آپوکرین چیست؟
آپوکرین = Apocrine
apocrine = آپوکرین
APOCRINES: A type of sweat gland which contributes to the sexual and body scent in humans and which influences the odor characteristics of one’s fragrance. (fragrance.org)
Apocrine = آپوکرینی، نوعی از غدد عرق
APOCRINES, A type of sweat gland which contributes to the sexual and body scent in humans and which influences the odor characteristics of one’s fragrance. = آپوكرین، نوعی از غدد عرقی است كه به لوایح بدن و اندام جنسی مرتبط است و بوی خاص یك عطر را تحت تأثیر قرار میدهد.
Apocrine,Holocrine-and-Eccrine-glands
apocrine-og
واژه «آپوکرین» در مقالات سایت احسان حسنانی
غدد آپوکرینی پوست
ترشحات غدد آپوکرینی به داخل فولیکول مو می ریزد. این غدد تنها در نواحی خاصی از بدن انسان وجود دارند.
آپوکرین نوعی از غدد عرق می باشد که به صورت کویل در محل تقاطع درم و چربی های زیر پوست قرار گرفته است. ترشحات غدد آپوکرینی به داخل فولیکول مو می ریزد. غدد آپوکرینی تنها در نواحی مشخصی از بدن انسان وجود دارند. زیر بغل ها و بخش های خارجی آلت تناسلی از جمله نواحی پوست هستند که حاوی غدد آپوکرینی می باشند.
Image source: fashion-writings.com
غدد آپوکرین از بدو تولد در پوست یافت می شوند ولی تا شروع زمان بلوغ فعال نیستند. این غدد محدود به نقاط مو دار بدن هستند زیرا از طریق کانال های مو ترشحات خود را به سطح پوست منتقل می کنند.
آقایان معمولاً غدد آپوکرین کمتری نسبت به خانم ها دارند.
مشاهده مطلبضدعرق یا آنتی پرسپیرانت چیست؟
آنتی پرسپیرانت هایا ضدعرق ها دسته از محصولات آرایشی بهداشتی است که به منظور کاهش تعریق و کاهش بوی بد ناشی از تعریق استفاده می شوند.
پوست دارای دو نوع غده عرق می باشد، غدد اکرین (Ecrine) و غدد
آپوکرین (Apocrine).
تعریق بدن برای تنظیم دمای بدن ضروری است.
غدد اکرینی که بیشترین میزان عرق را تولید می کنند. علت خیس بودن زیربغل معمولاً ترشحات
غدد اکرینی است. محصولات
ضدعرق (آنتی پرسپیرانت ها) فقط عرق تولید شده توسط
غدد اکرینی را کاهش می دهند. بر خلاف
غدد اکرینی، غدد
آپوکرینی، روی سطح پوست نیستند بلکه در فولیکول مو وجود دارند. تجزیه ترشحات غدد
آپوکرینی توسط باکتری های پوست، بوی بدن را ایجاد می کند.
ضدعرق ها دقیقا چه کار می کنند؟
ترشحات عرق بی بو می باشد ولی با قرار گرفتن در یک محل مرطوب و تحت تأثیر عملکرد میکروارگانیسم-ها، ترکیبات موجود در عرق تجزیه می شود و ایجاد بوی نامطلوبی را می نماید. استفاده از مواد
ضدمیکروبی یک راه مناسب جهت پیشگیری از ایجاد بو توسط باکتری ها و مخمرهای موجود در سطح پوست می باشد. روش دفاعی دیگر کاهش ترشح عرق توسط غدد عرق می باشد.
آیا ضد عرق یک محصول آرایشی بهداشتی است؟
تعریق یکی از عملکردهای بدن است. با وجود اینکه ضد عرق ها عملکرد بدن را تغییر می دهند، در آمریکا و بسیاری از کشورها، تحت عنوان یک محصول آرایشی بهداشتی بدون نسخه به فروش می روند.
ضدعرق ها و محصولات آرایشی بهداشتی حاوی این ترکیبات، ترشحات عرق را به میزان تا درصد کاهش می دهند.
ترکیبات تشکیل دهنده
ضدعرق ها
نمک های بافر شده آلومینیوم
در سال اولین
ضدعرق حاوی AlCl به بازار عرضه شد.
مشاهده مطلبدئودورانت، ماده ضدبو چیست؟
دئودورانت نام دیگر محصولات آرایشی بهداشتی ضدبو یا خوشبوکننده است که بر خلاف ضد عرق ها، تعرق را کاهش نمی دهند بلکه بوی بد عرق را می پوشانند یا باکتری های مولد بوی بد را از بین می برند
فرآورده های بوبر با مکانیسم های گوناگون مانند خنثی نمودن یا مقابله نمودن با عرق ترشح شده به ویژه در نواحی ویژه مانند زیربغل و یا از طریق پوشاندن بوی نامطبوع عرق عمل می کنند. پوشاندن بوی نامطبوع عرق از طریق استفاده از مواد معطر یا سایر مواد فرار انجام می پذیرد. خنثی نمودن یک فرآیند شیمیایی برای تغییر اسیدهای چرب با وزن ملکولی پایین، که از غدد
آپوکرین دفع می شوند، می باشد. از جمله این مواد می توان به مواد
ضدمیکروب اشاره نمود که با از بین بردن میکروارگانیسم ها مانع از اثر آن ها و ایجاد بوی بد می گردند. تریکلوزان (triclosan) از جمله این مواد می باشد. مواد بوبر تنها مانع از ایجاد بوی بد در محل استفاده (به ویژه در نایه زیربغل) می شوند و تأثیری بر ترشح عرق ندارند؛ لذا در افرادی که مشکلی با میزان ترشح عرق ندارند و تنها قصد حذف بوی بدن آن را دارند، فرآورده مناسب و انتخابی می باشند.
مشاهده مطلبواژه «آپوکرین» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی
APOCRINES: A type of sweat gland which contributes to the sexual and body scent in humans and which influences the odor characteristics of one’s fragrance. (fragrance.org)
غدد ترشحی بدن به سه نوع مروکرین،
آپوکرین و هولوکرین تقسیم بندی می شود. در نوع مروکرین گرانول های ترشحی، بدون آنکه به سلول آسیب بزنند از غشاء سلول خارج شده و به مرکز غده می روند (غدد عرق همگی از نوع مروکرین هستند). در سلول های ترشحی
آپوکرین، گرانول های ترشحی در رأس سلول جمع می شوند سپس رأس سلول کنده شده و به همراه گرانول های ترشحی به سمت مرکز غده می رود. این سلول ناقص می شود ولی به تدریج خودش را ترمیم می کند. غدد شیر معمولاً از نوع
آپوکرین می باشد. در سلول های ترشحی هولوکرین، گرانول های ترشحی به تدریج در سلول انباشته می شوند و سلول را ترکانده و متلاشی می کند. سلول متلاشی شده به همراه گرانول های ترشحی و لاشه سلول به سمت مرکز غده می رود. غدد سبوسیت (سبابه یا سباسه) از نوع هولوکرین می باشد.