrance odor of low volatility with a dimension that is rich and full-bodied. = عمق یك عطر به بوی عطرهایی گفته می شود كه فراریت كم دارند
4- سوربیتول = Sorbitol سوربیتول
سوربیتول
فراورده هایی که برای افزایش زیبایی استفاده می شوند
sorbitol
سوربیتول
سوربیتول
5- گلیسیرین = Glycerin گلیسرین
گلیسیرین

Glycerol, glycerin = گلیسرول، گلیسرین

vegetable glycerin = گلیسرین گیاهی
glycerin
گلیسرین
6- میان پوست = Dermis درم، بخش میانی پوست، میان پوست

epidermis = ایپدرم، روپوست

hypodermis = هیپودرم، هیپودرمیس، لایه زیر پوست

the epidermis = اپیدرم

dermis density = تراکم درم 

dermis degradation = تخریب درم

degradation of dermis fibers = تخریب فیبرهای درم 

The dermal papillae (DP) are small, nipple-like extensions of the dermis into the epidermis. = درمال پاپیلا، برآمدگی های درم به داخل اپیدرم

subcutaneous tissue is a fatty layer underneath the dermis also called adipose or subcutis tissue = بافت زیرجلدی لایه چرب زر درم که به آن آدیپوز یا بافت سابکوتیس نیز می گویند

papillary layer = the first layer of dermis located beneath epidermis and above the reticular layer = لایه پاپیلاری = اولین لایه درم که زیر اپیردم و بالای درم رتیکولار قرار گرفته است

stratum spinosum layer of the epidermis that is located between stratum granulosum and stratum germinativum = استراتوم اسپینوزوم لایه ای از اپیدرم است که بین لایه دانه دار و بازال قرار گرفته است

epidermis2 = اپیدرمیس
dermis
درم، بخش میانی پوست، میان پوست
epidermis
ایپدرم، روپوست
epidermis2
اپیدرمیس
hypodermis
هیپودرم، هیپودرمیس، لایه زیر پوست
papillary layer = the first layer of dermis located beneath epidermis and above the reticular layer
لایه پاپیلاری = اولین لایه درم که زیر اپیردم و بالای درم رتیکولار قرار گرفته است
stratum spinosum layer of the epidermis that is located between stratum granulosum and stratum germinativum
استراتوم اسپینوزوم لایه ای از اپیدرم است که بین لایه دانه دار و بازال قرار گرفته است
subcutaneous tissue is a fatty layer underneath the dermis also called adipose or subcutis tissue
بافت زیرجلدی لایه چرب زر درم که به آن آدیپوز یا بافت سابکوتیس نیز می گویند
the epidermis
اپیدرم
7- لایه شاخی = Stratum Corneum استراتوم کورنئوم

reinforcement of stratum corneum = تقویت ساختار لایه شاخی

stratum corneum, SC, horny layer = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه اپیدرم که به لایه شاخی معروف است.

disruption of the stratum corneum = از هم گسیختگی لایه شاخی

strong affinity with the stratum corneum = جذب تمایلی قوی نسبت به لایه شاخی پوست 

stratum corneum is also called horny layer = استراتوم کورنئوم یا لایه شاخی

stratum corneum, outermost layer of the skin, consisting of keratinized cells. = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه پوست شامل سلول های کراتینیزه شده 
stratum corneum is also called horny layer
استراتوم کورنئوم یا لایه شاخی
stratum corneum
استراتوم کورنئوم
stratum corneum2
8- زیست دسترس = Bioavailabe بخشی از دارو که جذب سیستم گردش خون می شود
9- رطوبت رسان = Humectant هیومکتانت، هومکتانت، هومکتان، ماده جاذب الرطوبه که اجسام را مرطوب نگه می دارد
هومکتانت، ماده جاذب الرطوبه
هومکتانت، جاذب الرطوبه
humectants
هومکتانت، جاذب الرطوبه
10- جاذب الرطوبه = Hemactant
11- یورانیک اسید = Uronic Acid یورانیک اسید

glucuronic acid = گلوکورونیک اسید، اسید گلوکورونیک

Hyaluronic acid = اسید هیالورونیک

hyaluronic acid injection-like = مواد آرایشی مشابه تزریق هیالورونیک اسید

sodium hyaluronate, sodium salt of hyaluronic acid, a glycosaminoglycan found in various connective tissue of humans = سدیم هیالورونات، نمک سدیمی هیالورونیک اسید، گلایکوز آمینو گلایکنی که در بافت همبند پوست و دیگر اعضای بدن وجود دارد 
hyaluronic acid
اسید هیالورونیک
12- سدیم هیالورونات = Sodium Hyaluronate سدیم هیالورونات

sodium hyaluronate, sodium salt of hyaluronic acid, a glycosaminoglycan found in various connective tissue of humans = سدیم هیالورونات، نمک سدیمی هیالورونیک اسید، گلایکوز آمینو گلایکنی که در بافت همبند پوست و دیگر اعضای بدن وجود دارد 
sodium hyaluronate
سدیم هیالورونات

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید