کلد کرم چیست؟  

کلد کرم چیست؟

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: اگر تا کنون از کلدکرم ها استفاده کرده باشید حتما متوجه شده اید که پوست را خنک نمی کنند. ولی چرا به آنها کلد کرم می گویند؟ آیا آنطور که برخی معتقدند، کلد کرم پوست را سیاه می کند؟
کلد کرم

آیا کلدکرم پوست را واقعا خنک می کند؟

کلدکرم ها یک مخلوط امولسیونی از آب و روغن هستند. امولسیون کلدکرم از نوع آب در روغن است. پس از مالیدن هر کرم روی پوست و پخش کردن آن، آب موجود در کرم از روی سطح پوست تبخیر می شود و گرمای نهان تبخیر خود را از پوست می گیرد. همانطور که می دانید گرمای نهان تبخیر آب، عدد بزرگی است. به همین علت، در اثر تبخیر آب از پوست، گرمای زیادی از پوست خارج می شود. به این ترتیب پوست احساس خنکی می نماید. این خنکی در اثر به کارگیری همه کرم ها احساس می شود. اتفاقا کرم های سبک تر که دارای درصد آب بیشتری هستند پوست را بیشتر خنک می کنند. به طوریکه می توان گفت در مقایسه با کرم های امروزی، کلد کرم ها اصلا احساس خنک کنندگی ندارند. اما از آنجا که کلدکرم ها جزء اولین کرم هایی بودند که عرضه شد و این احساس خنکی آن موقع برای مصرف کننده تازگی داشت، این نام از همان روزها روی این محصولات ماند.
کلد کرم پوست را خنک می کند؟

چرا کلد کرم پوست را تیره می کند؟

وقتی پوست دچار خشکی می شود، بخشی از ملات سیمانی نگهدارنده سلولهای لایه شاخی که ساختاری شبیه دیوار آجری دارند از بین می رود. به این ترتیب آجرهای این دیوار که کورنئوسیتهای لایه شاخی هستند به صورت پوسته پوسته روی سطح پوست ظاهر شده و با انعکاس نور، ظاهری سفید رنگ به پوست می بخشد. وقتی کلدکرم روی پوست مالیده می شود، این پوسته ها می خوابد یا از پوست جدا می شوند. به همین علت ممکن است احساس کنیم که پوست، کمی تیره شده است. توجه داشته باشید که هیچ ترکیب برنزه کننده یا تیره کننده ای به صورت عمدی به کلد کرم ها اضافه نمی شود. برخی معتقدند که روغن بادام و گلیسیرین موجب تیرگی پوست می شود که این موضوع هم پایه علمی ندارد و اثبات شده نیست.

چرا کلد کرم در زمستان بیشتر توصیه می شود؟

در زمستان در اثر کاهش دما، میزان رطوبت هوا پایین می آید و در نتیجه، پوست بیشتر در معرض از دست دادن رطوبت و خشک قرار می گیرد. از آنجا که کلدکرم ها دارای درصد بالاتری از مواد چرب و روغنی هستند، این ترکیبات روی پوست لایه سدی تشکیل داده و مانع از اتلاف رطوبت پوست می شوند.

کلد کرم برای چه کسانی مفید است؟

استفاده از کلدکرم برای افرادی که پوست خشک و خیلی خشک دارند و در مناطق سرد و خشک زندگی می کنند بسیار مناسب است. یکی از کاربردهای مهم کلدکرم ها می تواند نرم و مرطوب کردن کف پا باشد؛ مخصوصا برای برخی از ما ایرانی ها که بدون دمپایی روی فرش راه می رویم و اکثرمان دارای کف پای خشک و ترک خورده هستیم. کلدکرم برای پاک کردن آرایش بسیار مناسب است به خصوص آرایش های مقاوم به آب و ضد آب.

کلد کرم برای چه کسانی مفید نیست؟

استفاده از کلدکرم برای افرادی که پوست چرب دارند و در نواحی گرم و مرطوب زندگی می کنند توصیه نمی شود. قوام بالا و بالا بودن میزان چربی احساس چربی نامطلوبی برای این افراد به جا می گذارد. کلدکرم بیشتر یک محصول آرایشی بهداشتی زمستانی است.

کاربرد کلد کرمها

از کلدکرم ها به عنوان تمیزکننده، پاک کننده آرایش و مرطوب کننده استفاده نمود.

نکته:

کلد کرم ها اولین امولسیون های آرایشی هستند که در متون علمی از آن ها نام برده شده است. این امولسیون های قدیمی در ابتدا از موم های طبیعی و روغن های گیاهی تهیه می شده اند (موم زنبور عسل و روغن زیتون). در ابتدای قرن بیستم پارافین مایع جایگزین روغن های گیاهی شد زیرا در مقایسه با روغنها پایداری بیشتری داشتند. افزودن بوراکس سبب افزایش پایداری این کرم ها می گردد، زیرا این ماده با واکنش با اسیدهای چرب آزاد در موم های طبیعی، تشکیل صابون سدیم می دهد که خاصیت امولسیون کنندگی دارد.

cold cream og
کلد کرم ها از قوام بالایی برخوردارند.
role of petroleum jelly and iso propyl myristate pouchers 419
 نقش ژل پترولیوم و ایزوپروپیل میریستات در ساختمان کلد کرم. ژل پترولیوم برای افزایش قوام و بهبود بافت کرم استفاده می شود. ایزوپروپیل میریستات برای افزایش رفتار تیکسوتروپیک و پخش شدن بهتر کرم.
منبع: پوچرز ، ص 419


• کلد کرم

ch1401

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- افرا = Maple
Red Maple, Acer rubrum = افرای قرمز، افرای مرداب، افرای شکر

BALSAMS, Sticky, resinous materials obtained from trees or shrubs which give a combined sweet-woody odor associated with well-seasoned, nonconiferous woods such as maple. = بالزام یا بِلسان: ماده رزینی چسبناك كه از درخت یا بوته به دست می‌آید و بوی شیرین چوبی دارد كه به افرا مرتبط است.
2- بادام = Almond
Almond oil = روغن بادام

Almond flavor = رایحه بادام

Almond, Prunus species = بادام

Tropical Almond, Terminalia chebula = هلیله، بادام گرمسیری
3- تبخیر = Evaporation تبخیر

evaporation of sweat = تبخیر عرق

EVAPORATION, The process of changing from a liquid to a vapor. = تبخیر: فرایند تغییر فاز از مایع به بخار
4- زیتون = Olive زیتون

Olive oil = روغن زیتون

lilac, common lilac, Syringa vulgaris is a species of flowering plant in the olive family = یاس بنفش یاس شیروانی
5- ضد آب = Water-Proof
waterproof,water-proof = ضدآب
6- کف پا = Sole Of The Foot
7- پخش کردن = Disperse دیسپرس کردن، پخش کردن، منتشر کردن
پخش شده 

pre dispersed = از پیش پراکنده شده
8- پوست چرب = Oily Skin پوست چرب
منیزیم در 300 واکنش بیوشیمیایی سلولی به عنوان کوفاکتور آنزیمی نقش دارد.
combination oily skin = پوست ترکیبی مایل به چرب

oily skin, greasy skin = پوست چرب

moisturisers for oily skin = مرطوب کننده های پوست چرب

Combination oily skin has a wider distribution of the larger pores down the center of the face extending to the outer cheeks = پوست های ترکیبی مایل به چرب منافذ بزرگتری در قسمت مرکز صورت دارند که می تواند تا ناحیه بیرونی گونه ها گسترده شده باشد

Oily skin produces too much sebum also known as oil and will have larger pores = پوست چرب سبوم بیشتری تولید می کند و منافذ بزرگتری دارد
Combination oily skin has a wider distribution of the larger pores down the center of the face extending to the outer cheeks
پوست های ترکیبی مایل به چرب منافذ بزرگتری در قسمت مرکز صورت دارند که می تواند تا ناحیه بیرونی گونه ها گسترده شده باشد
Oily skin produces too much sebum also known as oil and will have larger pores
پوست چرب سبوم بیشتری تولید می کند و منافذ بزرگتری دارد
Some contain a higher alcohol content for oily skin types usually applied with a cotton pad
combination oily skin
پوست ترکیبی مایل به چرب
moisturisers for oily skin
مرطوب کننده های پوست چرب
oily skin
پوست چرب
9- گلیسیرین = Glycerin گلیسرین
گلیسیرین

Glycerol, glycerin = گلیسرول، گلیسرین

vegetable glycerin = گلیسرین گیاهی
glycerin
گلیسرین
10- کورنئوسیت = Corneocyte کورنئوسیت، سلول های مرده لایه شاخی
کورنئوسیت ها

corneocyte flakes = پوسته های کورنئوسیت

corneocyte cohesion = چسبندگی کورنئوسیت ها

cluster of corneocytes = خوشه هایی از سلول های کورنئوسیت

nucleus free corneocytes = کورنئوسیت های بدون هسته سلولی

Corneocyte cohesion reinforcement = تقویت پیوستگی کورنئوسیت ها

corneocytes, terminally differentiated keratinocytes = کورنئوسیت ها، کورنئوسایت ها، کراتینوسیت های تمایز یافته از بخش انتهایی

corneocytes1 = کورنئوسیت ها
corneocytes
کورنئوسیت ها
corneocytes1
کورنئوسیت ها
11- لایه شاخی = Stratum Corneum استراتوم کورنئوم

reinforcement of stratum corneum = تقویت ساختار لایه شاخی

stratum corneum, SC, horny layer = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه اپیدرم که به لایه شاخی معروف است.

disruption of the stratum corneum = از هم گسیختگی لایه شاخی

strong affinity with the stratum corneum = جذب تمایلی قوی نسبت به لایه شاخی پوست 

stratum corneum is also called horny layer = استراتوم کورنئوم یا لایه شاخی

stratum corneum, outermost layer of the skin, consisting of keratinized cells. = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه پوست شامل سلول های کراتینیزه شده 
stratum corneum is also called horny layer
استراتوم کورنئوم یا لایه شاخی
stratum corneum
استراتوم کورنئوم
stratum corneum2
12- روغن بادام = Almond Oil روغن بادام
13- مصرف کننده = Consumer مصرف کننده
مصرف کنندگان 

consumer appeal = جذب مشتری 

consumer perception = درک مصرف کننده 
consumers
مصرف کنندگان
14- تیرگی پوست = Skin Darkening تیرگی پوست
15- برنزه کننده = Bronzer برنزه کننده
آماده به حمله، محتمل به حمله
Bronzer Brush = برس برای استفاده از محصولات برنزه کننده
مثلاً دتوکسیوم دارای پروفایل ایمنی عالی است.
bronzer
برنزه کننده
16- مقاوم به آب = Water Resistant مقاوم در برابر آب 
17- اسیدهای چرب = Fatty Acids اسیدهای چرب، مواد سازنده چربی ها و روغن ها

exogenous fatty acids = اسیدهای چرب منابع خارجی

non-esterified fatty acids, NEFA = اسیدهای چرب استری نشده
fatty acids
اسیدهای چرب، مواد سازنده چربی ها و روغن ها
18- موم زنبور عسل = Beeswax موم زنبور عسل
19- پاک کننده آرایش = Remover پاک کننده، معمولا پاک کننده آرایش

Makeup remover = پاک کننده آرایش

makeup removers = آرایش پاک کن ها

Eye makeup removers = پاک کننده های مواد آرایشی دور چشم
makeup removers
آرایش پاک کن ها

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید