اسید چرب = Fatty Acid 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

اسید چرب = Fatty Acid

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه اسید چرب، Fatty Acid می باشد.

اسید چرب چیست؟


اسید چرب = Fatty Acid
coconut fatty acid diethanolamide = کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید
fatty acid = اسید چرب
non-esterified fatty acids, NEFA = اسیدهای چرب استری نشده
unsaturated fatty acid = اسیدهای چرب غیر اشباع
exogenous fatty acids = اسیدهای چرب منابع خارجی
Fatty Acid
fatty-acids
Fatty Acid
fatty-acids

واژه «اسید چرب» در مقالات سایت احسان حسنانی

دی اکسان چیست؟

دی اکسان محصول جانبی فرآیند اتوکسیلاسیون یا اتوکسیله کردن ( فرآیند افزودن اتیلن اکساید به اسید چرب) می باشد. دی اکسان یکی از آلاینده های شامپوهای حاوی سدیم لوریل اتر سولفات می باشد و چیزی نیست که عمدا به شامپو و محصولات آرایشی بهداشتی اضافه شود. مطابق استاندارد ایران، حد مجاز دی اکسان برای شامپوی بزرگسال و شامپوی بچه 10 میکروگرم بر گرم می باشد و روش آزمون نیز برای آن ابداع شده است. | در مقاله دی اکسان چیست؟ از واژه اسید چرب استفاده شده است.
 برخی از سورفکتانت ها مثل سدیم لوریل اتر سولفات که اصطلاح تجاری آن تگزاپون است، در ترکیب بسیاری از محصولات پاک کننده آرایشی بهداشتی مثل شامپوها و لوسیون ها استفاده می شود. در طی فرآیند تولید سدیم لوریل اتر سولفات، فرآیندی به نام اتوکسیله شدن وجود دارد که در واقع فرآیند افزودن اتیلن اکساید به اسید چرب است. محصول جانبی این واکنش ماده ای ناخواسته به نام دی اکسان است که به صورت ناخالصی در مواد اولیه آرایشی بهداشتی باقی می ماند.
مشاهده مطلب

پپتیدهای ماتریکین در محصولات آرایشی بهداشتی

ماتریکین به پپتیدهایی گفته می شود که در اثر تجزیه مولکول های ماتریس برون سلولی آزاد می شوند. پپتیدهای ماتریکین به پپتیدهایی گفته می شود که مشابه با ماتریکین ها دارند. به عبارت دیگر دارای توالی خاصی از اسیدهای آمینه مشابه پپتیدهای جدا شده از کلاژن های تخریب شده پوست است. پالمیتوئیل اولیگو پپتید، یکی از پپتیدهای ماتریکین است که با فریب سلول های فیبروبلاست آن ها را به کلاژن سازی می گمارد. | در مقاله پپتیدهای ماتریکین در محصولات آرایشی بهداشتی از واژه اسید چرب استفاده شده است.
این پپتیدها دارای توالی خاصی از اسیدهای آمینه هستند که توسط فیبروبلاست پوست قابل شناسایی هستند. این پپتیدها را ماتریکین می نامند زیرا در اثر تجزیه ملکولهای بزرگ ماتریس برون سلولی بوجود می آیند. دانشمندان این توالی را شناسایی کرده و از روی آن پپتیدهای ماتریکین را به صورت سنتزی ساخته اند. همچنین برای افزایش اثربخشی این ماده، پپتید را به یک اسید چرب به نام اسید پالمتیک متصل کرده و با نام پالمیتوئیل اولیگوپپتید در فرمولاسیون محصول استفاده می کنند.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی بوتگاورد

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی بوتگاورد از واژه اسید چرب استفاده شده است.
روغن بادام شیرین حاوی 95 درصد اسیدهای چرب غیراشباع (لینولئیک اسید و اولئیک اسید) و 5 درصد اسید چرب اشباع (میریستیک اسید)
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: حلالیت شوینده ها

معمولاً حلالیت مولکول های شوینده در آب با افزایش دما افزایش می یابد و معمولاً در دمای خاصی میزان حلالیت به شکل چشمگیری افزایش می یابد که به آن دما نقطه کرافت می گویند. توجه داشته باشیم که برخی شوینده ها از این قانون تبعیت نمی کنند. یعنی با افزایش دما، حلالیتشان کاهش می یابد. کاهش نقطه کرافت باعث افزایش تولید میسل می شود. | در مقاله سورفکتانت ها: حلالیت شوینده ها از واژه اسید چرب استفاده شده است.
نقطه Kraft و حلالیت شوینده های آنیونی به وسیله یون مخالف (کانتریون)، مشخص می گردد. نمک های سدیمی اسیدهای چرب، دارای نقاط Kraft بالاتری نسبت به انواع پتاسیمی آن ها هستند ولی این حالت برای دودسیل سولفات ها بر عکس است. این نقطه در حالتی که نمک کلسیمی اسید چرب با نک سدیمی مقایسه شود، بسیار بالاتر خواهد بود زیرا تمایل انواع کلسیمی جهت ایجاد میسل کمتر از انواع سدیمی است.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند. | در مقاله سورفکتانت ها: صابون ها از واژه اسید چرب استفاده شده است.
پس چرا باید صابون در مقیاس بسیار بزرگی با زداینده های دیگر جایگزین شود؟ عیب بزرگ صابون ها ناپایداری آن ها در برابر یون های فلزات سنگین به خصوص کلسیم و منیزیم بوده که در آب های سخت یافت می شوند و دلیل دیگر، ناپایداری آن ها در برابر اسیدها است. نتیجه نهایی هر دو حالت یکی است، در هر دو حالت صابون از محیط آبی خارج می شود. دلیل این امر حلالیت کم نمک های کلسیمی و منیزیمی اسیدهای چرب و همچنین اسید چرب های آزاد در آب است. این نقطه ضعف موجب رونق تولید مواد فعال سطحی سنتزی شد.
2- خواص شیمیایی: در محلول های آبکی با pH کمتر از 7 به دلیل تشکیل اسید چرب نامحلول در آب، نامحلول می باشند.
از بین رفتن کف: صابون های C18 نسبت به شوینده های دیگر در برابر کلسیم کف خود را بیشتر از دست می دهند. خواص امولسیون کنندگی: می تواند درجا تشکیل شود 0مثلاً برای استفاده از این دست شوینده ها به عنوان یک امولسیفایر، می توان با افزودن اسید چرب به فاز روغنی و یک قلیا به فاز آبکی، این حالت را ایجاد کرد).
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: سارکوزینات ها

| در مقاله سورفکتانت ها: سارکوزینات ها از واژه اسید چرب استفاده شده است.
از کلرید یک اسید چرب و N متیل گلیسین تهیه می شود.
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. | در مقاله دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی از واژه اسید چرب استفاده شده است.
سرامیدها سرامیدها چربی های پوستی هستند که در گیاهانی مثل لوبیا، دانه آفتابگردان و دانه برنج نیز یافت می شوند. درست همانطور که ملات سیمان، آجرهای دیوار را به یکدیگر متصل می کند، سرامیدها نیز سلول های لایه شاخی پوست را به یکدیگر چسبانده و موجب حفظ یکپارچگی پوست می شوند. سرامید از یک مولکول اسفنگوزین Sphingosine و یک اسید چرب ساخته می شود. مهمترین خاصیت سرامید ها در پیام رسانی سلولی است و تغییرات سلولی مثل تفاوت گذاری (differentiation) و تکثیر سلولی (proliferation) را تنظیم و هماهنگ می کند.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: اتحادیه اروپا

مطلب بعدی: تثبیت کننده

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !