احسان
حُسنانی
مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.
شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.
سودا چیست؟
سودا پیروسولفیت = Soda Pyrosulfite
soda pyrosulfite = Sodium metabisulfite = سدیم متا بی سولفیت = Na2S2O5 = سودا پیروسولفیت
واژه «سودا» در مقالات سایت احسان حسنانی
دکلره مو چیست؟
اگر بخواهید رنگ موهایتان را سه درجه از رنگ فعلی روشن تر نمایید، باید اول موها را دکلره کنید.
شیمی دکلره کردن
دکلره کردن یا بی رنگ کردن مو معمولاً با اکسید کردن ملانین (رنگ دانه های مو) انجام می شود. بسیاری از دکلره های مو از دو بطری تشکیل شده که با یکدیگر آمیخته می شوند. یک بطری حاوی ماده قلیایی و دیگری حاوی محلول آبی هیدروژن پراکساید می باشد.
دکلره های قوی تری نیز وجود دارند که حاوی ماده تقویت کننده (آمونیوم و پرسولفات های دیگر) می باشند و برخی انواع دیگر حاوی پیروسولفیت سودا که به محلول قلیایی اضافه می شود.
مشاهده مطلبصاف کردن مو، روش شیمیایی و دائمی
صاف کننده های دائمی بر پایه تیو گلیکولیک اسید عمل می کنند. روش های ملایم تری مثل روش برزیلی و روش ژاپنی نیز برای صاف کردن موها معرفی شده است.
صاف کننده های شیمیایی کلاسیک به شکلی غیرقابل بازگشت و با روشهای شیمیایی ، پیوندهای قوی دی سولفیدی مو را می شکنند. این روش برای موهای قفقازی (سفیدپوست ها) بیش از حد قوی است اما روی موهای آفریقایی به شکل رایجی استفاده می شود. چرا که به علت فرهای شدید ، بدون استفاده از مواد شیمیایی قوی نمی توان این فرهای ناخواسته را از بین برد.
از آنجا که این مواد شیمیایی حاوی ملکولهای شیمیایی قدرتمندی (مثل تیوگلیکولیک اسید ، آمونیاک و سودا ) هستند، می توانند اسکلت کراتینی مو را تخریب نموده و به ضعیف شدن، تخریب و شکسته شدن موها بیانجامند. این مواد همچنین پوست سر را تحریک نموده و ایجاد خارش و قرمزی می کنند.
اگرچه از blowout ها به عنوان روش های طبیعی یاد می شود، با این وجود هنوز حاوی دوز اندکی از ترکیبات بحث برانگیزی (همچون
فرمالدهید ، آمونیاک،
سودا و اسیدهای تیولاته ) که به مو آسیب می رسانند و پوست سر را تحریک می کنند می باشند.
مصرف کننده امروز به دنبال صاف کننده هایی است که ضمن موثر بودن ، آسیب کمتری به مو وارد کند.
مشاهده مطلبسود پرک چیست؟
سود پرک، با فرمول شیمیایی NaOH، از اصلی ترین مواد شیمیایی صنعتی است و تقریباً همه صنایع بزرگ را پوشش می دهد. سود سوزآور، کاستیک سودا جامد، نام های متداول دیگر این ماده است. شکل ظاهری این ماده به صورت پرک های شیری رنگ جامد دیده می شود و به شدت خاصیت قلیایی دارد. قوی ترین محلول های قلیایی در صنعت با همین سود جامد پرک تهیه می شوند و برای تنظیم PH محلول ها در مراحل مختلف تولید و ... به کار می روند.
روش تولید سود پرک
ماده شیمیایی سود پرک، در صنعت به طور کلی به 4 روش مختلف تولید می شود؛ خلوص کاستیک سودا در هر روش متفاوت است. امروزه فرآیند کلر آلکالی در صنعت بسیار استفاده می شود تا حجم زیادی از این ماده قلیایی تولید گردد. 4
روش تولید سودپرک
سود پرک عبارتند از:
روش چهارم، فرآیند کلر آلکالی برای تولید سود است. این روش می تواند کاستیک سودا را با خلوص 50% حاصل کند. البته این روش در اواخر قرن 19، جایگزین روش سولوی، شد. واکنش اصلی در فرایند کلر آلکالی را در زیر مشاهده می کنید:
خرید و فروش سود پرک
بازار خرید و فروش سود پرک بسیار پرتقاضا است. این ماده در تمامی صنایع کوچک و بزرگ، و اکثر صنایع مادر در هر کشور به کار می رود. صنایع پتروشیمی، صنایع فولاد،
تصفیه آب، استخراج معدن، داروسازی، صنایع غذایی، کشاورزی و محصولات آرایشی – بهداشتی، مهم ترین مصرف کنندگان کاستیک
سودا هستند.
قیمت سود پرک در بازار بر اساس تغییرات قیمت ارز و میزان تبادلات در بازار جهانی تعریف می شود. نوسانات در قیمت مواد اولیه برای تولید مواد شیمیایی می تواند قیمت کاستیک سودا را تحت تأثیر قرار بدهد. در همین راستا، برخی از تولید کنندگان اصلی سود جامد در ایران، محصولات خود را در بورس ارائه می دهند تا امکان خرید عمده برای صنایع آسان تر باشد.
مشاهده مطلبواژه «سودا» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی