کازینگ CosIng چیست؟  

کازینگ CosIng چیست؟

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
متاسفانه در حال حاضر از انجام فعالیت های مشاوره ای معذورم.




چکیده: رفرنس بین المللی برای مجاز یا غیرمجاز بودن محدوده مصرف و عملکرد ترکیبات محصولات آرایشی بهداشتی، سایتی به نام کازینگ cosing می باشد.
کازینگ
رفرنس بین المللی برای مجاز یا غیرمجاز بودن محدوده مصرف و عملکرد ترکیبات محصولات آرایشی بهداشتی، سایتی به نام کازینگ cosing می باشد.
طبق گفته دکتر مصطفی اسماعیلی رئیس اداره آرایشی بهداشتی سازمان غذا و دارو، تمامی محصولات آرایشی بهداشتی که از سازمان غذا و دارو مجوز می گیرند، تأییدیه اتحادیه اروپا را دارند. رفرنس بین المللی برای مجاز یا غیرمجاز بودن محدوده مصرف ترکیبات و عملکرد محصولات آرایشی بهداشتی سایت کازینگ می باشد که تمامی اجزای تشکیل دهنده و مواد مؤثره موجود در محصولات آرایشی از طریق این رفرنس بین المللی آنالیز و تأیید می شود. این سایت همواره به روز رسانی می شود و کارشناسان وزارت بهداشت نیز در دانشگاه ها این سایت را هر لحظه رصد می کنند. منبع

جستجوی ساده در کازینگ

لینک Cosing این است:
cosing
cosing

اگر که روی آن کلیک کنید چنین صفحه ای برای شما باز می شود:

cosing main
در این صفحه یک قسمتی دارد به اسم simple search که داخل آن یک سری چیزها قابل تغییر دادن است. مثلا scope قابل تغییر است. یعنی اینکه در چه حیطه ای می خواهید بگردید؟

simple search

حیطه ها در کازینگ

چند تا حیطه وجود دارد:
حیطه Inventory در موادی است که جدیدا آمده است و به هر حال یا می تواند محدودیت برایش وجود داشته باشد یا وجود نداشته باشد.

cosing scope
انکس 2 (Annex II) لیست موادی است که ممنوع است. بن (ban) شده است، ممنوع شده است، برای استفاده در صنایع بهداشتی آرایشی.
انکس 3 (Annex III) یا Restricted آنهایی است که محدود شده است.
یک سری از ترکیبات هستند که برایشان محدودیت وضع شده است: مثلا گفته اند که پارابن ها 4/0 درصد یا مثلا 8/0 درصد. یک محدودیتی برایشان وضع شده است.

Colorants ها یا ترکیبات رنگی را که یک آموزش اختصاصی در موردش در ادامه خواهیم داشت، در انکس 4 (Annex IV) می بینید.
مواد نگهدارنده یا Preservatives ها در انکس 5 (Annex V) و UV filters یا فیلترهای فرابنفش را در انکس 6 (Annex VI) می بینید.

ما All را انتخاب می کنیم چون سوال یکی از دوستان این بود که عصاره زرشک را چه طور می توانم در Cosing پیدا کنم. من چون قبلا این زرشک را زده ام الان برایم لیست ترکیباتی که قبلا سرچ (search) کرده ام را می آورد. زرشک به انگلیسی می شود Barberry. این را من میزنم کلمه Barberry و می آیم search را می زنم. همان طور که می بینید، لیست ترکیباتی که با نام عصاره زرشک آمده است اینجا همراه با نام INCI آن، عدد CAS No. آن، اینجا گذاشته شده است و اگر محدودیتی وجود داشته باشد، در این قسمت درج می شود.

cosing barberry

نام شناسنامه ای و شماره شناسایی ترکیبات

INCI نام شناسنامه ای ترکیبات است و سازمانی که این INCI را وضع کرده است مثل سازمان ثبت احوال کشور است. و عدد CAS No. هم مثل کد ملی است.
همان طور که تعداد آدم ها زیاد شد برایشان شناسنامه و کد ملی صادر کردند، ترکیبات آرایشی بهداشتی از وقتی تعدادشان زیاد شد برایشان یک نام رسمی الان می گذارند و یک عدد CAS No. یا CAS که می شود شماره ملی یا مثلا شماره پاسپورتشان می شود.
همان طور که می بینید برای عصاره Barberry هیچ محدودیت خاصی وضع نشده است. الان این Barberry که من گفتم اسم معمولی آن بود و همان طور که می بینید اسم معمولی خیلی وقت ها با اسم های رسمی فرق می کند. اسم رسمی اش اینها است و اسم معمولی اش مثلا Barberry است. وقتی که روی این کلیک می کنیم اطلاعات بیشتر در موردش داده می شود.

cosing barberry restriction
ببینید الان گفته مثلا عصاره تنه درخت حالا این درختی که نام رسمی اش این است، گفته است که می تواند تمام Barberry ها باشد و این عصاره، عصاره تنه درخت Barberry است. در قسمت توضیحش آمده است و اسم های دیگری هم که ممکن است به آن داده شود را هم گفته است و در قسمت Functions آن گفته است یکی از ترکیباتی است که پوست را نرم می کند.
این برای آموزش الان به نظرم کافی است. در ادامه بایستی که سایر انکس ها گفته بشود. قسمت ترکیباتی که ممنوع هستند، محدود شده اند (Restricted)، حالا یا در کانال تلگرام یا در آموزش های کارگاهی قسمت های بعدی معرفی خواهد شد. ممنون هستم از توجه تان. احسان حسنانی هستم و برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به وبسایت من به آدرس Hosnani.com مراجعه بفرمایید و برای آموزش های رایگان به کانال تلگرام من به آدرس hosnani1 می توانید مراجعه بفرمایید. با تشکر از توجه شما.

کار با آنکس ها در کازینگ

دوستان عزیز سلام مجدد. احسان حسنانی هستم و در ادامه صحبتمان در مورد Cosing می خواهم توجه شما را به این باکس (box) گوشه سمت چپ جلب کنم.

cosing left box
این آموزش ها از سلسله آموزش های رایگان کانال تلگرام من است به آدرس hosnani1، T.me/hosnani1 و می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به کانال مراجعه بفرمایید.
(کانال تلگرام من)

ببینید یک قسمت simple search دارد که در موردش توضیح داده شد.

cosing simple1
علاوه بر آن یک قسمت Annexs دارد که لیست ضمائم یا انکس های Cosing را اینجا زده است.

cosing annexes
مثلا زده اینجا که
•  لیست ترکیباتی که محدودیت دارند (Restricted) می شود انکس 3 (Annex III)
•  لیست ترکیباتی که ممنوعیت دارند (prohibited) می شود انکس 2 (Annex II)
•  ترکیبات رنگی (Colorants) انکس 4 (Annex IV) است
•  نگهدارنده ها (Preservatives) انکس 5 (Annex V)
•  UV فیلترها (UV filters) انکس 6 (Annex VI).

خوب این حالا اهمیتش کجاست؟
با ذکر یک مثال توضیح می دهم. مثلا فرض کنید که می خواهید در مورد پارابن ها (paraben) اطلاعات کسب کنید.
در این قسمت paraben را تایپ می کنید، search را می زنید، برای شما یک صفحه ای باز می کند، خوب ترکیبات مختلف مثل بوتیل پارابن (BUTYLPARABEN)، اتیل پارابن (ETHYLPARABEN)، متیل پارابن (METHYLPARABEN) همه اینها را می بینید.

cosing paraben

در ستون آخر اگر که دقت کنید نوشته است V/12.

cosing paraben v2
این V در واقع عدد 5 لاتین است. در واقع می گوید در انکس 5 (Annex V) در ردیف 12
شما می توانید اطلاعات بیشتر در مورد متیل پارابن (METHYLPARABEN) پیدا بکنید.
می رویم در انکس 5 (Annex V) ردیف 12 ببینیم چه خبر است.

cosing annex5
بخش انکس ها (Annexes) را این گوشه می زنیم، این صفحه باز می شود. می رویم در انکس 5 (Annex V) گفته است لیست Preservative.
خوب چون اتیل پارابن (ETHYLPARABEN) جزء Preservative ها است.
می رویم اینجا یکی یکی ردیف ها را باز می کنیم.

cosing paraben v12bis
ببینید ردیف 12 bisبا ردیف 12 فرق می کند. ما ردیف 12 بهمان گفته شده است باید بیاییم. اینجا در ستون های مختلف چیزهای مختلف وجود دارد که مثلا در این ستون آخر گفته است حداکثر غلظتی که می شود در محصولات استفاده کرد.
دوباره می رویم در ردیف 12. می بینیم که متیل پارابن (METHYLPARABEN) را اگر که بخواهیم به تنهایی استفاده کنیم 4/0 درصد و اگر با مخلوط دیگر پارابن ها استفاده کنیم 8/0 درصد. پس به این شکل ما می توانیم اطلاعات را از سایت Cosing دریافت بکنیم. امیدوارم که مطلب برایتان مفید بوده باشد. احسان حسنانی هستم.

cosing paraben v12

cosing og
بانک اطلاعات مواد اولیه آرایشی بهداشتی کازینگ


• کازینگ

40cheragh2

کانال تلگرام اصلی

@hosnani1

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- فرابنفش = Ultraviolet
ultraviolet or uv radiation = پرتوهای فرابنفش 

UV, Ultraviolet = پرتوهای فرابنفش

Ultraviolet ray = اشعه فرابنفش 


تلفظ ultraviolet or uv radiation ↓
2- وزارت بهداشت = Ministry Of Health وزارت بهداشت
3- جزء = Component جزء
4- شناسایی = Identification
5- گلی = Floral
hyrdosol, Herbal distillates, floral waters, hydrosols, hydrolates, herbal waters, and essential waters, are aqueous products of distillation. = هیدروسل، مقطره گیاهی، گلاب، هیدرولات ها، آب اسانسی، محصول آبی تقطیر
پلی هولوزیدها مشابه هیالورونیک اسید تا چندین برابر حجم خود آب جذب می کنند. فلورال، بر پایه رایحه گل ها
6- مواد مؤثره = Active Ingredients
entrap active ingredients = به دام انداختن مواد مؤثر 
مواد موثره
7- سازمان غذا و دارو = Food And Drug Administration اداره دارو و غذا 
8- نرم = Loose
adherent and loose white flakes = پوسته های سفید نرم و چسبنده

loose powder = پودرهای نرم
شل، نرم


تلفظ loose powder ↓
9- پارابن ها = Parabens پارابن ها


تلفظ parabens ↓


تلفظ parabens2 ↓
10- اتحادیه اروپا = European Union اتحادیه اروپا 


تلفظ european union ↓
11- غیرمجاز = Illegal غیرقانونی
12- حاد = Acute حاد، متضاد مزمن، به بیماری هایی گفته می شود که سریع و با علائم شدید و در دوره های کوتاه خودش را نشان می دهد. بیماری هایی که به سرعت پیشرفت می کنند اما باقی نمی مانند؛ یا فروکش می کنند و یا وارد فاز مزمن می شوند.

acute oral toxicity = مسمومیت دهانی حاد 
13- فیلترهای فرابنفش = Uv Filters
sun filter, sunscreen filters, UV filters = فیلترهای آفتاب، فیلترهای فرابنفش، ضد آفتاب 
فیلترهای فرابنفش
14- ترکیبات آرایشی = Cosmetic Compounds ترکیبات آرایشی


تلفظ cosmetic compounds ↓
15- فرابنفش = Ultraviolet
ultraviolet or uv radiation = پرتوهای فرابنفش 

UV, Ultraviolet = پرتوهای فرابنفش

Ultraviolet ray = اشعه فرابنفش 


تلفظ ultraviolet or uv radiation ↓

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید