فسفولیپیدها در محصولات آرایشی بهداشتی  

فسفولیپیدها در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: فسفولیپیدها، لیپیدهایی هستند که به علت برخورداری از گروه فسفات خاصیت دوقطبی دارند. ویژگی جالب این ترکیبات، تشکیل ساختار دو لایه ای است. فسفولیپیدها به عنوان کمک امولسیون ساز، تنظیم کننده ویسکوزیته و سامانه رهایش و رسانش در محصولات آرایشی بهداشتی کاربرد دارند. بسیاری از امولسیون های آرایشی بهداشتی، فسفولیپیدی هستند.
فسفولیپیدها
فسفولیپیدها دارای یک سر آبدوست و دو شاخه چربی دوست می باشند. این ملکولهای بزرگ و طبیعی به واسطه همین مشخصه آمفی فیلیکی ، می توانند نقش امولسیون ساز را ایفا کنند. به علت تشابهشان با ترکیبات طبیعی پوست، تمایل زیادی به جذب روی سطح پوست دارند و به راحتی روی لایه های پوست پخش می شوند.
لیپیدهای قطبی که مهمترین آنها فسفولیپیدها هستند، ترکیبات اصلی تشکیل دهنده غشاء سلولی همه موجودات زنده هستند. فسفولیپیدها با تشکیل ساختار دولایه ای ، همچون سدی محافظ و گزینشی عمل نموده و عمر سلول را تنظیم می کنند
ساختار دولایه ای فسفولیپیدها
ساختار دولایه ای فسفولیپیدها
فسفولیپیدها را از منابع گیاهی مختلفی می توان استخراج نمود. دانه سویا ، گل آفتابگردان، تخم مرغ و شیر از منابع فسفولیپیدها می باشند.

روش استخراج فسفولیپیدها از دانه سویا

پس از فشردن دانه های سویا و استخراج روغن آن، کنجاله به جا مانده را تصفیه و عمل آوری می کنند تا مخلوطی از لسیتین و فسفولیپیدها به دست آید. لسیتین مخلوطی است از 60 درصد لیپیدهای قطبی (فسفولیپید + گیکولیپید ) و روغن لیپیدهای قطبی فسفردار را فسفولیپید می نامند.
soy

کاربرد فسفولیپیدها در محصولات آرایشی بهداشتی

کمک امولسیون ساز

فسفولیپیدها می توانند به عنوان مواد کمک امولسیون ساز در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده شوند. قدرت امولسیون کنندگی فسفولیپیدها در ترکیب با امولسیون سازهای دیگر و یا در ترکیب با موادی که HLB بالایی دارند افزایش می یابد.

کاهش ویسکوزیته

فسفولیپیدها می توانند در محصولات آرایشی رنگی (میکاپ ) استفاده شوند. اتصال رنگدانه ها به گروه قطبی فسفولیپیدها منجر به پخش شدنشان در فاز روغنی و جلوگیری از لخته شدنشان می شود. کاهش مطلوب ویسکوزیته فرمولاسیون در اثر استفاده فسفولیپیدها ویژگی ارزنده دیگری است که مثلاً در مرحله ریختن رژلب [در قالب] بسیار مفید است.
lipstick

سامانه های رسانش و رهایش

فسفولیپیدها تحت شرایط خاصی قادر به تشکیل لیپوزوم هستند. کاربرد اصلی لیپوزومها سامانه های رهایش است. لیپوزوم ها قادرند هم ترکیبات آبدوست، هم ترکیبات چربی دوست را در یک ساختار سازگار با پوست ، غلاف پوشیده نموده، نفوذشان به داخل پوست را تسهیل و رساندنشان به هدف مورد نظر را یاری کنند.
liposome
استفاده از امولسیون سازهای فسفولیپیدی در محصولات آرایشی رنگی این مزیت را دارد که رنگدانه ها به خوبی در فاز روغنی پخش شده و لخته نمی شوند. فسفولیپیدها همچنین قادند تحت شرایط خاصی لیپوزوم تشکیل داده و رسانش مواد موثره مختلف (چربی دوست و آبدوست) به موضع مورد نظر را تسهیل کنند.

phospholipid bilayers
ساختار دولایه ای فسفولیپیدها
phospholipid
ساختار شیمیایی فسفولیپیدها: سر قطبی و دو دم غیرقطبی دارد


• فسفولیپیدها

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- سویا = Soy Bean
Soy bean, Glycine soja = سویا، لوبیای روغنی
2- فشردن = Expression اسانس گیری با روش فشردن 

gene expression = بیان ژن

facial micro-expressions = حرکات ظریف چهره 

Interleurkin-8 (IL-8) expression = تولید اینترلوکین هشت

EXPRESSION, Raw material is squeezed or compressed and the oils are collected. Of all raw materials, only the fragrant oils from the peels of fruits in the citrus family are extracted in this manner. = فشردن یا افشردن یا متراكم سازی: یكی از روشهای بدست آوردن اسانس روغنی گیاهان است كه در آن ماده اولیه چلانده یا متراكم می شود تا روغن آن خارج شود. در میان روغنهای معطر فقط پوست میوه مركبات با این روش اسانسشان استخراج می شود.
3- میکاپ = Makeup
heavy makeup = آرایش غلیظ

Makeup Sticks = قلم های آرایشی

Makeup remover = پاک کننده آرایش

makeup removers = آرایش پاک کن ها

makeup, make-up = آرایش، گریم، میکاپ، محصولات آرایشی که معمولا به منظور افزایش زیبایی و گاهی به منظور گریم استفاده می شوند

Long-wear makeup = آرایش با دوام

theatrical makeup = گریم سینمایی، مواد آرایشی که برای گریم هنرپیشه ها استفاده می شود

under makeup cream = کرم زیرسازی آرایش

Eye makeup removers = پاک کننده های مواد آرایشی دور چشم

powdery makeup products = مواد آرایشی پودری

rinsed, washed with clean water to remove soap, makeup, dirt, or impurities = آبکشی با آب، شستن با آب تمیز به منظور زدودن صابون، آرایش و آلودگی ها 

Cleansers are formulated to cleanse the surface of the skin and remove makeup and oil = کلنزرها برای تمیزکردن سطح پوست و زدودن آرایش و روغن فرموله شده اند
Cleansers are formulated to cleanse the surface of the skin and remove makeup and oil
کلنزرها برای تمیزکردن سطح پوست و زدودن آرایش و روغن فرموله شده اند
makeup removers
آرایش پاک کن ها
4- لسیتین = Lecithin لسیتین، ماده چرب که از گیاهان به دست می آی و غنی از اسیدهی چرب ضروری می باشد

crude lecithin = لسیتین خام 
5- ویسکوز = Viscose ویسکوز، با قوام
6- پخش شده = Dispersed پخش شده 

pre dispersed = از پیش پراکنده شده
7- لیپوزوم = Liposome لیپوزوم
لیپوزوم، میکرو کپسول یا کیسه های ساخته شده از مواد چرب (فسفولیپیدها) که به راحتی توسط پوست جذب می شوند.
8- فسفولیپید = Phospholipids فسفولیپید

calibrated selection of phospholipids = انتخاب كالیبره شده فسفولیپیدها

A specific ratio oil/water/phospholipids = نسبت ویژه روغن به آب به فسفولیپید
9- گروه قطبی = Polar Group گروه قطبی
10- دانه سویا = Soybean دانه سویا
11- ویسکوزیته = Viscosity ویسکوزیته، گرانروی، قوام، مقاومت در برابر جاری شدن

high viscosity at rest = ویسکوزیته بالا در حالت سکون 

low-viscosity topical preparation = محصول موضعی با ویسکوزیته پایین
12- سر آبدوست = Hydrophilic Head سر آبدوست
13- غشاء سلولی = Cell Membrane غشاء سلولی
14- آفتابگردان = Sunflower
Sunflower, Helianthus annuus = آفتابگردان، سان رز، گیاهی که روغن آن حاوی اسیدهای چرب غیراشباع و منبع بسیاری از ویتامین ها است. 
15- منابع گیاهی = Vegetable Source منابع گیاهی
16- امولسیون سازها = Emulsifiers امولسیون سازها

co-emulsifiers = کمک امولسیون کننده 
emulsifiers
امولسیون سازها
17- محصولات آرایشی رنگی = Color Cosmetics محصولات آرایشی رنگی، کالر کاسمتیک

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید