کارایی = efficacy اثر بخشی  

کارایی = efficacy اثر بخشی

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه کارایی، Efficacy می باشد.

کارایی چیست؟


کارایی = Efficacy
efficacy = اثربخشی، کارآمد بودن

efficacy2 = کارایی

caffeine-like efficacy = اثر شبه کافئینی 

efficacy
اثربخشی، کارآمد بودن
efficacy2
کارایی
Efficacy
efficacy-quality-safety-of-cosmetics-conference-og
Efficacy
efficacy-quality-safety-of-cosmetics-seminar-og


واژه «کارایی» در مقالات سایت احسان حسنانی

گیاه جینکوبیلوبا در محصولات آرایشی بهداشتی

جینکوبیلوبا یک درخت بسیار تنومند است. هزار سال عمر می کند و تا سی متر قد می کشد. برگ های جینکوبیلوبا حاوی ترکیبات پلی فنلی و فلاونوئیدی است که خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند.
 • محافظت از پوست در برابر رادیکالهای آزاد: خاصیت ضداکسیدانی علاوه بر جینکوپیور، در هر یک از محصولات بایوارگانیک، بسته به کارایی مورد نیاز، از مواد اولیه گیاهی اختصاصی دیگری نیز استفاده شده است. اثرات اثبات شده «جینکوفلاون40» عبارتند از:
مشاهده مطلب

دی اکسان چیست؟

دی اکسان محصول جانبی فرآیند اتوکسیلاسیون یا اتوکسیله کردن ( فرآیند افزودن اتیلن اکساید به اسید چرب) می باشد. دی اکسان یکی از آلاینده های شامپوهای حاوی سدیم لوریل اتر سولفات می باشد و چیزی نیست که عمدا به شامپو و محصولات آرایشی بهداشتی اضافه شود. مطابق استاندارد ایران، حد مجاز دی اکسان برای شامپوی بزرگسال و شامپوی بچه 10 میکروگرم بر گرم می باشد و روش آزمون نیز برای آن ابداع شده است.
 اندازه گیری دی اکسان روش تعیین مقدار دی اکسان در سال 94 توسط مرکز آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو با همکاری آزمایشگاه سپید که یکی از آزمایشگاه های همکار سازمان غذا و دارو است، ارائه گردید و این روش در کارگاه آموزشی جایگاه کارایی و ایمنی فرآورده های آرایشی بهداشتی که توسط مرکز تحقیقات فرآورده های آرایشی و بهداشتی برگزار شد، به صورت تئوری و عملی آموزش داده شد.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند.
 لازم است این نکته را در گوشه ذهن خود نگه داریم که در عدم حضور این شرایط، صابون می تواند کارایی بسیار خوبی داشته باشد. همچنین تلاش های قابل توجهی جهت استفاده از مواد افزودنی (که به نام مواد دیسپرس کننده صابون آهکی معروف است) برای کاهش این اثرات مضر و نامطلوب صورت گرفته است. ولی با تمام این تفاسیر، صابون در کشورهای فاقد نفت و دارای ذخایر عظیمی از چربی ها و روغن ها بسیار مورد توجه می باشد.
 2- زداینده های خانگی: به نسبت 1:1:1 حاوی سولفونات: صابون: مایع غیریونی فاقد فسفات بوده که حاصل آن یک شوینده با کارایی بالا خواهد بود. در این دسته از زداینده ها کف کاهش می یابد (C18-C22).
 3- شوینده های صنعتی لباس و پارچه: صابون به تنهایی می تواند به عنوان شوینده پارچه ها (در آب نرم) به صورت صنعتی بکار رود. اختلاط با LABS و غیریونی ها باعث ایجاد فرمولاسیون هایی شبیه به زداینده های خانگی با کارایی بالا خواهد شد.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: امولسیون کنندگی شوینده ها

وقتی یک ماده نامحلول مثل روغن به آب حاوی شوینده اضافه می شود، احتمال تشکیل امولسیون وجود دارد. این امولسیون می تواند روغن در آب یا آب در روغن باشد. دو حالت دیگر هم ممکن است به وجود آید که یکی انحلال روغن در آب و یا تشکیل میکروامولسیون ها است. پارامتر HLB ارتباط منطقی بین ساختار شوینده و امولسیون کنندگی آن را نشان می دهد.
 تشکیل امولسیون های روغن در آب (o/w) و آب در روغن (w/o): شوینده ها بسته به نوع ساختارشان بر روی سطح مابین روغن/آب جذب می شوند (شکل 1-10). هنگامی که شوینده حلالیت زیادتری در فاز یکپارچه داشته باشد، جذب خصلت پایدارکنندگی بسیار حائز اهمیت خواهد بود. این بدان معنی است که در امولسیون های آب در روغن، یک شوینده محلول در آب بسیار کارآمد بوده و در صورتی که امولسیون به صورت روغن در آب باشد، شوینده های محلول در روغن جهت ایجاد امولسیون کارایی بالاتری خواهند داشت.
مشاهده مطلب

آشنایی با پیری پوست

تابش خورشید، دخانیات، الکل و تغذیه نامناسب 4 عامل بیرونی پیر شدن پوست است. اما بیش از 90 درصد پیری پوست به علت مواجهه با نور آفتاب اتفاق می افتد. برخی دانشمندان پیری پوست را به دو نوع ژنتیکی و نوری تقسیم بندی می کنند. افزایش رادیکال های آزاد، افزایش فعالیت آنزیم های تجزیه کننده پروتئین، کاهش فاکتورهای رشد و کاهش قدرت اتصال درم و اپیدرم از جمله عوامل پیری پوست می باشند.
 • پیرشدن در اثر مواجهه با تابش ها علت اصلی این نوع پیری، مواجهه بیش از حد در برابر پرتوهای زیانبار آفتاب می باشد. عوامل اصلی پیری پوست افزایش رادیکال های آزاد: رادیکال های آزاد تشنه الکترون هستند و برای فراهم کردن آن به ملکول های پایدار اطراف خود (مانند DNA ، لیپیدها و پروتئین های سلول) حمله می کنند. در حالت عادی در بدن یک سیستم آنتی اکسیدانی وجود دارد که رادیکال های آزاد را از بین می برد. اما هنگام سالخوردگی، این مکانیسم دفاعی کارایی خود را از دست می دهد. در مورد رادیکالهای آزاد بیشتر بدانیم
مشاهده مطلب

مراقبت از پوست کودک و نوزاد

پوست نوزادان و کودکان تفاوت زیادی با پوست نوجوانان و بزرگسالان دارد. پوست نوزاد از پوست فرد بالغ بسیار نازک تر بوده، کمتر شاخی شده، کم موتر است و رطوبت بیشتری دارد. ضخامت پوست، رطوبت پوست، میزان فعالیت غدد سبابه، توانایی پوست نوزاد برای مقابله با عفونت، تفاوت در سیستم ایمنی از جمله این تفاوت ها می باشند. بنابراین به مراقبت های خاصی نیاز دارد و محصولات آرایشی بهداشتی و مراقبت از پوست خاصی را می طلبد.
 یکی از مشکلات فرآورده های حاوی تالک، احتمال آلودگی آن به میکروارگانیسم ها می باشد. روش های مختلفی برای استریل نمودن پودر تالک وجود دارد. روش های حرارتی گاه اثربخشی کاملی ندارند، در مقابل استفاده از گاز اتیلن اکساید اگرچه کارایی بالایی دارد، ولی باقی ماندن مواد تحریک زا می تواند سبب مشکلاتی برای کودک شود.
مشاهده مطلب

نانوتکنولوژی در صنایع آرایشی بهداشتی

نانوتکنولوژی علم ذراتی است که اندازه آن به کوچکی نانو یعنی 80000 برابر کوچکتر از تار موی انسان می باشد. نانومواد های مختلفی برای استفاده در محصولات آرایشی بهداشتی معرفی شده. نانوامولسیون ها و نانوپیگمان ها دو کاربرد عمده نانوتکنولوژی در محصولات آرایشی بهداشتی است. رنگدانه هایی مثل تیتانیوم دی اکساید و زینک اکساید در مقیاس نانو در برخی از محصولات ضد آفتاب استفاده می شوند. شرکت های لورآال و پروکتل اند گمبل از نانوتکنولوژی در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده نموده اند.
 ۸. مورد مصرف و کارایی ماده موثره
مشاهده مطلب

فیلترهای فرابنفش در محصولات آرایشی بهداشتی

فیلترهای فرابنفش ترکیباتی هستند که در محصولات ضدآفتاب استفاده می شوند و از پوست در برابر پرتوهای زیانبار آفتاب محافظت می کنند. فیلترهای فرابنفش به دو دسته فیزیکی و شیمیایی تقسیم بندی می شوند.
 زینک اکساید در مقایسه به تیتانیم دی اکساید، جذب بهتری برای طول موج های محدوده UVA دارد، ولی کارایی آن خیلی بالا نیست. به علت تأثیر تخریبی نور (photocatalytic) بر این مواد، روی آن ها را با موادی مانند دایمتیکون یا سیلیکا روکش می دهند تا کارایی آن ها در برابر تابش نور خورشید حفظ شود. کاربرد توام تیتانیوم دی اکساید در ابعاد نانو (کمتر از 100 نانومتر) با عوامل شیمیایی، فرآورده ضدآفتاب مناسبی را به همراه دارد، که وابستگی کمتری به عوامل شیمیایی دارد. در این فرآورده ها تیتانیم دی اکساید اثر هم افزایی بر عملکرد ضدآفتاب عامل شیمیایی دارد.
 •  محافظت وسیع‌الطیف آنها دی تیتانیوم دی اکساید این اکسید میکرونیزه به فرمهای روتیل ، آناتاسی لوزالوجهی موجود است که مرغوب ترین نوع آن فرم روتیل در حالت سوزنی است. حضور فرم آناتاسی باعث خاکستری شدن TiO2 در حضور UV خواهد شد در ضمن پایداری شیمیایی فرم روتیل بالاتر است. در عوض ضریب شکست فرم روتیل بالاتر است و به کارگیری آن در فرمولاسیون مشکل تر است. اکسید روی این ماده در فرم میکرونیزه ، گسترده ترین طیف محافظت را در زمینه تضعیف نور فرابنفش دارد و از ایمنی غیر قابل رقابتی برخوردار است . تنها عاملی که بر روی کارایی آن اثر می گذارد میزان مهارت ما در فرمول بندی آن است.
 فرمول گسترده ومنحنی تضعیف بنزوفنون-3 بنزوفنون 3 (oxybenzone) علاوه بر جذب اشعه UVB توان جذب اشعه UVA را نیز دارد؛ ولی این ماده بیشتر جهت حفظ کارایی عملکرد ضدآفتابی سایر عوامل جاذب UVB در فرمولاسیون ها به کار می رود. اکسی بنزون یکی از پرکاربردترین مواد محافظ در برابر UVA است و بررسی ها نشان می دهد بین 20 تا 30 درصد از فرآورده های ضدآفتاب موجود در بازار دارای این ماده می باشند. اکسی بنزون به صورت پودر است و حلالیت اندکی دارد. این ماده ممکن است سبب بروز درماتیت های آلرژیک شود، همچنین احتمال بروز سمیت های مزمن سبب شده است تا در فرآورده های کودکان م ورد استفاده قرار نگیرد.
 octocrylene اکتوکریلن یکی از مواد شیمیایی وابسته به سینامات ها می باشد. این ماده جهت حفظ کارایی عملکرد ضدآفتابی به فرمولاسیون اضافه می شود. این ماده سبب افزایش پایداری در برابر نور می گردد و برای افزایش پایداری در برابر نور به فرمولاسیون اضافه می شود. این ماده گرانقیمت است و البته ناپایداری هایی را نیز در فرمولاسیون فرآورده ها نشان می دهد. پابا(پارا آمینو بنزوئیک اسید)
 استرهای PABA از جمله اکتیل دی متیل پابا (padimate o)، یکی از پرکاربردترین مشتقات از این گروه می باشند که در مقایسه با پابا اثر لک زایی و تحریک کنندگی کمتر دارد. از دیگر مشتقات در این دسته، آمیل دی متیل پابا و گلیسریل پابا (گلیسریل آمینوبنزوات) می باشد که کاربرد کمتری دارند. اکتیل متوکسی سینامات سینامات ها دسته دوم از عوامل شیمیایی ضد UVB می باشند که از نظر FDA، پس از مشتقات PABA بیشترین کاربرد را دارند. اکتیل متوکسی سینامات (octinoxate) قدرت اثر کمتری نسبت به padimate o دارد و در صورت استفاده از فرآورده گاه نیاز است تا برای افزایش کارایی در برابر اشعه UVB از عامل دیگری نیز سود جست. اتوکسی-اتیل پارا – متوکسی سینامات (cinoxate) کاربرد کمتری دارد. ایزوآمیل-پارا-متوکسی سینامات از جمله مشتقاتی است که در اروپا به عنوان ضدآفتاب رسمی شناخته شده است. این مشتقات حلالیت در آب کمی دارند و به راحتی از سطح پوست شسته نمی شوند، به همین منظور کاندیدای مناسبی برای ضدآفتاب های مقاوم به آب و خیلی مقاوم به آب می باشند. حساسیت زایی این مواد زیاد نیست، با این وجود مواردی از حساسیت زایی نوری از کاربرد این فرآورده ها نیز گزارش شده است.
 octyl methoxy cinamate سالیسیلات ها (salicylates) سالیسیلات ها جاذب های UVB ضعیف تری هستند و معمولاً همراه با سایر عوامل ضدآفتاب فرموله می شوند. از دیدگاه تاریخی این مواد از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته اند ولی با مشتقات کاراتر پابا و سینامات ها جایگزین شدند. از جمله پرکاربردترین مشتقات از این گروه، اتیل هگزیل سالیسیلات (اکتیل سالیسیلات octisalate) و هومومنتیل سالیسیلات (homosalate) می باشند. هر دو ماده فوق توان حل نمودن و همراهی با اکسی بنزون (oxybenzone) و آووبنزون (avobenzone) را دارند. تری اتانول آمین سالیسیلات (trolamine salicylate) از مشتقاتی است که حلالیت آبی بهتری دارد. مشتقات کامفر این مشتقات در ایالات متحده به تصویب نرسیده اند، ولی در اروپا شش مشتق کامفر به صورت رسمی در فرآورده ها مصرف می شوند: 4- متیل بنزیلیدن کامفر پرکاربردترین مشتق از این دسته می باشد. تری آزون ها (triazones) اکتیل یا اتیل هگزیل تری آزون (EHT) یک جاذب اشعه UVB است که در اروپا پذیرفته شده است (EU no. 15). دی اتیل هگزیل بوتامیدو تری آزون (DBT, Tinosorb M) مشتق جدیدتری است که کارایی بیشتری در جذب اشعه های محدود UVB دارد. بیس – اتیل هگزیل اکسی فنل متوکسی فنیل تری آزون (BEMT, Tinosorb S) مشتق دیگری است که بر طیف وسیعی از اشعه ماورای بنفش و از جمله UVA مؤثر است. بیس اکتیل تری آزول (MBBT) از دیگر مشتقات این گروه با طیف ضدآفتابی وسیع می باشد.
مشاهده مطلب

مراقبت از پوست در برابر آفتاب

آفتاب علاوه بر مزایای بیشماری که دارد، یکی از مهمترین عوامل از بین بردن جوانی و ایجاد کننده چروک های پوستی می باشد. مراقبت از پوست در برابر آفتاب بسیار مهم است. دوری از آفتاب، استفاده از فرآورده های ضد آفتاب از جمله راهکارهای مراقبت از پوست در برابر آفتاب می باشند. در سالهای اخیر با اینکه آگاهی مردم در مورد استفاده از فراورده ای ضد آفتاب بیشتر شده، سرطانهای چوست افزایش داشته است. چرا؟
 4. یکی دیگر از نکات بسیار مهم در مورد استفاده از فرآورده های ضدآفتاب، مقدار فرآورده ای است که باید مورد استفاده قرار گیرد. استاندارد رسمی برای دستیابی به عملکرد فرآورده بر اساس مقدار SPF بیان شده، استفاده از حداقل mg/cm از فرآورده در سطح پوست، با توجه به اینکه به طور میانگین سطح پوست صورت حدود سانتی متر مربع است، بنابراین باید حداقل گرم از فرآورده در سطح پوست صورت مالیده شود. اهمیت این امر به ویژه در مورد نوع اشکال فرآورده دیده می شود. به عنوان نمونه در مورد پودرها، اغلب خانم ها حدود گرم از فرآورده را در سطح پوست صورت استفاده می کنند و باور دارند که اثرات ضدآفتابی لازم اعمال می شود؛ در حالی که برای رسیدن به این کارایی باید این میزان مصرف پودر بار در سطح تکرار شود.
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: عیار حفاظت در برابر آفتاب

0
 آنچه در تعریف نشان داده می شود این است که SPF کارایی یک فرآورده را نسبت به محدوده اشعه UVB نشان می دهد.
مشاهده مطلب

ضدعرق یا آنتی پرسپیرانت چیست؟

آنتی پرسپیرانت هایا ضدعرق ها دسته از محصولات آرایشی بهداشتی است که به منظور کاهش تعریق و کاهش بوی بد ناشی از تعریق استفاده می شوند.
 باید توجه کرد که یک فراورده ضد عرق هیچگاه به طور کامل مانع تعریق ناحیه نمی گردد مثلاً میزان کاهش عرق در یک محصول ضد عرق با کارایی افزوده که ماده فعال آن آلومینیم – زیرکونیم کلروهیدرات می باشد % گزارش شده است. در حال حاضر مشاهدات علمی اندکی در خصوص عوارض فرآورده های ضدعرق وجود دارد و هشدارها بیشتر به تحریکات زودگذر برگشت پذیر محدود می گردد. انواع محصولات ضد عرق مواد مؤثره فرآورده های ضدعرق می توانند در سیستم های رسانش مختلفی مثل سوسپانسیون های بی آب و محلول های آبی یا هیدروالکلی و همچنین امولسیون ها عرضه شود. شکل رایج فرآورده های ضدعرق به صورت قلمی (استیک)، رولی (رولان)، کرم، اسپری، ژل و پودر است. اما شکل های قلمی، رولی و افشانه ای از همه رایجترند.
 محصولات با پایه آبی معمولاً امولسیون های روغن در آب می باشند که گسترش خوبی در سطح پوست دارند و همین امر به کارایی آن ها کمک می کند. در سیستم هایی که پایه الکلی یا هیدروالکلی دارند، فرآورده در مدت زمان کمتری در سطح پوست خشک می شود. در این فراورده ها از آلومینیوم کلر هیدرات محلول در الکل، آلومینیوم کلر هیدرکس پروپیلن گلیکول، آلومینیوم سزکوئی کلروهیدرات و آلومینیوم زیرکونیوم پنتاکلروهیدرات استفاده می شود. در صورت فرمولاسیون مناسب، می توان به یک محصول شفاف بدن آب دست یافت. در این فرآورده ها چون ماده موثره در حامل حل می شود، لذا اندازه ذره عامل تعیین کننده ای نمی باشد. از اواخر دهه 1970 انواعی از سوسپانسیون های رول-آن به بازار ارائه شدند که بر مبنای سوسپانسیون مواد موثره در سیلیکون فرار طراحی شده بودند. این محصولات دارای کاربرد خشک، بدون ایجاد حس چسبناکی و با کارآیی مناسب می باشند. در این فرآورده ها نیز اندازه ذره مواد موثره باید در ابعاد بسیار ریزی باشد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی سینره طبیعت زنده

سینره، برند ایرانی محصولات آرایشی بهداشتی مراقبت از مو، مراقبت از پوست می باشد. انواع شامپوهای تخصصی و ضد ریزش مو از محصولات این برند می باشند. سینره در سال 93 مختخر به دریافت تقدیر نامه اشتهار به کیفیت از سازمان غذا و داروی ایران گردید. سینره در سال ۸۸ جایگاه برند برتر محصولات را به خود تخصیص داد. از افتخارات این شرکت می توان به دریافت نشان استاندارد بین المللی، کسب عنوان برند برتر و تندیس زرین برند محبوب ایرانی در گروه کرم های آرایشی بهداشتی اشاره نمود.
 گل های cineraire یا سینره در حال حاضر سینره به پشتوانه کیفیت و کارایی محصولات خود، مورد تایید پزشکان متخصص و نشست های علمی معتبر در سطح داخلی و بین المللی، همچون آکادمی بیماری های پوست و مو در لندن قرار گرفته است. ارائه مقالات متعدد علمی و همکاری های نزدیک با متخصصان و دانش پژوهان داخل و خارج کشور، جهت اعتلای فعالیت ها و حمایت از محققین، از جمله دستاوردهای شرکت طبیعت زنده می باشد. فعالیت های برون مرزی شرکت نیز قابل توجه و فزاینده است.
مشاهده مطلب

ویتامین K و کاربردهای آرایشی بهداشتی آن

ویتامین K یا فیتونادیون ویتامین انعقاد خون است. بدن انسان برای سنتز پروتئین هایی که به انعقاد خون کمک می کند به این ویتامین احتیاج دارد. در تعدادی از کرم های آرایشی بهداشتی آمریکایی وجود دارد زیرا به رفع پف و تیرگی اطراف چشم کمک می کند اما در اروپا ممنوع است. | در مقاله ویتامین K و کاربردهای آرایشی بهداشتی آن از واژه اثر بخشی استفاده شده است.
تنها سایتی که ویتامین K را کاملا ساپورت کرده و با قطعیت به اثر بخشی آن اشاره داشته سایت dermascope بوده که در آن چنین نوشته شده است:
مشاهده مطلب

گیاه مورت در محصولات آرایشی بهداشتی

مورد، مورت، آس و ریحان نام های مترادفی هستند که به درخت مورد اطلاق می شوند. برگ و میوه مورد دارای تانن ها، مواد رزینی، کامفن و اسانس می باشد. | در مقاله گیاه مورت در محصولات آرایشی بهداشتی از واژه اثر بخشی استفاده شده است.
البته گیاهانی مانند آسیاساری، دانه انگور، مریم کوهی و ... که نتیجه تحقیقات مختلف اثر بخشی نسبی آنها را در درمان برخی از انواع ریزش مو گواهی می کند نیز صرفا در مرحله تحقیقات هستند و هنوز مورد تایید سازمان FDA قرار نگرفته اند هر چند که به کارگیری آنها در فرمولاسیون و فروش آن منعی ندارد.
مشاهده مطلب

دترجنت چیست؟

دترجنت ها یا محصولات شوینده معمولاً برپایه سورفکتانت هستند. مواد کف کننده، پرکننده، افزاینده؛ آنزیمها ها و غیره به فرمولاسیون شوینده ها اضافه می شود تا اثر بخشی آن را افزایش دهند. | در مقاله دترجنت چیست؟ از واژه اثر بخشی استفاده شده است.
مشاهده مطلب

محلول های ضد ریزش مو

در بازار پرهیاهوی محصولات آرایشی بهداشتی خیلی از محصولات، خیلی ها ادعا می کنند محصولشان ضد ریزش مو است. اطلاعات صحیح و بی طرف خیلی کم یاب شده. | در مقاله محلول های ضد ریزش مو از واژه اثر بخشی استفاده شده است.
• شانه لیزری توسط FDA تایید نشده و یک ماده درمانی به شمار نمی آید بلکه فقط یک وسیله آرایشی به حساب می آید. سازندگان ادعا کرده اند ازآنجا که به هنگام استفاده از این شانه از لابه لای دندانه های آن پرتوهای ضعیف لیزری تولید میشود این پرتوها با نفوذ درپوست سر،پیاز موراتحریک کرده و سبب تحریک سلول های موبرای ترشح مواد شیمیایی میشود که رشد مو را بدنبال دارد. فیناستراید ( ماده موثره پروپشیا) یکی از داروهایی که اثر درمانی آن در ریزش مو به اثبات رسیده داروی فیناستراید است که در بازار با نام تجاری پروپشیا به فروش می رسد. این دارو سالها برای درمان پروستات در مردان استفاده می شد پس از مدتی پزشکان مشاهده کردند که ریزش موی بسیاری از مصرف کنندگان این داروکه دچارطاسی آندروژنتیک بودند متوقف شد حتی تعدادی از موهای ریخته شده مجددا بازگشت نمود. پس از تحقیقاتی که در مورد اثر این دارو بر درمان ریزش مو به عمل آمد مشخص گردید که تاثیر این دارو به این صورت است که باعث مهار آنزیمی به نام 5-آلفا ردوکتاز می شود. این آنزیم آنزیمی است که تستوسترون را به دی هیدروتستوسترون (قوی ترین هورمون مردانه موجود در خون و موثرترین عامل ریزش مو) تبدیل می کند. مطالعات بالینی جهت تعیین اثر بخشی و ایمنی این ماده در 33مرکز در آمریکا و 27مرکز در دیگر کشورها به انجام رسید تا اینکه در سال 1998مورد تایید سازمان نظارت بر دارو و درمان آمریکا قرار گرفت.
مشاهده مطلب

آناتومی و ساختار دندان

برای اینکه در مورد اثر بخشی محصولات دهان و دندان بیشتر بدانیم باید کمی در مورد آناتومی دندان مطالعه کنیم و با اصطلاحاتی مثل تاج دندان ، عاج دندان ، مینای دندان و پالپ دندان آشنا شویم. بنابراین آناتومي دندان به شكل مختصر در ادامه توضيح داده مي شود. | در مقاله آناتومی و ساختار دندان از واژه اثر بخشی استفاده شده است.
مشاهده مطلب

واژه «کارایی» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی



avandfar manager
 مدیر عامل شرکت ایران آوندفر در حال سخنرانی در کنفرانس ایمنی و کارایی
conference banner
 کنفرانس ایمنی، کیفیت و کارایی
efficacy quality safety of cosmetics conference og
 عکس های کنفرانس ایمنی و کارایی با حضور دکتر کایات
saziba manager
 مدیر عامل سازیبا در کنفرانس ایمنی و کارایی محصولات آرایشی بهداشتی
shahbandeh the autor
 دکتر محمد شاه بنده در همایش ایمنی و کارایی
shahbandeh1
 دکتر محمد شاه بنده در کنفرانس ایمنی، کیفیت و کارایی محصولات آرایشی بهداشتی، 14 و 15 مهر 95، تهران، هتل المپیک


package13 2024
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید