تگزاپون چیست؟  

تگزاپون چیست؟

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.



تگزاپون خمیر سفید نیمه شفاف غلیظ با بویی ملایم است که نام علمی آن سدیم لوریل اتر سولفات می باشد. تگزاپون در اکثر محصولات بهداشتی آرایشی پاک کننده خصوصاً محصولات ساخت ایران وجود دارد. تگزاپون جزء مواد فعال سطحی یا سورفکتانت های آنیونی بوده و کف کنندگی بالایی دارد.
سدیم لوریل اتر سولفات
کف حاصل از تگزاپون سبک بوده و از شکل مطلوبی برخوردار است. تگزاپون در آب های نسبتاً سخت و حاوی املاح نیز کف می کند. تگزاپون به دو صورت صدفی و معمولی در بازار یافت می شود که نوع صدفی آن برای تولید شامپوهای غیرشفاف و به اصطلاح صدفی و همچنین مایع دستشویی های صدفی استفاده می شود. تگزاپون معمولاً با درصد خلوص ۷۰ درصد وزنی عرضه می شود و به شکل خمیر بسیار ویسکوز می باشد. تگزاپون را در بازار به نام SLES می شناسند که مخفف کلمات سدیم لوریل اتر سولفات می باشد.

shampoo ingredients
ترکیبات شامپو: کوکونات دی اتانول آمید، تگزاپون صدفی، سولفوسوکسینات، کوکامیدو پروپیل بتائین
SLES+batain
ملایمت تگزاپون به صورت آمیخته با بتائین بیشتر از ملایمت هر یک به تنهایی است.
ibc96 soap chips
چیپس صابون، گلیسیرین، تگزاپون، بتائین، اسید استئاریک در نمایشگاه ایران بیوتی 96
Sodium lauryl ether sulphate with n moles EO.
 سدیم لوریل اتر سولفات، دارای n مول اتیلن اکساید می باشد. نام تجاری این ترکیب تگزاپون است و خمیری شفاف می باشد که شکل آن نشان داده شده است.
betaine is amphoteric surfactant to increase foam and viscosity and increase mildness of anionic surfactants
بتائین یا دقیقتر آن کوکامیدوپروپیل بتائین یک سورفکتانت آمفوتری است که کف و قوام را افزایش می دهد و موجب افزایش ملایمت سولفات ها می شود. در این نمودار عدد زئین آمیزه های مختلف از بتائین و تگزاپون نمایش داده شده است. همانطور که می بینید اگر این دو ترکیب به نسبت مساوی تقسیم شوند ملایمت شامپو به شکل چشمگیری افزایش می یابد.

• Texapon
• تگزاپون

ch1401

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- صدفی = Coral صدفی، نوعی رنگ فانتزی برای مو
2- خلوص = Purity
impurity = ناخالصی، آلودگی
موی زبر
3- شفاف = Transparent کاملاً شفاف 
4- لوریل = Lauryl لوریل

lauryl alcohol = لوریل الکل، الکل چرب با شاخه آلکیل 12 کربنه
کلاژن و الاستین نقش اساسی در سفتی و قوام پوست دارند.
Lauryl sulfate = لوریل سولفات
dying and toning=رنگ کردن و تغییر رنگ دادن مو
sodium lauryl sulfate = سدیم لوریل سولفات 

Laureth = lauryl ether = لورت = لوریل اتر

Sodium lauryl sulphate = سديم لوريل سولفات
lauryl
لوریل
sodium lauryl sulfate
سدیم لوریل سولفات
5- آنیونی = Anionic آنیونی، دارای بار الکتریکی منفی
6- ویسکوز = Viscose ویسکوز، با قوام
7- تگزاپون = Texapon تگزاپون، نام تجاری سدیم لوریل اثر سولفات
8- سورفکتانت = Surfactant سورفکتانت، ماده فعال سطحی
سورفکتانت، ماده فعال سطحی 

biosurfactants = بیوسورفکتانت ها

surfactant-free = محصولات فاقد سورفکتانت

surfactant or emulsifier = سورفکتانت یا امولسیفایر

biosurfactants, amphiphilic compounds produced on living surfaces = بیوسورفکتانت ها، ترکیبات آمفی فیلی (دو خصلتی) که توسط ارگانیسم های سطحی تولید می شوند 

micelles, micelle, aggregate of surfactant molecules that arrange themselves in a spherical form in aqueous solutions = میسل، مایسل، تجمع مولکول های سورفکتانت که به شکل کروی در محلول آبی
biosurfactants
بیوسورفکتانت ها
surfactants
سورفکتانت، ماده فعال سطحی
surfactants2
9- سورفکتانت ها = Surfactants سورفکتانت، ماده فعال سطحی 

biosurfactants = بیوسورفکتانت ها

biosurfactants, amphiphilic compounds produced on living surfaces = بیوسورفکتانت ها، ترکیبات آمفی فیلی (دو خصلتی) که توسط ارگانیسم های سطحی تولید می شوند 
biosurfactants
بیوسورفکتانت ها
surfactants
سورفکتانت، ماده فعال سطحی
surfactants2
10- محصولات بهداشتی = Hygiene Products محصولات بهداشتی
11- سدیم لوریل اتر سولفات = Sodium Lauryl Ether Sulfate

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید