آکواپورین در محصولات آرایشی بهداشتی  

آکواپورین در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: آکواپورین ها گذرگاه های مولکولی از جنس پروتئین هستند که در داخل غشاء سلول های پوست وجود دارند و نقش مهمی در حفظ رطوبت پوست دارند. اوسرین و اوناگرین دو برند آرایشی بهداشتی هستند که روی ترکیبات آکواپورین زیاد مانور می دهند.
آکواپورین ها دسته ای از پروتئین های غشاء سلول هستند که جریان آب به داخل و بیرون از سلول را کنترل و تنظیم می کنند. این گذرگاه های ملکولی نقش مهمی در متعادل نگه داشتن رطوبت پوست دارند.
پزشک آمریکایی پیتر آرگ در سال 2003 به خاطر کشف آکواپورین ها جایزه نوبل شیمی را دریافت کرد.
peter arge
Peter Arge
بیش از ۲۰۰ نوع آکواپورین در دنیای حیوانات وجود دارد که ۱۰ نوع آنها در بدن انسان کشف شده است. فقط یکی از آنها به نام آکواپورین ۳ در اپیدرم وجود دارد. مطالعات نشان داده اند که با افزایش سن میزان آکواپورین ۳ در پوست کم می شود و این کاهش از ۴۰ سالگی به بعد بسیار مشهود است.
آکواپورین
یک کمپانی فرانسوی به نام آلبان مولر از عصاره خالص شده انار ترکیبی به نام آمیپورین ساخته که با تحریک آکواپورین های پوست، جریان طبیعی آب در پوست را برقرار می سازد.
انار

کاربردهای واقعی

کرم مرطوب کننده آکواپورین اوسرین

این کرم با الهام از جایزه نوبلی که به خاطر کشف آکواپورین ها اعطا شد، ساخته شده است. آکواپورین ها کانال هایی هستند که آب را از سلول به سلول حمل می کنند.فرمول این کرم حاوی گلوکو-گلیسرول است که بر اساس مستندات علمی، با حمایت از آکواپوین ها به انتقال رطوبت به داخل پوست کمک می کند.
اوسرین
Eucerin AQUAporin ACTIVE Moisturising Cream Rich

اسکراب ملایم صورت و گردن اناگرین

عصاره انار استفاده شده در محصولات اناگرین با تحریک آکواپورین ها (Aquaporines) آب را در لایه های مختلف پوست توزیع نموده و پوست را به شکلی ماندگار رطوبت رسانی می کند.
آکواپورین در اسکراب صورت اناگرین
Onagrine Gentle Scrub for face and neck

آدیپورگیولین: ماده آرایشی لاغری

ژنیستئین یکی از اجزاء آدیپورگیولین ترکیبی برگرفته از سویا است که سنتز آکواپورین آدیپوز (AQpap) را افزایش می دهد. آکواپورین آدیپوز، یک پروتئین بین غشائی است که کانالی برای تخلیه بقایای حاصل از لیپولیز به خارج از سلول تشکیل می دهد.
لوکاس مایر برای تخلیه بقایای حاصل از تجزیه چربی ها هم راه حل دارد و آن، ترکیبی برگرفته از دانه سویا به نام ژنیستئین است. گلیسرول و اسیدهای چرب ناشی از لیپولیز برای خارج شدن از سلول نیاز با کانالهای ملکولی به نام آکواپورین دارند. آکواپورین ها از جنس پروتئین هستند و ژنیستئین خوب می داند که چگونه این پروتئینها را سنتز کند!

aqp3
نمودار کاهش آکواپورین 3 با افزایش سن
Aquaporin
آکواپورین ها کانال های مولکولی هستند که ورود و خروج آب به داخل سلول از طریق غشاء سلولی ر اکنترل می کنند.
eucerin aquaporin
کرم آکواپورین اوسرین

• Aquaporin
• آکواپورین

ch1401

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- شیمی = Chemistry شیمی 

organic chemistry = شیمی آلی 

AROMA CHEMICALS, Molecules obtained from natural products or made by synthetic organic chemistry that have an aroma. Most of the synthetic aroma chemicals are nature identical, i.e., identical to the same molecule obtained from a natural product. = مواد شیمیایی آروماتیك یا آروماكمیكال ها مولکول‌هایی هستند كه از محصولات طبیعی به دست می‌آیند یا به صورت سنتزی ساخته می‌شوند و بو دارند. بسیاری از مواد شیمایی آروماتیك بوی شبیه مواد طبیعی دارند. به عبارت دیگر شبیه مولکول‌هایی هستند كه از طبیعت به دست می‌آیند.

organic chemistry = شیمی آلی
chemistry
شیمی
organic chemistry
شیمی آلی
شیمی آلی
2- انار = Pomegranate
Pomegranate, Punica granatum = انار
3- سرین = Serine اسید آمینه سرین

serine protease = سرین پروتئاز

Potentilla, Potentilla anserine = پنجه برگ چمنزاری، پتنتیلا، گیاه پنجه ای یا پنج انگشت 
4- سویا = Soy Bean
Soy bean, Glycine soja = سویا، لوبیای روغنی
5- گردن = Neck
nape of the neck
پس گردن
neck
گردن
upper chest and the neck area
بخش بالایی سینه و ناحیه گردن
6- آدیپوز = Adipose آدیپوز، مرتبط با چربی و بافت چرب

aquaporin adipose, aqpap = آکواپورین آدیپوز

subcutaneous tissue is a fatty layer underneath the dermis also called adipose or subcutis tissue = بافت زیرجلدی لایه چرب زر درم که به آن آدیپوز یا بافت سابکوتیس نیز می گویند
subcutaneous tissue is a fatty layer underneath the dermis also called adipose or subcutis tissue
بافت زیرجلدی لایه چرب زر درم که به آن آدیپوز یا بافت سابکوتیس نیز می گویند
7- اسکراب = Scrub
8- اپیدرم = The Epidermis اپیدرم

The dermal papillae (DP) are small, nipple-like extensions of the dermis into the epidermis. = درمال پاپیلا، برآمدگی های درم به داخل اپیدرم

stratum spinosum layer of the epidermis that is located between stratum granulosum and stratum germinativum = استراتوم اسپینوزوم لایه ای از اپیدرم است که بین لایه دانه دار و بازال قرار گرفته است
stratum spinosum layer of the epidermis that is located between stratum granulosum and stratum germinativum
استراتوم اسپینوزوم لایه ای از اپیدرم است که بین لایه دانه دار و بازال قرار گرفته است
the epidermis
اپیدرم
9- لیپولیز = Lipolysis لیپولیز، چربی سوزی، تجزیه لیپید

activate lipolysis = فعال سازی لیپولیز

stimulate lipolysis = تحریک لیپولیز
10- ماندگار = Long Lasting ماندگار
11- آکواپورین = Aquaporin آکواپورین، کانالهای مولکولی از جنس پروتئین که آب را از سلولی به سلول دیگر منتقل می کنند
آکواپورین ها، پروتئین های بین غشائی یا ترانس ممبران که نفوذپذیری انتخابی در برابر آب یا گلیسرول دارند. آب از طریق آکواپورین ها به داخل پوست حرکت می کند یا از پوست خارج می شود.

aquaporin adipose, aqpap = آکواپورین آدیپوز
12- لوکاس مایر = Lucas Meyer کمپانی لوکاس مایر
13- رطوبت رسان = Humectant هیومکتانت، هومکتانت، هومکتان، ماده جاذب الرطوبه که اجسام را مرطوب نگه می دارد
هومکتانت، ماده جاذب الرطوبه
هومکتانت، جاذب الرطوبه
humectants
هومکتانت، جاذب الرطوبه
14- اسکراب صورت = Facial Scrub لایه بردار صورت 
15- رطوبت رسانی = Moisturizing
moisturizing agent = ماده مرطوب کننده

moisturizing cream = کرم مرطوب کننده

moisturizing effect = اثر مرطوب کنندگی

moisturizing lotion = لوسیون مرطوب کننده

Moisturizing skin cream = کرم مرطوب کننده صورت

Super-rich moisturizing balm = بالم مرطوب کننده فوق غنی شده 
16- اسیدهای چرب = Fatty Acids اسیدهای چرب، مواد سازنده چربی ها و روغن ها

exogenous fatty acids = اسیدهای چرب منابع خارجی

non-esterified fatty acids, NEFA = اسیدهای چرب استری نشده
fatty acids
اسیدهای چرب، مواد سازنده چربی ها و روغن ها
17- آکواپورین ها = Aquaporins آکواپورین ها، پروتئین های بین غشائی یا ترانس ممبران که نفوذپذیری انتخابی در برابر آب یا گلیسرول دارند. آب از طریق آکواپورین ها به داخل پوست حرکت می کند یا از پوست خارج می شود.

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید