تثبیت کننده = fixative 

تثبیت کننده = fixative

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه تثبیت کننده، Fixative می باشد.

تثبیت کننده چیست؟


تثبیت کننده = Fixative
affixative = محصولی مثل اسپری مو یا لوسیون تثبیت کننده که برای تثبیت آرایش مو استفاده می شود.


واژه «تثبیت کننده» در مقالات سایت احسان حسنانی

مواد اولیه سازنده شامپو | ترکیبات شامپو

شامپو آمیزه ای است از آب، مواد فعال کننده سطحی و مواد افزودنی. آب بخش عمده فرمولاسیون شامپو را تشکیل می دهد و ماده پایه ای شامپو محسوب می شود. سورفکتانت ها، پاک کننده های اصلی شامپو هستند. سایر موادی که در شامپو وجود دارد، برای تقویت کف، افزایش ویسکوزیته، اصلاح بو، رنگ و همچنین برای جلوگیری از فساد میکروبی شامپو به آن اضافه می شوند. در این مقاله هر یک از اجزاء تشکیل دهنده شامپو به طور خلاصه تعریف می شود.
 کاربرد: تقریبا همه شامپوهای فیتو و شامپوهای موستلا سورفکتانت های غیر یونی کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید این ماده که به اختصار کوکونات نامیده می شود، مایع ویسکوز زردرنگ و از سورفکتانت های غیریونی است. بخش آبگریز این ماده در pH های معمولی فاقد بار الکتریکی است. کوکونات را به عنوان افزایش دهنده کف، ماده غلیظ کننده (ویسکوزیته دهنده)، بهبود دهنده حالت پذیری مو و همچنین برای کاهش میزان تحریکات پوست در شامپوهای سر و بدن استفاده می کنند. پلی سوربات مایع زردرنگی که از مشتقات سوربیتول می باشد. از آنجا که این ماده تقریبا با مول اتیلن اکساید اتوکسیله شده، به آن پلی سوربات می گویند و جزء سورفکتانت های غیریونی است. پلی اتیلن گلایکول دی استئارات سورفکتانت غیریونی، جامد، به شکل دانه های سفیدرنگ که به عنوان قوام دهنده در شامپوها استفاده می شود. این ماده در غلظت های پایین نیز قوام بالایی ایجاد می کند. منظور از قوام دهنده ترکیباتی هستند که ویسکوزیته را بالا می برند. - افزودنی ها: آلکانول آمیدها، آمین اکسیدها، الکترولیت ها، از موادی هستند که به عنوان تقویت کننده و تثبیت کننده کف در فرمولاسیون شامپوها استفاده می شوند. آلکانول آمیدهای اسیدهای چرب و اتیلن گلیکول مونو و دی استئارات معمولا به عنوان عوامل مات کننده یاصدفی کننده در شامپوها به کار می روند.
مشاهده مطلب

برای تثبیت رنگ موها از چه ماده ای استفاده می شود؟

برای تثبیت رنگ مو از سورفکتانت های کاتیونی و ترکیبات اسیدی استفاده می شود.
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. برای سفارش این کتاب، به فروشگاه اینترنتی سایت مراجعه کنید.
 یوبیکینون یا کوآنزیم Q10 یوبیکینون یا کوانزیم کیوتن در تمام موجودات وجود دارد. نقش اولیه آن تنظیم انرژی و فراهم سازی انرژی برای سلول ها می باشد. آنتی اکسیدان قوی و جمع آوری کننده رادیکال های آزاد و تثبیت کننده غشاء دیواره سلولی می باشد. قیمت یوبیکینون، یکی از عوامل محدودکننده مصرف آن می باشد.
مشاهده مطلب

اسپری مو چیست؟

بسیاری از افراد بعد از آرایش و شینیون کردن موها به مو اسپری می زنند.
 - اسپری تثبیت کننده "Finishing" hair sprays که برای تثبیت مدل مو، استفاده می شوند. اَشکال(Forms) مختلف اسپری برای انواع مختلف مو در بازار فروخته می شود که علاوه بر مواد تشکیل دهنده فرمول آنها، در نحوه پاشش قطرات با هم تفاوت دارند. نحوه پاشش قطرات · هر چه قطرات اسپری با اندازه درشت تری پراکنده شوند موها با قدرت بیشتری به هم متصل می شوند ولی در عوض دیر تر خشک می شوند و مو حالت چسبناک به خود می گیرد.
 4- با استفاده از اسپری تثبیت کننده مدل نهایی را بر روی موهایتان ثابت نمائید. معرفی تعدادی اسپری موی سر
مشاهده مطلب

ژل موی سر چیست؟

موها را شانه کرده این و می خواهید مدل موی دلخواهتان حفظ شود؟ شاید هم با ژل به موهای خود مدل می دهید.
 True gels ژلهای پلیمری ( ژلهای حقیقی) مخلوطی از آب، یک عامل ژل کننده و یک پلیمر تثبیت کننده با وزن ملکولی بالا هستند . وقتی که این مواد روی مو قرار می گیرند، رشته های مو با مخلوط آب و پلیمر پوشانده می شوند. سپس آب از روی مو تبخیر شده و لایه نازکی از پلیمر روی آن را می پوشاند. این پلیمر باید پوششی سبک، قابل انعطاف و شفاف روی مو بر جای گذارد و درخشندگی خاصی به آن بدهد ضمن آنکه که گره ها و الکتریسته ساکن مو تاحدی کاهش یابد. روشی برای استفاده موی خود را ابتدا با شامپوی مناسب شستشو دهید. آب اضافی را با استفاده از حوله(با روش گذاشتن و برداشتن) از روی مو بزدائید. مقداری ژل کف دست خود قرار داده و پس از پخش آن بر روی دست به طور یکنواخت روی مو پخش نمائید. دو نکته در مورد ژلها: ژل می تواند هم بر روی موی خشک و هم بر روی موی تر استفاده شود. ژل بر روی موی مشکی جلوه بیشتری دارد.
مشاهده مطلب

مواد اولیه صنایع عطرسازی

مواد اولیه طبیعی صنایع عطر سازی به دو دسته گیاهی و حیوانی تقسیم بندی می گردد.
کندر(Olibanum) کندر یک رزین طبیعی است که در انجیل از آن بعنوان frankincense نام برده شده این صمغ به صورت تکه‌هایی به شکل اشک و زرد کمرنگ می‌باشد که در اثر سوختن بوی خوشی دارد. صمغ از درختی در آفریقای شرقی، سومالی و جنوب خلیج غربی بدست می‌آید. در اثر استخراج با الکل و فیلتراسیون و تبخیر الکل کندر رزینی بدست می‌آید در عطرسازی کندر یک تثبیت کننده مناسب برای تمام محصولات است و برای دوام بو به مدت طولانی از آن استفاده می‌شود.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی ماوالا

ماوالا برند سوئیسی محصولات مراقبت از ناخن، آرایش ناخن، آرایش چشم ها و لب ها است. 
 8 . کالرفیکس محلول محافظ و تثبیت کننده لاک ناخن است که پس از خشک شدن لاک روی تمام سطح ناخن و زیر نوک ناخن زده می شود.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی یور

محصولات آرایشی یور تولید آلمان، شامل کانسیلر، کرم پودر ماتیکی، کرم پودر مایع، برس کامفولاژ برای پاک کردن پودرهای اضافی از سطح پوست، پودر تثبیت کننده آرایش که باعث ماندگاری و ضد آب شدن آرایش می شود، کرم کامفولاژ که ناهمگونی های پوست را به خوبی کاور می کند. رژ لب با بافت کرم گونه، ژل دور چشم بدون چربی با اثر مرطوب کنندگی و کاهش چین و چروک اطراف چشم.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی سریتا


 شامپو محافظ و تثبیت کننده رنگ مو حاوی روغن هسته انگور گیاهان سریتا عصاره ایمپراتا سیلندریکا Imperata cylindrica = Cogon grass
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی اسکرین

محصولات مراقبت از مو و رنگ مو، ساخت ایتالیا. واردکننده: شرکت روین تجارت تابا. محصولات شامل حالت دهنده های فرهای مو، اسپری حجم دهنده تار مو، ژل حالت دهنده، چسب مو، کرم حالت دهنده، ژل بسیار قوی مو، واکس حالت دهنده، چسب موی قوی، دارای خاصیت الاستیک، برای فرم دادن به انواع موها، اسپری براق، کرم مو، انواع شامپوها، موی زبر، ضخیم کننده، التیام دهنده، همچنین کاندیشنر و نرم کننده، محصولات ترمیم کننده مثل قطره ضد موخوره، که با ترمیم ساختمان داخلی موها با موخوره مبارزه می کند. محصولات تثبیت کننده رنگ مو، رنگ مو دارای عصاره جلبک های دریایی، کرم اکسیدان اسکرین، پودر دکلره اسکرین، پودر دکلره بدون آمونیاک و بدون غبار برای افرادی که به ترکیبات آمونیاک حساسیت دارند. پودر دکلره رنگی که علاوه بر دکلره کردن، تا 5 پایه می توانید موهای خود را رنگ آمیزی و هایلایت کنید. پاک کننده رنگ مو برای برداشتن و پاک کردن رنگ های شیمیایی از روی ساقه موها بدون آسیب به رنگدانه های طبیعی مو.
مشاهده مطلب

واژه «تثبیت کننده» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


AMYRIS BALSAMIFERA — Amyris Oil. Essential oil used for its pleasant fragrance, and as a natural fixative in perfumes. Sometimes known as West Indian sandalwood. (INCI dictionary)
CHENOPODIUM QUINOA — Quinoa Protein. One of the most complete plant proteins, high in vitamins, minerals and the sulfur- containing amino acids cystine and cysteine, excellent nutrients for the hair, scalp and skin. A fixative in hair styling products, it smoothes layers in the hair’s cuticle to strengthen hair fiber, reduce frizzing and enhance shine. Used in anti-aging creams and facial masks, it firms and nourishes the skin for a more youthful appearance. CHLORELLA PYRENOIDOSA — Chlorella. Made up of over 60% protein, this green micro-algae contains all the essential amino acids, and is high in chlorophyll and vitamin B. An excellent nutrient, often used as a skin hydrator. (INCI dictionary)
EVERNIA PRUNASTRI — Oakmoss. The extract from a lichen that grows on oak trees, used as a fixative in cosmetic products. (INCI dictionary)
FERULA GALBANIFLUA — Galbanum. Used in cosmetics for its leafy fragrance, and as a fixative for other scents. (INCI dictionary)
used in soaps and lotions as a scent fixative. (INCI dictionary)
POGOSTEMON CABLIN — Patchouli. Aromatic essential oil used as a fragrance for its rich, herbaceous scent, and as a fixative in perfumes and soaps. (INCI dictionary)
Ambergris: From whale intestines. Used as a fixative in making perfumes and as a flavoring in foods and beverages. Alternatives: synthetic or vegetable fixatives. (peta.org)
Civet: Unctuous secretion painfully scraped from a gland very near the genital organs of civet cats. Used as a fixative in perfumes. Alternatives: (See alternatives to Musk.) (peta.org)
Castor Castoreum: Creamy substance with strong odor, originally from muskrat and beaver genitals but now typically synthetic. Used as a fixative in perfume and incense. While some cosmetics companies continue to use animal castor, the majority do not. (peta.org)
FIXATIVE: The property of a fragrance which prolongs the continuity and life of the odor. A fixative acts by improving, fortifying or transporting the vapors of other perfume materials. (fragrance.org)
RESINOIDS: Extracts of gums, balsams, resins or roots (orris), which consist in whole or in part of resinous materials. They are generally used as fixatives in perfume compositions. (fragrance.org)


ads0117
رنگ موی پرستیژ از شرکت عماد آرا همراه با شامپو تثبیت کننده رنگ مو حاوی روغن آرگان
New pregtigue color
منبع: مجله ایده
Ambergris has been used in some expensive perfumes as it allows scent to last longer
عامبرگیریس از گونه ایی از اسپرم وال به دست می آید. یکی از با ارزشترین مواد اولیه در عطرسازی است بسیار کمیاب بوده و در عطر سازی به عنوان تثبیت کننده استفاده میشود. ترکیباتی مثل تری ترپن الکل، عامبرین و اپیکوپروستانول و کوپروستانون در عامبرگیریس وجود دارد.


مطلب قبلی: استحکام

مطلب بعدی: فلت


scent marketing
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید