تایروسین = Tyrosine  

تایروسین = Tyrosine

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه تایروسین، Tyrosine می باشد.

تایروسین چیست؟


تایروسین = Tyrosine
tyrosine = تایروسین، تیروزین

Unipertan® VEG-24 = Butylene Glycol (and) Acetyl Tyrosine (and) Hydrolyzed Vegetable Protein (and) Adenosine Triphosphate (and) Riboflavin (ulprospector.com)
Tyrosine: Amino acid often of plant or synthetic origin but sometimes hydrolyzed from casein (milk). Used in cosmetics and creams. Derivative: Glucose Tyrosinase. (peta.org)

آنتی تایروسیناز = Anti-Tyrosinase
anti-tyrosinase = ضد تیروزیناز، مهارکننده آنزیم تیروزیناز


واژه «تایروسین» در مقالات سایت احسان حسنانی

پروتئین ملانوتروپین در محصولات آرایشی بهداشتی

ملانوتروپین، هورمون ملانین سازی و به عبارت دیگر هورمون تحریک کننده ملانوسیت است. این ماده طبیعی در برنزه شدن پوست نقش دارد. ملانوتروپین یک پپتید 13 تائی است که 7 پپتید 4 تا 10 مسئول فعالیت ملانوتروپ و 3 پپتید 11 تا 13 مسئول اثر ضد التهابی می باشند. آگونیست ها و آنتاگونیست های هورمون ملانوتروپین در این بخش توضیح داده شده است.
 تیروزیناز با تثبیت α-MSH بر روی رسپتور ویژه اش یعنی MC1-R تحریک می شود. تیروزیناز در اثر تحریک، اسید آمینه تایروسین را هیدروکسیل دار نموده و آن را به دی هیدروکسی فنیل آلانین (DOPA) تبدیل می کند. سپس واکنش اکسیداسیون DOPA و تبدیل آن به «DOPA – کوئینون» را کاتالیز می کند. مرحله نهایی سنتز ملانین در اندامک هایی به نام ملانوزوم در [سلول های] ملانوسیت انجام می شود. α-MSH یک پپتید سیزده تایی (تری-دکاپپتید ) با فرمول زیر است. Melanotropin (α-MSH): Acetyl-Ser-Tyr-Ser-Met-Glu-His-Phe-Arg-Trp-Gly-Lys-Pro-Val-NH2 اثبات شده که توالی فعال α-MSH که مسئول فعالیت ملانوتروپ است، هفت پپتید 4 تا 10 می باشد. در حالیه که سه پپتید 11 تا13 مسئول اثر ضدالتهابی است. اتصال α-MSH (به عنوان یک لیگاند طبیعی و فیزیولوژیک) به رسپتور MC1بر روی سلول های ملانوسیت اولین مرحله در ملانین سازی و تشکیل رنگدانه است. با مسدود کردن رسپتور MC1می توان مسیر ملانین سازی درون سلولی را مهار نموده و از سنتز بیش از حد ملانین توسط ملانوسیت ها جلوگیری به عمل آورد. برای دستیابی به این مهم می توان از آنتاگونیست های α-MSH استفاده نمود. آنتاگونیست و آگونیست های α-MSH • آنتاگونیست های α-MSH در رقابت با این هورمون بر روی رسپتورهای MC1-R نشسته و جای آن را اشغال می کنند، به این ترتیب از سنتز ملانین جلوگیری می کنند.
مشاهده مطلب

آنتی تیروزیناز در محصولات آرایشی بهداشتی

تیروزیناز آنزیم تبدیل کننده تایروسین به فرم اکسید شده آن می باشد و آنتی تیروزیناز به ماده ای گفته می شود که تایروسین را مهار کند.
مشاهده مطلب

هیدروکینون چیست؟

هیدروکینون یک ماده شیمیاییست که با مهار آنزیم تیروزیناز، ملانین سازی را متوقف می کند. هیدروکینون رایج ترین ترکیبیست که در محصولات ضد لک و روشن کننده استفاده می شود.
 هیدروکینون هیدروکینون به عنوان یک آنتی اکسیدان، سبب مهار مسیر اکسیداسیون آنزیماتیک تایروسین و نتیجتاً مهار تولید ملانین می گردد. هیدروکینون به شدت به اکسیداسیون حساس است و از روش های مختلف برای محافظت آن استفاده می شود (مانند استفاده توام از سدیم متابی سولفیت، ویتامین C و حفظ pH در محدوده 6-4، همراه با ملاحظات فرمولاسیون و بسته بندی).
مشاهده مطلب

ملانین سازی چیست؟

سنتز ملانین در پوست از اسید آمینه تایروسین شروع شده و با کاتالیزگری تیروزیناز پس از عبور از DOPA و دوپاکینون، دو نوع رنگدانه به نام های یوملانین و فائوملانین تولید می شود.
 ملانین سازی در پوست یک فرایند آنزیمی است که در آن اسیدآمینه تایروسین توسط یک سلسله واکنش آنزیمی به رنگدانه های ملانین تبدیل می گردد.
 سنتز ملانین از تایروسین رنگدانه دوم فئوملانین است. پیش ساز ساخت این رنگدانه نیز تایروسین است. در این مسیر بیوسنتز، دوپاکینون در یک مسیر دیگر با سیستئین واکنش داده و سپس در یک فرآیند اکسیدانی (که احتمالاً آنزیماتیک نمی باشد) حد واسط هایی را تولید می کند، که ایجاد رنگدانه زرد مایل به قرمز فئوملانین می کند.
 مراحل ملانین سازی ملانین سازی یک فرایند آنزیمی است که در آن تایروسین به یوملانین (رنگدانه های مشکی قهوه ای) و فائوملانین (رنگدانه های قرمز قهوه ای) تبدیل می گردد. آنزیم هایی چون آنزیم تیروزیناز ، پروتئین تیروزینازی شماره یک (TRP-1) و پروتئین تیروزینازی شماره دو (TRP-2) در این سلسله واکنشها دخیل هستند.
 ماده پیش ساز ساخت ملانین اسید آمینه تایروسین می باشد. این ماده تحت تأثیر آنزیم تیروزیناز (tyrosinase) به دوپا (DOPA) تبدیل می شود و مجدداً تحت اثر همان آنزیم تیروزیناز به دوپاکینون تبدیل می شود. ادامه این روند در نهایت منجر به تولید رنگدانه ملانین می گردد. توان بالای این ماده در جذب طول موج های ناحیه ماورای بنفش، سبب اثر محافظتی در برابر نور خورشید می گردد.
 •  برخی مواد از طریق رقابت با تایروسین مانع از ساخت ملانین می گردند مانند 3- فلوروتایروسین، ان-استیل تایروسین، ان-فرمیل تایروسین، فنیل الانین و 3- آمینو تایروسین.
مشاهده مطلب

کلیات برنزه کردن پوست

در مبحث برنزه کننده های آرایشی، معرفی دی هیدروکسی استون به عنوان معروفترین ماده برنزه کننده و شرح فرآیند ملانین سازیث وجود دارد.
 معرفی تعدادی برنزه کننده خارجی ملانین سازی ملانین سازی یک فرایند آنزیمی است که در آن تایروسین به یوملانین (رنگدانه های مشکی قهوه ای) و فائوملانین (رنگدانه های قرمز قهوه ای) تبدیل می گردد. مهمترین تحریک کننده سنتز ملانین، پرتوهای فرابنفش هستند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم ملانوسیتها را تحریک می کند.
مشاهده مطلب

واژه «تایروسین» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


Unipertan® VEG-24 = Butylene Glycol (and) Acetyl Tyrosine (and) Hydrolyzed Vegetable Protein (and) Adenosine Triphosphate (and) Riboflavin (ulprospector.com)
Tyrosine: Amino acid often of plant or synthetic origin but sometimes hydrolyzed from casein (milk). Used in cosmetics and creams. Derivative: Glucose Tyrosinase. (peta.org)


roc soya1
سویا یونیفای در دو سطح با تیرگی پوست مقابله می کند: مهار آنزیم تایروسیناز و مهار آنزیم تریپسین پوستی


beauty12

برای اطلاع از سرفصل های پکیج آموزشی، کلمه اسکین تراپی را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید یا روی لینک اسکین تراپی کلیک کنید و اینترنتی خرید کنید
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید