عسل = honey  

عسل = honey

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی
پژوهشگر و مدرس مراقبت از پوست
WhatsApp: 09101971690
لطفا از تماس تلفنی با این شماره خودداری فرمایید. این شماره فقط جهت پیام متنی با واتسپ می باشد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه عسل، Honey می باشد.

عسل چیست؟


عسل = Honey
Amber, a honey-yellow colour typical of amber = عنبر، رنگ زرد عسلی کهربایی
honey = عسل

موم زنبور عسل = Beeswax


واژه «عسل» در مقالات سایت احسان حسنانی

سرب در رژ لب و محصولات آرایشی بهداشتی

احسان حسنانی هستم و امروز می خواهم در مورد وجود سرب در رژ لب، لوازم آرایش و محصولات آرایشی بهداشتی صحبت کنم و این که چقدر خطر آن را بایستی جدی بگیریم و این که اصلا چه چیزهایی در مورد سرب گفته می شود. کدامش واقعیت دارد کدامش واقعیت ندارد.
 در این جا می گوید که آن تست منظورش تست طلاست، بسیار گمراه کننده است و گفته است که این واکنش سیاه شدن ممکن است بین هر فلزی با موم موجود در رژ لب اتفاق بیفتد. یعنی شما اگر که به جای این که رژ لب را روی پوستتان بمالید موم زنبور عسل را بمالید روی پوست و به جای طلا هر فلز دیگری را هم بمالید رویش این واکنش سیاه شدن اتفاق می افتد.
مشاهده مطلب

تاریخچه کازمتیک و آرایش در مصر باستان

در مصر باستان اقدامات کازمتیکی یا آرایشی بهداشتی نه فقط برای زیبایی بلکه برای تشریفات مذهبی نیز به کار گرفته می شد.
 مراقبت از پوست در مصر باستان خمیری از مرمر سفید پودر شده و عسل در زمان مصر باستان برای داشتن پوستی نرم استفاده می شد. جعبه لوازم آرایش در میان تجهیزات تدفین یافت شده است. انواع چربی هایی که از احشام غازها و وال ها به دست می آمد، همچنین روغن های گیاهی مثل کرچک و بزرک نیز استفاده می شد. حدودا از سال 1400 قبل از میلاد، روغن زیتون و روغن بادام نیز از یونان وارد مصر گردید. مصری ها از شنبلیله نوعی پماد، برای جوانسازی تهیه می کردند.
 آرایش در مصر باستان آرایش را هر دو جنس زن و مرد در مصر باستان به کار می بردند. مواد آرایشی نه فقط برای تزئین بلکه برای انجام آیین های مذهبی نیز استفاده می شد. بیشترین توجه به زیبایی چشم ها بود. نمک های حاوی سرب برای آرایش چشم ها استفاده می شد. در صندوقچه های آرایشی به دست آمده در تجهیزات تدفین، ادواتی مثل سایه چشم و جوهر هندی برای مژه و ابروها یافت شده است. آنتیموان پودر شده جزء اصلی تشکیل دهنده جوهر هندی بود. آرایش های قهوه ای را با اکسید آهن و خاک رس می ساختند. آرایش های سبز با مواد حاوی مرمر سبز آسیاب شده ساخته می شد. سرخاب برای گونه ها یا لب ها از هماتیت (نوعی اکسید آهن) به دست می آمد. رژ لب نیز با همین مواد معدنی به صورت آمیخته با انواع روغن و موم زنبور عسل درست می شد.
مشاهده مطلب

ماده اوسرین چیست؟

اوسرین Eucerin تغییر نام یافته اوسریت Eucerit است که نام تجاری یکی از ترکیبات کلیدی Key ingredients تولیدی شرکت بایرزدورف آلمان است و در کرم های اوسرین و نیوآ استفاده می شود. نام انگلیسی اوسرین (یا اوسریت)، لانولین الکل lanolin alcohol است.
 اوسرینی که به صورت سطلی به داروخانه ها فروخته می شود چیست؟ اوسرین های سطلی یا وازلین کلستروله ترکیبی است از وازلین پارافین مایع موم زنبور عسل اسید استئاریک ستیل الکل و لانولین الکل و کلسترول که جذب آب آن 200 درصد می باشد. میزان کلسترول در اوسرین های سطلی 1 تا 3 درصد است اما برخی شرکت ها همین 1 تا 3 درصد را هم به اوسرین اضافه نمی کند!
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی مراقبت از مو فیتو

برند فرانسوی محصولات مراقبت از مو
 از سال تحقیقات فیتو منحصرا روی منابع تجدیدپذیر گیاهی متمرکز بود. احترام گذاشتن به طبیعت فلسفه کاری فیتو بوده و کاشت گیاهان فیتو را بر این اساس اولویت بندی می شده است. بیش از حدود عصاره گیاهی در فرمولاسیون های محصولات فیتو استفاده می شود. بسته بندی محصولات فیتو نیز با روش اکولوژیکی و با هدف کاهش آلودگی محیط انجام می شود. کارتن هایی که استفاده می شود از درختانی به دست می آیند که در جنگل های همیشه سبز می رویند. به آن معنا که هر درختی که بریده می شود، سریعاً جایگزین می شود. آب موجود در محصولات فیتو با روش اسمز معکوس تصفیه شده و انرژی مورد نیاز کارخانه فیتو از طریق باد و گازهای طبیعی تأمین می شود. فیتو به گونه ای کار می کند که کمترین ضایعات را تولید کند. فیتو سعی می کند ضایعات تولیدی را بازیافت کند. مثلاً بازیافت کاغذ، بازیافت آب و مواد قابل بازیافت. از مواد حیوانی در محصولات فیتو استفاده نمی شود. عسل، موم زنبور عسل و تخم مرغ، تنها مواد حیوانی به کار رفته در محصولات فیتو می باشند. فیتو هیچ وقت محصولات را بر روی حیوانات تست نمی کند. بیش از درصد مواد تشکیل دهنده فیتو، طبیعی هستند. فرایندهای استخراج به گونه ای انجام می شوند که مواد مؤثره به بیشترین و غنی ترین شکل ممکن از گیاهان استخراج شوند. محصولات جدید همگی آزمون های بالینی سخت را پشت سر گذاشته و در آزمایشگاه ها و بیمارستان های مستقل ارزیابی می شوند تا اثربخشی و سازگاری و لذت استفاده از آنها اثبات شود. با دانشمندان مؤسسات بزرگی مثل پاستور همکاری داریم. فیتو به قوانین احترام می گذارد، حقوق کارگر را رعایت می کند و از کارگران بهره کشی نمی کند. تاریخچه افتخارات فیتو 1968 : معرفی فیتو-سون، اولین کرم گیاهی مو
مشاهده مطلب

کلد کرم چیست؟

اگر تا کنون از کلدکرم ها استفاده کرده باشید حتما متوجه شده اید که پوست را خنک نمی کنند. ولی چرا به آنها کلد کرم می گویند؟ آیا آنطور که برخی معتقدند، کلد کرم پوست را سیاه می کند؟
 آیا کلدکرم پوست را واقعا خنک می کند؟ کلدکرم ها یک مخلوط امولسیونی از آب و روغن هستند. امولسیون کلدکرم از نوع آب در روغن است. پس از مالیدن هر کرم روی پوست و پخش کردن آن، آب موجود در کرم از روی سطح پوست تبخیر می شود و گرمای نهان تبخیر خود را از پوست می گیرد. همانطور که می دانید گرمای نهان تبخیر آب، عدد بزرگی است. به همین علت، در اثر تبخیر آب از پوست، گرمای زیادی از پوست خارج می شود. به این ترتیب پوست احساس خنکی می نماید. این خنکی در اثر به کارگیری همه کرم ها احساس می شود. اتفاقا کرم های سبک تر که دارای درصد آب بیشتری هستند پوست را بیشتر خنک می کنند. به طوریکه می توان گفت در مقایسه با کرم های امروزی، کلد کرم ها اصلا احساس خنک کنندگی ندارند. اما از آنجا که کلدکرم ها جزء اولین کرم هایی بودند که عرضه شد و این احساس خنکی آن موقع برای مصرف کننده تازگی داشت، این نام از همان روزها روی این محصولات ماند. چرا کلد کرم پوست را تیره می کند؟ وقتی پوست دچار خشکی می شود، بخشی از ملات سیمانی نگهدارنده سلولهای لایه شاخی که ساختاری شبیه دیوار آجری دارند از بین می رود. به این ترتیب آجرهای این دیوار که کورنئوسیتهای لایه شاخی هستند به صورت پوسته پوسته روی سطح پوست ظاهر شده و با انعکاس نور، ظاهری سفید رنگ به پوست می بخشد. وقتی کلدکرم روی پوست مالیده می شود، این پوسته ها می خوابد یا از پوست جدا می شوند. به همین علت ممکن است احساس کنیم که پوست، کمی تیره شده است. توجه داشته باشید که هیچ ترکیب برنزه کننده یا تیره کننده ای به صورت عمدی به کلد کرم ها اضافه نمی شود. برخی معتقدند که روغن بادام و گلیسیرین موجب تیرگی پوست می شود که این موضوع هم پایه علمی ندارد و اثبات شده نیست. چرا کلد کرم در زمستان بیشتر توصیه می شود؟ در زمستان در اثر کاهش دما، میزان رطوبت هوا پایین می آید و در نتیجه، پوست بیشتر در معرض از دست دادن رطوبت و خشک قرار می گیرد. از آنجا که کلدکرم ها دارای درصد بالاتری از مواد چرب و روغنی هستند، این ترکیبات روی پوست لایه سدی تشکیل داده و مانع از اتلاف رطوبت پوست می شوند. کلد کرم برای چه کسانی مفید است؟ استفاده از کلدکرم برای افرادی که پوست خشک و خیلی خشک دارند و در مناطق سرد و خشک زندگی می کنند بسیار مناسب است. یکی از کاربردهای مهم کلدکرم ها می تواند نرم و مرطوب کردن کف پا باشد؛ مخصوصا برای برخی از ما ایرانی ها که بدون دمپایی روی فرش راه می رویم و اکثرمان دارای کف پای خشک و ترک خورده هستیم. کلدکرم برای پاک کردن آرایش بسیار مناسب است به خصوص آرایش های مقاوم به آب و ضد آب. کلد کرم برای چه کسانی مفید نیست؟ استفاده از کلدکرم برای افرادی که پوست چرب دارند و در نواحی گرم و مرطوب زندگی می کنند توصیه نمی شود. قوام بالا و بالا بودن میزان چربی احساس چربی نامطلوبی برای این افراد به جا می گذارد. کلدکرم بیشتر یک محصول آرایشی بهداشتی زمستانی است. کاربرد کلد کرمها از کلدکرم ها به عنوان تمیزکننده، پاک کننده آرایش و مرطوب کننده استفاده نمود. نکته: کلد کرم ها اولین امولسیون های آرایشی هستند که در متون علمی از آن ها نام برده شده است. این امولسیون های قدیمی در ابتدا از موم های طبیعی و روغن های گیاهی تهیه می شده اند (موم زنبور عسل و روغن زیتون). در ابتدای قرن بیستم پارافین مایع جایگزین روغن های گیاهی شد زیرا در مقایسه با روغنها پایداری بیشتری داشتند. افزودن بوراکس سبب افزایش پایداری این کرم ها می گردد، زیرا این ماده با واکنش با اسیدهای چرب آزاد در موم های طبیعی، تشکیل صابون سدیم می دهد که خاصیت امولسیون کنندگی دارد.
مشاهده مطلب

ماسک صورت چیست؟

حتما در فیلم ها دیده اید که خانمهای میانسال روی پوست صورت را با لایه ای خمیری شکل می پوشانند و روی تخت دراز می کشند. یا خانمهایی که خیار و لیمو روی پوست می گذارند! چرا آنها این کار را می کنند؟
 ماسک های مومی ماسك هاي مومي: سفت كنندگي كمي دارد اگر پارافين داشته باشد پاك كننده است مي توان مستقيم يا روي گاز استريل گذاشت. 20-30 دقيقه روي پوست بماند. براي پوست خشك مناسب است. از موم عسل يا موم مصنوعي ساخته مي شود داراي لانوليل، كلسترول و اسيدهاي چرب است.
 ماسک های بر پایه موم معمولاً در سالن های حرفه ای استفاده می شوند زیرا طبیعتی گرم دارند و استفاده از آنها لذت بخش است. در این ماسک ها از موم زنبور عسل، موم پارافین، ژل پترولیوم استفاده می شود. واکس را در ظرفی که در حمام آب قرار داده شده، داغ می کنند و پس از کنترل دماو اطمینان از عدم سوزاندن پوست روی پوست گذاشته می شوند. از گاز استریل برای پاک کردن موم هایی که تراوش کرده و به اطراف صورت ریخته، استفاده می شود. از گاز استریل برای جلوگیری از چسبیدن موم به موهای کرکی صورت نیز استفاده می شود. این ماسک ها از تبخیر آب پوستی به شکل موقتی جلوگیری نموده و پوست را رطوبت زدایی می کنند.
مشاهده مطلب

معرفی موم زنبور عسل پویان

شرکت پویان بیزواکس اولین تولید کنندهBEESWAX ارگانیک تخصصی در ایران است. موم زنبور عسل این شرکت خالص، بدون افزونی و رنگبرهای شیمیایی می باشد و با روش نانونالیزاسیون تهیه شده است. شرکت پویان بیزواکس در راستای اراده ملی مبتنی بر قطع وابستگی به کشور های خارجی، به حول و قوه خداوند وبا تلاش بی وقفه برای اولین بار در کشور موفق به تولید بیزواکس کاملا ارگانیک و با کیفیت ممتاز و منطبق با استاندارد برای مصارف صنایع ارایشی و بهداشتی گردیده است که در رنگهای ، سفید ، و زرد کم رنگ، ودر شکلهای گرانول و قالبی به صورت عمده و خرده قابل عرضه میباشد.
 موم زنبور با نام انگلیسی Beeswax موم طبیعی است که توسط 8 غده در قسمتهای شکمی زنبورهای کارگر کندو باجمع کردن ان در سلولهای قفسه مانند برای ذخیره عسل و حفاظت از لاروها و نوزادان در داخل کندو ایجاد میشود.
 از خواص شیمیایی موم زنبور عسل انحلال در اتر، بنزن، کلروفرم، و عدم انحلال در الکل و اب را می توان نام برد.
 موم زنبور عسل از اسید چرب و الکلهای بازنجیر بلند و استرها تشکیل شده است.
 موم زنبور عسل ظرفیت نگهداری اب پماد ها و کرمها را افزایش میدهد. در صنایع دارویی به عنوان اهسته کننده زیر حلالیت ترکیبات دارویی و لیز کننده قرص ها عمل میکند و براحتی در امولسیونهای اب در روغن و روغن در اب شرکت میکند.
 بنا به دلایل مذکور موم زنبور عسل به میزان قابل توجهی در مواد ارایشی مختلف مورد استفاده قرار میگیرد از قبیل لوسیونها و کرمهای ضد سرماو کرمهای نرم کننده ، رژ لبها، فراورده های محافظت کننده در برابر افتاب، مواد ارایشی، صورت ،چشم ،کرمهای پایه، بهبودی پاک کننده های پوست، و شامپوها، و کاهش زیانبار خواص سورفکتانت ها.
 موم زنبور عسل طی عملیات و فرایندهایی، پالایش، و فیلتراسیون ،و سم زدایی ، میشود که به نام بیزواکس معروف است
مشاهده مطلب

واژه «عسل» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


HUMECTANTS — Promote water retention in hair and skin care products by attracting and binding water to themselves. Examples: vegetable glycerin, sorbitol, honey, mucopolysaccharides. (INCI dictionary) 
هيومكتانت ها: آب را در پوست و مو نگه مي دارند. با جذب و نگهداري ملكول هاي آب، ابقاي آب را در محصولات پوست و مو افزايش مي دهند. مثال ها: گليسيرين گياهي، سوربيتول، عسل، موكوپولي ساكاريدها.
FRUCTOSE — A sugar found in fruits and honey that soothes, hydrates and encourages moisture retention in the skin. (INCI dictionary)
GLUCONOLACTONE — A gluten-free fermented food starch derived from corn. Can also be found in bee’s honey. A natural preser vative, it has a moisturizing and soothing effect on the skin. (INCI dictionary)
HONEY — Light humectant and nutrient used as a thickening agent to give body to facial masks, creams and lotions. (INCI dictionary)
LEPTOSPERMUM SCOPARIUM — Manuka Oil. Analgesic, anti- fungal and antibacterial. Used by New Zealand’s Maori people for its medicinal proper ties, this herbal oil has five times the antiseptic proper ties of tea tree oil and has a pleasant, honey-like fragrance. (INCI dictionary)
LONICERA CAPRIFOLIUM, LONICERA JAPONICA — Honey suckle, Japanese Honeysuckle. An excellent cleanser and purifier used in facial creams, shampoos and soaps. The oil adds a pleasant, sweet fragrance to cosmetics. (INCI dictionary) 
پيچ امين الدوله يا پوني ساكل: تميزكننده عالي و پاك كننده عمقي مورد استفاده در كرم هاي صورت، شامپوها و صابون ها. اين ماده روغني معطر رايحه شيرين و دلپذيري به محصولات آرايشي- بهداشتي مي دهد.
Ho Wood Oil – Cinnamomum camphora Honeysuckle – Lonicera caprifolium, Lonicera japonica Hops – Humulus lupulus (INCI dictionary)
Royal Jelly: Secretion from the throat glands of worker honeybees. Fed to the larvae in a colony and to all queen larvae. No proven value in cosmetics preparations. Alternatives: aloe vera, comfrey, other plant derivatives. (peta.org)
Bee Products: Produced by bees for their own use. Bees are selectively bred. Culled bees are killed. A cheap sugar is substituted for their stolen honey. Millions die as a result. Their legs are often torn off by pollen-collection trapdoors. (peta.org)
Honey: Food for bees, made by bees. Can cause allergic reactions. Used as a coloring and an emollient in cosmetics and as a flavoring in foods. Should never be fed to infants. Alternatives: in foods—maple syrup, date sugar, syrups made from grains such as barley malt, turbinado sugar, molasses; in cosmetics—vegetable colors and oils. (peta.org)
Beeswax Honeycomb: Wax obtained from melting honeycomb with boiling water, straining it, and cooling it. From virgin bees. Very cheap and widely used. May be harmful to the skin. In lipsticks and many other cosmetics, especially face creams, lotions, mascara, eye creams and shadows, face makeup, nail whiteners, lip balms, etc. Derivatives: Cera Flava. Alternatives: paraffin, vegetable oils and fats, ceresin (aka ceresine, earth wax; made from the mineral ozokerite; replaces beeswax in cosmetics; also used to wax paper, to make polishing cloths, in dentistry for taking wax impressions, and in candle-making), carnauba wax (from the Brazilian palm tree; used in many cosmetics, including lipstick; rarely causes allergic reactions), candelilla wax (from candelilla plants; used in many cosmetics, including lipstick; also in the manufacture of rubber and phonograph records, in waterproofing and writing inks; no known toxicity), Japan wax (vegetable wax, Japan tallow; fat from the fruit of a tree grown in Japan and China). (peta.org)
HONEY: A very sweet, heavy, syrupy, fragrance note; is tenacious. (fragrance.org)

English: farmasi ultra protection lip balm, enriched with milk, honey and vitamins a&e, provides the natural balance of the lips, gently moisturizes dried and chapped lips.
ترجمه به فارسی: بالم لب اولترا پروتکشن فارماسی غنی از شیر، عسل و ویتامین های A و E تعادل طبیعی پوست لب ها را برقرار می کند. لب های خشک و ترک خورده را به شکل ملایمی رطوبت رسانی می کند.

CERA ALBA — Beeswax. A natural humectant, also used in cosmetics as an emulsifier and thickening agent. (INCI dictionary) 
موم زنبور عسل: ماده هيومكتانت طبيعي كه در محصولات كازمتيك به عنوان امولسيون كننده و قوام دهنده استفاده مي شود.
Beeswax – Cera alba (INCI dictionary)
Tallow Tallow Fatty Alcohol Stearic Acid: Rendered beef fat. May cause eczema and blackheads. In wax paper, crayons, margarines, paints, rubber, lubricants, etc. In candles, soaps, lipsticks, shaving creams, other cosmetics. Chemicals (e.g., PCB) can be in animal tallow. Derivatives: Sodium Tallowate, Tallow Acid, Tallow Amide, Tallow Amine, Talloweth-6, Tallow Glycerides, Tallow Imidazoline. Alternatives: vegetable tallow, Japan tallow, paraffin, ceresin (see alternatives to Beeswax). Paraffin is usually from petroleum, wood, coal, or shale oil. (peta.org)
Beeswax Honeycomb: Wax obtained from melting honeycomb with boiling water, straining it, and cooling it. From virgin bees. Very cheap and widely used. May be harmful to the skin. In lipsticks and many other cosmetics, especially face creams, lotions, mascara, eye creams and shadows, face makeup, nail whiteners, lip balms, etc. Derivatives: Cera Flava. Alternatives: paraffin, vegetable oils and fats, ceresin (aka ceresine, earth wax; made from the mineral ozokerite; replaces beeswax in cosmetics; also used to wax paper, to make polishing cloths, in dentistry for taking wax impressions, and in candle-making), carnauba wax (from the Brazilian palm tree; used in many cosmetics, including lipstick; rarely causes allergic reactions), candelilla wax (from candelilla plants; used in many cosmetics, including lipstick; also in the manufacture of rubber and phonograph records, in waterproofing and writing inks; no known toxicity), Japan wax (vegetable wax, Japan tallow; fat from the fruit of a tree grown in Japan and China). (peta.org)

English: Farmasi Ultra Protection Lip Balm, enriched with Milk, Honey and Vitamins A&E, provides the natural balance of the lips, gently moisturizes dried and chapped lips.
ترجمه به فارسی: بالم لب اولترا پروتکشن فارماسی غنی از شیر، عسل و ویتامین های A و E تعادل طبیعی پوست لب ها را برقرار می کند. لب های خشک و ترک خورده را به شکل ملایمی رطوبت رسانی می کند.

amber
آمبر از گروه مشک عنبر و روایح حیوانی. عنبر اسامی مختلفی از جمله اشک خورشید روح ببر،عسل سخت شده، پنجره ای به گذشته، طلای شمالی و اسامی دیگر دارد دانشمندان می گویند که عنبر از رزین درخت فسیل شده که میلیون ها سال تشکیل آن طول کشیده به دست میاید.
base materials emulsifier water bees wax borax
در ساخت کرم مواد پایه عبارتند از: امولسیون سازها، روغن ها، موم زنبور عسل و بوآکس
bees2
کندوی زنبور عسل در واقع خانه اوست. جنس این خانه از موم زنبور عسل است که توسط خود زنبور ترشح می شود.
pooyan pure beeswax
پویان: تولیدکننده گرانول موم زنبور عسل ارگانیک پالایش شده و سفید شده یا همان (بیزواکس beeswax)


5DVD2
برای دریافت سرفصل ها و اطلاعات بیشتر، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 ارسال فرمایید.
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید