پلیمریزاسیون چیست؟
پلیمریزاسیون = Polymerization
degree of polymerization = درجه پلیمریزاسیون
واژه «پلیمریزاسیون» در مقالات سایت احسان حسنانی
سورفکتانت ها: صابون ها
صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند.
8-
پلیمریزاسیون امولسیونی: پتاسیم اولئات 20% به عنوان
امولسیفایر اصلی برای لاستیک های SBR استفاده می شود.
مشاهده مطلبسورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها
5- پلیمریزاسیون های امولسیونی: عامل امولسیون کننده در تولید لاستیک.
مشاهده مطلبمبانی شیمی
کراکینگ، پلیمریزاسیون و آلکیلاسیون از مهمترین فرآیندهای تبدیل هستند.
پلیمریزاسیون یا بسپارش به فرآیند تبدیل مولکول های کوچک به پلیمر گفته می شود.
مشاهده مطلبمیکروریلیف در آزمایشگاه آرایشی بهداشتی
میکروریلیف، روشی برای اندازه گیری چروک های پوست است. میکروریلیف یا آنالیز برجستگی های ریز پوست، روشی برای ارزیابی برجستگی های سطح پوست از جمله چین و چروک ها می باشد. در نگاره های میکروریلیف از تصاویر برداشته شده با دوربین های دیجیتال نیز استفاده می شود.
آنالیز برجستگی های ریز پوست (میکرو-ریلیف پوست) روشی است که در آن با پردازش تصاویر اسکن شده حاصل از فرینج پروفیلومتری «نسخه های
سیلیکونی همانند» برجستگی های روی سطح پوست از جمله چین و چروک ها ارزیابی می شود. برای ساختن این نسخه های همانند، مخلوطی از یک رزین
سیلیکونی با یک کاتالیست بر روی سطح چروک های گوشه بیرونی چشم (ناحیه پنجه کلاغی ) گذارده شده و به سیلیکون زمان داده می شود تا عمل
پلیمریزاسیون در آن رخ دهد. بعد از اینکه سیلیکون پلیمریزه شد، به آرامی از روی پوست برداشته می شود. در این مطالعه آنالیز برجستگی های ایجادشده بر روی سیلیکونها با استفاده از یک سیستم تصویرافکنی جفت شده با یک دوربین عکاسی دارای قدرت تفکیک بالا (1024×1280 پیکسل) به نام «میکروتاپ سیستم» انجام شد.
مشاهده مطلبشیمی رنگ مو
بسته به نوع رنگ مو از قبیل دائمی، نیمه دائمی و موقتی بودن از مواد شیمیایی مختلفی در ترکیب رنگ موها استفاده می شود. آمونیاک یکی از مواد تشکیل دهنده رنگ مو است که موجب جدا شدن کوتیکول های مو و نفوذ رنگ به داخل مو می شود. اولین رنگ موی شیمیایی با ماده فنیل اتیلن دی آمین ساخته شده است.
شکل: دیاگرام فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی درگیر در پروسه رنگ شدن موها
رنگ شدن موها از زمانی که رنگ مو با بیرونی ترین لایه مو یعنی اپی
کوتیکول (بیرونی ترین لایه
کوتیکول) تماس برقرار می کند، شروع می شود. در این جا می توانیم پدیده های سطحی خیس شدن و
جذب سطحی در سطح مشترک مایع جامد را مشاهده کنیم.
رنگ مو سپس از مسیر پیچیده غشاء سلولی عبور کرده و پس از گذر از
کوتیکول با مکانیسم تراوش و نفوذ به کورتکس می رسد.
یک واکنش
پلیمریزاسیون نیز در این جا می تواند اتفاق بیفتد.
دیکشنری آرایشی بهداشتی احسان حسنانی
نفوذ و جذب به کورتکس
مکانیسم رنگ موهای دائمی به این صورت است که
مونومر رنگ های اکسیدانی (ترکیبات فنولی و آمینی) به داخل مو نفوذ نموده و با استفاده از یک ماده اکسید کننده (معمولاً محلول آبکی هیدروژن پراکساید) واکنش پلیمریزاسیون و تشکیل رنگ پلیمری اتفاق می افتد. این رنگ متعاقباً توسط کورتکس جذب می شود. به علت طبیعت پلیمری رنگ موی تشکیل شده، این رنگ در داخل کورتکس موها به شکل دائمی تثبیت می شود.
coupler =
کاپلر، کوپلر، عامل جفت کننده، یکی از ترکیبات سازنده رنگ مو، ماده ای که با دی ایمین ناشی از اکسیداسیون مونومر رنگ مو جفت شده و پلیمریزاسیون را پیش می برد
indo dyes = رنگ موی پلیمری ایجاد شده در اثر پلیمریزاسیون مونومرهای رنگ مو
Oxidation in hair coloring (J. F. Corbett: Cosmetics and Toiletries, 91,21 (1976))
در اولین واکنش، ماده پیش ساز رنگ که همان پارا فنیلن دی آمین نشان داده شده است، توسط هیدروژن پروکساید به دی ایمین تبدیل می شود. در مرحله بعدی دی ایمین ها با عامل جفت کننده یا کاپلر واکنش داده و به رنگ های ایندو تبدیل می شوند. با اختلاط مواد مختلف پیش ساز رنگ و جفت کننده های مختلف درجه پلیمریزاسیون متنوعی ایجاد شده و رنگ موهای با سایه های مختلف به دست می آید.
مشاهده مطلبواژه «پلیمریزاسیون» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی