مواد آرایشی = Cosmetic Materials 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

مواد آرایشی = Cosmetic Materials

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه مواد آرایشی، Cosmetic Materials می باشد.

مواد آرایشی چیست؟


مواد آرایشی = Cosmetic Materials
cosmetic materials = مواد آرایشی

مرکز بررسی مواد آرایشی ایالات متحده = Us Cosmetic Ingredient Review, Cir

واژه «مواد آرایشی» در مقالات سایت احسان حسنانی

عمر مفید محصولات آرایشی بهداشتی

اگر ریمل خشک شد آن را دور بیاندازید. نه اینکه به آن آب یا بدتر از آن آب دهان اضافه کنید. تاریخ انقضا با عمر مفید محصول آرایشی بهداشتی متفاوت است. عمر مفید محصولات آرایش چشم محدودتر از عمر مفید سایر محصولات آرایشی بهداشتی است. محصولات کاملا طبیعی از محصولات معمولی عمر کوتاهتری دارند زیرا حاوی مواد نگهدارنده نیستند. شرایط نگهداری مثل بالا بودن دمای انبار و مواجهه با آفتاب عمر مفید یک محصول آرایشی بهداشتی را کاهش می دهند. | در مقاله عمر مفید محصولات آرایشی بهداشتی از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
اگر ریمل خشک شد آن را دور بیاندازید. نه اینکه به آن آب یا بدتر از آن آب دهان اضافه کنید زیرا با این کار باکتری را به طور مستقیم وارد محصول نموده اید. در صورت عفونت چشم، سریعا به پزشک مراجعه کنید. مصرف مواد آرایشی اطراف چشم را قطع نموده و موادی را که در زمان ابتلا به عفونت از آن استفاده می کردید دور بیاندازید.
مشاهده مطلب

ایمنی محصولات آرایشی بهداشتی

ایمنی در محصولات آرایشی بهداشتی بسیار مهم است. محکم بستن ظرف حاوی محصولات آرایشی بهداشتی، دور نگه داشتن محصولات از نور خورشید، اضافه نکردن مایعات، دور انداختن محصول آرایشی در صورت ایجاد تغییر رنگ و بو از جمله نکات ایمنی است که باید رعایت شوند. حساسیت های موضعی و واکنش های التهابی به دنبال عدم رعایت ایمنی در محصولات آرایشی بهداشتی ایجاد می شوند. | در مقاله ایمنی محصولات آرایشی بهداشتی از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
در ابتدای سال 2008، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (International Agency of Cancer Research, IACR) که وابسته به سازمان بهداشت جهانی است، با بررسی تمام مطالعاتی که تا آن زمان منتشر شده بود اعلام کرد که بین احتمال بروز سرطان و استفاده از رنگ مو، ارتباطی وجود ندارد. مرکز بررسی مواد آرایشی ایالات متحده (US Cosmetic Ingredient Review, CIR) نیز همین نتیجه گیری را اعلام نمود.
مشاهده مطلب

بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی

در بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی طراحی و توسعه از اهمیت بالایی برخوردار است. برای بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی از مواد پلاستیکی (رزین های گرمانرم و گرماسخت) و همچنین از ظروف فلزی و ظروف شیشه ای نیز استفاده می شود. بسته بندی های چند لایه ای که در تولید ساشه ها و تیوب های خمیردندان کاربرد زیادی دارند، نوع دیگری از بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی می باشند. | در مقاله بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
 بسته بندی هنر یا علم تهیه اقلام و اجناسی است که برای حمل، ذخیره سازی و انتقال محصول به مشتری به کار می رود. بسته بندی آن چه را حفاظت کرده می فروشد و آن چه را که می فروشد، حفاظت می کند. بسته بندی باید محصول را در بر گیرد، مهار کند، حفاظت کند، هویت بخشد، بفروشد و راجع به محصول اطلاعات دهد. در بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی طراحی و توسعه از اهمیت بالایی برخوردار است و در مقایسه با سایر صنایع نقش مهمتری دارد. با فراگیر شدن استفاده از رنگ در تبلیغات بسته بندی باید ازموادی باشد که ظاهری جذاب داشته، به خوبی رنگ گرفته و رنگ در آن ثبات داشته باشد. جنس بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی مواد پلاستیکی دو دسته هستند: رزین های گرما نرم و رزین های گرما سخت. رزین های گرما نرم را می توان در درون روزن دان (اکسترودر) ذوب کرده و سپس به روش دمشی یا تزریقی قالبگیری نمود. رزین های گرماسخت با استفاده از یک واکنش شیمیایی برگشت ناپذیر قالبگیری می شوند. رزین های گرما نرم آشناترین نوع پلاستیک پلی وینیل کلراید (PVC) است. وضعیت ظاهری این نوع پلاستیک از پایه شفاف تا کدر متغیر است. پلی اتیلن ها دسته ای دیگر از مواد پلاستیکی پرکاربرد در بسته بندی های آرایشی بهداشتی هستند که به دو دسته پرچگالی و کم چگالی تقسیم بندی می شوند. پلی اتیلن های پرچگالی سفت تر و سلب تر هستند و به خوبی پلی اتیلن های کم چگالی قالب گیری نمی شوند. پلی پروپیلن و پلی استایرن دو نوع دیگر از رزین های گرما نرم هستند. رزین های گرما سخت آمینوپلاستیک ها که از واکنش فرمالدهید با ترکیبات آمینو به دست می آیند، کاربرد گسترده ای در ساخت صفحه کلیدها، پریزها استفاده می شوند. فلزات محفظه افشانه ها، قوطی های اسپری از جنس فلز هستند. ورق قلعی پرمصرف ترین فلز برای بسته بندی های آرایشی بهداشتی است هرچند که آلومینیم نیز کاربرد گسترده ای یافته است. طبیعت نفوذناپذیر فلز سبب می شود که احتمال آلودگی محصول و از دست دادن مواد فرار موجود درآن کاهش یابد. بسته بندی های چند لایه ای خصوصیات مورد نیاز برای بسته بندی های مواد آرایشی بهداشتی مانند ظاهر جذاب، نفوذناپذیر بودن در برابر آب و روغن های فرار را همواره نمی توان در یک ماده پیدا نمود. اما با استفاده از مواد چندسازه ای که به شکل چندلایه در آمده اند می توان به این ویژگی ها دست یافت. چندلایه ها در تولید ساشه ها (عنبرچه ها) و تیوب های خمیردندان کاربرد ویژه ای دارند. ماده سه لایه مناسب برای تولید ساشه ها معمولاً از سلولز استات، فویل آلومینیم و پلی اتیلن ساخته می شود. شیشه شیشه خواص مطلوبی دارد که برای بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی بسیار جذاب است. شیشه از نظر شیمیایی بسیار خنثی بوده و واکنشی با مواد آرایشی و محصولات عطری نمی دهد. در صورتی که طراحی درپوش محفظه شیشه ای خوب باشد، اکسایش و اتلاف رطوبت نیز اتفاق نمی افتد. شیشه شفاف و درخشان است و نظر خریدار را جلب می کند. برای محصولاتی که به نور حساس هستند، می توان از شیشه های کهربایی یا گذاشتن شیشه در جعبه استفاده نمود. کاغذ و مقوا در تمام محصولات آرایشی و بهداشتی به نحوی از کاغذ و مقوا استفاده می شود. برچسب ها، بروشورهای راهنما، کارتن های چاپ شده و بسته بندی صابون ها از کاربردهای مهم کاغذ و مقوا هستند.
مشاهده مطلب

تاریخچه کازمتیک و آرایش در مصر باستان

در مصر باستان اقدامات کازمتیکی یا آرایشی بهداشتی نه فقط برای زیبایی بلکه برای تشریفات مذهبی نیز به کار گرفته می شد. | در مقاله تاریخچه کازمتیک و آرایش در مصر باستان از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
آرایش در مصر باستان آرایش را هر دو جنس زن و مرد در مصر باستان به کار می بردند. مواد آرایشی نه فقط برای تزئین بلکه برای انجام آیین های مذهبی نیز استفاده می شد. بیشترین توجه به زیبایی چشم ها بود. نمک های حاوی سرب برای آرایش چشم ها استفاده می شد. در صندوقچه های آرایشی به دست آمده در تجهیزات تدفین، ادواتی مثل سایه چشم و جوهر هندی برای مژه و ابروها یافت شده است. آنتیموان پودر شده جزء اصلی تشکیل دهنده جوهر هندی بود. آرایش های قهوه ای را با اکسید آهن و خاک رس می ساختند. آرایش های سبز با مواد حاوی مرمر سبز آسیاب شده ساخته می شد. سرخاب برای گونه ها یا لب ها از هماتیت (نوعی اکسید آهن) به دست می آمد. رژ لب نیز با همین مواد معدنی به صورت آمیخته با انواع روغن و موم زنبور عسل درست می شد.
مشاهده مطلب

سیستم بین المللی نامگذاری مواد اولیه آرایشی بهداشتی

سیستم نامگذاری بین المللی مواد آرایشی بهداشتی که به اختصار INCI نامیده می شود، سیستمی برای نامگذاری موم ها، روغن ها، رنگدانه ها، مواد شیمیایی، ترکیبات تشکیل دهنده صابون، محصولات آرایشی و شبیه آن است که بر اساس نام علمی و کلمات انگلیسی و لاتین پایه گذاری شده است. | در مقاله سیستم بین المللی نامگذاری مواد اولیه آرایشی بهداشتی از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
مشاهده مطلب

معرفی محصولات آرایشی رنگی

محصولات رنگی لب ها، لاک ناخن، کرم پودرها و فونداسیون های آرایشی جزء لوازم رنگی آرایش محسوب می شوند. در این دسته بندی رژ لب، برق لب و خط لب وجود دارد. کرم پودرها به دو نوع فشرده و نرم در بازار موجودند. | در مقاله معرفی محصولات آرایشی رنگی از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
 برای پوشاندن لکه های ناشی از مواجهه با آفتاب و همچنین برخی پنهان نمودن نقایص خفیف پوست، می توان از مواد آرایشی رنگی که خاصیت پنهان کننده دارند، استفاده نمود. گاهی در اثر الاستولیز پوست، رنگ پوست به زردی می زند. در این گونه موارد استفاده از زیرسازهای آرایشی بنفش رنگ می تواند این رنگ زرد را پنهان کند. 1- محصولات رنگی لب ها: محصولات رنگی لبها شامل رژ لب (lip stick) ، برق لب (lip gloss) و خط لب (lip liner) هستند، که همگی موارد فوق از سه جزء اصلی روغن (oil) ، موم (wax) و رنگدانه (pigment) تشکیل شده اند، البته برای تولید محصول ویژه، ترکیب درصد مناسبی از موارد فوق باید به کار گرفته شود مثلا" برای تولید برق لب باید نسبت روغن به موم زیاد و رنگدانه کمتر و از نوع رنگهای مرواریدی (pearl) باشد، هر چه نسبت موم در این فراورده ها زیادتر شود محصول مورد نظرسخت تر (more rigid) و هر چه نسبت روغن زیادتر شود حالت کرم مانند بیشتری (more creamy) به فراورده مورد نظر خواهد داد. 2- لاک های ناخن (Nail polish) لاک ناخن عبارت است از رنگدانه هایی که به همراه نیتروسلولز به عنوان لایه ساز (Film former) و کامفر(comphor) به عنوان نرم کننده (plastisizer) و بنتون (Bentone) به عنوان عامل معلق نگه دارنده (suspending agent) در حلال تولوئن حل شده است. [5] 3- محصولات آرایش صورت (Face make up) عبارتند از پودرهای صورت که به دو فرم فشرده (packed) و شل (loose) در بازار موجودند حاوی 80 درصد پودر تالک (به عنوان پر کننده ) ، استئارات روی (برای چسبندگی روی پوست ) ، رنگدانه های اکسید تیتانیم (TiO2) و اسانس و کربنات منیزیم (به عنوان حل کننده اسانس ) هستند. فنداسیون های مایع (liquid foundation) تحت عنوان فن در بازار موجود است که در واقع پودر معلق در امولسیون مایع است که این فراورده بیشتر موردپسند مردم(More popular) است.
مشاهده مطلب

کرم های مرطوب کننده

اهمیت رطوبت رسانی به پوست، این روزها بر کسی پوشیده نیست. خانم و آقا فرقی ندارد. تقریبا همه از کرم های مرطوب کننده استفاده می کنند. | در مقاله کرم های مرطوب کننده از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
مشاهده مطلب

باورهای نادرست در مورد جوش صورت

خیلی ها فکر می کنند شکلات و غذاهای چرب باعث جوش زدن صورت می شود. ولی آیا حقیقت دارد؟ | در مقاله باورهای نادرست در مورد جوش صورت از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
 باور غلط: شکلات و غذاهای چرب باعث جوش زدن صورت می شود! نتیجه مطالعات نشان داده غذای خاصی که تاثیر اثبات شده ای برجوش زدن صورت داشته باشد وجود ندارد هرچند که خوردن بیش از حد شکلات، شیرینی و غذاهای خیلی چرب به هیچ وجه توصیه نمی شود! باور غلط: نور خورشید باعث بهبود جوش صورت می شود! هرچند که برنزه شدن پوست موقتا جوشها را پنهان می کند اما نور خورشید می تواند باعث خشکی و خارش پوست شود و پوست را مستعد جوش زدن کند. علاوه برآن، قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب می تواند باعث پیری زودرس (Premature aging) و در حالات شدیدتر سرطان پوست شود. در صورتیکه پوست صورت شما مستعد جوش زدن است همیشه آن را با استفاده از محصول ضدآفتاب با حداقل عیار حافظتی 15 که عبارتهای Noncomedogenic یا Nonacnegenic به معنای غیرجوش زا بر روی برچسب آن درج شده است پوشیده نگاه دارید. البته توجه داشته باشید که شرکت های آرایشی بهداشتی ملزم به اثبات این ادعا نیستند. اما برای محصولات معتبرT مطالعات ایمنی معمولاً انجام می شود. باور غلط: اگر می خواهی پوست صورتت صاف و شفاف بماند آرایش نکن! از استفاده بیش از حد کرمها، لوسیون ها و ژل ها روی پوست خودداری کنید. از آرایش غلیظ دوری کنید و در صورت استفاده از محصولات رنگی آرایشی در پایان روز با استفاده از پاک کننده های ملایم صورت بقایای مواد آرایشی را بزدایید. البته امروزه کرمهای محوکننده ای (Concealer) در لیست محصولات آرایشی وجود دارد که با داشتن موادی مثل بنزوئیل پروکساید و سالیسیلیک اسید حتی باعث بهبود جوشها نیزمی شود. باور غلط: هر چه صورتت را بیشتر بشویی کمتر جوش می زند! درست است که شستن پوست باعث زدوده شدن چربی وچرک از منافذ پوست می شود اما افراط در این کار می تواند باعث خشکی و تحریک پوست شود و آن را مستعد جوش زدن کند. برای شستشوی پوست صورت خود از آب و صابون ملایم استفاده کنید و این عمل را به آرامی و با ملایمت انجام دهید. برای خشک کردن پوست با حوله از روش گذاشتن و برداشتن (blot drying) استفاده نمایید. از ساییدن و خراشیدن پوست صورت در هنگام شستشو اجتناب کنید. باور غلط: ترکاندن جوشها باعث تسریع در بهبود آن می شوند! ترکاندن جوشها ممکن است به طور موقتی برجستگی آن را کمتر نشان دهد اما در عمل، بهبود آن را به تعویق می اندازد. شما با فشاردادن جوشها، باکتری را مستقیما به داخل پوست خود فشار می دهید که این خود باعث قرمزی و برافروختگی پوست می شود. با این عمل، گاهی لکه های قرمز و قهوه ای رنگی به نام اسکار(Scar) بر روی پوست برجای می ماند. بعضی وقتها بهبودی این لکه ها تا چند ماه به طول می انجامد.
مشاهده مطلب

پوست حساس چیست؟

پوست حساس پوستیست که نسبت به عوامل حساسیت زا یا آلرژنها، حساسیت بیش از حد متعارف از خود نشان می دهد. عوامل محیطی، موضعی و درونی می توانند حساسیت زا باشند. | در مقاله پوست حساس چیست؟ از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
مواد آرایشی تاریخ گذشته را دور بریزید. حساسیت به نیکل متأسفانه نیکل در بسیاری از اشیاء فلزی که مرتب با بدن در تماس هستند مثل سگک کمربند، دکمه شلوار، قلاب ها، زیپ ها، ساعت مچی، حلقه، قاب عینک و سکه های نقره ای وجود دارد. این فهرست تقریبا بی پایان است اما فقط چند مثال عنوان شد. تنها راه مقابله با این مشکل اجتناب از این وسایل است.
مشاهده مطلب

آب از دیدگاه مهندسی شیمی

0 | در مقاله آب از دیدگاه مهندسی شیمی از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
Source: osmahabco.com آب در صنایع آرایشی بهداشتی اگر به فهرست ترکیبات تشکیل دهنده محصولات آرایشی بهداشتی نگاه کنیم، معمولا آب را در صدر این فهرست می بینیم. این به آن معنیست که آب معمولاً بخش عمده وزن یک محصول آرایشی بهداشتی را تشکیل می دهد. در ساخت مواد آرایشی ازآب به عنوان حلال استفاده می شود. شامپوها محصولات ویژه حمام، صابون ها و امولسیون ها همگی حاوی آب هستند. به همین علت کیفیت آب مصرفی که برای ساخت یک محصول آرایشی بهداشتی استفاده می شود، حائز اهمیت است.
به همین علت امروزه به جهت رعایت استانداردهای بالای پایداری محصول، تصفیه کردن آب شبکه قبل از استفاده در فرمولاسیون بسیار با اهمیت است. ادکلن ها و لوسیون های پس از اصلاح صورت حاوی تا درصد آب هستند. یون های کلسیم، منیزیم، آهن و آلومینیم موجب تشکیل آهسته رسوبات غیر قابل رویتی می شود که به مرور زمان موجب کدورت عطر می شوند. در فناوری تولید امولسیون ها، حضور یون های حجیم معدنی بر عملکرد مناسب مواد فعال در سطح به ویژه امولسیون کننده ها اختلال ایجاد نموده و با جدایش فازها پایداری امولسیون ها را کاهش می دهد. مهم تر از همه این ها حضور میکروارگانیسم ها در آب شبکه ممکن است به آلودگی میکروبی محصولات آرایشی بهداشتی منجر شود. اگر میکروب ها وارد مواد آرایشی شوند و بتوانند در آنجا رشد کنند، با ایجاد بوی نامطبوع کلونی های قابل رویت باکتری ها، کپک ها، قارچ ها و فساد محصول خواهند شد و مصرف کننده مورد آسیب قرار می گیرد. در بسیاری از کارخانه های آرایشی بهداشتی منبع بالقوه آلودگی میکروبی دقیقاً همان دستگاهیست که برای حذف آلاینده های یونی به کار می رود. تصفیه آب برای صنایع آرایشی بهداشتی یون زدایی با زرین های تبادل یونی یون زدایی از آب شبکه را می توان با استفاده از سیستم های تبادل یون، اسمز معکوس یا تقطیر انجام داد. در این میان متداول ترین روش تبادل یون است. از دو نوع رزین برای حذف یون ها استفاده می شود. رزین های کاتیونی برای حذف کاتیون ها و رزین های آنیونی برای حذف آنیون ها. روی رزین های تعویض یونی مراکز فعالی وجود دارد که یون های آب روی آن ها جذب می شود. به مرور زمان این مراکز فعال کاهش می یابد و رزین های تعویض یونی بی اثر می شوند. به منظور ادامه فعالیت رزین ها باید آن ها را احیا نمود. به این معنا که با عبور دادن اسیدها و بازهای معدنی قوی جای کاتیون ها و آنیون های جذب شده را به هیدروژن و هیدروکسید داد.
اسمز معکوس اسمز معکوس کاربردی ترین فناوری تخلیص با استفاده از غشا است. اصول کار بر این پایه قرار دارد که آب را تحت فشار اسمزی از غشا نیمه تراوا و از سمت محلول غلیظ تر به سوی محلول رقیق تر عبور می دهند. غشا قادر است مانع عبور درصد از یون های معدنی و درصد باکتری ها و ویروس ها شود. تصفیه میکروبی آب برای صنایع آرایشی بهداشتی پنج روش عملی برای کاهش یا حذف آلودگی میکروبی آب در کارخانه تولید مواد آرایشی وجود دارد:
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: موخوره

به دوشاخه شدن انتهای موها موخوره گفته می شود. موخوره در اثر خشکی بیش از حد مو یا در اثر برخی از عوامل مثل مصرف بیش از اندازه مواد آرایشی شیمیایی، استفاده از برس های نامرغوب، استفاده بیش از حد از اتوی مو، فر داغ، سشوار، شانه داغ و همچنین عدم کوتاه کردن مرتب موی سر اتفاق می افتد. بهترین راه مقابله با موخوره پیشگیری است. قیچی نمودن نوک موها، به تدریج به بهبود وضعیت کمک می کند. | در مقاله بیماری های پوست و مو: موخوره از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
2. کاربرد بیش از اندازه مواد آرایشی شیمیایی مانند صاف کننده های مو (relaxer)، فر موی دایم (perms) و رنگ کردن مو.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد آکنه، مینی پوریل

| در مقاله اکتیو آرایشی، ضد آکنه، مینی پوریل از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
 مدل ها و هنرپیشه های سینما قبل از عکاسی، پوست صورت خود را به وسیله مواد آرایشی خاصی به نام پرایمر ، به نوعی بتونه کاری می کنند تا قبل از گریم و آرایش، پوست به صورت صاف و یکنواخت درآمده و عیوب آن پوشانده شود. بدیهی است که عملکرد پرایمرها فیزیکی بوده و پس از پاک شدن گریم، پوست به حالت قبلی برمی گردد. به دنبال راه حلی دائمی و پایدار، کمپانی لوکاس مایر محصولی به نام Miniporyl را ارائه کرد که با عملکرد سه گانه خود به صورت طبیعی منافذ پوست را کوچک نموده و در زمان نسبتاً کوتاه (15 روز تا یک ماه) دستیابی به پوستی صاف و هموار را امکانپذیر می نماید.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی ماوالا

ماوالا برند سوئیسی محصولات مراقبت از ناخن، آرایش ناخن، آرایش چشم ها و لب ها است.  | در مقاله برند آرایشی بهداشتی ماوالا از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
2. پد پاک کننده آرایش چشم: حتی مواد آرایشی ضدآب را نیز می توانید با این پدها پاک نمائید.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی رک

برند فرانسوی محصولات زیبایی صورت، بدن، درماتولوژیکی و ضد آفتاب | در مقاله برند آرایشی بهداشتی رک از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
• برای برطرف کردن اولین علایم پیری چهره (خطوط نازک و شل شدگی خفیف پوست) در سنین 25 تا 35 سالگی اولین علائم پیری در چهره پدیدار می شود. استرس، خستگی و عوامل محیطی اثرات خود را بر روی چهره نمایان تر می کنند. مرطوب کننده های هایدرا آنتی فتیک رک علاوه بر تامین رطوبت، از پوست محافظت نموده، آثار خستگی و استرس را روز به روز کاهش داده و ظرف 3 هفته محو می نماید. کرم های ضد چروک رینکل کورکشن (رتیناکس) پوست انسان درهنگام جوانی، مرتب در حال نوسازی سلول هایش است. با افزایش سن، توانایی نوسازی سلول های پوست رفته رفته کاهش یافته و چروک شدن پوست آغاز می شود. در این سن، پوست به چیزی نیاز دارد که بتواند به نوسازی سلول هایش کمک نماید. رتینول این کار را به خوبی انجام می دهد. غالباً توصیه می شود که محصولات حاوی رتینول از حدود 30 سالگی (اواخر دهه 20 یا اوایل دهه 30 زندگی) آغاز شود. رتینول استفاده شده در محصولات رک، ویتامین A خالص، موثر و پایدار است که برای اولین بار، توسط کمپانی رک ثبت اختراع شد. رتینول یکی از موثرترین مواد آرایشی برای کاهش خطوط و چروکهای پوست می باشد. نوآوری RoC: کمپانی رک برای برطرف کردن مشکل حساسیت پوست به رتینول، در سری جدید محصولات ضدچروک خود به نام رینکل کورکشن ماده جدیدی به نام DMC را ثبت اختراع و استفاده نموده است. این ماده قدرت اثربخشی رتینول را دو برابر می کند. بنابراین برای دستیابی به اثربخشی یکسان، مقدار رتینول مورد نیاز به نصف کاهش می یابد. نتیجه این نوآوری، ملایم شدن ضدچروک های رک به میزان دو برابر است. محصولات ضدپیری مولتی کورکشن Multi Correxion بعد از میانسالی علائم پیری چهره چندگانه و انباشته هستند. چین و چروک، پف کردگی/ حلقه های تیره اطراف چشم، لکه های قهوه ای، خشکی پوست و نازک شدن لب ها از علائم مختلف پیری پوست می باشند. رک برای افراد میانسال، محصولات ضدپیری مولتی کورکشن را تولید کرده است که با برخورداری از ترکیب غنی شده ای از ویتامینها با علائم مختلف پیری پوست مبارزه می کنند. فرمولاسیون غنی این محصولات با برخورداری از مجموعه کاملی از مواد موثره، آشکارترین علائم پیری چهره را هدف گیری نموده، به طورهمزمان کلیه علائم را بهبود می بخشد. کامپلیت لیفت Complete Lift (ضدافتادگی پوست) ایا تاکنون با انگشت خود پوستتان را چند میلیمتر بالا کشیده اید؟ دقت کرده اید که همین چند میلی متر تا چه حد پوستتان را جوان تر جلوه می دهد. تکنولوژی دوگانه ضدافتادگی Lift & Fix به کار رفته در محصولات کامپلیت لیفت رک، همین عمل را برای شما شبیه سازی می کند. PURIF-AC پوست های مستعد آکنه (جوش) علتهای تشکیل آکنه و راهکارهای رک SOYA-UNIFY رفع لک های پوست علت ایجاد لک های پوستی، تجمع ناهماهنگ ملانین در لایه های فوقانی پوست است. روشهای مختلفی برای برطرف کردن لک های پوستی وجود دارند. یکی از جدیدترین این روشها، راه حل ابتکاری و ثبت شده کمپانی رک با استفاده از عصاره سویا می باشد. ترکیبات موجود در عصاره سویا با مهار آنزیم تریپسین، از انتقال ملانین های ساخته شده در ملانوسیتها به داخل کراتینوسیتها جلوگیری می کند. تریپسین های پوستی در واقع، کلید گشودن دریچه های قرار گرفته بر روی کراتینوسیتها می باشند که ملانین از طریق این دریچه ها به کراتینوسیت وارد می شود. . دانه سویا و شیر سویا دارای پروتئینهایی هستند که آنزیم تریپسین روده را به یک ترکیب بی اثر تبدیل می کنند. تریپسین آنزیمی است که مسئول هضم بسیاری از ترکیبات پروتئینی می باشد. بنابراین بی اثرشدن آن مشکلات گوارشی مثل دل درد ایجاد می کند. خوشبختانه این پروتئینهای بی اثرکننده در اثر حرارت از بین می روند. به همین علت، غالباً توصیه می شود که شیر سویا به صورت پاستوریزه و دانه سویا به صورت پخته مصرف شود. کمپانی رک بر اساس این ویژگی ترکیبات سویا، سری محصولات سویا یونیفای را طراحی نموده که با مهار آنزیمهای تریپسین پوستی مانع از انتقال ملانینهای ساخته شده در ملانوسیت به کراتینوسیتهای پوست می شود. ENYDRIAL اینیدریال برای پوستهای خیلی خشک و آتوپیک قابل استفاده برای کودکان و بزرگسالان - RoC Emollient Technology
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتوکراتین

محصولات فیتوکراتین فیتو برای ترمیم موهای آسیب دیده و موخره ساخته شده اند.  این مطلب از سایت اصلی فیتو، توسط احسان حسنانی ترجمه شده است. | در مقاله معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتوکراتین از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
 زیبایی موی سر، نقش بسیار مهمی در زیبایی کلی چهره دارد. به همین علت است که خانمها و آقایان توجه ویژه ای به آرایش موی سرشان می نمایند. اگر هر روز موی خود را به مدت طولانی با سشوار حرارت دهید، مواد آرایشی و مدل دهنده مختلف بر روی مو بمالید و بدون تمیز کردن مو به بستر بروید، در استفاده از رنگ مو، دکلره، فرکننده و صاف کننده های شیمیایی زیاده روی و یا بی احتیاطی کنید، پولک های موی شما که سپر محافظ بخش های داخی موی شما هستند به تدریج آسیب دیده، لایه به لایه از روی مو برداشته می شوند. به این ترتیب، بخشهای درونی موهایتان بی دفاع و ضعیف شده، رطوبت و دیگر مواد تشکیل دهنده اش را از دست می دهد. نتیجتاً موها زبر و خشن شده و قابلیت انعطاف خود را از دست داده، سریع گره می خورد، دیر خشک می شود و به سختی شانه می شود و مدل می گیرد. با تشدید آسیب ها، نوک موها دوشاخه و به اصطلاح «موخوره» می شود. تکنولوژی کراتوفیلر : راه حل ابتکاری و بی سابقه فیتو برای ترمیم موی خیلی خشک و آسیب دیده به منظور ترمیم موهای خیلی خشک و آسیب دیده، دانشمندان کمپانی فیتو، تکنولوژی ابتکاری و بی سابقه ای به نام کراتوفیلر را ابداع نموده اند که با تامین رطوبت و دیگر مواد از دست رفته مو، ترمیم سطح پولک های آسیب دیده مو و محافظت مو در برابر عوامل آسیب رسان محیط (مانند رادیکالهای آزاد)، موهای خشک و آسیب دیده را ترمیم می نماید. فیتو، تکنولوژی کراتوفیلر را در خلق سری جدید محصولات خود به نام فیتوکراتین استفاده نموده است. 1- کراتوفیلر: ترمیم از درون با پروتئینهای گیاهی هسته مرکزی تکنولوژی کراتوفیلر، استفاده از پروتئینهایی مشابه با کراتین مو، اما با اندازه ای به مراتب کوچکتر و با قدرت نفوذ به مراتب بالاتر از آن می باشد. این پروتئینها که از گیاهانی مانند گندم، ذرت و سویا گرفته شده اند، حاوی توالی هوشمندانه ای از حدود 18 اسید آمینه می باشد که با نفوذ به داخل مو و پرکردن جای خالی اسیدهای آمینه از دست رفته کراتین مو، رشته های کراتین مو را ترمیم می نماید. استخراج پروتئینهای مورد نیاز مو از گیاهانی مثل گندم، ذرت و سویا و تزریق آنها به داخل تارهای مو 2- کراتوفیلر: تامین رطوبت از درون با هیالورونیک اسید در تکنولوژی کراتوفیلر برای حفظ رطوبت موی خیلی خشک و آسیب دیده از هیالورونیک اسید استفاده شده است. هیالورونیک اسید ماده ای است بسیار جاذب الرطوبه که قادر است به میزان 1000 برابر وزن خود آب جذب نماید! هیالورونیک اسید، در کنار پروتئینهای گیاهی یاد شده، به درون کورتکس مو تزریق شده و مو را از درون رطوبت رسانی می نمایند. 3- کراتوفیلر: ترمیم سطح خارجی مو با سرامیدهای گیاهی در تکنولوژی کراتوفیلر علاوه بر ترمیم تارهای مو از درون، پولک های کوتیکول مو با استفاده از سرامیدهای کپسوله شده برگرفته از گیاهان که شباهت زیادی با سیمان لیپیدی نگهدارنده سلولها دارد ترمیم می شود. آسیب های جزئی ایجاد شده بر روی سطح پولک های مو با استفاده از این سرامید ها، بتونه کاری و ترمیم می شود. 4- کراتوفیلر: محافظت از پوست در برابر رادیکالهای آزاد با استفاده از عصاره انار برای پیشگیری از تخریب پولک های کوتیکول مو در اثر عوامل آسیب رسان محیط مانند پرتوهای فرابنفش و دیگر مواد ایجاد کننده رادیکالهای آزاد، از عصاره انار در فرمولاسیون محصولات فیتوکراتین استفاده شده که خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و رادیکالهای آزاد را خنثی می نماید. اعضای خانواده محصولات فیتوکراتین عبارتند از: مواد اصلی تشکیل دهنده محصولات فیتوکراتین عبارتند از: ◀ کمپلکس کراتین گیاهی، پپتیدی از 18 اسید آمینه استخراج شده از گیاهان گندم، ذرت و سویا ✔ ترمیم کننده و بازسازی کننده مواد از دست رفته کورتکس مو ◀ هیالورونیک اسید ✔ جذب کننده و نگهدارنده رطوبت در داخل کورتکس مو ◀ سرامیدهای گیاهی کپسوله شده ✔ ترمیم کننده و یکدست کننده کوتیکول مو ◀ عصاره انار ✔ ضد رادیکال های آزاد و ضد پرتوهای ماورای بنفش (حفاظت و پیشگیری از آسیب های بیشتر به مو)
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: پیلینگ

پیلینگ شیمیایی یکی از روش های ترمیم و درمان نسبی چین و چروک های زودرس است که در آن با استفاده از مواد کراتولیتیک، لایه ای از روی پوست برداشته می شود. | در مقاله دانستنی های پوست و مو: پیلینگ از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
قبل از عمل پیلینگ، بیمار صورتش را با آب و صابون می شوید تا چربی و مواد آرایشی از روی پوست پاک شوند. هرگز نباید پوست های مرده را با دست بکنید. فقط پوست های آویزان را می توانید قیچی نمائید.
مشاهده مطلب

مراقبت از پوست در برابر آفتاب

آفتاب علاوه بر مزایای بیشماری که دارد، یکی از مهمترین عوامل از بین بردن جوانی و ایجاد کننده چروک های پوستی می باشد. مراقبت از پوست در برابر آفتاب بسیار مهم است. دوری از آفتاب، استفاده از فرآورده های ضد آفتاب از جمله راهکارهای مراقبت از پوست در برابر آفتاب می باشند. در سالهای اخیر با اینکه آگاهی مردم در مورد استفاده از فراورده ای ضد آفتاب بیشتر شده، سرطانهای چوست افزایش داشته است. چرا؟ | در مقاله مراقبت از پوست در برابر آفتاب از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
چگونه از پایه آرایشبه عنوان ضدآفتاب استفاده کنیم؟ اگر از پایه ارایش خود به عنوان محصول ضدآفتاب استفاده می کنید، باید آن را به طور سخاوتمندانه مصرف نمایید، زیرا اگر تنها لایه ای نازک از آن را به کار برید، یا از محصول دیگری روی آن استفاده کنید، اثر محافظتی ضدآفتاب را کاهش خواهید داد. پودرهای فشرده متعددی با درجات در حالت مختلف SPF وجود دارد. هرچند درباره صحت و درستی عدد SPF تردیدی نیست، اما مسأله این است که اکثر خانمها، مقادیر کافی پودر را روی پوست خود استفاده نمی کنند. لذا به میزانی که در برچسب محصول ذکر شده، محافظت کننده نیست. اگر پودر را به مقدار کم روی پوست پراکنده کنید، به هیچ عنوان از تأثیر حفاظتی ذکر شده آن محصول بهره مند نخواهید شد، باید مطمئن شوید که پودر فشرده به نحوی استفاده شده که به طور کامل و یکنواخت پوستتان را پوشانده باشد. به هر حال به نظر نمی رسد که پودرهای فشرده شیوه مطمئنی برای محافظت از پوست در برابر آفتاب باشند ضدآفتاب مناسب پوستهای چرب علیرغم ادعاهای مطرح شده در بروشور شرکت های تولید کننده محصولات آرایشی بهداشتی، که مثلاً کرم ضدآفتاب خود را فاقد چربی و مناسب پوست چرب ذکر کرده اند، محصولات ضدآفتاب مناسب پوست های چرب به ندرت یافت می شود. زیرا همواره این خطر وجود دارد که ترکیبات ضدآفتاب، منافذ پوست را مسدود کرده یا ظاهری چرب و لیز به پوست بدهند. این مشکل معمولاً در استفاده از ضدآفتاب های شیمیایی بروز می کند. چراکه دی تیتانیوم دی اکساید و اکسید روی، تقریباً بی ضرر بوده و کمترین خطر تحریک کنندگی را دارند. همچنین «بدون چربی» ادعایی بی معنی است و شاید مصرف کنندگان را به سوی خرید فرآورده هایی که سبب انسداد روزنه ها می شوند، گمراه کند. تعداد زیادی از این مواد وجود دارد که شبیه چربیها به نظر نمی رسند، اما مطمئناً می توانند مشکلات را وخیم تر کنند. تقریباً اکثر مواد آرایشی حاوی ترکیباتی هستند پوست را چرب می کنند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند. | در مقاله سورفکتانت ها: صابون ها از واژه مواد آرایشی استفاده شده است.
5- مواد آرایشی و شامپوها: صابون ها در آب نرم بیشتر خواص مورد نظر برای یک شامچو را دارا می باشند ولی برای بدست آوردن یک محلول شفاف صابون باید pH آن قلیایی باشد. قلیائیت باعث زبر و خشن شدن پوشش سطحی مو شده که این امر موجب کدورت ظاهری می می شود. این معایب را می توان به وسیله یک اسید رزین ملایم یا به وسیله استفاده از نمک های آلکانول آمینهایی با قلیائیت کمتر، مرتفع ساخت. در آب های سخت نیز صابون ها در اثر ایجاد رسب با یون های کلسیم و منیزیم باعث ایجاد کدورت بر روی مو می شوند. این مورد نیز به وسیله افزودن یک دیسپرس کننده صابون اهکی یا با استفاده از مواد کمپلکس دهنده کلسیم و منیزیم مانند EDTA یا پلی فسفات ها قابل جلوگیری است ولی هیچ یک از این ترکیبات اثری بر روی قلیائیت صابون ندارند. اسیدهای چرب آزاد در زیر pH = 8 حالت شامپو را بهبود می بخشند؛ C18 برای محلول شوینده ها، یک غلظت دهنده و کدرکننده است.
مشاهده مطلب

آیا پارابن خطرناک است؟

پارابن یکی از انواع نگهدارنده های شیمیایی است که در محصولات آرایشی بهداشتی به شکل رایجی استفاده می شود. پارابن ها (مثل متیل پارابن، پروپیل پارابن و بوتیل پارابن) استرِ اسید پارا هیدروکسی بنزوئیک اسید هستند. پاراین ها معمولا به صورت ترکیبی در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شوند تا از محصول در برابر دامنه وسیعی از میکروارگانیسم ها محافظت کنند. نگرانی از وجود پارابن ها در محصولات آرایشی بهداشتی در سال های اخیر افزایش پیدا کرده اما سایت سازمان غذا و داروی آمریکا در سال 2007 بسیاری از این نگرانی ها را بی مورد اعلام کرده و رد می کند. | در مقاله آیا پارابن خطرناک است؟ از واژه CIR استفاده شده است.
 پارابن چیست؟ پارابن ها یکی از رایج ترین انواع نگهدارنده ها در محصولات آرایشی بهداشتی هستند. از نظر شیمیایی، پارابن استر اسید پارا هیدروکسی بنزوئیک است. متیل پارابن، پروپیل پارابن و بوتیل پارابن، رایج ترین پارابن های آرایشی بهداشتی هستند. معمولا در یک محصول آرایشی بهداشتی بیش از یک نوع پارابن استفاده می شود و همچنین از انواع دیگر نگهدارنده ها نیز در کنار پارابن ها استفاده می شود تا محدوده وسیع تری از میکروارگانیسم ها را مهار نمایند. استفاده از پارابن ها به صورت مخلوط موجب می شود که نیاز مصرف آنها در فراورده کمتر شود. آیا پارابن ها خطرناک هستند؟ طبق مطالعه انجام شده توسط سازمان CIR استفاده از پارابن ها در محصولات آرایشی به شرطی که در غلظت بین تا درصد استفاده شود، ایمن است. این مصوبه در سال تصویب شده بود.
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. | در مقاله دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی از واژه CIR استفاده شده است.
انواع آکاسیا آکاسیا (Acacia) نوعی صمغ گیاهیست که به عنوان مواد ملایم کننده (امولینت) یا تنظیم کننده گرانروی در فرمولاسیون محصولات آرایشی استفاده می شود. برخی از انواع آکاسیا طبق گزارش CIR مناسب مصرف نمی باشند. دُز مصرف آن کمتر از 1 درصد می باشد و مقادیر بیش از آن موجب به هم خوردن شرایط رئولوژیک محصول می شود.
اسید هیالورونیک اسید هایالورونیک یا هیالورونان یک گلوکز آمینو گلایکن از نوع آنیونیک و سولفاته نشده است که فرمول گسترده آن از تکرار واحدهای هیالورونان به دست می آید. طبق بررسی CIR کاربرد آن تا حداکثر 1 درصد مجاز است.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: دیکشنری آرایشی بهداشتی

مطلب بعدی: اظهارنامه

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !