آمونیاک = ammoniac 

آمونیاک = ammoniac

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه آمونیاک، Ammoniac می باشد.

آمونیاک چیست؟


بدون آمونیاک = Ammonia Free
Ammonia free = عاری از آمونیاک، بدون آمونیاک

Clay Lighteners: Clay lighteners are lightening powders that contain organic pigments and also (they claim) 17 amino acids, silk extracts, olive oil, panthenol and milk, as well as being ammonia free. They are not "clay" at all and are simply promoted as "natural" and better for the condition of the hair. They are effective, but can easily be over-processed and can cause serious damage to the hair shaft if adequate care is not taken. (thehairstyler.com)

آمونیاک = Ammoniac
ammoniac = آمونیاک

مقدار آمونیاک = Ammonia Content
Ammonia content = مقدار آمونیاک

Ammonia Content

واژه «آمونیاک» در مقالات سایت احسان حسنانی

شیمی رنگ مو

بسته به نوع رنگ مو از قبیل دائمی، نیمه دائمی و موقتی بودن از مواد شیمیایی مختلفی در ترکیب رنگ موها استفاده می شود. آمونیاک یکی از مواد تشکیل دهنده رنگ مو است که موجب جدا شدن کوتیکول های مو و نفوذ رنگ به داخل مو می شود. اولین رنگ موی شیمیایی با ماده فنیل اتیلن دی آمین ساخته شده است.
 alkalizing agent = عامل قلیایی کننده، ماده ای که به محصول خاصیت قلیایی می دهد، مثل آمونیاک در رنگ مو
 دو ماده شیمیایی پایه در تمام فرایندهای رنگ کردن مو شرکت دارند: ماده اول «پیروکسید هیدروژن» یا «اکسیدان» نام دارد. این ماده موجب حالت گرفتن مو و تثبیت رنگ آن می شود. استفاده از اکسیدان به مقدار زیاد، سولفور مو را خارج می کند. از دست رفتن سولفور مو نیز باعث زیری و نازکی تارهای مو می شود. در اکثر رنگ موها، میزان اکسیدان 30 درصد یا کمتر است. ماده دیگر تشکیل دهنده رنگ مو آمویناک نام دارد. این ماده قلیایی، در نتیجه ترکیب شدن اکسیدان با رنگ اولیه مو، به صورت کاتالیزور عمل و رنگ موها را روشن می کند. همچنین آمویناک موجب جدا شدن کوتیکول و نفوذ رنگ به درون پوسته مو می شود. اولین رنگ موی شیمیایی توسط شیمی دان فرانسوی یوگن شولر با استفاده از ماده شیمیایی پارا فنیل اتیلن دی آمین ساخته شد. امروزه درصد خانم ها موهایشان را رنگ می کنند. بسته به نوع رنگ مو از قبیل دائمی، نیمه دائمی و موقتی بودن از مواد شیمیایی مختلفی در ترکیب رنگ موها استفاده می شود. ماده قلیایی آمونیاک و همچنین اتانول آمین ها و سدیم کربنات در رنگ موها استفاده می شوند. هیدروژن پر اکساید در درصدهای مختلف نیز در رنگ موهای نیمه دائمی و دائمی کاربرد دارد.
مشاهده مطلب

رنگ مو چیست؟

موهایتان زودتر از آنچه فکر می کردید سفید شده؟ آیا دوست دارید موهایتان را بعد از مدتها رنگ کنید و تنوعی به ظاهرتان بدهید؟ پس این مقاله را حتما بخوانید.
 در رنگ موهای دائم میزان آب اکسیژنه در سطح سر به 6 درصد می رسد و به عنوان قلیایی کننده نیز از آمونیاک استفاده می شود که این امر pH را به حدود 10.5 – 9.5 می رساند. این تنش اعمال شده سبب نفوذ رنگ مو تا خلال کورتکس می گردد. این نوع رنگ ها ثبات و دوام اثر طولانی دارند و با گستره وسیعی از رنگ ها در بازار عرضه می شوند. رنگ موهای دائم به شکل بارزی سبب روشن شدن رنگ مو می گردند و قدرت پوشانندگی موهای خاکستری را به طور کامل دارند. با رشد مو از سطح سر تغییر رنگ ایجاد می شود بنابراین این افراد برای حفظ یکنواختی رنگ مو می بایست هر 6-4 هفته، رنگ کردن مو را تجدید نمایند.
مشاهده مطلب

دکلره مو چیست؟

اگر بخواهید رنگ موهایتان را سه درجه از رنگ فعلی روشن تر نمایید، باید اول موها را دکلره کنید.
 گرمای حاصل از واکنش اکسایشی کاهشی در فرآیند بی رنگ کردن موها مورد استفاده قرار می گیرد. فرمولاسیون محلول قلیایی محلول قلیایی معمولاً شامل آمونیاک، آب خالص و ماده شلات کننده است. بیش از نیمی از فرمولاسیون را آب تشکیل می دهد. برای تولید محلول قلیایی آب خالص را حرارت داده و ترکیبات دیگر به جز آمونیاک را به فرمول اضافه می کنند و پس از سرد شدن آمونیاک اضافه می شود.
 نکته: آمونیاک به صورت Aqueous ammonia مورد استفاده قرار می گیرد.
مشاهده مطلب

صاف کردن مو، روش شیمیایی و دائمی

صاف کننده های دائمی بر پایه تیو گلیکولیک اسید عمل می کنند. روش های ملایم تری مثل روش برزیلی و روش ژاپنی نیز برای صاف کردن موها معرفی شده است.
 صاف کننده های شیمیایی کلاسیک به شکلی غیرقابل بازگشت و با روشهای شیمیایی ، پیوندهای قوی دی سولفیدی مو را می شکنند. این روش برای موهای قفقازی (سفیدپوست ها) بیش از حد قوی است اما روی موهای آفریقایی به شکل رایجی استفاده می شود. چرا که به علت فرهای شدید ، بدون استفاده از مواد شیمیایی قوی نمی توان این فرهای ناخواسته را از بین برد. از آنجا که این مواد شیمیایی حاوی ملکولهای شیمیایی قدرتمندی (مثل تیوگلیکولیک اسید ، آمونیاک و سودا ) هستند، می توانند اسکلت کراتینی مو را تخریب نموده و به ضعیف شدن، تخریب و شکسته شدن موها بیانجامند. این مواد همچنین پوست سر را تحریک نموده و ایجاد خارش و قرمزی می کنند.
 اگرچه از blowout ها به عنوان روش های طبیعی یاد می شود، با این وجود هنوز حاوی دوز اندکی از ترکیبات بحث برانگیزی (همچون فرمالدهید ، آمونیاک، سودا و اسیدهای تیولاته ) که به مو آسیب می رسانند و پوست سر را تحریک می کنند می باشند. مصرف کننده امروز به دنبال صاف کننده هایی است که ضمن موثر بودن ، آسیب کمتری به مو وارد کند.
مشاهده مطلب

مراقبت از پوست کودک و نوزاد

پوست نوزادان و کودکان تفاوت زیادی با پوست نوجوانان و بزرگسالان دارد. پوست نوزاد از پوست فرد بالغ بسیار نازک تر بوده، کمتر شاخی شده، کم موتر است و رطوبت بیشتری دارد. ضخامت پوست، رطوبت پوست، میزان فعالیت غدد سبابه، توانایی پوست نوزاد برای مقابله با عفونت، تفاوت در سیستم ایمنی از جمله این تفاوت ها می باشند. بنابراین به مراقبت های خاصی نیاز دارد و محصولات آرایشی بهداشتی و مراقبت از پوست خاصی را می طلبد.
 •  دفع غیرقابل کنترل ادرار و مدفوع در نوزاد بسته بودن ناحیه پوشانده شده توسط پوشک یا کهنه، شرایط گرم و مرطوبی را برای رشد باکتری ها فراهم می سازد. متابولیت های حاصل از این میکروارگانیسم ها (به ویژه Brevibacterium ammoniagenes که از ادرار تغذیه می کند و متابولیت آمویناک ایجاد می نماید) همراه با حالت سایش ناشی از کهنه یا پوشک، سبب تحریک و سرخی پوست در این ناحیه می گردد. در صورت عدم درمان و پیشرفت عارضه، ناحیه مورد نظر دچار زخم می گردد که این زخم می تواند دچار عفونت ثانویه تب زا و پیچیده شدن وضعیت نوزاد گردد. پوست نوزاد در معرض خطر بروز زخم های دیگری نیز می باشد که مهم ترین آن ها اکزمای نوزادی (infantile eczema)، که در مورد علت بروز آن نظرات متناقضی وجود دارد ولی یکی از عوامل آن رژیم غذایی نوزاد است و زرد زخم نوزادی (impetigo neonatorum) که نوعی زردزخم همراه با تاول ناشی از عفونت استافیلوکوکی در نوزاد است، می باشد. البته این موارد در محدوده بیماری ها قرار می گیرند و مربوط به محدوده بحث محصولات آرایشی بهداشتی نمی باشد. درماتیت ناحیه پوشک درماتیت ناحیه پوشک واژه ایست که به درماتیت تماسی پوست نوزادان اطلاق می شود. درماتیت پوشک احتمالاً شایع ترین نوع ضایعات پوشک است که به علت فعالیت آنزیمها یا اثر شیمیایی ماده آمونیاک (محصول فعالیت باکتری های تجزیه کننده اوره) ایجاد می شود. این عارضه معمولاً در اثر عفونت با قارچی به نام کاندیدا تشدید می شود. افزایش pH در اثر خاصیت قلیایی ادرار موجب افزایش فعالیت آنزیم های لیپاز و پروتئاز موجود در مدفوع گردیده و موجب تحریک پوست می شود. در سن 3 تا 10 ماهگی، درماتیت ناحیه پوشک بسیار شایع است. و در سن 6 تا 9 ماهگی به اوج می رسد. برای درمان درماتیت های ناحیه پوشک معمولاً از کورتیکواستروئیدها استفاده می شود. برای تکمیل درمان، امولینت های حاوی زینک اکساید استفاده می شوند. زینک اکساید یک ماده پرکاربرد در صنایع آرایشی بهداشتی است که در کنار خواص دیگر خاصیت قابض نیز دارد، اندکی ضدعفونی کننده است و از پوست در برابر ادرار و مدفوع محافظت می کند.
مشاهده مطلب

کتاب تصفیه آب دکتر امیری

کتاب اصول تصفیه آب تألیف دکتر محمد چالکش امیری مدت زیادیست به عنوان یک کتاب درسی در بسیاری از رشته ها از جمله مهندسی شیمی تدریس می شود. نسخه جدید آن که سرفصلهایش در یک درس سه واحدی برای ما تدریس شده بود قرار بود که به صورت کتاب دیگری منتشر شود. من به عنوان یکی از دانشجویان دکتر امیری شخصا شاهد بوده ام که چه زحمات زیادی بابت تهیه این کتاب کشیده شد. به نوبه خودم سعی کردم تاجایی که می توانم برای تالیف این کتاب به دکتر کمک کنم. تابستان سال 81 زمان زیادی را برای ویراستاری و صفحه نگاری این کتاب کردم. از خاطرات آن روزها بازی های جام جهانی 2002 کره جنوبی و ژاپن بود که صبح ها برگزار می شد و من در چاپخانه نشر ارکان مشغول اصلاح غلطهای املایی و ویرایش کتاب بودم تا این که در نهایت در پاییز سال 94 بالاخره کتاب وارد قفسه های کتاب فروشی گردید. از ویژگی های نگارش دکتر امیری ساده نویسی و سبک مفهومی کتاب هایشان است. به همین علت مطالعه این کتاب را به علاقه مندان توصیه می کنم.
 جذب سطحی، اسمز معکوس و رزین های آنیونی، روش های مختلف حذف سیلیکا از آب هستند. حذف گازها از آب دی اکسید کربن، کلر، اکسیژن، آمونیاک و سولفور هیدروژن از مهم ترین آلاینده های گازی موجود در آب هستند.
 برای حذف گازهایی مثل هیدروژن سولفوره، کلر و آمونیاک از روش های شیمیایی استفاده می شود. رزین های تعویض یونی رزین ها، ترکیبات الکترولیتی جامد هستند. بنیان رزین ها یک شبکه پلیمری است. هرچند که رزین های طبیعی یا زئولیت ها مثل سیلیکات های آلومینیوم معدنی هستند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: سولفات ها


 الکل سولفات ها در شرایط قلیایی بسیار پایدارتر از شرایط اسیدی هستند. میزان پایداری به چندین فاکتور بستگی دارد ولی برای فرمول های آبکی برای ایجاد یک پایداری طولانی مدت در دمای اتاق، 5pH تا 9/5 مناسب است. در دماهای بالا (>50oC) سولفات ها ناپایدارند. نمک های آمونیاکی در pH های قلیایی، آمونیاک آزاد کرده که در محصولات خانگی آزاردهنده و در محصولات صنعتی موجب ایجاد بو می شود. ولی نمک های آمونیاکی برتری کوچکی نسبت به انواع سدیمی یا نمک های تری اتانول آمینی دارند و آن این است که نسبت به هیدرولیز اسیدی، پایداری زیادتری دارند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل سولفات ها


 مثال: سدیم لوریل سولفات ها C12H25SO4Na تعریف الکل سولفات ها تنها از الکل های نوع اول خطی که از ترکیبات طبیعی یا به وسیله روش های سنتزی بدست آمده اند، تهیه می شوند. الکل سولفات ها در فرم اسیدی پایدار نبوده، لذا تنها نمک های آن ها به صورت تجاری موجود هستند که متداول ترین نوع، نمک سدیمی آن است. نمک های آمینی بر پایه منو، دی یا تری اتانول آمین و آمونیاک نیز به وسیله بیشتر تولیدکننده ها به بازار عرضه می شود؛ که عموماً اکتیو آن ها بین 30 تا 40 درصد است. محلول های 60-70 درصدی نیز قابل تولید بوده و گاهی توسط تولیدکنندگان تهیه می شوند. الکل سولفات ها امروزه به وسیله عمل سولفاسیون الکل ها با تری اکسید گوگرد تولید می شوند. خواص عمومی 1- حلالیت: نمک های سدیمی متداول C12-C14 (دودسیل) الکل سولفات، در غلظت بیش از %30 ایجاد ژل می کنند. در زیر %30 در دمای نرمال به صورت مایع هستند ولی با افت دما به زیر 25oC به صورت خمیر نرمی در می آیند (نقطه Kraft، فصل 1). نمک های آمینی (DEA, MEA یا TEA) حلالیت بهتری دارند. DEA حلالیت کمتری نسبت به TEA دارد ولی محلولی با ویسکوزیته کمتر تولید می کند. نمک های آمینی در حین انبارش تیره می شوند بخصوص اگر در معرض نور قرار گرفته باشند. نقطه Kraft به توزیع زنجیره های کربنی در الکل مادر بستگی دارد. یک توزیع وسیع زنجیره کربنی موجب ایجاد نقطه Kraft پایین تری (حدود 10oC) شده و باعث روانی محصول در دمای اتاق می شود. محلول های فتی الکل های سولفاته نقاط ابری شدنی زیر دمای اتاق دارند که این حالت بسته به تولیدکنندگان متفاوت است. دلیل اصلی این تفاوت و مغایرت ها مقدار الکترولیت و الکل آزاد باقیمانده محصول می باشد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی استل روسیه

برند استل روسیه که در حال انجام مقدمات اولیه برای ورود به بازار ایران است. انواع محصولات تخصصی آرایش مو به ویژه رنگ مو در خانواده این سری از محصولات وجود دارند.
 رنگ آمیزی پاستیلی رنگ آمیزی پاستیلی به رنگ کردن موهای دکلره شده گفته می شود. این رنگ تأثیر کمکی روی ساختار مو و پوست سر دارد. زیرا مقدار آمونیاک را کاهش می دهد و سایه پاستیلی ماندگاری ایجاد می کند. کرم رنگ موی با TDL 8 تا 10 با فعال کننده پاستیلی ایسکس پرنسس به نسبت 1 تا 2 مخلوط شود. زمان تماس (برای موهای خیس) 20 دقیقه می باشد.
 0/00N - خنثی/ کرم بی رنگ بدون آمونیاک برای دستیابی به رنگ های روشن تر پالت مقدار کرکتور پیشنهادی: Х/Х (Х/ХХ) (30 g) + 0/00N (10 g) + oxigent (40 g). کرکتور های رنگ 0/11, 0/22, 0/33, 0/44, 0/55, 0/66, 0/77* کرکتور های رنگ به افزایش یا خنثی سازی رنگ های اضافی ناخواسته کمک می کنند.
 • رنگ مو حاوی آمونیاک، فنیل¬اتیلن¬دی¬آمین (تلوئیلن¬دی¬آمین¬ها) و رزورسینول می باشد. این مواد در برخی موارد، می توانند ایجاد واکنش های آلرژیک مزمن نماید.
 0/00N (خنثی) – کرم فاقد آمونیاک برای دستیابی به رنگ های میانی مناسب است. مقدار کرکتور پیشنهادی Х/Х (Х/ХХ) (30 g) + 0/00N (10 g) + PRINCESS ESSEX Oxigent (40 g) مقدار کرکتور انتخابی باید برای محاسبه میزان اکسیدان در نظر گرفته شود. در ترکیب با کرکتورهای رنگ، برای رنگ آمیزی های پاستیلی موی دکلره شده یا هایلایت شده قابل استفاده است. ملایمت لازم برای استفاده بر روی موی دکلره را دارد.
 اکتیواتور پاستیلی اکتیواتور پاستیلی پرنسس ایسکس 1000 میلی لیتر این اکتیواتور خاص را برای دستیابی به رنگ های پاستیلی با کرم رنگ موهای ایسکس پرنسس با TDL از 8/Х تا 10/Х روی موهای دکلره، استفاده می کنند. در هنگام آمیزش، مقدار آمونیاک رنگ مو را کاهش داده و 0.5 پرده تیرگی ایجاد می نماید به علت تشکیل بافت کرمی، . استفاده از محصول راحت بوده و اثر کمکی روی مو و پوست سر دارد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی اسکرین

محصولات مراقبت از مو و رنگ مو، ساخت ایتالیا. واردکننده: شرکت روین تجارت تابا. محصولات شامل حالت دهنده های فرهای مو، اسپری حجم دهنده تار مو، ژل حالت دهنده، چسب مو، کرم حالت دهنده، ژل بسیار قوی مو، واکس حالت دهنده، چسب موی قوی، دارای خاصیت الاستیک، برای فرم دادن به انواع موها، اسپری براق، کرم مو، انواع شامپوها، موی زبر، ضخیم کننده، التیام دهنده، همچنین کاندیشنر و نرم کننده، محصولات ترمیم کننده مثل قطره ضد موخوره، که با ترمیم ساختمان داخلی موها با موخوره مبارزه می کند. محصولات تثبیت کننده رنگ مو، رنگ مو دارای عصاره جلبک های دریایی، کرم اکسیدان اسکرین، پودر دکلره اسکرین، پودر دکلره بدون آمونیاک و بدون غبار برای افرادی که به ترکیبات آمونیاک حساسیت دارند. پودر دکلره رنگی که علاوه بر دکلره کردن، تا 5 پایه می توانید موهای خود را رنگ آمیزی و هایلایت کنید. پاک کننده رنگ مو برای برداشتن و پاک کردن رنگ های شیمیایی از روی ساقه موها بدون آسیب به رنگدانه های طبیعی مو.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی فاربن

تولید کننده شامپورنگ در ایران و همچنین رنگ مو با آمونیاک زیر1 درصد برندهای Farben - Starlady
مشاهده مطلب

واژه «آمونیاک» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


Clay Lighteners: Clay lighteners are lightening powders that contain organic pigments and also (they claim) 17 amino acids, silk extracts, olive oil, panthenol and milk, as well as being ammonia free. They are not "clay" at all and are simply promoted as "natural" and better for the condition of the hair. They are effective, but can easily be over-processed and can cause serious damage to the hair shaft if adequate care is not taken. (thehairstyler.com)


ads0034
 محصولات جوجو شرکت چهره آراک، رنگ مو با آمویناک سفید، بدون آمونیاک آبی و کرم دکلره جدید
JOJO
منبع: مجله ایده
ads0060
 رنگ موی پودری بدون آمونیاک بلمو ندا
Belmonda
منبع: مجله ایده
ads0121
رنگ موهای پروکسا حاوی ویتامین C و پروتئین و مقدار کم آمونیاک. تنوع 110 رنگ، ضد زردی، تهیه شده در متروکاسمتیک لب
procsa
منبع: مجله ایده
Amides are derivatives of carboxylic acids. The amide group is composed of two portions. The bond between the carbonyl carbon and the nitrogen of the amine or ammonia is called the amide bond.
ساختار آمونیاک، آمین، آمید.(شکل فوق) آمیدها مشتقات اسید کربوکسیلیک هستند. گروه آمیدی از دو بخش تشکیل شده است. پیوند بین کربنِ کربونیل و نیتروژنِ آمین را پیوند آمیدی می نامند.
imide vs amide; Most common imides are prepared by heating dicarboxylic acids or their anhydrides and ammonia or primary amines.
 ایمید با آمید فرق دارد. رایج ترین ایمیدها با حرارت دادن اسیدهای دی کربوکسیلیک یا انیدرید آنها با آمونیاک یا آمین های اولیه حاصل می شود.


مطلب قبلی: مقدار آمونیاک

مطلب بعدی: آمونیوم

کسب و کار خود را در دایرکتوری آرایشی بهداشتی معرفی کنید
ثبت نام در دایرکتوری آرایشی بهداشتی


مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید