روغن ها در محصولات آرایشی بهداشتی  

روغن ها در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: پایه اصلی کرم ها و بسیاری از محصولات آرایشی رنگی، روغن است. روغن های آرایشی بهداشتی سه نوع معدنی، طبیعی و سنتزی هستند. پارافین مایع مثالی از روغن معدنی، روغن جوجوبا مثالی از روغن طبیعی و ایزوپروپیل میرستات مثالی از یک روغن سنتزی است.
روغنها: روغنهای مورد استفاده در صنایع آرایشی که پایه اصلی کرمها وبسیاری از محصولات رنگی آرایش هستند به سه دسته عمده گروه بندی می شوند:

۱- روغنهای معدنی :( mineral oils)

روغن های معدنی برش سنگین برج تقطیر نفت خام که توسط اسید سولفوریک تصفیه شده است .نام دیگر آنها، «پارافین مایع» است که در دو نوع سبک وسنگین در بازار موجود می باشند.بی رنگ وبی بو هستند ،در آب والکل غیرقابل حل هستند و در فرمولاسیونهای آرایشی به عنوان نرم کننده (emollient) کاربرد دارند.به داخل پوست نفوذ نمی کنند وبا برجاگذاردن یک لایه چرب بر روی پوست از خشک شدن پوست جلوگیری می کنند.

۲- روغنهای طبیعی:

روغن های طبیعی از دانه های روغنی گیاهان به دست می آیند. به استثنای روغن جوجوبا همگی تری گلیسیرید (استر اسید های چرب ۸ تا ۲۲ کربنه با گلیسرول) هستند.
trigelyceride
ساختار تری گلیسریدی روغن های گیاهی رایج
jpjpba wax
ساختار موم استری روغن جوجوبا
دو پارامتر عدد صابونی وعدد یدوین برای این روغنها مهم است ودر کنترل کیفیت باید به آنها دقت شود.

۳- روغنهای سنتزی:

روغن های سنتزی عمدتاً استر اسیدهای چرب با الکلها هستند. فرایند استری شدن می تواند در مجاورت کاتالیزور و یا آنزیم انجام گیرد. این روغنها بوی خفیف و رنگ روشنی دارند. مهمترین روغن سنتزی «ایزوپروپیل میریستات» است که علاوه بر نرم کنندگی جهت بازکردن (perforation) لایه یکنواختی که mineral oil برجای گذاشته در فرمولاسیون کرمها استفاده می شود .این روغن در ضمن حلال بسیار خوبی برای اسانسها و فیلترهای ضدآفتاب UV می باشد.

پایداری و عمرمفید روغن ها

پایداری یک روغن به معنای مقاومت آن در برابر اکسیداسیون می باشد. یک روش قدیمی برای آنالیز سریع پایداری روغن ها «روش اکسیژن فعال (AOM)» نام دارد که اساس آن اندازه گیری ارزش پروکسید می باشد. در حال حاضر بعد از سالها تکامل و توسعه، دستگاه جدیدی ساخته شده که به صورت اتوماتیک کمیتی به نام «اندیس پایداری اکسیداسیونی (OSI)» را اندازه می گیرد که جوابهای معتبرتر و تکرار پذیرتری نسبت به روش AOM می دهد. نمودار3 پایداری اکسیداسیونی روغن های آرایشی را بر اساس ساعتهای OSI نمایش داده است.
oils
پایداری اکسیداسیونی روغنهای آرایشی
مطابق این نمودار فلوراسان از همه روغن ها به جز در دو مورد استثنا پایدارتر است. موارد استثنا عبارتند از روغن کرچک و روغن نارگیل که البته این دو مورد هم به علت بالا بودن ویسکوزیته و چسبناک بودن روغن کرچک و بالابودن نقطه ذوب و حالت گریس مانند روغن نارگیل، زیبایی لازم را برای کاربرد در محصولات آرایشی ندارند.

book sefidkon
کتاب شیمی و تهیه صنعتی روغن های اسانسی تألیف دکتر فاطمه سفیدکن
oils oxidation resistance
مقایسه پایداری اکسیدانی روغن های مختلف
soap extruder noodle after fragrant oil and pigments are added
 اکسترودر نودل صابون بعد از آن که روغن های معطر و رنگدانه ها به صابون اضافه شد.
منبع: youtube video: How to make Soap - Factory Production
shokri p.41
مواد مرطوب کننده، آنتی اکسیدان ها، پایدارکننده ها و امولسیون کننده ها از مواد اولیه پرمصرف در فرآورده های مرطوب کننده می باشد. پلی اول های هیدروکربنی شامل روغن های معدنی، اسکوالن، پترولاتوم، پروپیلن گلایکول، همچنین مشتقات لانولین مثل گلیسرول و سوربیتول، لانولین و لانولین الکل ها (اوسرین)، دایمتیکون و سیکلومتیکون جزء روغن های سیلیکونی به شمار می آید. از اسیدهای چرب می توان اسید استئاریک و اسید لینولئیک را نام برد. ستیل الکل، استئاریل الکل و سیتریل الکل، الکل های چرب هستند که به عنوان مواد مرطوب کننده استفاده می شوند. ایزو پروپیل میریستات، ایزو پروپیل پالمیتات و روغن جوجوبا جزء ترکیبات استری می باشد. روغن کنجد، روغن بادام شیرین و کره کاکائو تری گلیسیرید هستند. پروتئین هیدرولیز شده حیوانی، کلاژن، پروتئین شیر، آمینو اسیدهای ابریشم، جزئ ترکیبات آمینو اسیدی به شمار می آیند. اوره، لسیتین نیز مواد مرطوب کننده به شمار می آیند. بوتیل هیدروکسی آنیزول BHA و بوتیل هیدروکسی تولوئن BHT و توکوفرول از مواد آنتی اکسیدان و پایدار کننده هستند. صابون ها، معمولا ترکیبات استئارات هستند که می توانند آمونیوم استئارات، پتاسیم استئارات باشند. گلیسیریل استئارات و سوربیتان استئارات، جزء امولسیون کننده های استری هستند. ستیل الکل همچنین می تواند به عنوان امولسیون کننده استفاده شود. کاربومرها، صمغ زانتان یا گزانتان، صمغ سلولز جزء امولسیون کننده های پلیمری هستند. لانولین الکل، کلسترول و استرول های سویا نیز امولسیون کننده می باشند. مطالب این صفحه برگرفته از صفحه 41 کتاب دکتر شکری
Builders can also supply and maintain alkalinity, which assists cleaning, especially of acid soils; help keep removed soil from redepositing during washing; and emulsify oily and greasy soils
 بیلدرهای صنایع شوینده قلیاییت مورد نیاز برای پاک کنندگی را به محیط اضافه می کنند. سازنده ها یا بیلدرها ترکیباتی هستند که عمل پاک کنندگی دترجنت ها را افزایش می دهند. مثلا از تشکیل رسوبات اسیدی جلوگیری می کنند. روغن ها را امولسیون می کنند و از رسوب مجدد چرک جلوگیری می کنند. سدیم تری پلی فسفات، سدیم سیلیکات، سولفات سدیم، سدیم کربنات، سدیم پربورات از رایج ترین بیلدرهای صنایع شوینده هستند.
fractional distillation
ستون تقطیر نفت خام در این شکل نمایش داده شده است: همانطور که می بینید برشهای ۷۰ کربن و بالاتر برای ساخت آسفالت استفاده می شود. برش های ۲۰ و ۷۰ کربنه برای ساخت سوخت کشتی ها و بویلر ها استفاده می شود. برش های ۲۰ تا ۵۰ کربن برای ساخت روغن های روان کننده، موم ها و جلا دهنده ها استفاده میشود. برش ۱۴ تا ۲۰ کربن برای سوخت کامیون و ماشین‌های سنگین است. برش ۱۰ تا ۱۶ کربن همان نفت سفید است که برای سوخت هواپیما یا برای تولید حرارت استفاده می شود. برش ۵ تا ۱۰ کربن به عنوان بنزین در اتومبیل استفاده می شود. برش های ۱ تا ۹ کربن را در صنعت پتروشیمی استفاده می کنند. بالاترین برش ستون تقطیر نفت خام، هیدروکربن های یک تا چهار کربنه است که گازی هستند و مصرف سوخت گاز مواد اولیه پتروشیمی و سوخت ماشین های گازسوز یا LPG استفاده می شود.
base materials emulsifier water bees wax borax
در ساخت کرم مواد پایه عبارتند از: امولسیون سازها، روغن ها، موم زنبور عسل و بوآکس
سیلیکون و سیلوکسان
سیلوکسان شالوده روغن های سیلیکونی مثل پلی دی متیل سیلوکسان را تشکیل می دهد

• Vegetable Oils
GLYCERIN — Vegetable Glycerin. Rich humectant, emollient and lubricant naturally extracted from vegetable oils, used in cosmetic formulations for thousands of years. (Synthetic glycerin, otherwise known as propylene glycol, is highly irritating to the skin and scalp and should be avoided.) (INCI dictionary)
Shark Liver Oil: Used in lubricating creams and lotions. Derivatives: Squalane, Squalene. Alternatives: vegetable oils. (peta.org)
Mink Oil: From minks. In cosmetics, creams, etc. Alternatives: vegetable oils and emollients such as avocado oil, almond oil, and jojoba oil. (peta.org)
Marine Oil: From fish or marine mammals (including porpoises). Used in soapmaking. Used as a shortening (especially in some margarines), as a lubricant, and in paint. Alternatives: vegetable oils. (peta.org)
Lanolin Lanolin Acids Wool Fat Wool Wax: A product of the oil glands of sheep, extracted from their wool. Used as an emollient in many skin-care products and cosmetics and in medicines. An allergen with no proven effectiveness. (See Wool for cruelty to sheep.) Derivatives: Aliphatic Alcohols, Cholesterin, Isopropyl Lanolate, Laneth, Lanogene, Lanolin Alcohols, Lanosterols, Sterols, Triterpene Alcohols. Alternatives: plant and vegetable oils. (peta.org)
Beeswax Honeycomb: Wax obtained from melting honeycomb with boiling water, straining it, and cooling it. From virgin bees. Very cheap and widely used. May be harmful to the skin. In lipsticks and many other cosmetics, especially face creams, lotions, mascara, eye creams and shadows, face makeup, nail whiteners, lip balms, etc. Derivatives: Cera Flava. Alternatives: paraffin, vegetable oils and fats, ceresin (aka ceresine, earth wax; made from the mineral ozokerite; replaces beeswax in cosmetics; also used to wax paper, to make polishing cloths, in dentistry for taking wax impressions, and in candle-making), carnauba wax (from the Brazilian palm tree; used in many cosmetics, including lipstick; rarely causes allergic reactions), candelilla wax (from candelilla plants; used in many cosmetics, including lipstick; also in the manufacture of rubber and phonograph records, in waterproofing and writing inks; no known toxicity), Japan wax (vegetable wax, Japan tallow; fat from the fruit of a tree grown in Japan and China). (peta.org)

• روغن ها

make creams

lift3

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- ویسکوزیته = Viscosity ویسکوزیته، گرانروی، قوام، مقاومت در برابر جاری شدن

high viscosity at rest = ویسکوزیته بالا در حالت سکون 
مثلا رزورسینول در فرمولاسیون رنگ موبه عنوان کوپلر استفاده می شود.
2- تار مو = Strand Of Hair تار مو


تلفظ strand of hair ↓
3- ویسکوز = Viscose ویسکوز، با قوام
4- جوجوبا = Jojoba
Jojoba, Simmondsia chinesis = جوجوبا، حوحوبا، هوهوبا
5- مقاومت = Resistance
maximum resistance to electrolytes = مقاومت حداکثری نسبت به الکترولیت ها

combing resistance = مقاومت مو در برابر شانه

wear resistance = مقاومت در برابر فرسایش
کسی که در آزمایشگاه با آمیختن مواد مختلف، یک فرمولاسیون آرایشی بهداشتی خلق می کند.
natural resistance = مقاومت طبیعی
مقاومت
6- سنتزی = Synthetic
synthetic detergents = دترجت های صناعی، شوینده های سنتزی
سنتزی، مصنوعی، صناعی

synthetic chemicals = مواد شیمیایی سنتزی

synthetic polymer = پلیمر سنتزی 
مثال: میزان سبوم در دو طرف پیشانی با سبومتر اندازه گیری شد.
ANIMALIC, Characterized by bodily aromas or aromas most associated with traditional animal materials such as musk, civet and castoreum. These materials are now banned and have been replaced with musks obtained from plants and civet and castoreum smelling molecules obtained synthetically. = انیمالیك یا حیوانی، به بوهایی گفته می‌شود كه در عطرهای حیوانی سنتی مثل مُشك، سیوت و كاستریوم وجود دارد. این مواد در حال حاضر ممنوع هستند و با مشک‌های به دست آمده از گیاهان و مولکول‌هایی كه بوی شبیه سیوت و كاستریوم می‌دهند و به صورت سنتزی تشكل شده‌اند جایگزین شده‌اند.

AROMA CHEMICALS, Molecules obtained from natural products or made by synthetic organic chemistry that have an aroma. Most of the synthetic aroma chemicals are nature identical, i.e., identical to the same molecule obtained from a natural product. = مواد شیمیایی آروماتیك یا آروماكمیكال ها مولکول‌هایی هستند كه از محصولات طبیعی به دست می‌آیند یا به صورت سنتزی ساخته می‌شوند و بو دارند. بسیاری از مواد شیمایی آروماتیك بوی شبیه مواد طبیعی دارند. به عبارت دیگر شبیه مولکول‌هایی هستند كه از طبیعت به دست می‌آیند.

COUMARIN, A chemical compound with a sweet, distinctive vanilla-like odor with grassy elements. Found naturally in some plants, it may also be produced synthetically. It is used by perfumers as a base note to add warmth and depth. = كومارین: ماده ای شیمیایی با رایحه شیرین و شبیه وانیل. از كومارین به عنوان نوت پایه در فرمولاسیون عطر اضافه می شود تا به آن گرما و عمق ببخشد.

IONONES, One of the most valued synthetic perfume ingredients. They have a fresh, violet aroma and were first introduced into perfumery in 1936 in Violettes de Toulouse. = آیونونها: یكی از باارزش ترین مواد عطری سنتزی، رایحه تازه و گل بنفشه دارند. در سال 1936 به صنعت عطرسازی معرفی شدند.


تلفظ synthetic chemicals ↓
7- سبک = Light Weight سبک
8- سنگین = Heavy
heavy metals = فلزات سنگین

heavy makeup = آرایش غلیظ
سنگین
9- نرم = Loose
adherent and loose white flakes = پوسته های سفید نرم و چسبنده

loose powder = پودرهای نرم
شل، نرم


تلفظ loose powder ↓
10- نارگیل = Coconut Palm
Coconut Palm, Cocos nucifera = نارگیل، نارجیل، کوکونات، پالم
11- کنترل کیفیت = Quality Control
quality control laboratory = آزمایشگاه کنترل کیفیت 
کنترل کیفیت 


تلفظ quality control laboratory ↓


تلفظ quality control ↓
12- فوری = Immediate
immediate lifting = لیفتینگ سریع

immediate benefits = مزایای فوری
پوست دائما در حال از دست دادن آب به صورت بخار به محیط اطراف می باشد که به این پدیده، تبخیر نامحسوس آب از اپیدرم اطلاق می شود (شُکری، ص 19) امولینت ها با کاهش تبخیر نامحسوس آب از سطح پوست، سبب باقی ماندن آب در لایه شاخی و افزایش محتوای آب آن می شوند (شکری ، ص 42). محدود نمودن تبخیر نامحسوس پوست یکی از پنج عملکرد ماتریکس بین سلولی می باشد (سعیدی، ص 85). افزایش میزان تبخیر نامحسوس پوست اگر تاحدی باشد که محتوای آب لایه شاخی به کمتر از 10 درصد برسد، عوارض خشکی پوست بروز می کند (سعیدی، ص 86). فوری
13- پروکسی = Peroxy
14- سرو = Cypress
Cypress, Vupressus sempervirens = سرو
15- روغن نارگیل = Coconut Oil روغن نارگیل، روغن کوکونات
16- روغن کرچک = Castor Oil روغن کرچک
17- پروکسید = Peroxide
reactive oxygen species, ROS, chemically reactive chemical species containing oxygen. Examples include peroxides, superoxide, hydroxyl radical, and singlet oxygen. = گونه های فعال اکسیژن به اختصار ROS مواد شیمیایی فعال که حاوی اکسیژن می باشند. مثل پروکسیدها، سوپراکسیدها، رادیکال هیدروکسیل و اکسیژن منفرد

hydrogene peroxide = پراکسید هیدروژن، اکسیژن پروکساید

SOD, superoxide dismutase = سوپراکساید دیسموتاز

hydrogen peroxide = آب اکسیژنه
پروکسید

ROS, Reactive oxygen species (ROS) are chemically reactive chemical species containing oxygen. Examples include peroxides, superoxide = گونه های فعال اكسیژن


تلفظ hydrogen peroxide ↓


تلفظ hydrogen peroxide2 ↓
18- حلال = Solvent
solvent extraction, Liquid–liquid extraction also known as solvent extraction and partitioning, is a method to separate compounds based on their relative solubilities in two different immiscible liquids, usually water and an organic solvent. = استخراج با حلال یا استخراج مایع مایع که به آن پارتیشنینگ نیز می گویند، روشی برای جداسازی ترکیبات بر مبنای حلالیت نسبی آن ها به دو فاز مایع غیر قابل امتزاج (معمولا آب و فاز حلال ارگانیک) می باشد

residual solvents = حلال باقیمانده

ABSOLUTE, Highly concentrated perfume ingredient obtained by the alcohol extraction of the concrete. The concrete is obtained by the solvent extract of the plant material. = ابسولوت به ماده عطری بسیار غلیظ می‌گویند كه با استخراج الكلی كانكریت­ها به دست می‌آید. كانكریت با روش استخراج با حلال از گیاهان به دست می‌آید.

CONCRETE, Solid waxy substance obtained by the solvent extraction of plant material, e.g., flowers, bark, leaves, etc. The absolute is obtained by alcohol extraction of the concrete. = كانكریت: ماده مومی شكل جامد كه با روش استخراج با حلال از مواد گیاهی مثل گلها، ساقه و برگ درختان به دست می آید. ابسولوت از استخراج الكلی كانكریت ها به دست می آید.

EXTRACTION, Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. = استخراج: استخراج با حلال های فرّار موثرترین و رایج ترین روش به دست آوردن گیاهان است.

EXTRACTS, Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. = عصاره: محصولات حاصل از استخراج با حلالهای فرّار كه تغلیظ شده است.


تلفظ solvent extraction ↓


تلفظ solvent extraction2 ↓

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید