تیروزین = Tyrosine 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

تیروزین = Tyrosine

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه تیروزین، Tyrosine می باشد.

تیروزین چیست؟


تیروزین = Tyrosine
tyrosine = تایروسین، تیروزین

واژه «تیروزین» در مقالات سایت احسان حسنانی

شیمی مو

ماده اصلی تشکیل دهنده موی سر و بدن انسان پروتئینی به نام کراتین است که از واحدهای مونومری اسید آمینه های سولفوردار تشکیل شده است. پیوندهای هیدروژنی، نمکی، دی سولفیدی و اتری از جمله پیوندهای شیمیایی موجود در مولکول های کراتین هستند. کراتین مو از اسیدهای آمینه پرولین و سیستئین تشکیل شده که از طریق طولی و عرضی با یکدیگر در ارتباطند. | در مقاله شیمی مو از واژه تیروزین استفاده شده است.
4. اتصال های اتری از جمله برهمکنش های دیگری که بین دو زنجیره مجاور محتمل می باشد اتصالات اتری بین اسیدآمینه هایی مانند سرین، ترئونین و تیروزین است. این پل های عرضی در مقایسه با سایر اتصالات ذکرشده از قدرت کمتری برخوردار می باشند. وجود اتصالات ذکرشده سبب می گردد تا رشته های پپتیدی کراتین، با توجه به محتوای اسید آمینه، سبب ایجاد پل های عرضی گردد تا رشته های بسیار باریکی که حاوی چند رشته (بر حسب نوع کراتین) پپتیدی موازی یکدیگر است تشکیل گردد. از جمله مدل های ارائه شده برای ساختار این رشته ها وجود خمیدگی (α-helical) در این رشته ها است که طول هر خمیدگی بین 3 تا 7 اسید آمینه را دربر می گیرد. یک رشته تابیده شده فوق در مرکز و شش رشته تابیده شده در اطراف، ساختاری شبیه به کابل را به خود می گیرد که در مجموع از چندین رشته پپتیدی تشکیل شده است. باید توجه داشت که علاوه بر شکل ذکر شده، نوع دیگری از شکل فضایی کراتین نیز وجود دارد که با توجه به محتوای اسید آمینه فاقد توان ایجاد پل های عرضی شدید می باشند. همین امر سبب می گردد تا در بررسی ساختار این ماده، بخش های غیرمتبلور و بی شکل (amorph) نیز دیده شود. بی تردید این حالت از کراتین در مقایسه با نوع آلفا – هلیکال، استحکام کمتری دارد. در این حالت، کراتین به صورت صفحاتی دیده می شود (β-sheat) که همین امر از استحکام این پلیمر می کاهد.
مشاهده مطلب

پوشش اسیدی چیست؟

پوشش اسیدی پوست، مسئول حفاظت از پوست در برابر آلودگی ها، سموم و باکتری ها است. | در مقاله پوشش اسیدی چیست؟ از واژه تیروزین استفاده شده است.
ترکیبات تشکیل دهنده روکش اسیدی پوست مواد محلول در آب روکش اسیدی دو دسته هستند. مواد معدنی و آلی . ترکیبات معدنی موجود در روکش اسیدی پوست شامل یون های سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و انواع آنیون ها نظیر کلریدها و ... است. اسیدهای آلی روکش اسیدی پوست بخش آلی عمدتاً از اسید لاکتیک، اسید سیتریک، اسید بوتیریک، اسید اسکوریک، اوره، آثاری از اسید اوریک با مقادیر اندکی از پلی پپتیدها و اسیدهای آمینه مشاهده می شود. اسیدهای آمینه روکش اسیدی پوست مهم ترین اسیدهای آمینه سطح پوست شامل اسید گلوتامیک، اسید اسپارتیک، آرژینین، هیستیدین، لیزین، آلانین، سرین، لوسین، والین، پرولین، گلیکوکول، فنیل آلانین و تیروزین می باشد. در مجموع متجاوز از اسید آمینه در سطح پوست شناسایی شده است. این اسیدها خیلی زود در سطح پوست تشکیل می شوند و از زمان طفولیت و همان هفته های نخست تولد، تقریباً تمام اسیدهای آمینه موجود در پوست بالغین را می توان در پوست اطفال نیز پیدا نمود ولی از نظر کمی با هم اختلاف دارند. منشأ این اسیدهای آمینه چندان مشخص نیست، بعضی از این اسیدها را می توان در ترکیب عرق و همین طور در ترشحات غدد مولد چرب پیدا نمود، بعضی ها از خود اپیدرم ناشی می شوند، به ویژه از طبقات عمقی اپیدرم و تنها اسید آمینه ای که منشأ آن طبقه شاخی است هیستیدین است.
مشاهده مطلب

روشن کردن پوست

گرایش به پوست روشن یا تیره در فرهنگ های مختلف فرق می کند. مثلاً خانم های آسیایی دوست دارند پوست روشن داشته باشند اما خانم های اروپایی برنزه بودن برایشان جذاب است. محصولات روشن کننده نه فقط برای روشن کردن پوست بلکه برای از بین بردن لک های پوست استفاده می شوند. هیدروکینون، آربوتین، کوجیک اسید از جمله ترکیبات روشن کننده پوست می باشند. | در مقاله روشن کردن پوست از واژه تیروزین استفاده شده است.
در مورد هیدروکینون بیشتر بدانیم ضد لک های بر پایه آلوازین آلوازین یک کرومون حاوی قند است که از گیاه آلوئه ورا استخراج می شود. این ماده به طور رقابتی آنزیم تیروزیناز را مهار می کند و مانع هیدروکسیله شدن تیروزین به دوپا و دوپا به دوپاکینون می گردد و بدین وسیله مسیر ساخت ملانین را متوقف می کند. این ماده و چند کرومون دیگر، اثرات مهارکننده تیروزیناز قوی تر نسبت به آربوتین و کوجیک اسید دارند. ضد لک های بر پایه آربوتین (Arbutin): آربوتین یک بتا – دی – گلوکوپیرانوزید طبیعی است که در ساختار خود دارای یک اتصال خود دارای یک اتصال هیدروکینون به یک ملکول گلوکز می باشد. این ماده در برگ درخت گلابی و برخی گیاهان دیگر مانند گندم یافت می شود. مکانیسم روشن کنندگی پوست این ماده، ناشی از مهار برگشت پذیر آنزیم تیروزیناز است. میزان سودمندی این ماده هنوز کاملاً آشکار نشده است. یک مشتق سنتتیک از این ماده به نام دزوکسی آربوتین، عملکرد بهتری را نشان داده است. ضد لک های بر پایه فلاونوئیدها مهم ترین ویژگی این مواد اثرات آنتی اکسیدانی آن ها است، ولی این مواد اثرات مهارکنندگی آنزیم تایروسیناز نیز دارند. رسوراترول (resveratrol)، اکسی رسوراترول و ژنتول (gnetol) از جمله فلاونوئیدهایی هستند که اثرات مهارکننده تایروسیناز دارند.
مشاهده مطلب

روش برنزه کردن پوست صورت و بدن

راه های گوناگونی برای برنزه شدن وجود دارد. آفتاب گرفتن، محصولات آرایشی برنزه کننده و سولاریوم سه روش اصلی هستند اما معمولا ترکیب این روش ها استفاده می شود. برخی افراد، برای برنزه کردن پول زیادی خرج می کنند و چند روز در ساحلهای آنتالیا و کوش آداسی حمام آفتاب می گیرند. اما برنزه که نمی شوند هیچ، پوستشان شبیه کارگران روستایی می شود. فکر می کنید چرا؟ | در مقاله روش برنزه کردن پوست صورت و بدن از واژه تایروسین استفاده شده است.
مشاهده مطلب

پروتئین ملانوتروپین در محصولات آرایشی بهداشتی

ملانوتروپین، هورمون ملانین سازی و به عبارت دیگر هورمون تحریک کننده ملانوسیت است. این ماده طبیعی در برنزه شدن پوست نقش دارد. ملانوتروپین یک پپتید 13 تائی است که 7 پپتید 4 تا 10 مسئول فعالیت ملانوتروپ و 3 پپتید 11 تا 13 مسئول اثر ضد التهابی می باشند. آگونیست ها و آنتاگونیست های هورمون ملانوتروپین در این بخش توضیح داده شده است. | در مقاله پروتئین ملانوتروپین در محصولات آرایشی بهداشتی از واژه تایروسین استفاده شده است.
تایروسیناز با تثبیت α-MSH بر روی رسپتور ویژه اش یعنی MC1-R تحریک می شود. تایروسیناز در اثر تحریک، اسید آمینه تایروسین را هیدروکسیل دار نموده و آن را به دی هیدروکسی فنیل آلانین (DOPA) تبدیل می کند. سپس واکنش اکسیداسیون DOPA و تبدیل آن به «DOPA – کوئینون» را کاتالیز می کند. مرحله نهایی سنتز ملانین در اندامک هایی به نام ملانوزوم در [سلولهای] ملانوسیت انجام می شود. α-MSH یک پپتید سیزده تایی (تری-دکاپپتید ) با فرمول زیر است. Melanotropin (α-MSH): Acetyl-Ser-Tyr-Ser-Met-Glu-His-Phe-Arg-Trp-Gly-Lys-Pro-Val-NH2 اثبات شده که توالی فعال α-MSH که مسئول فعالیت ملانوتروپ است، هفت پپتید 4 تا 10 می باشد. در حالیه که سه پپتید 11 تا13 مسئول اثر ضدالتهابی است. اتصال α-MSH (به عنوان یک لیگاند طبیعی و فیزیولوژیک) به رسپتور MC1بر روی سلولهای ملانوسیت اولین مرحله در ملانین سازی و تشکیل رنگدانه است. با مسدود کردن رسپتور MC1می توان مسیر ملانین سازی درون سلولی را مهار نموده و از سنتز بیش از حد ملانین توسط ملانوسیت ها جلوگیری به عمل آورد. برای دستیابی به این مهم می توان از آنتاگونیست های α-MSH استفاده نمود. آنتاگونیست و آگونیست های α-MSH • آنتاگونیست های α-MSH در رقابت با این هورمون بر روی رسپتورهای MC1-R نشسته و جای آن را اشغال می کنند، به این ترتیب از سنتز ملانین جلوگیری می کنند.
مشاهده مطلب

ملانین سازی چیست؟

سنتز ملانین در پوست از اسید آمینه تایروسین شروع شده و با کاتالیزگری تایروسیناز پس از عبور از DOPA و دوپاکینون، دو نوع رنگدانه به نام های یوملانین و فائوملانین تولید می شود. | در مقاله ملانین سازی چیست؟ از واژه تایروسین استفاده شده است.
ملانین سازی در پوست یک فرایند آنزیمی است که در آن اسیدآمینه تایروسین توسط یک سلسله واکنش آنزیمی به رنگدانه های ملانین تبدیل می گردد.
سنتز ملانین از تایروسین رنگدانه دوم فئوملانین است. پیش ساز ساخت این رنگدانه نیز تایروسین است. در این مسیر بیوسنتز، دوپاکینون در یک مسیر دیگر با سیستئین واکنش داده و سپس در یک فرآیند اکسیدانی (که احتمالاً آنزیماتیک نمی باشد) حد واسط هایی را تولید می کند، که ایجاد رنگدانه زرد مایل به قرمز فئوملانین می کند.
مراحل ملانین سازی ملانین سازی یک فرایند آنزیمی است که در آن تایروسین به یوملانین (رنگدانه های مشکی قهوه ای) و فائوملانین (رنگدانه های قرمز قهوه ای) تبدیل می گردد. آنزیم هایی چون آنزیم تایروسیناز ، پروتئین تایروسینازی شماره یک (TRP-1) و پروتئین تایروسینازی شماره دو (TRP-2) در این سلسله واکنشها دخیل هستند.
ماده پیش ساز ساخت ملانین اسید آمینه تایروسین می باشد. این ماده تحت تأثیر آنزیم تایروسیناز (tyrosinase) به دوپا (DOPA) تبدیل می شود و مجدداً تحت اثر همان آنزیم تایروسیناز به دوپاکینون تبدیل می شود. ادامه این روند در نهایت منجر به تولید رنگدانه ملانین می گردد. توان بالای این ماده در جذب طول موج های ناحیه ماورای بنفش، سبب اثر محافظتی در برابر نور خورشید می گردد.
•  برخی مواد از طریق رقابت با تایروسین مانع از ساخت ملانین می گردند مانند 3- فلوروتایروسین، ان-استیل تایروسین، ان-فرمیل تایروسین، فنیل الانین و 3- آمینو تایروسین.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، روشن کننده، بتا وایت

بتاوایت ، پپتید بیومیمتیک برگرفته از TGF غلاف پوشی شده در لیپوزوم های فسفولیپیدی است. ویژگی ها: فعالیت آنزیم تایروسیناز را کاهش داده و به کاهش سنتز ملانین منجر می شود. بعد از 4 هفته پوست را روشن می کند. لکه های پوست را کاهش می دهد. ؛ مکانیسم: کاهش دهنده فاکتور MITF به منظور توقف ملانین سازی از هر دو مسیر | در مقاله اکتیو آرایشی، روشن کننده، بتا وایت از واژه تایروسین استفاده شده است.
 ملانین سازی در پوست یک فرایند آنزیمی است که در آن اسیدآمینه تایروسین توسط یک سلسله واکنش آنزیمی به رنگدانه های ملانین تبدیل می گردد. به علت نقش کلیدی تایروسیناز در سنتز ملانین، اغلب سفیدکننده ها با مهار مستقیم آنزیم تایروسیناز نقش خود را ایفا می کنند. هایدروکوئینون، کورتیکواستروئیدها و ترکیبات حاوی جیوه از جمله مواد ناایمنی هستند که از دیرباز به این منظور استفاده می شده اند. در حالیکه یک ماده سفیدکننده ایده آل، ماده ای است که بدون ایجاد مسمومیت سلولی ملانین سازی را در پوست مهار کند. لوکاس مایر با بررسی دقیق فیزیولوژی پوست به راهکارهایی دست یافته است که به طور غیر مستقیم و از طریق مکانیسمهای دیگری تایروسیناز را مهار نموده و ملانین سازی را به شکل ایمنی متوقف نماید.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی روژی ایتالیا

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی روژی ایتالیا از واژه تایروسین استفاده شده است.
نکته 3: یونیپرتان آمیزه ای از استیل تایروسین، آدنوزین تری فسفات و ریبوفلاوین می باشد که با تامین تایروسین (اسید آمینه مورد نیاز سلول برای ملانین سازی)، فرایند برنزه کردن پوست را تشدید می کند.
احتیاطات ایمنی: برای جلوگیری از آفتاب سوختگی، در طی ساعت های پرحرارت روز از مواجهه طولانی مدت در برابر آفتاب حتی در صورت استفاده از ضدآفتاب خودداری کنید. کودکان را از معرض مستقیم نور آفتاب دور نگاه دارید. توجه داشته باشید که مواجهه بیش از حد در برابر آفتاب خطرات زیادی برای سلامتی دارد. ترکیبات: آب، سیکلوپنتاسیلوکسان، پارافین، پترولاتوم، لوریل متیکون، فنیل تری متیکون، سدیم کلراید، بوتیلن گلایکول، اوکتیل سالیسیلات، دایمتیکون/ وینیل دایمتیکون کراس پلیمر، استیل تایروسین، ایمیدازولیدینیل اوره، اسانس، پروتئین هیدرولیز شده گیاهی، سدیم دی هیدرو استات، آدنوزین تری فسفات، پروپیلن گلایکول، سدیم ا د ت آ، پلی سربات 20، ریبوفلاوین، بنزیل سالیسیلات، هیدروکسی ایزو هگزیل سیکلو هگزن کربوکسالدهاید، هگزیل سینامال، آلفا ایزو متیل آیونون، لینسید اسید، عصاره پروپولیس، متیل کلرو ایزو تیازولینون، متیل ایزو تیازولینون
نکته: ترکیبات نشان داده شده با رنگ قرمز، مواد تشکیل دهنده یونیپرتان می باشد. مزایا: کرم برنزه کننده روژی علاوه بر افزایش شدت برنزه شدن پوست، با افزایش و نگهداری ملانین در سطح پوست از اپیدرم محافظت می نماید. این محصول نشان تست شده توسط متخصص پوست دارد و به گونه ای فرموله شده که خطر واکنش های آلرژیک را به حداقل برساند. مقدار نیکل، کروم و کبالت در آن تست شده و در حد ناچیز است. به صورت میکروبیولوژیکی تست شده و با استانداردهای اروپایی مطابقت دارد. شرکت تولید کننده لابراتوار آلابورسا بوده و در کشور ایتالیا تولید می شود. ضدآفتاب روژی کرم ضدآفتاب با محافظت متوسط و عیار حفاظتی 15 برای محافظت از پوست در هنگام برنزه کردن این محصول را می توان هم روی صورت و هم روی بدن استفاده نمود. کرم ضدآفتاب روژی هم مانند کرم برنزه کننده، با یونیپرتان فرموله شده است. یونیپرتان با تامین تایروسین (سوبسترای اصلی واکنش آنزیمی ملانین سازی پوست) به صورت بیولوژیکی، تولید ملانین را افزایش داده و علاوه بر ایجاد اثر برنزه، از پوست محافظت می کند. با رطوبت رسانی بهینه پوست و برخورداری از اثرات ضد پیری، از دیگر مزایای کرم ضدآفتاب روژی می باشد. فیلترهای پایدار در برابر نور و مقاوم در برابر آب، در هنگام برنزه کردن از پوست در برابر پرتوهای فرابنفش نوع A و B محافظت می کند. این محصول برای پوست های با تیرگی متوسط که به سرعت برنزه می شوند و مشکل خاصی در مواجهه با آفتاب برایشان ایجاد نمی شود، ایده آل است. افترسان روژی کرم مرطوب کننده افترسان صورت و بدن دوپوبرونز روژی کرم افترسان روژی برای بازیابی رطوبت بهینه پوست، پس از مواجهه با آفتاب فرموله شده است. روش استفاده: محصول را به صورت یکنواخت روی صورت و بدن پخش کنید. نکات ایمنی: از تماس با چشم ها خودداری کنید. بر روی پوست سالم که هنوز دچار تحریک و قرمزی نشده استفاده کنید. در صورت عدم تحمل توسط پوست یا بروز آلرژی نسبت به مواد تشکیل دهنده، استفاده از محصول را متوقف کنید. از دسترس اطفال دور نگه دارید. این محصول فقط برای استفاده خارجی می باشد و قابل خوردن نیست. ترکیبات مهم: بیوساکارید، بیسابولول، توکوفریل استات، گلیسیرین، روغن های سیلیکونی، سایکلوپنتا سیلوکسان و دایمتیکون، پنتنول، بنزیل سالیسیلات، آلانتوئین، کلاژن قابل حل، صمغ زانتان، لسیتین (فسفاتیدیل کولین)
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتوسیان

فیتوسیان نام محصولات ضد ریزش موی موقتی، واکنشی، الگوی زنانه برند فیتو است. شامپو فیتوسیام و سرم فیتوسیان محصولات این خانواده هستند. | در مقاله معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتوسیان از واژه تایروسین استفاده شده است.
کمک به ملانین سازی: یکی از پیش سازهای سنتز ملانین ، از مشتقات تایروسین (متیل سیلانول استیل تایروسین)
مشاهده مطلب

کلیات برنزه کردن پوست

در مبحث برنزه کننده های آرایشی، معرفی دی هیدروکسی استون به عنوان معروفترین ماده برنزه کننده و شرح فرآیند ملانین سازیث وجود دارد. | در مقاله کلیات برنزه کردن پوست از واژه تایروسین استفاده شده است.
معرفی تعدادی برنزه کننده خارجی ملانین سازی ملانین سازی یک فرایند آنزیمی است که در آن تایروسین به یوملانین (رنگدانه های مشکی قهوه ای) و فائوملانین (رنگدانه های قرمز قهوه ای) تبدیل می گردد. مهمترین تحریک کننده سنتز ملانین، پرتوهای فرابنفش هستند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم ملانوسیتها را تحریک می کند.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: توتارول

مطلب بعدی: هاماملیس

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !