گیاه ختمی در محصولات آرایشی بهداشتی 

گیاه ختمی در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی




چکیده: عصاره ریشه ختمی حاوی موسیلاژهای گیاهیست که حالتی شبیه به نشاسته خیس خورده دارد. ختمی را می توان مانند چای، دم نموده و نوشید. برند آرایشی بهداشتی فیتو از عصاره ریشه ختمی به وفور استفاده می کند.
ختمی گیاهی است معطر که از دیرباز به علت خواص دارویی اش کاربردهای فراوانی داشته است. این گیاه غنی از موسیلاژ است. موسیلاژ ترکیب ژله مانندی مشابه نشاسته خیس خورده است که برای درمان خشکی گلو می تواند استفاده شود. عصاره ریشه ختمی را برای معطر کردن حلوا نیز استفاده می کنند. 
mallow
ختمی دارای برگهایی ۵ تا ۷ لُبی است.

مشخصات

• نام این گیاه از کلمه ایتالیایی Malva به معنای نرم گرفته شده است.
• ختمی را می توان همانند چای دم نموده و نوشید که برای درمان سرماخوردگی و سرفه بسیار مفید است.
نام انگلیسی: marsh mallow، mallow، marshmallow
نام فارسی: ختمی
نام علمی: Althea officinalis
officinalis یک لغت لاتین به معنای داروخانه یا محل نگهداری دارو است. کلمه officinal تقریبا معادل کلمه Medicinal به معنای دارویی است. در سیستم نامگذاری دو جزئی گیاهان بیش از ۶۰ گیاه وجود دارند که از گونه officinalis می باشند. چهار مورد از این Officinalis ها در محصولات فیتو بیشتر کاربرد دارند که عبارتند از:
Althea officinalis (marshmallow)= ختمی
Salvia officinalis (sage) = مریم گلی
Rosmarinus officinalis (Rosemary) = رزماری
Calendula officinalis (pot marigold) = همیشه بهار

کاربردها

عصاره ریشه ختمی غنی از موسیلاژهای گیاهی بوده و به کارگیری آن در شامپوها، ماسک های مو و سرم های مراقبتی و موها را رطوبت رسانی و تلطیف می کند.
عصاره ریشه ختمی
عصاره ریشه ختمی
مواد موثره موجود در گلها و برگهای ای گیاه موسیلاژها هستند که می توان از آنها به عنوان نرم کننده و ضدالتهاب در محصولات آرایشی استفاده نمود.
phyto 7 , 9
۷۵ درصد وزن Phyto7 و ۸۵ درصد وزن Phyto9 را عصاره ریشه ختمی تشکیل می دهد.

Althaea officinalis
عکس از گیاه ختمی در باغ گیاه شناسی
mallow root
ریشه ختمی
mallow
برگ های ختمی
khatmi Althaea officinalis, also known as the marshmallow plant
گل های سفید زرد رنگ خشک شده ختمی که به آن مارشمالوی گیاهی نیز گفته می شود.
mallow mucillage
گیاه ختمی که از آن موسیلاژ گیاهی با خاصیت مرطوب کنندگی و پوشانندگی استخراج می شود.
marshmallow
گیاه ختمی یا مارشمالوی گیاهی، حاوی موسیلاژ
yellow khatmi
خشک شده گل ختمی زرد

• Marsh Mallow
• ختمی

مطلب قبلی: سیب وحشی

مطلب بعدی: شبدر قرمز

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- عطر = Perfume
perfumer’s palette = پالت عطرساز

Eau de perfume = ادوپرفیوم

Natural perfumes = عطرهای طبیعی

Neroli perfume = عطرهای نرولی
عطر
عطرساز

perfume and parfum = پرفیوم و پارفوم، شکل های مختلف عطر، از نظر لغوی، پارفوم معادل فرانسوی پرفیوم است

unscented or the same scent as your perfume = بدون بو یا از رایحه ای هم خانواده با عطر شما 


تلفظ perfume and parfum ↓


تلفظ perfume ↓


تلفظ perfumer ↓


تلفظ unscented or the same scent as your perfume ↓
2- رطوبت رسانی = Moisturizing
moisturizing agent = ماده مرطوب کننده

moisturizing effect = اثر مرطوب کنندگی

Super-rich moisturizing balm = بالم مرطوب کننده فوق غنی شده 
3- خیس = Wet

تلفظ wet scrubber ↓
4- گلی = Floral فلورال، بر پایه رایحه گل ها

hyrdosol, Herbal distillates, floral waters, hydrosols, hydrolates, herbal waters, and essential waters, are aqueous products of distillation. = هیدروسل، مقطره گیاهی، گلاب، هیدرولات ها، آب اسانسی، محصول آبی تقطیر
5- رزماری = Rosemary
6- نرم = Loose
adherent and loose white flakes = پوسته های سفید نرم و چسبنده
شل، نرم

loose powder = پودرهای نرم
پودرهای آرایشی که به فرم نرم و پرس نشده عرضه می شوند. در مقابل پودرهای فشرده

تلفظ loose powder ↓
7- ضدالتهاب = Anti-Inflammation ضدالتهاب
8- همیشه بهار = Marigold
Marigold, Calendula officinalis = همیشه بهار، ماریگلد، آذریون

Marsh Marigold, Caltha palustris = همیشه بهار باتلاقی، زرنق باتلاقی
9- معطر کردن = Perfuming
10- مریم گلی = Sage

تلفظ massage is a relaxing way to introduce essential oils to the body ↓


تلفظ massage1 ↓
11- ختمی = Marsh Mallow
Mallow, Althea, Althaea officinalis, Marsh mallow, Alcea = ختمی، آلته آ
آلته آ
12- موسیلاژ = Mucilage موسیلاژ، ماده پلی ساکاریدی ویسکوز و ژلاتینی که از ریشه گیاهان به دست می آید
مثل: موسیلاژهای ریشه ختمی که در کرم موی فیتو7 و فیتو9 استفاده می شود.

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید