رزورسینول در محصولات آرایشی بهداشتی 

رزورسینول در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی


چکیده: رزرسینول یک هیدروکسی فنل است که به عنوان ضدلک در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود.
رِزُرسینول یک بنزن دی هیدروکسی است. به عبارت دیگر، یک ملکول بنزن است که دو گروه هیدروکسی روی آن استخلاف گردیده است.
resorcinol
رزرسینول ایزومر هیدروکینون و کتکول می باشد.
گروه های هیدروکسی در رزرسینول در موقعیت متا ولی در هیدروکینون در موقعیت پارا قرا گرفته است.
این ماده محلول در آب، اتر و اتانول می باشد. کاربرد رزرسینول در برطرف نمودن لک های پوستی ناشی از تابش اشعه ماورای بنفش است. این ماده در خانم های باردار و افراد دارای پوست های تیره نباید استفاده شود. افزون بر موارد بیان شده، برخی از گزارش ها، بروز حساسیت های پوستی توسط این ماده را نشان داده اند. برخی از مشتقات رزورسینول سبب مهار آنزیم تایروسیناز می گردد.


مطلب قبلی: پیروویک اسید

مطلب بعدی: رتینوئیک اسید

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- تایروسین = Tyrosine
2- تایروسیناز = Tyrosinase
anti-tyrosinase = ضد تایروسیناز، مهارکننده آنزیم تایروسیناز
فعالیت تایروسیناز در ملانوسیت ها با ظاهرشدن نوارهای سیاه رنگ نشاندار شده با یک آنتی بادی تک دودمانی ویژه به نام آنتی تایروسیناز مشخص می شود

تلفظ tyrosinase(1) ↓


تلفظ tyrosinase ↓
3- مهار آنزیم = Enzyme Inhibition
4- هیدروکینون = Hydroquinone

تلفظ hydroquinone ↓
5- افرا = Maple
Red Maple, Acer rubrum = افرای قرمز، افرای مرداب، افرای شکر

نظر شما هر چه باشد، بدون نیاز به تائید، در سایت درج خواهد شد.

درج نام اختیاری است


درج آدرس ایمیل ضروری نیست، اما پُلی برای ارتباط با شما ایجاد می کند.


در صورت تمایل می توانید آدرس وب سایت یا وبلاگ خود را بدون http
در کادر زیر وارد کنید تا نام شما به صورت لینک دار نمایش داده شود.



لطفاً عبارتی که در تصویر بالا مشاهده می کنید را در کادر مقابل وارد نمایید:
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید