گیاه بامبو در محصولات آرایشی بهداشتی  

گیاه بامبو در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: بامبو یا نی هندی گیاهیست که در جنگل های مرطوب و گرمسیر آسیا رشد می کند. بامبو 25 سانتی متر در روز قد می کشد و ظرف چند ماه هم قد درختانی می شود که چندین دهه از عمرشان می گذرد. بامبو هم خانواده گیاهانی مثل گندم و جو است. به عبارت دیگر، نوعی گراس یا علف است و درخت به شمار نمی آید.
بامبو» یا «نِی هندی» گیاهی است با 30 متر ارتفاع و 50 سانتی متر قطر که بومی جنگل های مرطوب مناطق گرمسیری آسیا می باشد. بامبو با سرعت 25 سانتی متر در روز قد می کشد و در ظرف چند ماه به بلندی 20 تا 30 متر می رسد، یعنی هم قد درختانی می شود که چند دهه از عمرشان می گذرد. علت این سرعت رشد فوق العاده ترکیب دو پدیده است: تقسیم سلولی بسیار فعال و افزایش طول سریع سلول ها . جالب است بدانیم بامبو هم خانواده گندم، جو و برنج است یعنی جزء خانواده گراس ها می باشد.
bambo

استفاده های روزمره

جوانه های بامبو «نرم و ارتجاعی» و در عین حال «خیلی مستحکم» هستند. به همین علت به عنوان مصالح ساختمانی برای ساخت خانه، پل و کشتی و همچنین برای ساخت ابزار و لوازم و حتی آلات موسیقی از آن استفاده می شود. بامبوهای جوان که غنی از سلولز هستند برای ساخت کاغذ مرغوب استفاده می شوند. جوانه های تازه بامبو نیز بخشی از رژیم غذایی مردم آسیا را تشکیل می دهد.

خاصیت های درمانی

این گیاه پرمایه ، دارای خاصیت های درمانی بوده و کابردهای پزشکی آن موضوع تحقیقات علمی است. عصاره جوانه بامبو دارای فعالیت ضد توموری است که ظاهراً به علت وجود برخی پلی ساکاریدهای فعال در این عصاره است.

مغز بامبو: مزایای آرایشی

ساقه بلند ، درشت و میان تهی بامبو که با یک «مغز مغذی» غنی و مخصوص پرشده، بی شباهت به ساقه موی انسان نیست. این مغز مغذی که سلولهای بلند گیاه را «آبیاری» می کند، سرشار از املاح و مواد آلی جالبی است که به کارگیری آنها در محصولات آرایشی مراقبت از پوست و مو بسیار مفید است. پلی ساکاریدها، پروتئین ها، لیپیدها و عناصر کمیاب (کلسیم، فسفر و آهن) و ویتامین ها (B1 و B2 ) از مهمترین مواد تشکیل دهنده عصاره این گیاه هستند.

bambo
نقاشی از گیاه بامبو

• Bamboo
• بامبو

ch1401

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- تازه = Fresh تازه

freshener = فرشنر، نام دیگر تونر

a fresh towel = حوله تمیز

Skin freshner = لوسیون شاداب کننده پوست 

Fresh linen cabinet = کابینت ملافه های تازه و شسته شده

Sharp fresh sweetness = شيريني طراوت بخش نافذ که در اثر استفاده از کلروفرم به عنوان شیرین کننده خمیر دندان استفاده می شود.

freshly laundered uniform = یونیفرم تمیز و خشکشویی شده

freshly isolated human keratinocyte = کراتینوسیت های تازه انسان 

EARTHY, The provocative odor of freshly turned earth, musty and rooty. = خاكی یا زمینی: روایج انگیزنده یا تحریك كننده برخاسته از خاك تازه شخم زده شده، نم دار و ریشه دار. یعنی ریشه گیاه هنوز در آن وجود دارد.

EAU DE COLOGNE, Contains the lowest concentration of 2-4% base. It’s light, refreshing and can be applied often. = ادوكلن دارای كمترین غلظت یعنی 2 تا 4 درصد اسانس پایه است. ادوكلن ها ملایم و طراوت بخش هستند و می توانند به دفعات استفاده شوند.

IONONES, One of the most valued synthetic perfume ingredients. They have a fresh, violet aroma and were first introduced into perfumery in 1936 in Violettes de Toulouse. = آیونونها: یكی از باارزش ترین مواد عطری سنتزی، رایحه تازه و گل بنفشه دارند. در سال 1936 به صنعت عطرسازی معرفی شدند.

CITRUS, Odors from citrus fruits such as orange, lemon, lime, mandarin and bergamot which give fresh, fruity top notes used especially in eau fraiche, classical and men’s colognes. = سیتروس: بوهایی كه از میوه های مركبات مثل پرتقال، لیمو، لیموترش، ماندارین و برگاموت بدست می آید و رایحه فوقانی تازه و میوه ای دارد. در ادكلن های كلاسیك مردانه استفاده می شود.

Toners also known as fresheners or astringent = به تونرها فرشنر و قابض هم گفته می شود
Toners also known as fresheners or astringent
به تونرها فرشنر و قابض هم گفته می شود
a fresh towel
حوله تمیز
freshly laundered uniform
یونیفرم تمیز و خشکشویی شده
2- بامبو = Bamboo
Bamboo, Arundinaria japonica = بامبو، قند خیزران
3- تومور = Tumor
Tumor, Neoplasm = نئوپلاسم، تومور، ضایعه ای که با رشد بیش از حد بافت بدن تظاهر می یابد

nodules are smaller tumors = ندول
nodules are smaller tumors
ندول
4- ساقه مو = Hair Shaft
5- سرعت رشد = Speed Of Growth سرعت رشد
6- ویتامین ها = Vitamins ویتامین ها
7- تقسیم سلولی = Meiosis تقسیم سلولی
8- پلی ساکارید = Polysaccharide پلی ساکاریدها 

exopolysaccharide = پلی ساکاریدهای برون سلولی

MUCOPOLYSACCHARIDES = موکوپلی ساکارید، مواد گیاهی یا حیوانی که به هم متصل می شوند و مواد ژله ای را تشکیل می دهند

sulphated polysaccharides = پلی ساکاریدهای سولفاته

sclerotium gums, polysaccharide gum produced by the bacterium Sclerotium rolfssii. = صمغ اسکلروت، صمغ پلی ساکاریدی که توسط باکتری اسکلروتیوم تولید می شود. 

pullulan,polysaccharide polymer produced from starch by the fungus Aureobasidium pullulans. = پولولان، پلی ساکارید طبیعی که از قارچ به دست می آید و فرآیند تولید آن، فرمنتاسیون ذرت نشاسته مایع در حضور یک قارچ مخمر مانند به نام پولولان 

proteoglycans, compound consisting of a protein bonded to mucopolysaccharide groups, present especially in connective tissue. = پروتئوگلایکن، ترکیبات پروتئینی که به گروه های موکوپلی ساکاریدی پیوند یافته و در بافت پیوندی بدن وجود دارند 
polysaccharides
پلی ساکاریدها
9- پلی ساکاریدها = Polysaccharides پلی ساکاریدها 

MUCOPOLYSACCHARIDES = موکوپلی ساکارید، مواد گیاهی یا حیوانی که به هم متصل می شوند و مواد ژله ای را تشکیل می دهند

sulphated polysaccharides = پلی ساکاریدهای سولفاته
polysaccharides
پلی ساکاریدها
10- مراقبت از پوست = Skin Care محافظت از پوست

skin care regimen = روتین مراقبت از پوست

prestige skin care products = محصولات لوکس مراقبت از پوست

sensitive and reactive skin care = مراقبت از پوست حساس و واکنش پذیر

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید