اصطلاح آرایشی بهداشتی: پوشاننده، مسدود کننده  

اصطلاح آرایشی بهداشتی: پوشاننده، مسدود کننده

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: پوشاندن و ایجاد لایه غیرقابل نفوذ بر روی پوست، یکی از مهمترین و قدیمی ترین روش های حفظ رطوبت پوستی است که با استفاده از وازلین و روغن پارافین ایجاد می شود. پوشانندگی یا انسداد یکی از مکانیزم های مورد استفاده در محصولات مرطوب کننده است.
وازلین و لانولین دو مرطوب کننده پوشاننده مشهور و کلاسیک هستند؛ که البته هر یک با محدودیت هایی در استفاده در محصولات آرایشی روبرو می باشند. وازلین از سال ۱۸۷۲ به صورت موضعی مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده حالت بسیار چرب و براقی را به پوست می دهد که پذیرش مصرف کننده را کاهش می دهد. به همین علت در فرمولاسیون ها از مواد دیگری استفاده می شود تا از شدت این امر کاسته شود. از ویژگی های دیگر این ماده عدم حساسیت زایی آن است. البته کومدون زا نبودن نیز از دیگر ویژگی های مثبت آن می باشد.
لانولین ماده پوشاننده مهمی است که از ترشحات غدد سباسه گوسفند استخراج می شود. لانولین به علت بوی خاص خود و احتمال بروز عوارض حساسیتی، کمتر در فرآورده های ارایشی به کار می روند. امروزه مشتقات سیلیکون با اثرات پوشانندگی مناسب ارائه شده اند که پس از استفاده در سطح پوست ظاهر نامناسبی ایجاد نمی کنند و پوست حالت مناسبی را از دیدگاه مصرف کننده دارا می باشد.
روغن ها نیز از جمله پرکاربردترین مواد پوشاننده می باشند. روغن پارافین اگرچه در ۱۰۰ سال اخیر مورد استفاده موضعی داشته است ولی بی گمان روغن های طبیعی از جمله پوشاننده های پرمصرف در فرآورده های آرایشی می باشند. از جمله اسیدهای چرب ضروری که در این روغن ها وجود دارد می توان به اسید لینولئیک اشاره نمود. روغن آفتابگردان که حاوی اولئیک اسید و لینولئیک اسید می باشد، علاوه بر اثرات پوشانندگی به سرعت سد دفاعی لایه شاخی را ترمیم می کند. روغن اناگر از گیاهی به نام اناگر با نام علمی Oenothera biennis استخراج می شود حاوی اسیدهای چرب امگا-۶ است که هم لینولئیک اسید و هم گاما لینولئیک اسید دارد. این روغن نیز با حفظ ساختار لایه شاخی و اعمال اثرات پوشانندگی یک مرطوب کننده مناسب است. روغن زیتون علاوه بر ترکیبات چرب ضروری، دارای ترکیبات آنتی اکسیدان نیز می باشد. روغن جوجوبا نیز در فرآورده های آرایشی کاربرد فراوانی دارد.


• پوشاننده، مسدود کننده

update chelcheragh

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- زیتون = Olive زیتون

Olive oil = روغن زیتون

lilac, common lilac, Syringa vulgaris is a species of flowering plant in the olive family = یاس بنفش یاس شیروانی
2- سباسه = Sebaceous Gland غدد سبابه، غدد چربی ساز پوست، غده کوچکی در پوست پستانداران که تولید چربی می کند، غده ای که سبوم ترشح می کند
غدد سبابه

sebum in the sebaceous glands = سبوم در غدد سبابه 

acne = chronic inflammatory disorder of the sebaceous gland = آکنه = عارضه التهابی و مزمن غده پیلوسباسه

sebocyte, any of the cells that make up the sebaceous glands, and secrete sebum = سبوسیت، سبوسایت، سلول های تشکیل دهنده غدد سبابه که سبوم ترشح می کنند 

lanoline, wool wax, wool grease, a wax secreted by the sebaceous glands of wool-bearing animals = لانولین، موم پشم، چربی پشم، روغن پشم گوسفند، ماده مومی یا چرب که توسط غدد سبابه حیوانات پشم دار مثل گوسفند ترشح می شود 

overactive sebaceous glands = غدد چربی بیش فعال
acne = chronic inflammatory disorder of the sebaceous gland
آکنه = عارضه التهابی و مزمن غده پیلوسباسه
overactive sebaceous glands
غدد چربی بیش فعال
sebaceous gland
غدد سبابه، غدد چربی ساز پوست، غده کوچکی در پوست پستانداران که تولید چربی می کند، غده ای که سبوم ترشح می کند
sebum in the sebaceous glands
سبوم در غدد سبابه
3- موضعی = Topical موضعی

Topical retinoid = رتینوئید موضعی

Topical antimicrobial = آنتی میکروبیال موضعی

topical steroid cream = کرم موضعی استروئیدی

low-viscosity topical preparation = محصول موضعی با ویسکوزیته پایین

prescription oral and topical retinoids = رتینوئیدهای موضعی یا خوراکی دارویی
prescription oral and topical retinoids
رتینوئیدهای موضعی یا خوراکی دارویی
4- کلاسیک = Classic
CLASSIC, A fragrance that has been widely accepted and enjoyed popularity for a minimum of 15 years. = كلاسیك : به عطرهایی گفته می شود كه اقبال عمومی دارند و حداقل 15 سال محبوب بوده اند.

CITRUS, Odors from citrus fruits such as orange, lemon, lime, mandarin and bergamot which give fresh, fruity top notes used especially in eau fraiche, classical and men’s colognes. = سیتروس: بوهایی كه از میوه های مركبات مثل پرتقال، لیمو، لیموترش، ماندارین و برگاموت بدست می آید و رایحه فوقانی تازه و میوه ای دارد. در ادكلن های كلاسیك مردانه استفاده می شود.
5- کومدون = Comedo کومدون های ریز

comedone = کومدون، جوش های غیر التهابی کوچک

Comedonal = کومدونی

comedones = کومدون ها
دستگاهی برای اندازه گیری ریزش پوست. از این دستگاه برای اثبات افزایش چسبندگی بهتر کورنئوسیت ها توسط سیمول اسکین اکتیو آرایشی استفاده شد.
comedogenic = کمدوژنیک، جوشگاه زایی

Microcomedo = کومدون های ریز

open comedo = کومدون باز، جوش سرسیاه

closed comedo = کومدون بسته، جوش سرسفید
Free radical scavenger
open comedone = کومدون باز

noncomedogenic = غیرکومدون زایی

closed comedone = کومدون بسته

Comedo (/ˈkɒmɪdəʊ) = جمع کومدون

comedone extractor = ابزار تخلیه کومدون

comedone extraction = تخلیه کومدون

loosening of comedones = نرم کردن کومدون ها و آماده سازی برای تخلیه

Comedonal acne vulgaris = آکنه وولگاریس کومدونی

Whitehead (open comedone) = سرسفید (کومدون باز)

Acne Comedonica (mild acne) = آکنه کومدونی (خفیف)

Black head (closed comedone) = سرسیاه (کومدون بسته)

Non-comedogenic, non-oily, non-visible inflammation = نغیر کومدون ساز، فاقد چربی، التهاب نامرئی

An extraction is a procedure in which comedones are removed from the follicle by manual manipulation = تخلیه به خارج کردن کومدون از فولیکول با روش دستی گفته می شود

An open comedone is a blackhead, a closed comedone is a whitehead = کومدون باز سرسیاه و کومدون بسته سرسفید است
An extraction is a procedure in which comedones are removed from the follicle by manual manipulation
تخلیه به خارج کردن کومدون از فولیکول با روش دستی گفته می شود
An open comedone is a blackhead, a closed comedone is a whitehead
کومدون باز سرسیاه و کومدون بسته سرسفید است
Comedones may be present or larger pores in the center of the face
comedogenic
کمدوژنیک، جوشگاه زایی
comedones
کومدون ها
loosening of comedones
نرم کردن کومدون ها و آماده سازی برای تخلیه
6- جوجوبا = Jojoba
Jojoba oil = روغن جوجوبا

jojoba beads = دانه های جوجوبا

JOJOBA ESTERS = استرهای جوجوبا. کره طبیعی تهیه شده از روغن جوجوبا. یک نرم کننده عالی برای مو و پوست

Jojoba, Simmondsia chinesis = جوجوبا، حوحوبا، هوهوبا
jojoba beads
دانه های جوجوبا
jojoba oil
روغن جوجوبا
7- ترشحات = Secretion ترشحات

sweat secretions = ترشحات عرق

holocrine secretion = ترشح هالوکرینی

hormonal secretions = ترشحات هورمونی

Regulates sebum secretion = ترشح چربی را تنظیم می کند

functions of the skin are protection, heat regulation, sensation, excretion, secretion and absorption = عملکردهای پوست عبارتند از محافظت، تنظیم دما، لامسه، ترشح چربی و تراوش عرق

ESSENTIAL OIL, The “essence” of plants obtained by distillation of the plant material or its concrete. Plant materials include flowers, grass, stems, seeds, leaves, roots, bark, fruits, tree moss and tree secretions. = اسانس روغنی: اسانس گیاهان كه با روش تقطیر مواد گیاهی یا كانكریت آنها به دست می آید. منظورمان از مواد گیاهی گلها، علفها، ساقه ها، بذرها، برگها، ریشه ها، تنه و میوه درختان است. همچنین خزه درختان و سایر ترشحات درختان همگی از مواد گیاهی محسوب می شوند كه می تواند تقطیر شود.
functions of the skin are protection, heat regulation, sensation, excretion, secretion and absorption
عملکردهای پوست عبارتند از محافظت، تنظیم دما، لامسه، ترشح چربی و تراوش عرق
holocrine secretion
ترشح هالوکرینی
8- وازلین = Vaseline وازلین، پترولاتوم، ژل پترولیوم

vaseline, brand of petroleum jelly-based products owned by Unilever. = وازلین، برند محصولات حاوی ژل پترولیوم، متعلق به یونیلیور 
9- حساسیت = Sensitivity حساسیت

Sun sensitivity = حساسیت پوست در برابر آفتاب

Skin sensitivity test = تست حساسیت پوست

hypersensitivity reaction = واکنش های حساسیتی
hypersensitivity reaction
واکنش های حساسیتی
sensitivity
حساسیت
10- سیلیکون = Silicon سیلیکون 
سیلیکون ها

silicone free = عاری از سیلیکون، بدون سیلیکون 

silicone coated = پوشیده با سیلیکون

silicon rubber replica = رپلیکای سیلیکون کائوچو

silicone-based primers = پرایمرهای سیلیکونی

silicone-like skin feel = احساس لمس پوستی شبیه سیلیکون، نرم و لغزنده مثل سیلیکون 

to substitute silicones = برای جایگزین کردن با ترکیبات سیلیکونی (دایمتیکون ها و سیلوکسان ها )

oil phase containing only silicones = فاز روغنی شامل فقط سیلیكون

silicone oil, liquid polymerized siloxane with organic side chains. The most important member is polydimethylsiloxane = روغن سیلیکون، سیلوکسان مایع پلیمریزه شده دارای شاخه های آلی و ارگانیک

Silicone Elastomer Blend, Dow Corning® 9040, a mixture of high molecular weight silicone elastomer in cyclopentasiloxane = آمیزه الاستومر سیلیکون 
silicon
سیلیکون
silicons
سیلیکون ها
11- غدد سباسه = Sebaceous Glands غدد سبابه

sebum in the sebaceous glands = سبوم در غدد سبابه 

sebocyte, any of the cells that make up the sebaceous glands, and secrete sebum = سبوسیت، سبوسایت، سلول های تشکیل دهنده غدد سبابه که سبوم ترشح می کنند 

lanoline, wool wax, wool grease, a wax secreted by the sebaceous glands of wool-bearing animals = لانولین، موم پشم، چربی پشم، روغن پشم گوسفند، ماده مومی یا چرب که توسط غدد سبابه حیوانات پشم دار مثل گوسفند ترشح می شود 

overactive sebaceous glands = غدد چربی بیش فعال
overactive sebaceous glands
غدد چربی بیش فعال
sebum in the sebaceous glands
سبوم در غدد سبابه
12- لایه شاخی = Stratum Corneum استراتوم کورنئوم

reinforcement of stratum corneum = تقویت ساختار لایه شاخی

stratum corneum, SC, horny layer = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه اپیدرم که به لایه شاخی معروف است.

disruption of the stratum corneum = از هم گسیختگی لایه شاخی

strong affinity with the stratum corneum = جذب تمایلی قوی نسبت به لایه شاخی پوست 

stratum corneum is also called horny layer = استراتوم کورنئوم یا لایه شاخی

stratum corneum, outermost layer of the skin, consisting of keratinized cells. = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه پوست شامل سلول های کراتینیزه شده 
stratum corneum is also called horny layer
استراتوم کورنئوم یا لایه شاخی
stratum corneum
استراتوم کورنئوم
stratum corneum2
13- مصرف کننده = Consumer مصرف کننده
مصرف کنندگان 

consumer appeal = جذب مشتری 

consumer perception = درک مصرف کننده 
consumers
مصرف کنندگان
14- آفتابگردان = Sunflower
Sunflower, Helianthus annuus = آفتابگردان، سان رز، گیاهی که روغن آن حاوی اسیدهای چرب غیراشباع و منبع بسیاری از ویتامین ها است. 
15- حساسیت زایی = Allergenic خاصیت آلرژی زایی، حساسیت زایی

hypoallergenic, relatively unlikely to cause an allergic reaction = هیپوالرژنیک، نسبتاً غیرمحتمل برای ایجاد واکنش آلرژی 

hypoallergenic = ماده حساسیت زا
hypoallergenic
ماده حساسیت زا
16- اولئیک اسید = Oleic Acid
linoleic acid = لینولئیک اسید
17- اسیدهای چرب = Fatty Acids اسیدهای چرب، مواد سازنده چربی ها و روغن ها

exogenous fatty acids = اسیدهای چرب منابع خارجی

non-esterified fatty acids, NEFA = اسیدهای چرب استری نشده
fatty acids
اسیدهای چرب، مواد سازنده چربی ها و روغن ها
18- روغن جوجوبا = Jojoba Oil روغن جوجوبا
jojoba oil
روغن جوجوبا
19- آنتی اکسیدان = Anti-Oxidant آنتی اکسیدان

high anti-oxidants properties = ویژگی آنتی اکسیدانی قدرتمند
20- لینولئیک اسید = Linoleic Acid لینولئیک اسید

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید