گلیسرول در محصولات آرایشی بهداشتی  

گلیسرول در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: گلیسیرین یک ترکیب قند الکلی با سه گروه هیدروکسیل و سه اتم کربن است. گلیسیرین یک رطوبت رسان معروف بوده و در لایه شاخی پوست به خوبی نفود می کند. گلیسیرین همچنین یکی از فاکتورهای مرطوب کننده طبیعی پوست است که از تجزیه فیلاگرین به طور طبیعی در پوست تشکیل می شود.
گلیسیرین یا گلیسرول یک ترکیب پلی ال (قند الکلی) بی رنگ، بی بو و ویسکوز است. گلیسرول کاربرد گسترده ای در صنایع آرایشی بهداشتی، داروسازی و صابون سازی دارد. سه گروه هیدروکسیل دارد که این ترکیب را قابل حل در آب و جذب کننده رطوبت نموده است.
از گذشته یکی از بهترین عوامل رطوبت رسان بوده و هست. به لطف نفوذپذیری عالی اش در لایه شاخی پوست، می تواند مقادیر زیادی آب را به صورت درجا ذخیره نماید. اما مشکلی که دارد آن است که فراریت معینی داشته و نسبت به نوسانات رطوبت محیط حساس است. به همین علت باید مواد جاذب الرطوبه دیگری (به خصوص سوربیتول) به عنوان مکمل در کنار آن استفاده شود.
glycerol
گلیسرین یکی از موادی است که بیشترین کاربرد را در فرآورده های مرطوب کننده دارد. گلیسرول در بسیاری از فرآورده های آرایشی از استیک ها تا میکروامولسیون ها قابل استفاده است. و حتی کاربرد آن ها در کرم ها می تواند سبب افزایش پایداری سیستم امولسیونی کرم شود.
گلیسرین می تواند بدون افزایش محتوای آب پوست سبب نرمی پوست گردد. گلیسرین در فرآورده های موضعی، در مقادیر مناسب به پوست نفوذ می کند و سبب افزایش پیوستگی چربی های بین سلولی نیز می شود، که این امر سبب ارتقاء عملکرد طبیعی این بخش از لایه شاخی می گردد. همچنین نشان داده شده است که این ماده سبب بهبود روند تولید لایه های جدید کورنئوسیت ها می گردد که به برطرف شدن علائم خشکی پوست می شود. این ویژگی ها سبب شده است تا گلیسرین به عنوان هومکتانت مرجع شناخته شود.

glycerol
ساختار مولکولی گلیسرول
triglyceride
ساختار شیمیایی تری گلیسیریدها: سه اسید چرب و یک گلیسرول
penetration enhancers pouchers402
بعضی از مواد می توانند نفوذپذیری پوست را افزایش دهند. آب، گلیسرول، اتانول، فنول اوره، املاح آلومینیوم و اسیدهای چرب از جمله موادی هستند که می توانند تراوایی پوست را افزایش دهند. کف دست ها و پاها ضخیم ترین لایه شاخی را دارند اما بر خلاف انتظار، نفوذپذیری و تراوایی بالاتری در برابر آب دارند.
منبع: پوچرز ، ص 402
shokri p.41
مواد مرطوب کننده، آنتی اکسیدان ها، پایدارکننده ها و امولسیون کننده ها از مواد اولیه پرمصرف در فرآورده های مرطوب کننده می باشد. پلی اول های هیدروکربنی شامل روغن های معدنی، اسکوالن، پترولاتوم، پروپیلن گلایکول، همچنین مشتقات لانولین مثل گلیسرول و سوربیتول، لانولین و لانولین الکل ها (اوسرین)، دایمتیکون و سیکلومتیکون جزء روغن های سیلیکونی به شمار می آید. از اسیدهای چرب می توان اسید استئاریک و اسید لینولئیک را نام برد. ستیل الکل، استئاریل الکل و سیتریل الکل، الکل های چرب هستند که به عنوان مواد مرطوب کننده استفاده می شوند. ایزو پروپیل میریستات، ایزو پروپیل پالمیتات و روغن جوجوبا جزء ترکیبات استری می باشد. روغن کنجد، روغن بادام شیرین و کره کاکائو تری گلیسیرید هستند. پروتئین هیدرولیز شده حیوانی، کلاژن، پروتئین شیر، آمینو اسیدهای ابریشم، جزئ ترکیبات آمینو اسیدی به شمار می آیند. اوره، لسیتین نیز مواد مرطوب کننده به شمار می آیند. بوتیل هیدروکسی آنیزول BHA و بوتیل هیدروکسی تولوئن BHT و توکوفرول از مواد آنتی اکسیدان و پایدار کننده هستند. صابون ها، معمولا ترکیبات استئارات هستند که می توانند آمونیوم استئارات، پتاسیم استئارات باشند. گلیسیریل استئارات و سوربیتان استئارات، جزء امولسیون کننده های استری هستند. ستیل الکل همچنین می تواند به عنوان امولسیون کننده استفاده شود. کاربومرها، صمغ زانتان یا گزانتان، صمغ سلولز جزء امولسیون کننده های پلیمری هستند. لانولین الکل، کلسترول و استرول های سویا نیز امولسیون کننده می باشند. مطالب این صفحه برگرفته از صفحه 41 کتاب دکتر شکری
phospholipid1
ساختار شیمیایی فسفولیپید همانطور که میبینید حاوی اسید چرب، گلیسرول و فسفات می باشد.
mouthwash formula example
مثالی از فرمولاسیون دهان شویه: هگزیل رزارسینال به عنوان ماده قابض کننده و آنتی سپتیک. گلیسرول یا گلیسیرین به عنوان جاذب الرطوبه و شیرین کننده. آسکاربیک اسید ضدمیکروبی. اسانس میخک ضدالتهاب. متیل سالیسیلات طعم دهنده. اتیل الکل حل کننده روغن میخک . آب به عنوان ماده حامل.
toothpaste ingredients glycerol
 گلیسرول یا گلیسیرین: به حفظ و نگهداشتن رطوبت کمک می‌کند و به لغزیدن راحت‌تر خمیر از داخل تیوب خمیردندان کمک می‌کند. گلیسرول شباهت زیادی به ترکیبات سوربیتول و گلایکول دارد.
toothpaste ingredients sorbotol
 سوربیتول دو نقش عمده در خمیردندان دارد: اول اینکه همراه با گلیسرول خمیردندان را به یکدیگر نگه می‌دارد. دوم اینکه یک ماده شیرین‌کننده است. ساخارین یک شیرین‌کننده دیگر است. هیچکدام از این شیرین‌کننده‌ها حاوی قند نمی‌باشند.


• گلیسرول

ch1401

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- جاذب = Absorbent جاذب، جذب کننده، ماده ای که جذب می کند. 
2- سرین = Serine اسید آمینه سرین

serine protease = سرین پروتئاز

Potentilla, Potentilla anserine = پنجه برگ چمنزاری، پتنتیلا، گیاه پنجه ای یا پنج انگشت 
3- نرمی = Softness نرمی
4- فرار = Volatile فرار

volatile organic compounds or VOCs = ترکیبات آلی فرار 

EXTRACTION, Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. = استخراج: استخراج با حلال های فرّار موثرترین و رایج ترین روش به دست آوردن گیاهان است.

EXTRACTS, Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. = عصاره: محصولات حاصل از استخراج با حلالهای فرّار كه تغلیظ شده است.

essential oils, an essential oil is a concentrated hydrophobic liquid containing volatile aroma compounds from plants, also known as volatile oils = اسانس های روغنی، ماده هیدروفوب غلیظ شده که حاوی ترکیبات آروماتیک فرار گیاهان می باشد. اسانس های روغنی را روغن های فرار نیز می نامند. 

AROMATHERAPY, The use of volatile plant oils, including essential oils, for psychological and physical well-being. The therapeutic use of pure essential oils and herbs in body massage,which is described by proponents as “healing, beautifying and soothing” the body and mind.The history of aromatherapy stretches as far back as 6,000 years ago in ancient Egypt. It wasn’t until the 1920’s, however, when the term was actually coined by a French chemist, R.M. Gattefosse. = آروماتراپی، استفاده از روغن‌های گیاهی شامل اسانس‌های روغنی برای سلامت فیزیكی و فیزیولوژیكی. استفاده درمانی از اسانس‌های روغنی خالص و گیاهان در ماساژ بدن، شفابخش، زیباكننده و التیام‌بخش برای بدن و ذهن می‌باشد. تاریخچه آروماتراپی به 6 هزار سال پیش به مصر باستان برمی‌گردد. در سال 1920 این واژه توسط یك شیمیدان فرانسوی به نام گَته فوزه ابداع شد.
volatile organic compounds or VOCs
ترکیبات آلی فرار
5- سیست = Cyst
acne cyst
آکنه کیستی، کیست آکنه
cyst is semi fluid abnormal affirmation above or below the skin that contains pus or abnormal matter
کیست زائده ای با شکل غیر طبیعی حاوی ماده چرکی شبه سیال است که بالا یا زیر پوست تشکیل می شود
cystic or nodular acne
آکنه کیستی یا ندولار
cysts
کیست ها = برآمدگی های غیرعادی پوست که حاوی چرک یا یک مایع غیر معمول است
6- موضعی = Topical موضعی

Topical retinoid = رتینوئید موضعی

Topical antimicrobial = آنتی میکروبیال موضعی

topical steroid cream = کرم موضعی استروئیدی

low-viscosity topical preparation = محصول موضعی با ویسکوزیته پایین

prescription oral and topical retinoids = رتینوئیدهای موضعی یا خوراکی دارویی
prescription oral and topical retinoids
رتینوئیدهای موضعی یا خوراکی دارویی
7- علائم = Symptoms علائم و نشانه های بیماری

Symptoms /ˈsɪm(p)təm/ = علائم

trigger symptoms: diet, stress, smoking = ماشه چکان های علائم مثل رژیم غذایی، استرس، سیگار

medication to relieve / alleviate symptoms = داروهایی که علائم را تسکین می دهند

dryness is a trigger for psoriasis symptoms = خشکی پوست یکی از ماشه چکان های علائم پسوریازیس است

relieves the symptoms of eczema and dermatitis = علائم اگزما و درماتیت را تسکین می دهد
symptoms
علائم و نشانه های بیماری
8- ویسکوز = Viscose ویسکوز، با قوام
9- فراریت = Volatility فراریت

DEPTH, Refers to a fragrance odor of low volatility with a dimension that is rich and full-bodied. = عمق یك عطر به بوی عطرهایی گفته می شود كه فراریت كم دارند
10- پیوستگی = Cohesion چسبندگی، پیوستگی

corneocyte cohesion = چسبندگی کورنئوسیت ها

Corneocyte cohesion reinforcement = تقویت پیوستگی کورنئوسیت ها
11- سوربیتول = Sorbitol سوربیتول
سوربیتول
فراورده هایی که برای افزایش زیبایی استفاده می شوند
sorbitol
سوربیتول
سوربیتول
12- گلیسیرین = Glycerin گلیسرین
گلیسیرین

Glycerol, glycerin = گلیسرول، گلیسرین

vegetable glycerin = گلیسرین گیاهی
glycerin
گلیسرین
13- کورنئوسیت = Corneocyte کورنئوسیت، سلول های مرده لایه شاخی
کورنئوسیت ها

corneocyte flakes = پوسته های کورنئوسیت

corneocyte cohesion = چسبندگی کورنئوسیت ها

cluster of corneocytes = خوشه هایی از سلول های کورنئوسیت

nucleus free corneocytes = کورنئوسیت های بدون هسته سلولی

Corneocyte cohesion reinforcement = تقویت پیوستگی کورنئوسیت ها

corneocytes, terminally differentiated keratinocytes = کورنئوسیت ها، کورنئوسایت ها، کراتینوسیت های تمایز یافته از بخش انتهایی

corneocytes1 = کورنئوسیت ها
corneocytes
کورنئوسیت ها
corneocytes1
کورنئوسیت ها
14- خشکی پوست = Skin Dryness خشکی پوست
15- لایه شاخی = Stratum Corneum استراتوم کورنئوم

reinforcement of stratum corneum = تقویت ساختار لایه شاخی

stratum corneum, SC, horny layer = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه اپیدرم که به لایه شاخی معروف است.

disruption of the stratum corneum = از هم گسیختگی لایه شاخی

strong affinity with the stratum corneum = جذب تمایلی قوی نسبت به لایه شاخی پوست 

stratum corneum is also called horny layer = استراتوم کورنئوم یا لایه شاخی

stratum corneum, outermost layer of the skin, consisting of keratinized cells. = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه پوست شامل سلول های کراتینیزه شده 
stratum corneum is also called horny layer
استراتوم کورنئوم یا لایه شاخی
stratum corneum
استراتوم کورنئوم
stratum corneum2
16- رطوبت رسان = Humectant هیومکتانت، هومکتانت، هومکتان، ماده جاذب الرطوبه که اجسام را مرطوب نگه می دارد
هومکتانت، ماده جاذب الرطوبه
هومکتانت، جاذب الرطوبه
humectants
هومکتانت، جاذب الرطوبه
17- کورنئوسیت ها = Corneocytes کورنئوسیت ها

cluster of corneocytes = خوشه هایی از سلول های کورنئوسیت

nucleus free corneocytes = کورنئوسیت های بدون هسته سلولی

corneocytes, terminally differentiated keratinocytes = کورنئوسیت ها، کورنئوسایت ها، کراتینوسیت های تمایز یافته از بخش انتهایی
کورنئوسیت ها
corneocytes
کورنئوسیت ها
corneocytes1
کورنئوسیت ها
18- جاذب الرطوبه = Hemactant

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید