لینالیل استات = Linalyl Acetate 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

لینالیل استات = Linalyl Acetate

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه لینالیل استات، Linalyl Acetate می باشد.

لینالیل استات چیست؟


لینالیل استات = Linalyl Acetate
Linalyl acetate = یکی از ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس روغنی لاوندر ، لینالیل استات

واژه «لینالیل استات» در مقالات سایت احسان حسنانی

اسانس روغنی لاواند

اسانس روغنی لاواند معمولاً از سرشاخه های گلدار گیاه و با روش تقطیر جداسازی می شود.  | در مقاله اسانس روغنی لاواند از واژه لینالیل استات استفاده شده است.
 لاواند دارای رایحه ای آرامش بخش و طراوت بخش می باشد. اسانس روغنی لاواند تنش های عصبی را رفع می کند، درد را تسکین می دهد، پوست سر را ضدعفونی می کند و گردش خون مویرگی را تقویت می نماید. لغت لاواند از ریشه Lavare است که در لاتین به معنای پاکیزگی می باشد. اسانس روغنی لاواند معمولاً از سرشاخه های گلدار گیاه و با روش تقطیر جداسازی می شود. در عطرسازی قدیمی، اسانس روغنی لاواند به عنوان یکی از اجزاء استفاده می شد. اسانس روغنی لاواند در رایحه درمانی نیز کاربرد دارد. ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس روغنی لاواند لینالول ( %) و لینالیل استات (%) هستند. با روش کروماتوگرافی گازی می توان سایر ترکیبات تشکیل دهنده اسانس روغنی لاواند را شناسایی نمود.
از تقطیر جزء به جزء روغنهایی مثل روغن wood rose ، seed ، coriander ، Linaloe ، shiu و … نیز می توان آن را بدست آورد. لینالیل استات (Linaly acetate) دارای فرمول بسته C12H20O2 .
لینالیل استات هم خانواده لینالول است با این تفاوت که به جای H گروه هیدروکسیل آن ، گروه استات(COCH3) نشسته است. مایعی است بی رنگ با نقطه جوش حدود درجه سانتی گراد در mmHg و چگالی حدود در oC می توان آن را از acetylation مستقیم لینالول به دست آورد همچنین می توان با شروع از myrcene hydrochloride ، سدیم استات بدون آب تبلور (anhydrous sodium acetate) و همچنین انیدرید استات (acetate anhydride) در حضور کاتالیزور نیز لینالیل استات را به دست آورد
لینالیل استات، با ارزش ترین ترکیب موجود در اسانس لاواند است، بوی ویژه (characteristic oder) لاواند مربوط به آن است، حدود درصد اسانس لاواند فرانسه را این جزء تشکیل می دهد ارزش استری اسانس لاواند را بر اساس میزان این جزء بیان می کنند. بقیه اجزاء اجزاء اصلی اسانس لاواند همان لینالول و لینالیل استات است. ولی اجزاء دیگری مانند سینئول(cineol) ، ژرانیول(geraniol) ،بورنئول (borneol) و … نیز در آن دیده می شود ، نمونه ای از طیف کروماتوگرام GC مربوط به یک نوع اسانس لاواند ، در شکل زیر نشان داده شده است.
پیک شماره مربوط به لینالول (%) و پیک شماره مربوط به لینالیل استات (%) است. شبیه سازی کامپیوتری واحد جداسازی اسانس روغنی لاواند با بخار آب تولید عصاره های گیاهی جهت استفاده در صنایع داروسازی ، بهداشتی وآرایشی از دیر باز در کشورهای توسعه یافته صنعتی رواج داشته است .ولیکن متأسفانه اکثر موارد مورد استفاده در صنایع داخل کشور با هزینه بالای ارزی تا کنون وارد می گردیده است. در این راستا انجام تحقیقات تئوری وآزمایشگاهی برای تولید اسانس های مورد نیاز صنایع داخلی ضرورت دارد. این طرح تحقیقاتی در دو مرحله شبیه سازی کامپیوتری جهت بهینه سازی شرایط عملیاتی استخراج و متعاقباً تولید اسانس مورد نظردر مقیاس آزمایشگاهی بر اساس محاسبات تئوری انجام شده است. در مرحله مطالعه شبیه سازی و انجام آزمایش های اولیه با مقایسه دو روش استخراج با حلال و تقطیر با بخار آب ، با توجه به پارامتر کیفیت و درجه خلوص محصول در نهایت روش تقطیر با بخار آب انتخاب گردید.
مشاهده مطلب

چکیده مقاله لاواند نوشته احسان حسنانی

طرح لاواند در دو مرحله شبیه سازی كامپیوتری و مطالعه آزمایشگاهی در مقیاس پایلوت انجام شد.  | در مقاله چکیده مقاله لاواند نوشته احسان حسنانی از واژه لینالیل استات استفاده شده است.
چکیده تولید عصاره های گیاهی جهت استفاده در صنایع داروسازی ، بهداشتی و آرایشی از دیر باز در کشورهای توسعه یافته صنعتی رواج داشته است .ولیکن متأسفانه اکثر موارد مورد استفاده در صنایع داخل کشور با هزینه بالای ارزی تا کنون وارد می گردیده است. در این راستا انجام تحقیقات تئوری وآزمایشگاهی برای تولید اسانس های مورد نیاز صنایع داخلی ضرورت دارد. لذا هدف عمده این طرح تحقیقاتی مطالعه در خصوص تولید یک اسانس پر مصرف صنایع بهداشتی وآرایشی کشورمی باشد. عصاره مورد نظر به صورت اسانس روغنی از گیاه خودرو و یاکشت شده لاواند (Lavender) که به میزان مورد نیاز در کشور وجود دارد، تولید می شود. این طرح تحقیقاتی در دو مرحله شبیه سازی کامپیوتری جهت بهینه سازی شرایط عملیاتی استخراج و متعاقباً تولید اسانس مورد نظردر مقیاس آزمایشگاهی بر اساس محاسبات تئوری انجام شده است. در مرحله مطالعه شبیه سازی و انجام آزمایش های اولیه با مقایسه دو روش استخراج با حلال و تقطیر با بخار آب ، با توجه به پارامتر کیفیت و درجه خلوص محصول در نهایت روش تقطیر با بخار آب انتخاب گردید.در دو مرحله فوق الذکر، راندمان استخراج وکیفیت محصول بر اساس پارامترهای مؤثرانتقال جرم وانرژی نظیر مدت زمان استخراج ، دبی خوراک و بخار آب ، حلالیت (solubility)، فراریت نسبی(relative volatility)، سطح تماس دو فازو پارامترهای موثر هیدرودینامیکی نظیر ابعاد هندسی ستون استخراج( طول وقطر)، سرعت عبور سیال از داخل ستون ، چگالی و ویسکوزیته مورد بررسی قرار گرفت. محصول حاصله از روش استخراج با حلال (محلول 70% اتانول در آب) مایعی به رنگ سبز متمایل به قهوه ای است که با خصوصیات عصاره هیدروگلیکولی اسطوخودوس (Lavender) مطابقت دارد. محصول روش تقطیر با بخار آب یک مایع شفاف دو فازی است که فاز اول شامل اجزاء قابل حل در آب است که بر اساس مکانیسم حلالیت جداسازی شده و فاز دوم یا به اصطلاح فاز روغنی غیر قابل حل در آب با مکانیسم فراریت جدا می شود. در راستای بررسی خصوصیات کیفی محصولات تولیدی از روشهای آنالیز فیزیکی - شیمیایی نظیر گازکروماتوگرافی (GC)، اندازه گیری عدد استری ومحاسبه استر موجود بر اساس لینالیل استات Linalyl acetate))، انــدازه گـیـری عـدد اسیـدی (acid value)، انـدازه گیـری حـلالیت در الکل ،اندازه گیری درجه چرخش نوری (optical rotation) ، اندازه گیری ضریب شکست نوری(refractive index) و چگالی (specific gravity) استفاده گردید. بر اساس نتایج تئوری وآزمایشگاهی به دست آمده در این طرح تحقیقاتی، تولید اسانس روغنی لاواند در مقیاس صنعتی امکان پذیر می باشد که البته بایستی از لحاظ پارامتر های اقتصادی مورد بررسی ومطالعه بیشتری قرارگیرد. متن کامل مقاله
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: زنبق

مطلب بعدی: مدولا

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !