نگهدارنده در محصولات آرایشی بهداشتی  

نگهدارنده در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مدرس و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی




چکیده: برای جلوگیری از فساد میکروبی محصولات آرایشی و بهداشتی، معمولا بخش اندکی از فرمولاسیون را به مواد پرزرواتیو مثل پارابن ها و ایزوتیازولینون ها اختصاص می دهند که به آن ها نگهدارنده می گویند.
هر محصولی آرایشی بهداشتی که حاوی آب است، نیازمند بکارگیری ماده نگهدارنده می باشد. مواد نگهدارنده برای محافظت از محصول در برابر رشد انواع باکتری، قارچ و مخمر استفاده می شوند. پارابن ها و متیل کلرو ایزو تیازولینون از جمله مواد نگهدارنده رایج مورد استفاده در محصولات آرایشی بهداشتی هستند.

پرزرواتیو یا ماده نگهدارنده به موادی گفته می شود که به محصولات غذایی، دارویی، آرایشی بهداشتی اضافه می شود تا از تخریب آنها در اثر رشد میکروب ها و یا تغییرات نامطلوب شیمیایی جلوگیری شود.
افزودن ماده نگهدارنده برای حفظ و نگهداری از یک محصول آرایشی بهداشتی از قدیمی ترین راهکارهای محافظت از این فرآورده ها می باشد. بنزوئیک اسید، سدیم بنزوات، لاکتیک اسید، بنزالکونیوم کلراید، پارابن ها، فنوکسی اتانول ها، سدیم سربات از جمله مواد نگهدارنده مورد استفاده در صنایع بهداشتی آرایشی می باشند.
محصولات آرایشی بهداشتی به راحتی توسط باکتری ها و قارچ ها آلوده می شوند. زیرا آب، روغن ها، پپتیدها و کربوهیدارتهای به کار رفته در فرمولاسیون این ترکیبات محیط خوبی برای رشد میکروب ها است. از همین رو استفاده از مواد نگهدارنده در محصولات آرایشی بهداشتی ضرورت دارد.

تشخیص محصولات آرایشی آلوده و فاسد شده

بوی نامطبوع، جدایش فازها، بی رنگ یا بدرنگ شدن از نشانه های اصلی آلودگی و فساد میکروبی می باشد. محصولات آرایشی بهداشتی که در اثر باکتری فاسد شده باشند، بوی نامطبوعی دارند و قوام یکدست خود را از دست می دهند.

آیا پارابن ها ضرر دارند؟

اگر دقت کرده باشید روی برچسب بسیاری از محصولات آرایشی بهداشتی عبارت فاقد پارابن ذکر شده است. این در حالیست که بسیاری از برندهای معتبر آرایشی بهداشتی همچنان از پارابن ها برای افزایش طول عمر محصولات و محافظت از محصولات آرایشی بهداشتی در برابر قارچ ها، باکتری ها و دیگر میکروب ها استفاده می کنند. نگرانی ها از آنجا آغاز شد که مطالعه ای در سال ۲۰۰۴ مقادیر اندکی از پارابن ها را در تومورهای سرطانی مشاهده نمود. اگرچه در این مطالعه اثبات نشده بود که پارابن ها باعث سرطان می شوند اما نقش مهمی در بدنام کردن این ترکیبات داشت.
اطلاعات بیشتر در مورد پارابن ها

dej og
با از هم گسیختن پروتئین های نگهدارنده فصل مشترک درم و اپیدرم که به آن ها درمواپیدرمال جانکشن می گویند، پوست نشست کرده و چروک ها ظاهر می شوند. پروتئین های فصل مشترک درم و اپیدرم که برجستگی ها را نگه می دارد، لامینین 5 و فیبرونکتین هستند.
salicylic acid (SA), pABA, p aminobenzoic acid; pHBA, p hydroxybenzoic acid
 مونوهیدروکسی بنزوئیک اسید، همان اسید سالیسیلیک است. از آنجا که در اسید سالیسیلیک، گروه هیدروکسیل روی کربن بتا یا کربن شماره 2 قرار گرفته، سالیسیلیک اسید را یک اسید بتا هیدروکسی می نامند. پارا هیدروکسی بنزوئیک اسید که مخفف آن PHBA است، به عنوان فیلتر فرابنفش و استر آن ها یعنی پارابن ها به عنوان نگهدارنده استفاده می شود.
2017 09 15_202847
چرا از ترکیبات آزاد کننده فرمالدئید در محصولات ارایشی استفاده می شود؟ ترکیبات آزاد کننده فرمالدئید در مقدار بسیار کم به عنوان نگهدارنده در محصولات آرایشی بهداشتی و بهداشت شخصی استفاده می شود .به آرامی مقداری اندک و ایمن از فرماالدهید با گذشت زمان آزاد می کند تا از تشکیل کپک و باکتری و رشد و فساد محجصول جلوگیری شود.
2017 09 15_202923
رشد باکتری در کرم صورت بعد از یازده روز در حضور نگهدارنده و بدون حضور نگهدارنده. همان طور که میبینید در ظرفی که پرزرواتیو یا نگهدارنده وجود ندارد کپک ها رشد کرده اند.
Difference Between Formalin and Formaldehyde
تفاوت های فرمالین با فرمالدهید: فرمالین مایع بی رنگ با بوی تیز است، فرمالدهید یک گاز بی نگ با بوی بسیار تیز است. فرمالین خورنده تر از فرمالدهید است. فرمالین حاوی 37 تا 38 درصد فرمالدهید 10 تا 15 درصد متانول و 48 تا 53 درصد آب است در حالی که فرمالدهید فقط یک ترکیب است. فرمالین می تواند به عنوان ضد عفونی کننده و آفت کش استفاده شود به عنوان نگهدارنده و محافظ استفاده میشود. فرمالدهید یک ماده ی پیش ساز رایج برای ترکیبات پیچیده تر مثل اوره فرمالدهید رزین، رزین های ملامین، رزین های فنول فرمالدهید می باشد.
sgs formaldehyde
فرمالدهید در قوانین همان طور که میبینید فرمالدهید فقط به عنوان نگهدارنده در حداکثر 1/0 درصد برای محصولات بهداشت دهان و 2/0 درصد برای سایر محصولات به جز اسپری های افشانه ای مجاز است. تمام ترکیبات حاوی فرمالدهید یا حاوی فرمالدهید آزاد در درصد 05/0 درصد و بالاتر باید برچسبی داشته باشند که در آن نوشته باشند حاوی فرمالدهید .فذمادهید در حداکثر 5 درصد برای سخت کننده های ناخن مجاز است.
dentifiric ingredients
ترکیبات تشکیل دهنده خمیر دندان: مواد ساینده (مثل کربنات کلسیم و فسفات کلسیم که از رایج ترین ترکیبات ساینده هستند). ساینده ها سطح دندان را کدر می‌کنند به همین علت برای جبران این اثر، مواد جلادهنده نیز به فرمولاسیون خمیردندان اضافه میشود. هومکنتانت یا هیومکتانت یا مواد جاذب الرطوبه برای حفظ رطوبت، به فرمول خمیردندان اضافه می‌شود. سوربیتول مانیتول و پروپیلن گلایکول رایج ترین ترکیبات هومکتانت هستند. مواد جاذب الرطوبه، به خمیرندان قوام میبخشند. مواد طعم دهنده همانطور که از نامشان پیداست، مزه ی خمیردندان را اصلاح میکنند و طعم نسبتا ماندگاری، به دهان میدهند. مواد نگهدارنده یا پرزرواتیو شامل اسید بنزوئیک هستند که برای ممانعت از رشد باکتری ها در فرمول خمیردندان استفاده می‌شوند.
mouth was ingredients
ترکیبات خاص دهانشويه: 1- الكل: 18 تا 26 درصد (خاصیت آنتي سپتيك، قابض ملايم، حل كننده جهت ايجاد محلول شفاف). همچنين الكل نقش پرزرواتيو يا نگهدارنده دارد. 2- اسانسهاي روغني داراي اثر ضدباكتريايي، طعم دهنده كه مي تواند در آب اندكي قابل حل باشد اما در الكل به خوبي حل مي شود 3- مواد درماني 4- طعم دهنده و رنگ كننده .
toothpaste ingredients label
 در ساختار یك خمیردندان تركیباتی مثل گلیسیرین و سوربیتول به عنوان روان كننده و نگهدارنده رطوبت استفاده می‌شوند. سیلیسیك اسید و كلسیم كربنات پاک‌کننده هستند. سدیم لوریل سولفات كف كننده است. سدیم ساخارین و منتول طعم‌دهنده هستند. كربوكسی متیل سلولز، آلگینات سدیم مواد پیوند دهنده هستند. سدیم فلوراید، ایزوپروپیل متول فنول و تران اگزامیك اسید مواد فعالی هستند كه از بیماری‌ها جلوگیری می‌کنند.

• Preservative
ANTIOXIDANTS — Substances that counter the destructive effects of free radicals in the body, which are a major cause of disease and aging. Antioxidants protect tissue against cellular damage by stabilizing free oxygen molecules. Often used in natural preservative systems to prevent oxidation of fats and oils. Some natural antioxidants are vitamins A, C and E, alpha lipoic acid and green tea. (INCI dictionary) 
آنتي اكسيدان ها: موادي كه با اثر تخريبي راديكال هاي آزاد در بدن مقابله مي كند. رادیکال های آزاد عوامل اصلي بيماري ها و پيري پوست هستند. آنتي اكسيدان ها از بافت ها در برابر تخريبات سلولي ایجاد شده در اثر رادیکالهای آزاد محافظت مي كند و ملكول هاي اكسيژن آزاد را پايدار سازي مي كند. اغلب در سيستم هاي نگهدارنده طبيعي استفاده مي شوند تا از اكسيداسيون چربي ها و روغن ها جلوگيري كند. برخي از آنتي اكسيدان هاي طبيعي عبارتند از ويتامي هاي A، C، E، آلفا ليپوئيد اسيد و چاي سبز.
ASCORBIC ACID — Vitamin C. Powerful antioxidant and nutrient, very beneficial to the skin. Plays an essential role in building collagen, the connective tissue that makes up 70 percent of our skin. Vitamin C is also a natural preservative, protecting both the oil and water phases of cosmetics. Ascorbic acid is a water-soluble form of vitamin C. (See also Calcium ascorbate.) (INCI dictionary) 
آسکوربيك اسيد يا ويتامين سي: آ‌نتي اكسيدان و ماده مغذي قدرتمند است كه براي پوست مزاياي زيادي دارد. نقش اساسي در ساخت كلاژن دارد كه 70 درصد بافت هم بند پوست را تشكيل مي دهد. ويتامين سي همچنين يك ماده پرزرواتيو يا نگهدارنده طبيعي است كه فاز آبي و روغني محصولات آرايشي- بهداشتي را محافظت مي كند. آسکوربيك اسيد فرم قابل حل در آب ويتامين سي است. (به كلسيم آسكوربات نيز مراجعه شود)
AUBREY’S PRESERVATIVE — Natural preservative blend composed of grapefruit extract and antioxidant-rich vitamins A, C and E. This preservative extends the life of products by no less than one year and sometimes as much as three years, depending on the product. (INCI dictionary)
CITRUS GRANDIS — Grapefruit Oil. An essential oil extracted from the peel of the fruit. Used in creams and lotions for its astrin- gent and skin-freshening proper ties. Sometimes used as a fragrance. CITRUS GRANDIS EXTRACT — Grapefruit Extract. Shown tohave antifungal, antimicrobial and antiviral proper ties. Combined with antioxidant vitamins, it makes an effective plant-based preservative. (INCI dictionary)
D-ALPHA TOCOPHEROL — Vitamin E. The most potent anti-oxidant vitamin around, it protects skin from cancer-causing free radicals and is essential for proper utilization of oxygen in the tissues. In cosmetics it also acts as a natural preservative, protecting the oil phase in creams and lotions. (INCI dictionary) 
دي آلفا توكوفرول، ويتامين E: قويترين ويتامين آنتي اكسيدان، از پوست در برابر راديكال هاي آزاد سرطان زا محافظت مي كند. براي استفاده بهتر اكسيژن توسط بافتها مورد نياز است. در صنعت كازمتيك به عنوان نگهدارنده طبيعي استفاده مي شود تا از فاز روغني كرمها و لوسيون ها محافظت كند.
DAUCUS CAROTA SATIVA ROOT EXTRACT — Carrot Oil. The seeds of carrots yield an essential oil rich in beta carotene, orange or red compounds that are precursors to vitamin A and occur naturally in plants. Also high in vitamin E, carrot oil promotes skin cell regeneration and stimulates the production of sebum in dry scalp and skin. Its high antioxidant content makes it an excellent natural preservative in cosmetic formulations. (INCI dictionary)
DEHYDROACETIC ACID — An organic compound used in cos- metic preparations for its antibacterial and antifungal proper ties. A natural preservative. (INCI dictionary)
POTASSIUM SORBATE — The potassium salt of sorbic acid, a natural compound isolated from the oil of the rowan or mountain ash berry. A mild preservative used in foods, herbal supplements and cosmetics for its anti-microbial and anti-fungal proper ties. (INCI dictionary)
SODIUM BENZOATE — A salt of benzoic acid, found naturally in cranberries, apples, plums and other fruits, and in cinnamon and ripe clove. Used in foods and cosmetic products as a mild preservative for its anti-bacterial and anti-fungal properties. (INCI dictionary)
TRITICUM VULGARE — Wheat Germ Oil. Extracted from the embryo of the wheat kernel. An anti-inflammatory and skin nourish- er that also acts as a natural preservative because of its high vitamin E content. (INCI dictionary)
VITAMINS A, C AND E — Their combined action, blended with grapefruit extract, makes an excellent natural preservative. (INCI dictionary)
Lactic Acid: Typically derived from plants such as beets. When animal-derived, found in blood and muscle tissue. Also in sour milk, beer, sauerkraut, pickles, and other food products made by bacterial fermentation. Used in skin fresheners, as a preservative, in the formation of plasticizers, etc. Alternatives: plant milk sugars, synthetics. (peta.org)

• نگهدارنده

محصولات آموزشی فروشگاه اینترنتی احسان حسنانی

آموزش ویدئویی برنزه کردن پوست؛ مدرس: احسان حسنانی
آموزش ویدئویی برنزه کردن پوست؛ مدرس: احسان حسنانی

15,000 تومان
توضیحات محصول
add to basket
آموزش ویدئویی ترکیبات و محصولات ضدپیری مدرس احسان حسنانی
آموزش ویدئویی ترکیبات و محصولات ضدپیری مدرس احسان حسنانی

70,000 تومان
توضیحات محصول
add to basket
آموزش ویدئویی شناخت پوست و مو مدرس احسان حسنانی
آموزش ویدئویی شناخت پوست و مو مدرس احسان حسنانی

36,000 تومان
توضیحات محصول
add to basket
سایر محصولات آموزشی


معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- تومور = Tumor
Tumor, Neoplasm = نئوپلاسم، تومور، ضایعه ای که با رشد بیش از حد بافت بدن تظاهر می یابد
2- قارچ = Fungus
pullulan,polysaccharide polymer produced from starch by the fungus Aureobasidium pullulans. = پولولان، پلی ساکارید طبیعی که از قارچ به دست می آید و فرآیند تولید آن، فرمنتاسیون ذرت نشاسته مایع در حضور یک قارچ مخمر مانند به نام پولولان 

fungus, eukaryotic organisms that includes unicellular microorganisms such as yeasts and molds, as well as multicellular fungi = قارچ، ارگانیسم یوکاریوتیکی که شامل میکروارگانیسم های تک سلولی مثل مخمر و کپک و همچنین قارچ های چند سلولی می شود. 

fungus infections = عفونت قارچی 


تلفظ fungus infections ↓


تلفظ fungus ↓
3- سرطان = Cancer
Breast cancer = سرطان پستان 
محصولات آرایشی که خاصیت درخشان کننده دارند.
noncancerous = غیرسرطانی 

skin cancer = سرطان پوست

carcinoma, cancer = سرطان

carcinoma, a cancer arising in the epithelial tissue of the skin or of the lining of the internal organs = كارسینوما، سرطانی كه در بافت اپیتلیال پوست یا در پوشش داخلی اندامهای بدن ایجاد می شود.
4- باکتری ها = Bacteria
pseudomonas, genus of Gram-negative bacteria = سودوموناس، گونه ای از باکتری های گرم نگاتیو

negative-charged membrane of bacteria = باکتری ها را که دارای بار منفی 

Blemish causing bacteria = باکتری های ایجاد کننده لک پوست

acne causing bacteria = باکتری های ایجاد کننده آکنه

thermal water, type of mineral water that is located deep underground which contains healing properties and is exempt from bacteria and pollution (jeancoutu.com). spring whose water issued at a temperature higher than the mean temperature of the locality where the spring (merriam-webster.com) = آب چشمه های آب گرم 

bacterial agents = عوامل باکتریایی

bacterial growth = رشد باکتریایی

antibacterial = ضد باکتری
باکتری ها


تلفظ bacteria ↓


تلفظ bacterial agents ↓
5- مخمر = Yeast
pityrosporum ovale, Malassezia ovale, lipophilic yeast belonging to the normal human cutaneous flora = پیتروسپوروم اوال یا مالاسزیا اوال، مخمر چربی دوست که یکی از فلورای نرمال پوست بدن می باشد. آكنه استروئیدی در مواردی می تواند ناشی از فولیكولیت پیتروسپورمی (مالاسزیایی) باشد.

fungus, eukaryotic organisms that includes unicellular microorganisms such as yeasts and molds, as well as multicellular fungi = قارچ، ارگانیسم یوکاریوتیکی که شامل میکروارگانیسم های تک سلولی مثل مخمر و کپک و همچنین قارچ های چند سلولی می شود. 

saccharomyces cerevisiae, saccharomycescerevisiae, baker’s yeast = مخمر نان، ساکرومایسیس سرویسیه، ساکارومایسس سرویزیه

lipid-dependent yeasts = مخمرهای وابسته به لیپید

Malassezia yeast = مخمر مالاسزیا

yeast cells = سلول های مخمر

moulds and yeasts = کپک و مخمر

Baker's yeast = مخمر نان 
مخمر


تلفظ yeast ↓
6- پارابن ها = Parabens پارابن ها


تلفظ parabens ↓


تلفظ parabens2 ↓
7- قارچ ها = Fungi
fungus, eukaryotic organisms that includes unicellular microorganisms such as yeasts and molds, as well as multicellular fungi = قارچ، ارگانیسم یوکاریوتیکی که شامل میکروارگانیسم های تک سلولی مثل مخمر و کپک و همچنین قارچ های چند سلولی می شود. 
8- لاکتیک اسید = Lactic Acid
9- ماده نگهدارنده = Preservative
preservatives derived from petrochemicals = نگهدارنده های مشتق شده از محصولات پتروشیمی

preservative free peptide = پپتیدهای عاری از نگهدارنده

preservative free = بدون نگهدارنده
نگهدارنده


تلفظ preservative ↓


تلفظ preservative2 ↓
10- متیل کلرو ایزو تیازولینون = Methylchloroisothiazolinone  متیل کلرو ایزوتیازولینون
11- شیمی = Chemistry
organic chemistry = شیمی آلی 
شیمی 


تلفظ chemistry ↓


تلفظ organic chemistry ↓
12- پپتیدها = Peptides
antimicrobial peptides = پپتیدهای آنتی میکروبیال، پپتیدهایی که خاصیت ضد میکروبی دارند

oligopeptides = اولیگوپپتیدها
مثلاً دتوکسیوم دارای پروفایل ایمنی عالی است.

تلفظ antimicrobial peptides ↓


تلفظ peptides ↓

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید