قلیا = alkali 

قلیا = alkali

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه قلیا، Alkali می باشد.

قلیا چیست؟


ماده قلیایی کننده = Alkalizing Ingredient
alkalizing ingredient = ماده قلیایی کننده

قلیاییت = Alkalinity
alkalinity = قلیاییت

قلیا = Alkali
alkali = قلیا، باز متضاد اسید

SOAP —A natural cleansing agent (surfactant) with the ability to emulsify oils and hold dir t in suspension. Bar soaps are made from the combination of fats, oils and/or fatty acids and sodium salts (sodium hydroxide, an alkali) dissolved in water. In liquid soap, potassium salts (potassium hydroxide) are utilized. While sodium and potassium salts can be harsh and drying, in a properly balanced formula, sodium hydroxide and potassium hydroxide cease to exist as separate entities when they combine with the oils to form soap, leaving no potential for skin irritation. (INCI dictionary)
CASTILE SOAP – A mild, vegetable oil-based soap saponified with an alkaline salt. (See also Potassium cocoate, jojobate and olivate.) (INCI dictionary)
COCOS NUCIFERA OIL — Coconut Oil. Rich emollient ex- pressed from coconuts. It is naturally conver ted into a soap through a saponification reaction with an alkaline salt. Beware of cosmetics that bill themselves as natural and use a synthetically processed de- rivative, sodium lauryl sulfate, claiming it comes from coconut oil. Accept nothing but the real thing in its natural form. (INCI dictionary)
ELAEIS GUINEENSIS — Palm Oil, Palm Kernel Oil, Palm Soap. Oil obtained from the seeds or fruit of the palm tree. Saponified with an alkaline salt, it is used in the manufacture of bar soaps. (See also Sodium Palmate.) (INCI dictionary)
OLIVE OIL CASTILE — Olea europaea. Olive oil saponified with an alkaline salt becomes an excellent soap, mild and soothing to the skin.True olive oil castile soap should contain at least 40% pure olive oil. (INCI dictionary)
SODIUM COCOATE — Coconut oil saponified with an alkaline salt. A lathering agent in soaps. (See also Cocos nucifera oil.) (INCI dictionary)
SODIUM COCOYL HYDROLYZED SOY PROTEIN — A mild, natural soap. (See also Sodium Cocoate and Hydrolyzed Soy Protein.) SODIUM HYALURONATE — A naturally occurring glycosami- noglycan (polysaccharide) derived from beneficial bacteria. Used in skin care preparations to help attract and retain moisture. SODIUM HYDROXIDE — An alkaline salt obtained when elec- trolysis (positive and negative poles) is applied to seawater or salt water. Chlorine collects at the positive pole, and sodium hydroxide collects at the negative pole. (INCI dictionary)
SODIUM PALMATE, SODIUM PALMITATE, SODIUM PALM KERNELATE — Palm oil saponified with an alkaline salt. Primarily responsible for the hardness and durability of bar soaps. (See also Elaeis guineensis (Palm Oil). (INCI dictionary)
alkalinity = قلیاییت

alkalis = قلیاها، مواد قلیایی، بازها، مواد با خاصیت بازی

alkalizing agent = عامل قلیایی کننده، ماده ای که به محصول خاصیت قلیایی می دهد، مثل آمونیاک در رنگ مو

alkalizing ingredient = ماده قلیایی کننده

قلیاها = Alkalis
alkalis = قلیاها، مواد قلیایی، بازها، مواد با خاصیت بازی


تلفظ alkalizing ingredient ↓

Alkali

واژه «قلیا» در مقالات سایت احسان حسنانی

ترکیبات تشکیل دهنده و مواد سازنده اسانس ها

اسانس های روغنی از ملکولها و ترکیبات آروماتیک تشکیل شده اند.
 کارون (Carvone) اوسیمن مایعی بی رنگ است که در آب غیرمحلول، ولی در اتر، کلروفرم و اسید استیک گلاسیال محلول است. اوسیمن از نوآرایی حرارتی α – pinene بدست می آید. از این ماده به طور خالص در تهیه اسانسهای شیمیایی مثل عطر بهارنارنج، گلابی، پرتقال و ریحان استفاده می شود. اوسیمن در حین تشکیل چای سیاه بوجود می آید و در تهیه چاشنیها و عطر بکار می رود. اوسیمن در اسانس آرتمیزیا یافت می شود. این ترکیب در حال حاضر با خلوص بالا قابل دسترس بوده و در تولید عطرهای خانگی ارزان قیمت بکار می رود. اوژنول مایعی بی رنگ روغنی یا متمایل به زرد بو و طعم اسانس میخک است که در برابر هوا به رنگ قهوه ای در می آید. تا حدودی قابل حل در آب است، ولی در حلالهای آلی به خوبی حل می شود. اوژنول با افزودن محلول غلیظ قلیا به اسانس و بعد هم زدن در ظرف محتوی آن، بدست می آید.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند.
 از بین رفتن کف: صابون های C18 نسبت به شوینده های دیگر در برابر کلسیم کف خود را بیشتر از دست می دهند. خواص امولسیون کنندگی: می تواند درجا تشکیل شود 0مثلاً برای استفاده از این دست شوینده ها به عنوان یک امولسیفایر، می توان با افزودن اسید چرب به فاز روغنی و یک قلیا به فاز آبکی، این حالت را ایجاد کرد).
مشاهده مطلب

شیمی رنگ مو

بسته به نوع رنگ مو از قبیل دائمی، نیمه دائمی و موقتی بودن از مواد شیمیایی مختلفی در ترکیب رنگ موها استفاده می شود. آمونیاک یکی از مواد تشکیل دهنده رنگ مو است که موجب جدا شدن کوتیکول های مو و نفوذ رنگ به داخل مو می شود. اولین رنگ موی شیمیایی با ماده فنیل اتیلن دی آمین ساخته شده است. | در مقاله شیمی رنگ مو از واژه ماده قلیایی استفاده شده است.
دو ماده شیمیایی پایه در تمام فرایندهای رنگ کردن مو شرکت دارند: ماده اول «پیروکسید هیدروژن» یا «اکسیدان» نام دارد. این ماده موجب حالت گرفتن مو و تثبیت رنگ آن می شود. استفاده از اکسیدان به مقدار زیاد، سولفور مو را خارج می کند. از دست رفتن سولفور مو نیز باعث زیری و نازکی تارهای مو می شود. در اکثر رنگ موها، میزان اکسیدان 30 درصد یا کمتر است. ماده دیگر تشکیل دهنده رنگ مو آمویناک نام دارد. این ماده قلیایی، در نتیجه ترکیب شدن اکسیدان با رنگ اولیه مو، به صورت کاتالیزور عمل و رنگ موها را روشن می کند. همچنین آمویناک موجب جدا شدن کوتیکول و نفوذ رنگ به درون پوسته مو می شود. اولین رنگ موی شیمیایی توسط شیمی دان فرانسوی یوگن شولر با استفاده از ماده شیمیایی پارا فنیل اتیلن دی آمین ساخته شد. امروزه درصد خانم ها موهایشان را رنگ می کنند. بسته به نوع رنگ مو از قبیل دائمی، نیمه دائمی و موقتی بودن از مواد شیمیایی مختلفی در ترکیب رنگ موها استفاده می شود. ماده قلیایی آمونیاک و همچنین اتانول آمین ها و سدیم کربنات در رنگ موها استفاده می شوند. هیدروژن پر اکساید در درصدهای مختلف نیز در رنگ موهای نیمه دائمی و دائمی کاربرد دارد.
مشاهده مطلب

صابون شترمرغ چیست؟

| در مقاله صابون شترمرغ چیست؟ از واژه ماده قلیایی استفاده شده است.
صابون شترمرغ صابونیست که از واکنش ماده قلیایی با روغن شترمرغ به دست آمده و طبیعتاً این صابون نیز با صابون های دیگر تفاوتی ندارد.
مشاهده مطلب

دکلره مو چیست؟

اگر بخواهید رنگ موهایتان را سه درجه از رنگ فعلی روشن تر نمایید، باید اول موها را دکلره کنید. | در مقاله دکلره مو چیست؟ از واژه ماده قلیایی استفاده شده است.
شیمی دکلره کردن دکلره کردن یا بی رنگ کردن مو معمولاً با اکسید کردن ملانین (رنگ دانه های مو) انجام می شود. بسیاری از دکلره های مو از دو بطری تشکیل شده که با یکدیگر آمیخته می شوند. یک بطری حاوی ماده قلیایی و دیگری حاوی محلول آبی هیدروژن پراکساید می باشد. دکلره های قوی تری نیز وجود دارند که حاوی ماده تقویت کننده (آمونیوم و پرسولفات های دیگر) می باشند و برخی انواع دیگر حاوی پیروسولفیت سودا که به محلول قلیایی اضافه می شود.
مشاهده مطلب

واژه «قلیا» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


SOAP —A natural cleansing agent (surfactant) with the ability to emulsify oils and hold dir t in suspension. Bar soaps are made from the combination of fats, oils and/or fatty acids and sodium salts (sodium hydroxide, an alkali) dissolved in water. In liquid soap, potassium salts (potassium hydroxide) are utilized. While sodium and potassium salts can be harsh and drying, in a properly balanced formula, sodium hydroxide and potassium hydroxide cease to exist as separate entities when they combine with the oils to form soap, leaving no potential for skin irritation. (INCI dictionary)
CASTILE SOAP – A mild, vegetable oil-based soap saponified with an alkaline salt. (See also Potassium cocoate, jojobate and olivate.) (INCI dictionary)
COCOS NUCIFERA OIL — Coconut Oil. Rich emollient ex- pressed from coconuts. It is naturally conver ted into a soap through a saponification reaction with an alkaline salt. Beware of cosmetics that bill themselves as natural and use a synthetically processed de- rivative, sodium lauryl sulfate, claiming it comes from coconut oil. Accept nothing but the real thing in its natural form. (INCI dictionary)
ELAEIS GUINEENSIS — Palm Oil, Palm Kernel Oil, Palm Soap. Oil obtained from the seeds or fruit of the palm tree. Saponified with an alkaline salt, it is used in the manufacture of bar soaps. (See also Sodium Palmate.) (INCI dictionary)
OLIVE OIL CASTILE — Olea europaea. Olive oil saponified with an alkaline salt becomes an excellent soap, mild and soothing to the skin.True olive oil castile soap should contain at least 40% pure olive oil. (INCI dictionary)
SODIUM COCOATE — Coconut oil saponified with an alkaline salt. A lathering agent in soaps. (See also Cocos nucifera oil.) (INCI dictionary)
SODIUM COCOYL HYDROLYZED SOY PROTEIN — A mild, natural soap. (See also Sodium Cocoate and Hydrolyzed Soy Protein.) SODIUM HYALURONATE — A naturally occurring glycosami- noglycan (polysaccharide) derived from beneficial bacteria. Used in skin care preparations to help attract and retain moisture. SODIUM HYDROXIDE — An alkaline salt obtained when elec- trolysis (positive and negative poles) is applied to seawater or salt water. Chlorine collects at the positive pole, and sodium hydroxide collects at the negative pole. (INCI dictionary)
SODIUM PALMATE, SODIUM PALMITATE, SODIUM PALM KERNELATE — Palm oil saponified with an alkaline salt. Primarily responsible for the hardness and durability of bar soaps. (See also Elaeis guineensis (Palm Oil). (INCI dictionary)

English: mr. wipes concentrated dishwashing liquid is equally eƒffective for washing the dishes in cold and hot water. its powerful content easily removes all types of the dirt and stains while providing energy, water and time saving. biodegradable formula is environmentally friendly and does not contain phosphates, dye, chlorine bleach, strong acids and alkalies. corn, coconut and palm oils and glycerin included into the formula, protect and smoothen the skin of your hands. pleasant citrus smell leaves a fresh odor to your dishes at the same time preventing bad smell formation in the dishwashing sponges, clothes and the wash basins.
ترجمه به فارسی: مایع ظرفشویی تغلیظ شده Mr. Wipes به شکل یکنواخت و مؤثر، ظرف ها را با آب سرد و گرم می شوید. با برخورداری از ترکیبات قوی، همه نوع چرک و لکه را زدوده و موجب صرفه جویی در مصرف آب و انرژی می گردد. فرمولاسیون این محصول، سازگار با محیط زیست و زیست تخریب پذیر بوده و فاقد فسفات ها، مواد رنگی، سفیدکننده های کلردار، اسیدهای قوی و مواد قلیایی قوی می باشد. برای محافظت و نرمی پوست دست، حاوی روغن های ذرت، نارگیل، پالم و همچنین حاوی گلیسیرین می باشد. رایحه مرکبات، بوی مطبوعی به ظرف ها داده و از ایجاد بوی بد در اثر تماس با اسفنج، پارچه و سینک ظرفشویی جلوگیری می کند.
English: mr. wipes gel dishwashing detergent for machine, that is quickly soluble and has strong formula, cleans grease and dried-on food even at low temperature. it works brilliantly even in short-wash cycles for greater energy savings. its formula is free of phosphates, chlorine bleach, acids and alkalies. it leaves no residue after washing. it can be used safely for all types of tableware like glass, crystal, porcelain and metals.
ترجمه به فارسی: ژل شوینده ماشین ظرفشویی Mr. Wipes دارای فرمولاسیونی قدرتمند بوده و به سرعت در آب حل می شود. چربی ها و باقی مانده مواد غذایی را در دمای پایین تمیز می کند. حتی در دوره های کوتاه مدت شستشو، به خوبی عمل نموده و موجب صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی می شود. فرمولاسیون این محصول، عاری از فسفات ها، سفیدکننده های کلردار، اسیدها و قلیاها می باشد. بعد از شستشو، لکه باقی نمی گذارد. برای تمام انواع ظروف از جمله شیشه، بلور، چینی و فلز قابل استفاده است.

English: Mr. Wipes Concentrated Dishwashing Liquid is equally eƒffective for washing the dishes in cold and hot water. Its powerful content easily removes all types of the dirt and stains while providing energy, water and time saving. Biodegradable formula is environmentally friendly and does not contain phosphates, dye, chlorine bleach, strong acids and alkalies. Corn, coconut and palm oils and glycerin included into the formula, protect and smoothen the skin of your hands. Pleasant citrus smell leaves a fresh odor to your dishes at the same time preventing bad smell formation in the dishwashing sponges, clothes and the wash basins.
ترجمه به فارسی: مایع ظرفشویی تغلیظ شده Mr. Wipes به شکل یکنواخت و مؤثر، ظرف ها را با آب سرد و گرم می شوید. با برخورداری از ترکیبات قوی، همه نوع چرک و لکه را زدوده و موجب صرفه جویی در مصرف آب و انرژی می گردد. فرمولاسیون این محصول، سازگار با محیط زیست و زیست تخریب پذیر بوده و فاقد فسفات ها، مواد رنگی، سفیدکننده های کلردار، اسیدهای قوی و مواد قلیایی قوی می باشد. برای محافظت و نرمی پوست دست، حاوی روغن های ذرت، نارگیل، پالم و همچنین حاوی گلیسیرین می باشد. رایحه مرکبات، بوی مطبوعی به ظرف ها داده و از ایجاد بوی بد در اثر تماس با اسفنج، پارچه و سینک ظرفشویی جلوگیری می کند.
English: Mr. Wipes Gel Dishwashing Detergent For Machine, that is quickly soluble and has strong formula, cleans grease and dried-on food even at low temperature. It works brilliantly even in short-wash cycles for greater energy savings. Its formula is free of phosphates, chlorine bleach, acids and alkalies. It leaves no residue after washing. It can be used safely for all types of tableware like glass, crystal, porcelain and metals.
ترجمه به فارسی: ژل شوینده ماشین ظرفشویی Mr. Wipes دارای فرمولاسیونی قدرتمند بوده و به سرعت در آب حل می شود. چربی ها و باقی مانده مواد غذایی را در دمای پایین تمیز می کند. حتی در دوره های کوتاه مدت شستشو، به خوبی عمل نموده و موجب صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی می شود. فرمولاسیون این محصول، عاری از فسفات ها، سفیدکننده های کلردار، اسیدها و قلیاها می باشد. بعد از شستشو، لکه باقی نمی گذارد. برای تمام انواع ظروف از جمله شیشه، بلور، چینی و فلز قابل استفاده است.

soap drawbacks pouchers 411
 معایب قالب های صابونی در برابر قالب های سیندت: صابون ها، محلول شستشویشان خاصیت قلیایی دارد و می تواند موجب تحریک و خشکی و فصل شدن پوست شود. اگرچه سازگاری آن ها با پوست با استفاده از چربی های مکمل یا سوپرفتینگ ایجنت ها اصلاح شده اما قالب های سیندت با توجه به اینکه پاک کنندگی ملایم تری دارند و می توانند به فرم ژل، مایع و موس های آئروسول استفاده شوند، محبوبیت بیشتری در بین مصرف کننده ها دارند.
منبع: پوچرز ، ص 411
Builders can also supply and maintain alkalinity, which assists cleaning, especially of acid soils; help keep removed soil from redepositing during washing; and emulsify oily and greasy soils
 بیلدرهای صنایع شوینده قلیاییت مورد نیاز برای پاک کنندگی را به محیط اضافه می کنند. سازنده ها یا بیلدرها ترکیباتی هستند که عمل پاک کنندگی دترجنت ها را افزایش می دهند. مثلا از تشکیل رسوبات اسیدی جلوگیری می کنند. روغن ها را امولسیون می کنند و از رسوب مجدد چرک جلوگیری می کنند. سدیم تری پلی فسفات، سدیم سیلیکات، سولفات سدیم، سدیم کربنات، سدیم پربورات از رایج ترین بیلدرهای صنایع شوینده هستند.
Silicates provide alkalinity and soil suspension properties
 سیلیکات ها، با افزایش قلیاییت محلول شستشو، موجب معلق نگه داشتن چرک در محیط می شوند.


مطلب قبلی: انبیق

مطلب بعدی: قلیاییت

کسب و کار خود را در دایرکتوری آرایشی بهداشتی معرفی کنید
ثبت نام در دایرکتوری آرایشی بهداشتی


مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید