سورفکتانت ها: ایزوتیونات ها  

سورفکتانت ها: ایزوتیونات ها

نویسنده:

سید مسیح میرمقتدایی
کارشناس ارشد تحقیق و توسعه شرکت گلتاش


چکیده: از واکنش اسید کلرید با سدیم ایزوتیونات سورفکتانت های ایزوتیونات ساخته می شوند.
ایزوتیونات ها

نامگذاری عمومی

آسیل اکسی آلکان سولفونات ها
استرهای ایزتیونیک اسید HOCH2CH2SO3H
ایزتیونات ها
سولفوآلکیل استرها
مثال: نمک سدیمی کوکونات فتی اسید 2 – سولفو اتیل – 1- استر:
example

ساخت این ترکیبات به وسیله واکنش اسید کلرید (از اسید چرب) با سدیم ایزتیونات صورت می گیرد.
preparation
سدیم ایزتیونات ها از اتیلن اکسید و سدیم سولفیت تهیه می شوند. برخی از ناخالصی های آن عبارتند از: حدود %8-10 نمک، ولی در برخی از محصولات بسیار کمتر است صابون؛ اسید چرب؛ سدیم ایزیتونات واکنش نداده.

خواص عمومی
1- عمومی: انواع استری معمولاً به نام Igepon A شناخته می شوند (یا نام های تجاری Hoechst, Hostapon) که خواص آن ها شبیه آلکیل سولفات هایی است که دارای زنجیره مشابهی بوده ولی میزان کف ممکن است کمی کمتر باشد.
2- حلالیت: نمک سدیمی C12-C14 آن درآب گرم محلول است (محلول %50 در 70oC) ولی در آب سرد حلالیت بسیار کمی دارد (0/01 درصد در 25oC)؛ نمک سدیمی تا %11 در 70oC و %2/5 در 25oC محلول است.
3- سازگاری با یون های آبکی: عملاً با یون های کلسیم برهمکنش ندارد؛ مخلوط 50 درصدی با صابون، به صورت قابل ملاحظه ایی جرم و رسوب در آب سخت را کاهش می دهد.
4- پایداری شیمیایی: برای استفاده در 6pH تا 8 مناسب اند ولی خارج از این محدوده در آب سخت هیدرولیز می شوند. این امر کاربرد آن ها را در برابر جدامدات و پودرها کاهش می دهد.
5- خواص فعالیت سطحی: کشش سطحی مشتق کوکونت در یک محلول 0/1 درصد برابر با 27dyn/cm و برای مشتق اولئیک برابر 28dyn/cm است.
6- خواص کاربردی: خصلت کف کنندگی خوب (در تست Ross and Mile کف اولیه مشتق کوکونات 93ml، مشتق اولئیک 145ml) ولی نه به خوبی آلکیل سولفات ها؛ در صورت اختلاط با صابون کف خوبی تولید می کنند؛ زداینده خوب برای گریس و روغن؛ دیسپرس کننده خوب صابون آهکی.
7- عیوب: در محلول های آبکی در دما بالا، و pH بالا و پایین ناپایدار است.

کاربردها

1- محصولات خانگی: صابون های قالبی حاصل، برای پاک کردن گریس و آلودگی های روغنی بسیار مناسب بوده و کف خوبی در آب سخت تولید می کنند. مثالی از یک فرمول: پودر با اکتیو %78 (مشتق کوکونات)، 20 قسمت؛ آب، 12 قسمت؛ صابون پیه/صابون کوکونات (20/80)، 68 قسمت.

مشخصات:

ظاهر: پودری
اکتیو: %70-80
سدیم کلراید: %1-10
اسید آزاد: %1-10


• ایزوتیونات ها

update chelcheragh

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- عیوب = Blemishes
blemishes, blemish, small mark or flaw on the face = بلمیش، لکه یا عیوب کوچک روی پوست
بلمیش ها
2- شیمی = Chemistry شیمی 

organic chemistry = شیمی آلی 

AROMA CHEMICALS, Molecules obtained from natural products or made by synthetic organic chemistry that have an aroma. Most of the synthetic aroma chemicals are nature identical, i.e., identical to the same molecule obtained from a natural product. = مواد شیمیایی آروماتیك یا آروماكمیكال ها مولکول‌هایی هستند كه از محصولات طبیعی به دست می‌آیند یا به صورت سنتزی ساخته می‌شوند و بو دارند. بسیاری از مواد شیمایی آروماتیك بوی شبیه مواد طبیعی دارند. به عبارت دیگر شبیه مولکول‌هایی هستند كه از طبیعت به دست می‌آیند.

organic chemistry = شیمی آلی
chemistry
شیمی
organic chemistry
شیمی آلی
شیمی آلی
3- حلال = Solvent حلال
حلال ها

residual solvents = حلال باقیمانده

solvent extraction = استخراج با حلال

EXTRACTION, Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. = استخراج: استخراج با حلال های فرّار موثرترین و رایج ترین روش به دست آوردن گیاهان است.

EXTRACTS, Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. = عصاره: محصولات حاصل از استخراج با حلالهای فرّار كه تغلیظ شده است.

ABSOLUTE, Highly concentrated perfume ingredient obtained by the alcohol extraction of the concrete. The concrete is obtained by the solvent extract of the plant material. = ابسولوت به ماده عطری بسیار غلیظ می‌گویند كه با استخراج الكلی كانكریت­ها به دست می‌آید. كانكریت با روش استخراج با حلال از گیاهان به دست می‌آید.

CONCRETE, Solid waxy substance obtained by the solvent extraction of plant material, e.g., flowers, bark, leaves, etc. The absolute is obtained by alcohol extraction of the concrete. = كانكریت: ماده مومی شكل جامد كه با روش استخراج با حلال از مواد گیاهی مثل گلها، ساقه و برگ درختان به دست می آید. ابسولوت از استخراج الكلی كانكریت ها به دست می آید.

solvent extraction, Liquid–liquid extraction also known as solvent extraction and partitioning, is a method to separate compounds based on their relative solubilities in two different immiscible liquids, usually water and an organic solvent. = استخراج با حلال یا استخراج مایع مایع که به آن پارتیشنینگ نیز می گویند، روشی برای جداسازی ترکیبات بر مبنای حلالیت نسبی آن ها به دو فاز مایع غیر قابل امتزاج (معمولا آب و فاز حلال ارگانیک) می باشد
solvent extraction
استخراج با حلال
solvent extraction2
solvents
حلال ها
4- پودر = Powder پودر 
پودری

Powder puff = وسیله ای نرم برای پودرزنی

SILK POWDER = پودر ابریشم

loose powder = پودرهای نرم

Powder Brush = برس پودر 

Broken powder = پودر خرد شده 

eyeshadow powder = پودر سایه چشم

powder foundation = فنداسیون های پودری آرایش

light beige powder = پودر بژ رنگ سبک 

Decolorizing powder = پودر دکلره

Free flowing powder = پودري كه آزادانه جاري مي شود

White fluffy powder = پودر نرم سفيد

Micro granulated powder = پودر میکروگرانوله، پودر گرانول شده، دانه دانه شده با اندازه های ریز

powdery makeup products = مواد آرایشی پودری

pressed powder products = محصولات پودری فشرده

Add water to clay powder = آب را به پودر خاک رس اضافه کنید

ACACIA CATECHU BARK POWDER = پودر تنه درخت اقاقیا

JUGLANS REGIA SHELL POWDER = پوسته گردو

PIMENTA OFFICINALIS FRUIT POWDER = فلفل دلمه ای

CINNAMOMUM ZEYLANICUM BARK POWDER = سینا-مون
eyeshadow powder
پودر سایه چشم
loose powder
پودرهای نرم
powder
پودر
5- زیتون = Olive زیتون

Olive oil = روغن زیتون

lilac, common lilac, Syringa vulgaris is a species of flowering plant in the olive family = یاس بنفش یاس شیروانی
6- پودری = Powdery پودری

powdery makeup products = مواد آرایشی پودری
7- آب سخت = Hard Water آب سخت
hard water
آب سخت
8- حلالیت = Solubility
limited solubility = حلالیت محدود
9- اختلاط = Stirring همزدن، اختلاط

longer stirring = هم زدن به مدت طولانی تر 

strong stirring = هم زدن شدید 

agitation, stirring = هم زدن شدید همراه با ایجاد تلاطم
10- ناخالصی = Impurity ناخالصی، آلودگی
موی زبر
11- اسید چرب = Fatty Acid اسید چرب 
اسیدهای چرب، مواد سازنده چربی ها و روغن ها

exogenous fatty acids = اسیدهای چرب منابع خارجی

unsaturated fatty acid = اسیدهای چرب غیر اشباع

non-esterified fatty acids, NEFA = اسیدهای چرب استری نشده

coconut fatty acid diethanolamide = کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید

Lauric acid, dodecanoic acid, saturated fatty acid with a 12-carbon atom chain = لوریک اسید، دودکانوئیک اسید، اسید چرب اشباع شده با 12 اتم کربن
fatty acids
اسیدهای چرب، مواد سازنده چربی ها و روغن ها
12- هیدرولیز = Hydrolysis
13- ناپایدار = Unstable ناپایدار

Un-scented, unstable, unsaturated = فاقدمواد معطر، ناپایدار، غیر اشباغ
14- صابون ها = Soaps صابون ها

Cold cream soaps = صابون های حاوی کلدکرم 

antimicrobial soaps = صابون های آنتی میکروبی
antimicrobial soaps
صابون های آنتی میکروبی
soaps
صابون ها
15- کشش سطحی = Surface Tension
surface tension of water = کشش سطحی آب 
surface tension of water
کشش سطحی آب

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید