ناپایدار = unstable 

ناپایدار = unstable

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه ناپایدار، Unstable می باشد.

ناپایدار چیست؟


ناپایدار = Unstable
unstable = ناپایدار

ASSA FOTETIDA ROOT EXTRACT: This root extract protects skin from UV light-derived free radicals that cause damage to skin cell DNA. These unstable molecules are the root cause of wrinkle formation, inflammation and skin sensitivity. (cellularskinrx.com)
GREEN TEA EXTRACT: A powerful antioxidant that protects skin from free radical damage that causes premature aging. The polyphenols in green tea act as free radical scavengers soaking up these unstable molecules before they can damage the collagen layer. Green tea extract has also been shown to soothe, heal and calm irritated skin. (cellularskinrx.com)


واژه «ناپایدار» در مقالات سایت احسان حسنانی

بسته بندی محصولات حاوی رتینول

رتینول در معرض نور و هوا اکسید شده و بی اثر می شود. با توجه به اینکه رتینول ماده ناپایداری است و در معرض نور و هوا بی اثر می شود، بسته بندی کرم های حاوی رتینول بسیار مهم است. کرم ها و محصولات آرایشی بهداشتی حاوی رتینول در ظروف کاسه ای، تیوبی و بطری بسته بندی می شوند. بهترین نوع بسته بندی برای محصولات رتینول دار بطری پمپ دار مات است.
 رتینول چروک ها را می زداید، تولید کلاژن را تحریک می کند، سرعت نوسازی سلولهای پوست را افزایش می دهد، رنگ پوست را یکنواخت می کند و حتی برای درمان جوش (آکنه) انتخاب مناسبی است. اما متاسفانه ناپایدار است و به راحتی با گذشت زمان اثربخشی اش را از دست می دهد. رتینول در معرض نور و هوا اکسید شده و بی اثر می شود. این به آن معناست که اگر از کرم رتینولی استفاده می کنید که در قوطی کاسه ای (جار) بسته بندی شده، هر بار که درب قوطی را باز می کنید، بخشی از رتینول آن بی اثر می شود. بنابراین، با توجه به قیمت بالای این کرم ها توصیه می شود که در درجه اول کرم رتینول های بسته بندی شده در ظرف های کاسه ای را خریداری نکنید. اما اگر به هر دلیلی خرید کردید سعی کنید تا یک ماه مصرف کنید و هر بار پس از مصرف درب بطری را محکم ببندید. اگر بطری شیشه ای و شفاف است و محتویات کرم دیده می شود، کرم را در جای تاریک نگه داری کنید
مشاهده مطلب

اسانس گیری با روش فشردن

فشردن یکی از روش های اسانس گیری از گیاهان است. اسانس روغنی مرکبات که به حرارت حساس است، با روش فشردن استخراج می شود.
 این روش برای استخراج اسانس روغنی پوست مرکبات استفاده می شود. اسانس روغنی مرکبات نسبت به حرارت بسیار ناپایدار و حساس هستند به همین علت برای تولید آنها روش فشردن مناسب است.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: کف کنندگی شوینده ها

کف از حباب های گاز با دیوارهای نازک از مایع ساخته شده که ساختاری سه بعدی دارد. مایع از دیواره ها به وسیله نیروی گرانش به محل اتصال کشیده می شود. شوینده ها با اثر بر خواص الکترواستاتیکی، ویسکوزیته سطح، ویسکوزیته کل و الاستیسیته فیلم می توانند موجب افزایش میزان کف شوند. روابط بین کف کنندگی و ساختار شیمیایی یک ماده شوینده در این مبحث توضیح داده شده است.
 4- فاز دومی از یک جامد یا مایع دیگر: در حضور یک فاز غیر قابل امتزاج، پایداری کف به طور محسوس تغییر می کند (باعث کاهش یا افزایش آن می شود). احتمالاً مهم ترین اثر آن تغییر توزیع مولکول های شوینده پایدارکننده است که می توانند در سطح تماس جدید بین فازهای مایع-مایع یا جامد-مایع قرار گرفته و سطح تماس بین هوا-آب را از دست بدهند. خاک از جمله همین جامدات است. به همین دلیل است که در حین شستشوی لباس های آغشته به خاک، قسمتی از مولکول های شوینده جذب خاک شده و کف ناپایدار می شود. به علاوه، اثر ذرات اضافه شده به وسیله اثر مارانگونی (Marangoni) می تواند کاهش یابد (قسمت بعد را مشاهده کنید).
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: امولسیون کنندگی شوینده ها

وقتی یک ماده نامحلول مثل روغن به آب حاوی شوینده اضافه می شود، احتمال تشکیل امولسیون وجود دارد. این امولسیون می تواند روغن در آب یا آب در روغن باشد. دو حالت دیگر هم ممکن است به وجود آید که یکی انحلال روغن در آب و یا تشکیل میکروامولسیون ها است. پارامتر HLB ارتباط منطقی بین ساختار شوینده و امولسیون کنندگی آن را نشان می دهد.
 1- یک امولسیون روغن در آب (o/w): این حالت شامل دو فاز مایع است که روغن به صورت گلبول هایی درون یک فاز یکپارچه آبی دیسپرس می شود. ظاهر چنین سیستمی کدر و سفیدرنگ بوده و ناپایدار می باشد به طوری که در اثر ساکن ماندن، دو فاز از هم جدا می شوند. این سیستم ها هدایت الکتریکی بالایی از خود نشان می دهند.
 2- یک امولسیون آب در روغن (w/o): این حالت شامل دو فاز مایع است که، آب به صورت گلبول هایی درون یک فاز یکپارچه روغنی دیسپرس می شود. ظاهر چنین سیستم هایی کدر و سفیدرنگ بوده و ناپایدار می باشند به طوری که در اثر ساکن ماندن دو فاز از هم جدا می شوند. این سیستم ها دارای هدایت الکتریکی ضعیفی هستند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: ایزوتیونات ها

از واکنش اسید کلرید با سدیم ایزوتیونات سورفکتانت های ایزوتیونات ساخته می شوند.
 7- عیوب: در محلول های آبکی در دما بالا، و pH بالا و پایین ناپایدار است. کاربردها 1- محصولات خانگی: صابون های قالبی حاصل، برای پاک کردن گریس و آلودگی های روغنی بسیار مناسب بوده و کف خوبی در آب سخت تولید می کنند. مثالی از یک فرمول: پودر با اکتیو %78 (مشتق کوکونات)، 20 قسمت؛ آب، 12 قسمت؛ صابون پیه/صابون کوکونات (20/80)، 68 قسمت. مشخصات: ظاهر: پودری
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: سارکوزینات ها


 5- پایداری شیمیایی: پایدار در محیط های اسیدی در دمای نرمال؛ ناپایدار در اسیدهای قوی یا در اسید با دمای بالا، که متعاقباً در این شرایط خصلت کف کنندگی و غلظت دهندگی خود را از دست می دهد.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: سولفات ها


 اتم گوگرد به وسیله یک اتم اکسیژن به اتم کربن زنجیره آبگریز متصل شده است. استر اسید حاصل ناپایدار بوده و می تواند به راحتی به الکل و سولفوریک اسید تبدیل شود (خصوصاً در شرایط اسیدی) ولی نمک های خنثی شده آن در pH خنثی پایدار هستند. در مورد سولفونات ها، اتم گوگرد مستقیماً به اتم کربن زنیره ابگریز متصل شده است. دردر تولید سولفات ها عمل خنثی سازی باید به سرعت انجام گیرد تا از شکستن اسید استر جلوگیری شود. در عمل از خود اسید سولفوریک به ندرت استفاده می شود و کلروسولفونیک یا سولفورتری اکسید (مخلوط با هوا) در راکتورهای پیوسته برای واکنش سولفاسیون بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند (توضیحات کاملتری در بخش 4-6 آورده شده است). معمولاً عمل خنثی سازی به طور پیوسته با عمل سولفاسیون انجام می شود.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل سولفات ها


 2- پایداری شیمیایی: نمک هر دو نوع الکل های نوع اول و دوم سولفاته شده تحت شرایط اسیدی ناپایدار است.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها


 الکل های آبگریز مورد استفاده، مشابه مواردی است که در قسمت آلکیل سولفات ها توضیح داده شد. ولی اکسو الکل ها با تعداد کربن فرد، نسبت به تولید الکل سولفات ها بیشتر مورد مصرف قرار می گیرند. اسید آزاد این ترکیبات ناپایدار است (همانند الکل سولفات ها) و باید به محض سنتز شدن خنثی شود. محصولات دارای اکتیو بالا (%65-70) چندین مزیت دارند. همان طور که واضح و مبرهن است هزینه نقل و انتقال و انبارداری کاهش یافته و مقاومت ماده حتی بدون نگهدارنده در برابر آلودگی های میکروبی افزایش می یابد. همچنین درصد ناخالصی ها نیز در ترکیبات دارای اکتیو بالا کمتر است.
مشاهده مطلب

واژه «ناپایدار» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


ASSA FOTETIDA ROOT EXTRACT: This root extract protects skin from UV light-derived free radicals that cause damage to skin cell DNA. These unstable molecules are the root cause of wrinkle formation, inflammation and skin sensitivity. (cellularskinrx.com)
GREEN TEA EXTRACT: A powerful antioxidant that protects skin from free radical damage that causes premature aging. The polyphenols in green tea act as free radical scavengers soaking up these unstable molecules before they can damage the collagen layer. Green tea extract has also been shown to soothe, heal and calm irritated skin. (cellularskinrx.com)



مطلب قبلی: غیراشباع

مطلب بعدی: اوره

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید