روغن سیلیکون چیست؟  

روغن سیلیکون چیست؟

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.



روغن سیلیکون

به سیلوکسان پلیمریزه شده روغن سیلیکون می گویند. مثلا پلی دی متیل سیلوکسان یک روغن سیلیکونی است.
روغنهای سیلیکون مایع هستند.
گاهی روغنهای سیلیکونی دارای زنجیره های جانبی نیز هستند.


سیلیکون چیست؟

نام دیگر عنصر سیلیسیوم، سیلیکون است. به عبارت دیگر:
Si = سیلیسیوم = سیلیکون


siosi
سیلوکسان شالوده روغن های سیلیکونی مثل پلی دی متیل سیلوکسان را تشکیل می دهد

سیلوکسان چیست؟

سیلوکسان گروه عاملی با پیوندهای Si−O−Si است.
گروه عاملی سیلوکسان شالوده روغن های سیلیکونی از جمله پلی دی متیل سیلوکسان (دایمتیکون) است.

دایمتیکون چیست؟

دایمتیکون یا همان پلی دی متیل سیلوکسان معروف ترین روغن سیلیکونی است که به خاطر ویژگی های جالبش، کاربردهای فراوانی دارد.
برخی از این ویژگی های جالب را در ادامه با هم مرور می کنیم
به شدت دافع آب است. بنابراین برای ساخت مواد آرایشی و ضدآفتاب های مقاوم به آب استفاده می شود.
پخش شوندگی بالایی دارد. بنابراین برای کاهش احساس چسبندگی و افزایش لغزندگی کرمها و روغنهای آرایشی به کار برده می شود. باعث می شود که شانه شدن مو راحت تر شود.
فشاربخار پایینی دارد و برخلاف سیکلومتیکون ها سریع تبخیر نمی شود.
انرژی سطحی پایینی دارد. به همین علت کف های مزاحم را می تواند از بین ببرد و از تشکیل کف پیشگیری کند.
بدون بو، بدون مزه و غیرسمی است.
هدایت حرارت پایین و مقاومت حرارتی بالا دارد. به همین دلیل به عنوان روغن هیدرولیک استفاده می شود. در آزمایشگاه ها از روغن سیلیکونی برای ساخت حمام روغن استفاده می شود.
مقاومت حرارتی و برودتی بالایی دارد. تا 200 درجه حرارت و تا 40- درجه سرما را می تواند تحمل کند.


سیکلومتیکون چیست؟

گروهی از متیل سیلوکسان ها که ویسکوزیته پایین و فراریت بالا دارند.



شباهت سیکلومتیکون و دایمتیکون

هر دو گروه عاملی سیلوکسان دارند.

تفاوت سیکلومتیکون و دایمتیکون

دایمتیکون ها خطی هستند و تبخیر نمی شوند.
سیکلومتیکون ها حلقوی هستند و تبخیر می شوند.

کاربرد سیکلومتیکون ها

جایی که ماده حامل باید تبخیرشده و روی پوست نماند از سیکلومتیکون ها استفاده می شود. مثلا در ضدبوها (دئودورانت ها) و ضدعرق ها (آنتی پرسپرانت ها) از سیکلومتیکون به عنوان حامل استفاده می شود تا بعد از اینکه یک لایه از ماده موثره روی سطح پوست قرار گرفت، خودش تبخیر شود و احساس چسبندگی روی سطح پوست ایجاد نکند.
سیکلومتیکون های شرکت Dow corning در صنایع بهداشتی آرایشی معروف هستند.
برخی از روغن های سیلیکونی به علت کشش سطحی پایینی که دارند به عنوان ضدکف در فرایندهای تخمیر و تقطیر برای از بین بردن کف های مزاحم استفاده می شوند.



آیا سیلیکون ها (Silicon) یا دایمتیکون ها (Dimethicone) آیا منافذ پوست را مسدود می کند و اینکه اگر پوست چرب داریم نباید از کرم هایی استفاده کنیم که حاوی سیلیکون است؟
ببینید سیلیکون ها (Silicon) یا روغن های سیلیکونی اگر که به صورت خالص روی پوست استفاده بشوند یا در غلظت های خیلی بالا، بله، می توانند باعث ایجاد انسداد در منافذ پوست بشوند. اما مسئله اینجا است که یک مقدار کم روغن های سیلیکونی نیاز است برای اینکه پخش شوندگی محصولات آرایشی بهداشتی روی پوست زیاد بشود و آن احساس مطلوب به پوست دست بدهد. در نتیجه این اشتباه است که شما اگر منافذ باز دارید یا پوست چرب دارید بگردید دنبال یک محصولی که مطلقا از سیلیکون (Silicon) در داخلش استفاده نشده باشد.

روغن سیلیکون چیست
روغن سیلیکون و کاربردهای آن


• روغن سیلیکون

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- حامل = Vehicle حامل
مواد شیمیایی بی رنگ کننده مو
2- فرار = Volatile فرار

volatile organic compounds or VOCs = ترکیبات آلی فرار 

EXTRACTION, Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. = استخراج: استخراج با حلال های فرّار موثرترین و رایج ترین روش به دست آوردن گیاهان است.

EXTRACTS, Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. = عصاره: محصولات حاصل از استخراج با حلالهای فرّار كه تغلیظ شده است.

essential oils, an essential oil is a concentrated hydrophobic liquid containing volatile aroma compounds from plants, also known as volatile oils = اسانس های روغنی، ماده هیدروفوب غلیظ شده که حاوی ترکیبات آروماتیک فرار گیاهان می باشد. اسانس های روغنی را روغن های فرار نیز می نامند. 

AROMATHERAPY, The use of volatile plant oils, including essential oils, for psychological and physical well-being. The therapeutic use of pure essential oils and herbs in body massage,which is described by proponents as “healing, beautifying and soothing” the body and mind.The history of aromatherapy stretches as far back as 6,000 years ago in ancient Egypt. It wasn’t until the 1920’s, however, when the term was actually coined by a French chemist, R.M. Gattefosse. = آروماتراپی، استفاده از روغن‌های گیاهی شامل اسانس‌های روغنی برای سلامت فیزیكی و فیزیولوژیكی. استفاده درمانی از اسانس‌های روغنی خالص و گیاهان در ماساژ بدن، شفابخش، زیباكننده و التیام‌بخش برای بدن و ذهن می‌باشد. تاریخچه آروماتراپی به 6 هزار سال پیش به مصر باستان برمی‌گردد. در سال 1920 این واژه توسط یك شیمیدان فرانسوی به نام گَته فوزه ابداع شد.
volatile organic compounds or VOCs
ترکیبات آلی فرار
3- ضدعرق = Antiperspirant ضدعرق، آنتی پرسپیرانت، دسته از محصولات آرایشی بهداشتی هستند که به صورت موضعی روی پوست زیربغل مالیده می شوند تا خیسی ایجاد شده در اثر ترشحات غدد آکرینی را کم کنند
4- حلقوی = Areolar حلقوی
5- تبخیر = Evaporation تبخیر

evaporation of sweat = تبخیر عرق

EVAPORATION, The process of changing from a liquid to a vapor. = تبخیر: فرایند تغییر فاز از مایع به بخار
6- تخمیر = Fermentation تخمیر، فرمانتاسیون
7- منافذ = Pores منافذ

fine pores = منافذ کوچک پوست

Large pores = منافذ بزرگ

small pores = منافذ ریز

shrink pores = جمع کردن منافذ
ترکیبی حاوی پروتئین های متصل به موکوپلی ساکاریدها که در بافت همبند پوست یافت می شوند.
clogged pores = منافذ مسدودشده پوست

minimise pores = کوچک کردن منافذ

conspicuous pores = منافذ مشخص پوست 

enlarged facial pores = منافذ پوست صورت بزرگ شده

physical enlargement of pores = افزایش سایز فیزیکی منافذ

decreased elasticity around pores = کاهش الاستیسیته و کشسانی پوست اطراف منافذ

pores, openings of hair follicles = منافذ پوستی، دهانه های فولیکول

Combination dry skin may have noticeable follicles, pores, down the center of face = پوست ترکیبی مایل به خشک ممکن است فولیکولها و منافذ نسبتا بزرگ و قابل توجهی در بخش مرکزی وپایینی صورت داشته باشند

Combination oily skin has a wider distribution of the larger pores down the center of the face extending to the outer cheeks = پوست های ترکیبی مایل به چرب منافذ بزرگتری در قسمت مرکز صورت دارند که می تواند تا ناحیه بیرونی گونه ها گسترده شده باشد

Oily skin produces too much sebum also known as oil and will have larger pores = پوست چرب سبوم بیشتری تولید می کند و منافذ بزرگتری دارد

Pores are not visible or become smaller towards the outer edges of the face = منافذ پوست به چشم نمی آیند یادر قسمت گوشه خارجی صورت کوچک تر هستند

Pores become smaller towards the edge of the face = منافذ پوست به سمت بیرون صورت کوچکتر می شوند

Pores may be clogged from dead skin cell buildup in the hair follicle = منافذ پوست ممکن است در اثر انباشت سلول مرده در فولیکول مو مسدود شده باشد

Pores may be clogged on the nose, chin and center of the forehead = منافذ پوست در ناحیه بینی، چانه ومرکز پیشانی ممکن است مسدود شده باشد

when skin is oily facial pores look larger = در پوست چرب، منافذ پوست بزرگتر به نظر می آیند
Combination dry skin may have noticeable follicles, pores, down the center of face
پوست ترکیبی مایل به خشک ممکن است فولیکولها و منافذ نسبتا بزرگ و قابل توجهی در بخش مرکزی وپایینی صورت داشته باشند
Combination oily skin has a wider distribution of the larger pores down the center of the face extending to the outer cheeks
پوست های ترکیبی مایل به چرب منافذ بزرگتری در قسمت مرکز صورت دارند که می تواند تا ناحیه بیرونی گونه ها گسترده شده باشد
Comedones may be present or larger pores in the center of the face
Oily skin produces too much sebum also known as oil and will have larger pores
پوست چرب سبوم بیشتری تولید می کند و منافذ بزرگتری دارد
Pores are not visible or become smaller towards the outer edges of the face
منافذ پوست به چشم نمی آیند یادر قسمت گوشه خارجی صورت کوچک تر هستند
Pores become smaller towards the edge of the face
منافذ پوست به سمت بیرون صورت کوچکتر می شوند
Pores may be clogged from dead skin cell buildup in the hair follicle
منافذ پوست ممکن است در اثر انباشت سلول مرده در فولیکول مو مسدود شده باشد
Pores may be clogged on the nose, chin and center of the forehead
منافذ پوست در ناحیه بینی، چانه ومرکز پیشانی ممکن است مسدود شده باشد
pores
منافذ
when skin is oily facial pores look larger
در پوست چرب، منافذ پوست بزرگتر به نظر می آیند
8- مقاومت = Resistance مقاومت

wear resistance = مقاومت در برابر فرسایش

water resistance = مقاومت در برابر آب

combing resistance = مقاومت مو در برابر شانه

natural resistance = مقاومت طبیعی
دستگاه عصبی مرکزی از مغز و نخاع تشکیل شده است.
maximum resistance to electrolytes = مقاومت حداکثری نسبت به الکترولیت ها
9- ویسکوز = Viscose ویسکوز، با قوام
10- فراریت = Volatility فراریت

DEPTH, Refers to a fragrance odor of low volatility with a dimension that is rich and full-bodied. = عمق یك عطر به بوی عطرهایی گفته می شود كه فراریت كم دارند
11- غیرسمی = Non Toxic غیر سمی
non toxic
غیر سمی
12- انسداد = Blockage Or Plug انسداد در دهانه فولیکول مو
blockage or plug
انسداد در دهانه فولیکول مو
13- غیرسمی = Non-Poisenous
non-poisenous and non-irritating = غیر سمی و غیرمحرک
non-poisenous and non-irritating
غیر سمی و غیرمحرک
14- چسبندگی = Adhesion چسبندگی
15- لغزندگی = Slippery لغزندگی

slippery touch = احساس لغزندگی در هنگام لمس
16- سیلیکون = Silicon سیلیکون 
سیلیکون ها

silicone free = عاری از سیلیکون، بدون سیلیکون 

silicone coated = پوشیده با سیلیکون

silicon rubber replica = رپلیکای سیلیکون کائوچو

silicone-based primers = پرایمرهای سیلیکونی

silicone-like skin feel = احساس لمس پوستی شبیه سیلیکون، نرم و لغزنده مثل سیلیکون 

to substitute silicones = برای جایگزین کردن با ترکیبات سیلیکونی (دایمتیکون ها و سیلوکسان ها )

oil phase containing only silicones = فاز روغنی شامل فقط سیلیكون

silicone oil, liquid polymerized siloxane with organic side chains. The most important member is polydimethylsiloxane = روغن سیلیکون، سیلوکسان مایع پلیمریزه شده دارای شاخه های آلی و ارگانیک

Silicone Elastomer Blend, Dow Corning® 9040, a mixture of high molecular weight silicone elastomer in cyclopentasiloxane = آمیزه الاستومر سیلیکون 
silicon
سیلیکون
silicons
سیلیکون ها
17- پوست چرب = Oily Skin پوست چرب
منیزیم در 300 واکنش بیوشیمیایی سلولی به عنوان کوفاکتور آنزیمی نقش دارد.
combination oily skin = پوست ترکیبی مایل به چرب

oily skin, greasy skin = پوست چرب

moisturisers for oily skin = مرطوب کننده های پوست چرب

Combination oily skin has a wider distribution of the larger pores down the center of the face extending to the outer cheeks = پوست های ترکیبی مایل به چرب منافذ بزرگتری در قسمت مرکز صورت دارند که می تواند تا ناحیه بیرونی گونه ها گسترده شده باشد

Oily skin produces too much sebum also known as oil and will have larger pores = پوست چرب سبوم بیشتری تولید می کند و منافذ بزرگتری دارد
Combination oily skin has a wider distribution of the larger pores down the center of the face extending to the outer cheeks
پوست های ترکیبی مایل به چرب منافذ بزرگتری در قسمت مرکز صورت دارند که می تواند تا ناحیه بیرونی گونه ها گسترده شده باشد
Oily skin produces too much sebum also known as oil and will have larger pores
پوست چرب سبوم بیشتری تولید می کند و منافذ بزرگتری دارد
Some contain a higher alcohol content for oily skin types usually applied with a cotton pad
combination oily skin
پوست ترکیبی مایل به چرب
moisturisers for oily skin
مرطوب کننده های پوست چرب
oily skin
پوست چرب
18- سیلوکسان = Siloxane سیلیکونی، سیلوکسان

cyclopentasiloxane = سیکلوپنتاسیلوکسان

dimethicone, Polydimethylsiloxane = دایمتیکون، پلی دی متیل سیلوکسان

silicone oil, liquid polymerized siloxane with organic side chains. The most important member is polydimethylsiloxane = روغن سیلیکون، سیلوکسان مایع پلیمریزه شده دارای شاخه های آلی و ارگانیک

Silicone Elastomer Blend, Dow Corning® 9040, a mixture of high molecular weight silicone elastomer in cyclopentasiloxane = آمیزه الاستومر سیلیکون 
19- کشش سطحی = Surface Tension
surface tension of water = کشش سطحی آب 
surface tension of water
کشش سطحی آب
20- دئودورانت = Deodorant دئودورانت
دئودورانت، ضد بو

deodorant agents = ماده ضد بو، ماره بو زدا

roll-on deodorants = دئودورانت ها و ضدبوهای غلطک دار، رولی، رولان، توپی
deodorant
دئودورانت
roll-on deodorants
دئودورانت ها و ضدبوهای غلطک دار، رولی، رولان، توپی
21- ویسکوزیته = Viscosity ویسکوزیته، گرانروی، قوام، مقاومت در برابر جاری شدن

high viscosity at rest = ویسکوزیته بالا در حالت سکون 

low-viscosity topical preparation = محصول موضعی با ویسکوزیته پایین
22- دایمتیکون = Dimethicone دایمتیکون

dimethicone, Polydimethylsiloxane = دایمتیکون، پلی دی متیل سیلوکسان
دایمتیکون
dimethicone
دایمتیکون
دایمتیکون
23- ماده موثره = Active Ingredient ماده موثره
مواد موثره

entrap active ingredients = به دام انداختن مواد مؤثر 
active ingredients
مواد موثره
24- سیلیکون ها = Silicons سیلیکون ها
silicons
سیلیکون ها
25- مواد آرایشی = Cosmetic Materials مواد آرایشی
26- مقاوم به آب = Water Resistant مقاوم در برابر آب 
27- سیکلومتیکون = Cyclomethicone سیکلومتیکون
cyclomethicone
سیکلومتیکون
28- احساس چسبندگی = Sticky احساس چسبندگی
آنزیم افزایش دهنده سیکلیک آدنوزین مونو فسفات cAMP در فرآیند لیپولیز
non sticky = غیرچسبناک

Less sticky = كمتر چسبنده
برخی از ضدآفتاب ها، کاملاً معدنی هستند و فقط از فیلترهای فیزیکی مثل زینک اکساید استفاده کرده اند.
sticky, oily substance = ماده روغنی چسبناک

CLOYING, An odor that is excessively sticky sweet. = بویی كه شیرین چسبناك است

plaque = soft, sticky film that builds up on your teeth = پلاک دندان = لایه نرم و چسبناک که روی دندان انباشته می شود

BALSAMS, Sticky, resinous materials obtained from trees or shrubs which give a combined sweet-woody odor associated with well-seasoned, nonconiferous woods such as maple. = بالزام یا بِلسان: ماده رزینی چسبناك كه از درخت یا بوته به دست می‌آید و بوی شیرین چوبی دارد كه به افرا مرتبط است.

it is sticky and leaves behind sticky residue = چسبناک است و بقایای چسبناک به جا می گذارد

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید