طول موج = wavelength  

طول موج = wavelength

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه طول موج، Wavelength می باشد.

طول موج چیست؟


طول موج = Wavelength
wavelength = طول موج، فاصله بین قله های متوالی یک موج


واژه «طول موج» در مقالات سایت احسان حسنانی

مقایسه فیلترهای فرابنفش

یك ماده ضد آفتاب آلی هنگامی بیشترین میزان فعالیت را از خور نشان می دهد كه به نحو بهینه پراكنده شده باشد.
 انحلال پذیری به هنگام ارزیابی ملکول ماده ضد آفتاب، چندین ضابطه حائز اهمیت می باشند. یکی از این ضوابط بر پایة این واقعیت استوار است که یک ماده ضدآفتاب آلی هنگامی بیشترین میزان فعالیت را از خور نشان می دهد که به نحو بهینه پراکنده شده باشد. بدین سبب در هنگام ساخت فرمولاسیون فراورده های ضدآفتاب انحلال پذیری عامل مهمی را تشکیل می دهد. جدول «1» درصد انحلال پذیری/ امتزاج پذیری در روغنهای مختلف حلال نام تجاری M-4 OCR OMC دی متیکون سیال DC200 1 2 5/3 سیکلو متیکون سیال DC344 3 5 50 روغن معدنی پارافین مایع 7 5 50 ایزواستئاریل ایزواستئارات پرپزورین 2039 10 50 50 اوکتیل پالیمتات لکسول EHP 11 50 50 تری گلیسیرید کاپریک/کاپریلیک لکسول GT865 16 50 50 آلکیل بنزوات C12-C15 لینکول BAS 19 50 50 ایزوپروپیل میریستات ایزوپروپیل میریستات 22 50 50 پروپیلن گلیکول دیکاپرات/دیکاپریلات میریتول PC 23 50 50 اوکتیل دودکانول اتانول G 25 50 50 اتیل بوتیل استیل- آمینو پروپیونات ماده  دافع حشرات 3535 27 50 50 میانگین   15 37 46 جدول نمایانگر مقادیر انحلال پذیری سه ماده ضدآفتاب در روغنهای مختلف می باشد حداکثر میزان امتزاج پذیری با 50 درصد ماده ضدآفتاب به دست می آید نظر به اینکه OCR به حالت مایع است، به سهولت با روغنهای رایج یا دیگر مواد ضد افتاب مایع امتزاج پذیر می باشد. با وجود این در مقایسه با OMC امتزاج پذیریOCR با روغن معدنی و سیکلو متیکون ضعیف وناچیز است. در واقع میزان امتزاج پذیری ماده ضد افتاب جامد 4-M با روغن معدنی از امتزاج پذیری OCR بیشتر است. با وجود این OCR یک عامل حل کننده مفید برای مواد ضدآفتاب آلی وجامد است (به جدول مراجعه کنید).در مقایسه با انحلال پذیری مواد ضدآفتاب جامد در روغنهای رایج( که معمولاً از حدود یک تا پانزده درصد است)، خواص حل کنندگی مواد ضدآفتاب مایع می توانند بسیار مفید واقع شوند. جدول «2» درصد انحلال پذیری مواد ضدآفتاب جامد در مواد ضدآفتاب مایع ماده ضدآفتاب جامد نام تجاری OCR OMC بوتیل متوکسی دی بنزویل متان یوسولکس 9020 22 19 بنزو فنون – 3 یوسولکس 4360 27 19 4 – M یوسولکس 6300 30 27 این پدیده از قطبیت مشابه ملکولهای مواد ضدآفتاب سر چشمه می گیرد. عموماً مواد ضدآفتاب در مقایسه با دیگر روغنها دارای قطبیت بیشتری می باشند و این نکته در پارامترهای انحلال پذیری آنان تجلی پیدا می کند. در جدول 3 پارامنترهای انحلال پذیری براساس روش سهم گروهgroup contribution method) ( ابداعی آقای فدورز محاسبه شده است، شایان ذکر است که پارامتر انحلال پذیری روغنهای آرایشی رایج [Mpa] صرفاً حدود 14 تا 17 است. هر چه این میزان بالاتر باشد، قطبیت ملکول بیشتر است و امتزاج پذیری هنگامی به بهترین وجه ممکن خود می رسد که ملکولها دارای پارامترهای انحلال پذیری مشابهی باشند. بدین ترتیب OCR از خواص انحلالپذیری بهتری در مقایسه با OMC برخوردار است چرا که قطبیت آن به قطبیت مواد ضدآفتاب جامد نزدیکتر می باشد. جدول «3» پارامترهای انحلال پذیری مواد ضد آفتاب ماده ضد آفتاب نام تجاری پارامتر انحلال پذیری [Mpa`] OMC یوسولکس 2292 19 OCR یوسولکس OCR 21 بوتیل متوکسی دی بنزویل متان یوسولکس 9020 22 4 – M یوسولکس 6300 22 بنزوفنون - 3 یوسولکس 4360 27 جذب پرتو فرابنفش برای بهینه سازی استفاده از یک مادة ضد آفتاب، ضروری است که خواص جذبی پرتوی فرابنفش مواد ضدآفتاب در روغنهای مختلف مورد بررسی وتعمق قرار گیرند، پژوهشهایی که به تازگی انجام شده اند نمایانگر این نکته است هنگامی که غلظتهای مشابه مورد استفاده قرار گیرند( یک میلی گرم در 100 میلی لیتر روغن)، خواص جذبی مواد ضدآفتاب به نحو چشمگیری از حلال انتخابی تأثیر می پذیرند. تصویر (1) نمایانگر جابجایی طول موج حداکثر میزان جذب وتغییرات پدیده آمده در میزان خاموشی(extinction) می باشد. به طور خلاصه می توان چنین گفت که ضریب خاموشیOMC در حدود 0.7 تا 0.9 و4-M، حدود0.8 تا1.0 ودر مورد OCR حدود 0.1 تا 0.4 می باشد این نکته آشکارا نشان می دهد که OCR تنها حدود نیمی از ضریب جذب پرتو فرابنفش را در مقایسه با OMC و4-M دارد. در واقع، از این دیدگاه،OCR در مقایسه با ماده هموسالات، کمی کار آمدتر می باشد. گفتنی است که منحنی های جذب پرتو فرابنفش توسط OCR بیش از دو ملکول ضدآفتاب 4 -M و OMC تحت تأثیر حلالها قرار دارند.
مشاهده مطلب

آب از دیدگاه مهندسی شیمی

0
 پرتوهای فرابنفش با طول موج های کمتر از نانومتر اغلب میکروارگانیسم های آلوده کننده آب مانند ویروس ها، باکتری ها و کپک ها را نابود می کنند. زیرا پرتوهای فرابنفش موجب نابودی DNA و RNA موجود در هسته سلول های آن ها می شود.
مشاهده مطلب

ملانین سازی چیست؟

سنتز ملانین در پوست از اسید آمینه تایروسین شروع شده و با کاتالیزگری تیروزیناز پس از عبور از DOPA و دوپاکینون، دو نوع رنگدانه به نام های یوملانین و فائوملانین تولید می شود.
 ماده پیش ساز ساخت ملانین اسید آمینه تایروسین می باشد. این ماده تحت تأثیر آنزیم تیروزیناز (tyrosinase) به دوپا (DOPA) تبدیل می شود و مجدداً تحت اثر همان آنزیم تیروزیناز به دوپاکینون تبدیل می شود. ادامه این روند در نهایت منجر به تولید رنگدانه ملانین می گردد. توان بالای این ماده در جذب طول موج های ناحیه ماورای بنفش، سبب اثر محافظتی در برابر نور خورشید می گردد.
مشاهده مطلب

آفتاب از نگاه مراقبت از پوست

0
 درصد پرتوهایی که از خورشید می رسد پرتوهای فروسرخ هستند. فرابنفش حدود درصد است. تابش نور خورشید به پوست دارای اثرات مفید و مضر برای بدن انسان است. این امر بستگی به طول موج نور تابیده، تواتر و دفعات قرار گرفتن در معرض نور، شدت نور آفتاب و میزان حساس بودن فرد دارد.
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: پرتوهای فرابنفش

0
 حدود درصد تابش خورشیدی، طیف فرابنفش (UV) است که مربوط به طول موج - نانومتر (nm) است. اهمیت این دسته از پرتو خورشیدی آن است که اشعات با طول موج کوچکتر از این محدوده توسط لایه ازن جذب می شود و محدوده با طول موج بالاتر از این محدوده مربوط به نور مرئی می شود که برای پوست انسان بی ضرر است.
 هر چه طول موج یک پرتو تابشی بزرگتر باشد شدت رسوخ (penetration) آن زیادتر ولی در عوض انرژی آن کمتر است.
 UVA (- nm) دارای انرژی کمتر ولی رسوخ بیشتراست. بدیهی است UVB دارای انرژی بیشتر و لذا آسیب های پوستی شدیدتر است ولی در عوض در لایه های عمقی پوست رسوخ نمی کند لذا اثرات زیانبار آن در کوتاه مدت خود را ظاهر می کند (از جمله آفتاب سوختگی وآسیب به بافتهای الاستین و کلاژن پوست) ، ولی بر عکس UVA دارای انرژی کمتر لذا آسیب های پوستی خفیف تری می شود ولی از آنجا که طول موج آن بالا است در اعماق لایه های پوست رسوخ کرده و آثار زیانبار خود(از جمله سرطان پوست) را در دراز مدت ظاهر می کند.
 تابش اشعه ماورای بنفش نور خورشید (UVR) به پوست انسان، عوارض نامطلوبی را به دنبال دارد. این اشعه در هر دو محدوده UVB (در فواصل طول موج - نانومتر) و UVA (در فواصل طول موج - نانومتر) می تواند ایجاد مشکل نماید. باید توجه داشت که بخش سوم از اشعه ماورای بنفش UVC نام دارد که در محدوده طول موج های - نانومتر قرار دارد که توسط جو جذب می شود و به سطح زمین نمی رسد. اشعه UVB عامل اصلی آسیب های جدی پوست است که از آن جمله می توان به آسیب حاد به صورت آفتاب سوختگی (sunburn) و اثرات درازمدت مانند سرطان پوست اشاره نمود. این اشعه مستقیماً به DNA و پروتئین های سلولی آسیب می زند. بر خلاف UVB، UVA مستقیماً توسط اهداف بیولوژیک جذب نمی شود، اما می تواند افزون بر برنزه کردن پوست، تأثیر نامطلوبی بر عملکرد سلولی و بافتی بگذارد.
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: عیار حفاظت در برابر آفتاب

0
 روش تعیین جذب طول موج های خاص
 روش تعیین طول موج بحرانی
مشاهده مطلب

واژه «طول موج» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


 

مطلب قبلی: ضد آب

مطلب بعدی: واکس ها


scent marketing
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید