احسانحُسنانی
پژوهشگر و مدرس مراقبت از پوست
WhatsApp: 09101971690
این شماره فقط جهت پیام متنی با واتسپ می باشد.
لطفا از ارسال پیام های نامرتبط خودداری بفرمایید. زیرا فرصت پاسخ گویی وجود ندارد.
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را بفرستید.
چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه فئوملانین، Pheomelanin می باشد.
فئوملانین چیست؟
فئوملانین = Pheomelanin
pheomelanin = فائوملانین
تلفظ pheomelanin ↓
واژه «فئوملانین» در مقالات سایت احسان حسنانی
ملانین چیست؟
ملانین رنگدانه اصلی پوست و مو است که در سلولهای ملانوسیت ساخته می شود. مشاهده مطلب
سنتز ملانین در پوست از اسید آمینه تایروسین شروع شده و با کاتالیزگری تیروزیناز پس از عبور از DOPA و دوپاکینون، دو نوع رنگدانه به نام های یوملانین و فائوملانین تولید می شود.
سنتز ملانین از تایروسین
رنگدانه دوم فئوملانین است. پیش ساز ساخت این رنگدانه نیز تایروسین است. در این مسیر بیوسنتز، دوپاکینون در یک مسیر دیگر با سیستئین واکنش داده و سپس در یک فرآیند اکسیدانی (که احتمالاً آنزیماتیک نمی باشد) حد واسط هایی را تولید می کند، که ایجاد رنگدانه زرد مایل به قرمز فئوملانین می کند.
بیماری های پوست و مو: هایپرپیگمنتاسیون / هیپرپیگمانتاسیون
پیگمانتاسیون می تواند هایپر یا هایپو باشد. هایپرپیگمنتاسیون یا هایپرپیگمنتیشن یکی از عوارض پوستی است که در اثر تجمع غیریکنواخت رنگدانه های ملانین در پوست اتفاق می افتد. این عارضه شایع اما بی ضرر است. از 40 سالگی به بعد از هر 3 خانم یک نفر دچار لکه های پیری می شود و از 50 سال به بالا بیش از 90 درصد خانم ها به هایپرپیگمنتیشن مبتلا می شوند. برای از بین بردن کک و مک، لکه های پیری و هایپرپیگمنتاسیون از لیزر می توان استفاده نمود. | در مقاله بیماری های پوست و مو: هایپرپیگمنتاسیون / هیپرپیگمانتاسیون از واژه فائوملانین استفاده شده است.
فائوملانین یک رنگدانه قرمز و نارنجی است که در افراد تیپ 1 و 2 یعنی افرادی که بلوند و بور هستند وجود دارد و در اثر تحریک، پوست را قرمز می کند.
سنتز ملانین در پوست از اسید آمینه تایروسین شروع شده و با کاتالیزگری تیروزیناز پس از عبور از DOPA و دوپاکینون، دو نوع رنگدانه به نام های یوملانین و فائوملانین تولید می شود. | در مقاله ملانین سازی چیست؟ از واژه فائوملانین استفاده شده است.
مراحل ملانین سازی
ملانین سازی یک فرایند آنزیمی است که در آن تایروسین به یوملانین (رنگدانه های مشکی قهوه ای) و فائوملانین (رنگدانه های قرمز قهوه ای) تبدیل می گردد. آنزیم هایی چون آنزیم تیروزیناز ، پروتئین تیروزینازی شماره یک (TRP-1) و پروتئین تیروزینازی شماره دو (TRP-2) در این سلسله واکنشها دخیل هستند.
در مبحث برنزه کننده های آرایشی، معرفی دی هیدروکسی استون به عنوان معروفترین ماده برنزه کننده و شرح فرآیند ملانین سازیث وجود دارد. | در مقاله کلیات برنزه کردن پوست از واژه فائوملانین استفاده شده است.
معرفی تعدادی برنزه کننده خارجی
ملانین سازی
ملانین سازی یک فرایند آنزیمی است که در آن تایروسین به یوملانین (رنگدانه های مشکی قهوه ای) و فائوملانین (رنگدانه های قرمز قهوه ای) تبدیل می گردد.
مهمترین تحریک کننده سنتز ملانین، پرتوهای فرابنفش هستند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم ملانوسیتها را تحریک می کند.