تلخ = bitter  

تلخ = bitter

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه تلخ، Bitter می باشد.

تلخ چیست؟


تلخ = Bitter
Bittersweet Nightshade, Solanum dulcamara = تاجریزی پیچ، تاجریزی ایرانی، سولانوم

Bitter orange, Citurs aurantium = نارنج، نرولی، پرتقال تلخ

bitter = تلخ

CITRUS AURANTIUM — Neroli Oil. Oil distilled from the blos- soms of the bitter orange tree. Its antibacterial and balancing prop- er ties make it a good addition to skin care products. (INCI dictionary)
PRUNUS AMYGDALUS AMARA — Bitter Almond Oil. Essential oil used as a skin softener. Sometimes added to cosmetics for its mild, pleasant scent. (INCI dictionary)
Almond Butter, Almond Meal – Prunus amygdalus dulcis Almond Oil – See Sweet Almond Oil; Bitter Almond Oil Aloe, Aloe Vera – Aloe barbadensis (INCI dictionary)
Bitter Almond – Prunus amygdalus amara (INCI dictionary)
Fatty Acids: Can be one or any mixture of liquid and solid acids such as caprylic, lauric, myristic, oleic, palmitic, and stearic. Used in bubble baths, lipsticks, soap, detergents, cosmetics, food. Alternatives: vegetable-derived acids, soy lecithin, safflower oil, bitter almond oil, sunflower oil, etc. (peta.org)
BITTER: Describes a perfume odor that has a metallic green quality, without sweetness. (fragrance.org)
NEROLI OIL: Neroli essential oil is extracted from the fragrant blossoms of the bitter orange tree and has a beautiful aroma that appeals to men and women alike. In common with rose and jasmine, neroli oil is almost a complete fragrance in itself and forms the heart of one of the worlds most enduring perfumes, ‘Eau de Cologne’. (fragrance.org)
UMAMI: One of the five basic tastes together with sweet, sour, bitter, and salty. Popularly referred to as savoriness. (fragrance.org)

سنجد تلخ = Sea Buckthorn
Sea Buckthorn, Hippophae rhamnoides = سنجد تلخ، غاسول رومی


واژه «تلخ» در مقالات سایت احسان حسنانی

مواد اولیه و سازنده خمیر دندان

موادي كه در تهيه خميردندان استفاده مي شوند مي توانند به گروه هاي زير دسته بندي شوند: • مواد پاك كننده و جلادهنده، • دترجنت ها و مواد كف كننده، • هيومكتانت ها يا مواد جاذب الرطوبه، • تركيبات پيوند دهنده، • مواد شيرين كننده و طعم دهنده، • مواد متفرقه با مقاصد درماني، سفيدكنندگي، نگهدارنده ها)
 گريدهاي مرغوب سديم لوريل سولفات براي استفاده از خميردندان باید استفاده شود. اين نوع ويژه از برش متوسط يا سبك لوريل الكل ساخته می شود كه فقط درصد كمي از آن سولفاته نشده است. فرايند تصفیه سديم لوريل سولفات شامل استخراج با حلال است كه آلاينده هاي تلخ مزه را مي زدايد. اين گريد خالص از سديم لوريل سولفات به فرم سوزني شكل و خشك شده در خشك كن هاي پاششي در دسترس است.
 گلیسیرین پروپيلن گلايكول به خمير، قوام نرم تري مي دهد و براي پودرهايي كه وزن مخصوص بالاتري دارند مي تواند نسبت به ديگر هومكتانت ها موجه باشد. اما پروپيلن گلايكول كمي تلخ مزه است.
 منتول اغلب به طعم دهنده ها (به خصوص به طعم دهنده هاي بر پايه نعناع- نعناع فلفلي) اضافه مي شود. چراکه طراوت بخش بوده و در دهان احساس خنکی به جا می گذارد. منتول طبيعي بهترین اثربخشی را دارد. برخي منتول هاي سنتزي از نظر طعم شبیه منتول طبیعی هستند اما مزه تلخ و خنك كنندگي كمتري دارند.
مشاهده مطلب

خمیردندان چیست؟

شاید باور نکنید اما مطابق تعریف، خمیردندان جزء دسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی قرار می گیرد.
•  بر خلاف بقیه سورفکتانتها تلخ مزه نیست
مشاهده مطلب

چگونه عطر بزنیم؟

درست عطر زدن به نظر من جرء نزاکت و آداب اجتماعی یک فرد است. برخی افراد وقتی از جایی رد می شوند تا چند دقیقه فضا را از بوی خودشان پر می کنند. اشتباه رایجی که بسیاری از افراد در عطر زدن انجام می دهند، استفاده از عطر روی لباس است. عطر را به جای لباس روی پوست بزنید، نقاط نبض دار پوست مثل مچ دست و یا زانوها ترجیح داده می شوند. در انتخاب عطر به سن و سال و موقعیت اجتماعی خود توجه کنید. در محافل دوستانه از عطرهای سرد و ترش و برای مجالس رسمی از عطرهای گرم و سنگین استفاده کنید.
 در ساخت عطرهای تلخ معمولا از اسانس هایی مانند ریشه درختان و ادویه های شرقی استفاده می شود. عطرهای شیرین و گرم عطرهایی هستند که از بو و طعم شکلات و میوه های تابستانی برخوردارند.
 در روزهای گرم تابستان برای ماندگاری بوی عطر باید به دفعات بیشتری از ان استفاده کنید. بنابراین بهتر است در فصل گرم از عطری استفاده کنید که ماندگاری بیشتری داشته باشد. همچنین، در فصل های گرم، استفاده از رایحه های خنک و ترش، تلخ و سرد، جنگلی خوشایند است. زیرا حس خنکی و طراوت خوشایندی را به شما و اطرافیانتان منتقل می کند.
 ماندگاری عطرها در هوای سرد بیشتر است. یعنی در پاییز و زمستان با توجه به دمای پایین هوا، الکل موجود در عطر دیرتر تبخیر می شود. در فصل های سرد سال، بهتر است از رایحه های سنگین مانند عطرهای شیرین، تند و تلخ استفاده کنید.
مشاهده مطلب

گیاه باریجه Ferula, galbanum

گیاه باریجه یا به انگلیسی Ferula, galbanum با نام علمی boiss Ferula gumosa یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد.
 جنس کما (باریجه) در ایران 33 گونه دارد که همگی کمابیش شیرآبه دارند. این شیرآبه ها توسط مردم محلی برداشت می شود. این گیاه به نام های باریجه، آنقوزه، قاسنی، سکبینج، آنقوزه تلخ و آنقوزه شیرین شناخته می شود. این شیرآبه بیشتر به مصرف صادرات می رسد. ترکیبات تبدیل شده باریجه مجددا با قیمت بسیار بالاتر به ایران باز می گردد.
 این گیاه باید بهتر شناخته شود و به فرآرده های با ارزش دارویی و صنعتی تبدیل شود نه اینکه به صورت خام فروخته شود. از 30 گونه گیاه فرولا که در این کتاب نام برده شده 15 تا از آن ها انحصاری ایران است و با علامت ستاره مشخص شده است. مثلا کمای ایلامی کمای معطر کمای بینالودی کمای جندقی که به آن آنقوزه تلخ یا شیرین هم می گویند. یک کمای کاشانی داریم به اسم فرولاکاشانیکا کمای لوتی و کمای ایرانی که فرولاپرسیکا است. در صفحه 1186 کتاب دکتر مظفریان برای باریجه قاسنی یک سر فصل دیگر باز شده است. در توصیف این گیاه گفته شده که در استان زنجان مازندران خراسان تهران و اراک می روید. همچنین از کمای ایرانی به نام سکبینج نام برده شده که نام علمی آن فرولاپرسیکا است. گفته شده که این گیاه ضد باکتری و ضد خیز (کاهش دهنده ورم) است.
 کاربردهای صمغ باریجه از صمغ باریجه در صنعت عطر و ادکلن استفاده می شود همچنین نوعی چسب به بیرنگ به نام چسب الماس تولید می شود صمغ باریجه از اقلام مهم صادراتی است به عنوان غذای دام هم می تواند استفاده شود شیره باریجه بوی قوی و طعم گس و تلخ دارد معطر است به خودی خود بوی خوبی ندارد. به سهولت با آب ایجاد امولسیون می کند. 25 درصد در آب حل می شود. 10 تا 20 درصد اسانس دارد.
مشاهده مطلب

گیاه سنجد تلخ Sea Buckthorn

گیاه سنجد تلخ یا به انگلیسی Sea Buckthorn با نام علمی Hippophae rhamnoides یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی ماوالا

ماوالا برند سوئیسی محصولات مراقبت از ناخن، آرایش ناخن، آرایش چشم ها و لب ها است. 
 11. ماوالا استاپ: محلول جلوگیری از خوردن و جویدن ناخن ها. بسیار تلخ است در عین حال بی ضرر. تا زمانی که عادت جویدن ناخن ها از بین رود، استفاده از این محلول را تکرار کنید.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی لومن


 عصاره سنجد تلخ قطبی (Buckthorn) : محصولات پریمیوم بیوتی لومن
مشاهده مطلب

گیاه سنجد تلخ Sea Buckthorn

گیاه سنجد تلخ یا به انگلیسی Sea Buckthorn با نام علمی Hippophae rhamnoides یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. | در مقاله گیاه سنجد تلخ Sea Buckthorn از واژه سنجد استفاده شده است.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی لومن

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی لومن از واژه سنجد استفاده شده است.
عصاره سنجد تلخ قطبی (Buckthorn) : محصولات پریمیوم بیوتی لومن
مشاهده مطلب

واژه «تلخ» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


CITRUS AURANTIUM — Neroli Oil. Oil distilled from the blos- soms of the bitter orange tree. Its antibacterial and balancing prop- er ties make it a good addition to skin care products. (INCI dictionary)
PRUNUS AMYGDALUS AMARA — Bitter Almond Oil. Essential oil used as a skin softener. Sometimes added to cosmetics for its mild, pleasant scent. (INCI dictionary)
Almond Butter, Almond Meal – Prunus amygdalus dulcis Almond Oil – See Sweet Almond Oil; Bitter Almond Oil Aloe, Aloe Vera – Aloe barbadensis (INCI dictionary)
Bitter Almond – Prunus amygdalus amara (INCI dictionary)
Fatty Acids: Can be one or any mixture of liquid and solid acids such as caprylic, lauric, myristic, oleic, palmitic, and stearic. Used in bubble baths, lipsticks, soap, detergents, cosmetics, food. Alternatives: vegetable-derived acids, soy lecithin, safflower oil, bitter almond oil, sunflower oil, etc. (peta.org)
BITTER: Describes a perfume odor that has a metallic green quality, without sweetness. (fragrance.org)
NEROLI OIL: Neroli essential oil is extracted from the fragrant blossoms of the bitter orange tree and has a beautiful aroma that appeals to men and women alike. In common with rose and jasmine, neroli oil is almost a complete fragrance in itself and forms the heart of one of the worlds most enduring perfumes, ‘Eau de Cologne’. (fragrance.org)
UMAMI: One of the five basic tastes together with sweet, sour, bitter, and salty. Popularly referred to as savoriness. (fragrance.org)

Sea Buckthorn Oil – Hippophae rhamnoides (INCI dictionary)
SEA BUCKTHORN OIL: Rich in omega 3, 6, 7 and 9, oil from this incredible plant replaces moisture lost due to environmental insults and aging. Skin's natural lipid barrier is restored and protected. Skin's texture is improved. Overall, skin's health is greatly improved. Used in CSRx Facial Cleansing Oil and Firming Densifier Active Treatment Moisturizer. (cellularskinrx.com)


Lugduname has been estimated to be between 220,000 and 300,000 times as sweet as sucrose
ترین های طعم: شیرین ترین طعم ماده ای به نام لاگدونیم است که سیصد هزار برابر شیرین تر از ساکاروز می باشد، تلخ ترین طعم را دناتونیوم بنزوئات دارد، ترش ترین طعم را کربونیک اسید، شورترین طعم را سدیم کلرید یا نمک طعام دارد، تند ترین طعم را کاپسایسین دارد. خوشمزه ترین طعم را مونوسدیم گلوتامات دارد که انتخاب بیش از 90 درصد افراد به عنوان طعم برتر بوده است. آب بی مزه ترین طعم را دارد.
barij 2
کما به نام های باریجه، آنقوزه، قاسنی، سکبینج، آنقوزه تلخ و آنقوزه شیرین شناخته می شود.
Sodium saccharin is an artificial sweetener with effectively no food energy that is about 300 400 times as sweet as sucrose but has a bitter or metallic aftertaste, especially at high concentrations
 سدیم ساخارین: ماده شیرین‌کننده مصنوعی است که کالری ندارد ولی 300 تا 400 برابر از ساکاروز و قند معمولی شیرین‌تر است. اما اگر در غلظت‌های بالا استفاده شود طعم بعد از استفاده از آن تلخ یا فلزی خواهد شد.

راز جوانی


تخفیف 50 هزار تومانی به مناسبت سال نو، فقط تا 20 فروردین 97
450 هزار تومان به جای 500 هزار تومان
برای استفاده از تخفیف ثبت نام پیش هنگام، هرچه سریعتر اقدام کنید
اطلاعات بیشتر و ثبت نام

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید