افزودنی های شامپو 

افزودنی های شامپو

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی



قوام دهنده ها

thickeners
قوام دهنده های شامپو

پایدار کننده های کف

foam stabilizer
Ref: Chemistry and Technology of the Cosmetics and Toiletries Industry, edited by S.D. Williams, W.H. Schmitt, P.15

کوکونات گلتاش
کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید شرکت گلتاش

صدفی کننده ها

صدفی کننده شامپو
Ref: Chemistry and Technology of the Cosmetics and Toiletries Industry, edited by S.D. Williams, W.H. Schmitt, P.16

کاندیشن کننده ها

شامپوهایی که فقط با سورفکتانتهای آنیونی فرموله شده موها را زبر می کنند. شانه خوری مو در حالت خیس را مشکل نموده و روی مو بعد از خشک شدن الکتریسته ساکن به جا گذاشته و ظاهری پف کرده به آن می دهد. با اضافه کردن مواد نرم کننده یا کاندیشن کننده می توان این مشکل را برطرف نمود. استفاده از مواد کاندیشن کننده در شامپوهایی که حاوی سورفکتانتهای آمفوتری مثل بتائین است تاثیر بیشتری دارد. سورفکتانتهای کاتیونی که در کاندیشنرها استفاده می شوند یا سورفکتانتهای آنیونی سازگاری ندارد و نمی توان در فرمولاسیون شامپو از آنها استفاده نمود. در عوض می توان از پلیمرهای کواترتیزه مثل پلی کواترنیوم ۱۰ که با اغلب سورفکتانتهای آنیونی سازگار است استفاده نمود.
polyquaternium-10
پلی کواترنیوم ۱۰
کاندیشن کنندگی پلی کواترنیوم ۱۰ عالی است و مدل دادن به مو را آسان می کند. به علت تمایل جذبی بالایی که به مو دارد، غلظت کمی از این ماده در فرمولاسیون (زیر ۰/۵ درصد) کفایت می کند. استفاده از غلظت های بالاتر باعث کاندیشن شدن بیش از حد مو و رسوب روی موها می شود. استفاده از پلی کواترنیوم ۱۰ در مایعات دستشویی و شامپو بدن ، لمس پوست را خوشایند می نماید. پلی کواترنیوم ۷، پلی کواترنیوم ۲۳، پلی کواترنیوم ۸، پلی کواترنیوم ۱۱ از مهمتریت پلی کوات ها هستند. برای کاندیشن کردن شامپو می توان از مقادیر اندک الکل چرب و منوگلیسیرید نیز استفاده نمود. سیلیکون ها کاندیشن کننده های خوبی هستند اما به کارگیری آنها در فرمولاسیون شامپو مشکل است و ممکن کف کنندگی شامپو را کم کنند.
 

• افزودنی های شامپو

مطلب قبلی: کتاب شکری

مطلب بعدی: لایه بردار، اکسفولیانت

کسب و کار خود را در دایرکتوری آرایشی بهداشتی معرفی کنید
ثبت نام در دایرکتوری آرایشی بهداشتی


معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- سورفکتانت = Surfactant سورفکتانت، ماده فعال سطحی

micelles, micelle, aggregate of surfactant molecules that arrange themselves in a spherical form in aqueous solutions = میسل، مایسل، تجمع مولکول های سورفکتانت که به شکل کروی در محلول آبی
سورفکتانت، ماده فعال سطحی 

biosurfactants, amphiphilic compounds produced on living surfaces = بیوسورفکتانت ها، ترکیبات آمفی فیلی (دو خصلتی) که توسط ارگانیسم های سطحی تولید می شوند 

surfactant or emulsifier = سورفکتانت یا امولسیفایر


تلفظ biosurfactants ↓


تلفظ surfactants ↓


تلفظ surfactants2 ↓
2- آنیونی = Anionic آنیونی، دارای بار الکتریکی منفی
3- مشک = Musk
4- کاتیونی = Cationic کاتیونیک، کاتیونی

cationic peptide = پپتید کاتیونی

aluminum salts and cationic ingredients = نمک های آلومینیوم و ترکیبات کاتیونی 
5- خیس = Wet

تلفظ wet scrubber ↓
6- گلی = Floral فلورال، بر پایه رایحه گل ها

hyrdosol, Herbal distillates, floral waters, hydrosols, hydrolates, herbal waters, and essential waters, are aqueous products of distillation. = هیدروسل، مقطره گیاهی، گلاب، هیدرولات ها، آب اسانسی، محصول آبی تقطیر
7- نرم = Loose
adherent and loose white flakes = پوسته های سفید نرم و چسبنده
شل، نرم

loose powder = پودرهای نرم
پودرهای آرایشی که به فرم نرم و پرس نشده عرضه می شوند. در مقابل پودرهای فشرده

تلفظ loose powder ↓
8- بتائین = Betaine بتائین، کوکامیدو پروپیل بتائین سورفکتانت آمفوتری رایج در شامپوها که برای افزایش کف و قوام و همچنین افزایش ملایمت شامپو استفاده می شود. 

cocamidopropyl betaine = کوکامیدو پروپیل بتائین، سورفکتانت آمفوتری


تلفظ cocamidopropyl betaine ↓
9- آمفوتری = Amphoteric آمفوتری، آمفوتریک
10- قوام دهنده = Thickener
polymeric thickeners = غلیظ کننده های پلیمری
قوام دهنده، غلیظ کننده
11- صدفی = Coral صدفی، نوعی رنگ فانتزی برای مو
12- کاندیشن کردن = Conditioning کاندیشن کردن مو، حالت دادن به مو، نرم کردن مو

conditioning action = اثر حالت دهندگی 

Conditioning ingredient = ماده کاندیشن کننده یا نرم کننده
13- مواد کاندیشن کننده = Conditioning Agents
14- صدفی کننده = Pearlising Agent
15- گلت = Glatt گلت، نام تجاری صاف کننده شیمیایی مو
16- پلی کواترنیوم = Polyquaternium

تلفظ polyquaternium 44 ↓
17- کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید = Coconut Fatty Acid Diethanolamide کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید
از انواع سورفكتانت هاي نانيونيك است كه در محصولات آرايشي و بهداشتي مصرف زيادي دارد. مایعی گرانرواست که به عنوان ماده کف زا مورد استفاده قرار می گیرد. کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید از ترکیب روغن کوکونات با دی اتانول آمین در حضور کاتالیزور تولید میشود. مایع ویسکوز زرد کمرنگی است که در گروه مواد فعال سطحی غیر یونی قرار دارد.
18- شامپو بدن = Body Shampoo شامپو بدن
19- الکل چرب = Fatty Alcohols الکل های چرب 


تلفظ fatty alcohols ↓
20- سیلیکون = Silicon
silicon rubber replica = رپلیکای سیلیکون کائوچو

silicone coated = پوشیده با سیلیکون

silicone-based primers = پرایمرهای سیلیکونی
سیلیکون 

silicone-like skin feel = احساس لمس پوستی شبیه سیلیکون، نرم و لغزنده مثل سیلیکون 

to substitute silicones = برای جایگزین کردن با ترکیبات سیلیکونی (دایمتیکون ها و سیلوکسان ها )

silicone oil, liquid polymerized siloxane with organic side chains. The most important member is polydimethylsiloxane = روغن سیلیکون، سیلوکسان مایع پلیمریزه شده دارای شاخه های آلی و ارگانیک

Silicone Elastomer Blend, Dow Corning® 9040, a mixture of high molecular weight silicone elastomer in cyclopentasiloxane = آمیزه الاستومر سیلیکون 

silicone free = عاری از سیلیکون، بدون سیلیکون 


تلفظ silicon ↓

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید