گیاه گل صابونی Soapwort  

گیاه گل صابونی Soapwort

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی
پژوهشگر و مدرس مراقبت از پوست
WhatsApp: 09101971690




چکیده: گیاه گل صابونی یا به انگلیسی Soapwort با نام علمی Saponaria officinalis یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد.
گل صابونی

گیاه «صابونی» در مقالات سایت احسان حسنانی

ماده اوسرین چیست؟

اوسرین Eucerin تغییر نام یافته اوسریت Eucerit است که نام تجاری یکی از ترکیبات کلیدی Key ingredients تولیدی شرکت بایرزدورف آلمان است و در کرم های اوسرین و نیوآ استفاده می شود. نام انگلیسی اوسرین (یا اوسریت)، لانولین الکل lanolin alcohol است. | در مقاله ماده اوسرین چیست؟ از واژه صابونی استفاده شده است.
اوسرین برش تصفیه شده و غیر قابل صابونی شدن لانولین است که مخلوطی پیچیده از کلسترول لانوسترول و مشتقات دی هیدرو به همراه الکل های آلیفاتیک راست زنجیر و شاخه دار می باشد. عدد صابونی شدن لانولین الکل حداکثر 12 می باشد.
مشاهده مطلب

گیاه گل صابونی Soapwort

گیاه گل صابونی یا به انگلیسی Soapwort با نام علمی Saponaria officinalis یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. | در مقاله گیاه گل صابونی Soapwort از واژه صابونی استفاده شده است.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند. | در مقاله سورفکتانت ها: صابون ها از واژه صابونی استفاده شده است.
که این شرکت ها به وسیله عمل صابونی کردن چربی های طبیعی این دسته از محصولات را تولید می کنند. معمول ترین کربوکسیلات های تولید شده عبارتند از:
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: استر کربوکسیلات ها

از واکنش یک الکل چرب با زنجیر بلند با یک اسید چندتایی، استر کربوکسیلات ها به وجود می آیند. | در مقاله سورفکتانت ها: استر کربوکسیلات ها از واژه صابونی استفاده شده است.
میزان صابونی شدن: 15-18 mgKOH/g
مشاهده مطلب

دئودورانت، ماده ضدبو چیست؟

دئودورانت نام دیگر محصولات آرایشی بهداشتی ضدبو یا خوشبوکننده است که بر خلاف ضد عرق ها، تعرق را کاهش نمی دهند بلکه بوی بد عرق را می پوشانند یا باکتری های مولد بوی بد را از بین می برند | در مقاله دئودورانت، ماده ضدبو چیست؟ از واژه صابونی استفاده شده است.
عرق بدن محلول آبی نسبتاً اسیدی ، عمدتاً حاوی سدیم کلرید ، پتاسیم کلرید، لاکتیک اسید و اوره و یک روغن آلی است ، لذا عرق بدن ذاتاً بی بو است ، علت بوی بد عرق آن است که باکتریهای روی سطح پوست روغن آلی عرق را تجزیه کرده ، حاصل این واکنش محصولاتی بدبو(عمدتاً شامل اسیدهای کربوکسلیک) است و بوی بد عرق مربوط به آن است فراورده های ضد بو حاوی یک ماده باکتری کش (آنتی بیوتیک) است که با کشتن این باکتری ها مانع از ایجاد بوی بد می شوند در ضمن این فراورده حاوی مواد معطر کننده (اسانسها) نیز می باشد. پوشاندن بوی بد با استفاده از دئودورانت مواد معطر برای پوشاندن بوی نامطبوع عرق در دئودورانت ها گنجانده شده است. دئودورانت های کلاسیک حاوی 0.2 تا 1.5 درصد اسانس یا ماده معطر هستند. اسانس مورد استفاده در دئودورانت ها به عنوان یک ماده پوشاننده یا ماسک کننده عمل می کند. در فرمولاسیون ترکیبات دئودورانت، ترکیباتی مانند سدیم بی کربنات نیز یافت می شود که با اسیدهای چرب 6 تا 11 کربنه مولد بوی عرق واکنش داده و ترکیبات صابونی بی بو تشکیل می دهند.
مشاهده مطلب

آشنایی با صابون و صابون سازی

صابون نقش بسیار مهمی در بهداشت فردی ایرانی ها دارد. حمام بدون صابون برای خیلی از ماها معنی ندارد. | در مقاله آشنایی با صابون و صابون سازی از واژه صابونی استفاده شده است.
از صابون نمی توانید به عنوان یک شوینده کامل و پاک کننده عمقی استفاده کنید. اگر صورتان را قبل از خواب با صابون می شویید حتما با استفاده از تونر پاکسازی تکمیلی را انجام دهید. تونرها آلودگی هایی را که صابون نتوانسته پاک کند از روی پوست می زداید و صابونی را که روی پوست رسوب کرده پاک می کنند.
پس صابونی که برای شستن دست هر روز چندین بار استفاده میشه چی ؟ چی جایگزین اون میشه ؟  بهترین جایگزین صابون برای شستشوی دست، فوم های دستشویی هستند
فرمول صابون چربی ها و روغن ها همانند هر استری دیگری هیدرولیز می شوند. اگر عمل هیدرولیز در برابر بازهایی چون هیدروکسید سدیم (سود سوزآور) انجام شود، عمل را صابونی کردن می نامند. به طور کلی نمک فلزی اسیدهای چرب را صابون می نامند
از طرفی وجود قلیای آزاد در اکثر صابونها وجود دارد. این قلیا، موجب خشک شدن بیش از حد موها می شود. شستن موها با صابون برای موی سر چرب قابل تحمل است اما صابون، موهای خشک را کدر و زبر می کند. ساخت صابون در آزمایشگاه با روش تجربی احسان حسنانی برای صابونی کردن گرم چربی، می توان از یک ارلن میلی لیتری استفاده نمود.
وقتی هنوز واکنش صابونی شدن کامل نشده، احتمال سر رفتن صابون وجود دارد. اما وقتی واکنش کامل شد به هیچ وجه صابون سر نمی رود.
وقتی خشک شد، بوی صابون قابل تشخیص خواهد بود اما قبل از خشک شدن هنوز بوی الکل می دهد. صابون سازی در کارخانه چربی ذوب شده به همراه سود در دیگهای بخار پخته می شود، محصول زیرین (آب + گلیسیرین) است. محصول فوقانی چربی صابونی نشده و محصول میانی صابون است که توسط Gear Pump به مراحل بعدی پمپ می شود. محلول آب و گلیسیرین را در حوضچه تبخیر توسط فوارده در شرایطی قرار می دهند که آب این محلول تا اندازه زیادی تبخیر شود و بعد به خارج از شرکت و در شرکتهای دیگری که تکنولوژی جداسازی کامل و بازیابی گلیسرین را دارند فرستاده می شود. صابون (محصول میانی دیگ) به قسمت خردکن و خشک کن فرستاده می شود تا آب ان گرفته شود، صابون در این حالت detergency بالایی دارد ولی بوی مطبوعی ندارد و تا حدودی skin-irritant است. بنا به این دلیل در یکی از مراحل به این صابون، کرم، رنگ و اسانس اضافه می کنند و بالاخره به قسمت شمش کننده و قاب کننده می فرستند. در مرحله آخر مارک مورد نظر را خورده، وارد بسته بندی می شود. پخت صابون فرایند صابون سازی شباهت زیادی با آشپزی دارد. یکی از روش های آشپزی، بخارپز کردن است. در صنعت صابون سازی، از تانکهای فلزی بزرگ با حدود تن گنجایش به کمک بخار که از زیر تانک وارد می شود چربی به همراه سود کاستیک درصد وزنی در زمان نسبتا طولانی (حدود ساعت) پخته می شود. به علت تشابهی که این پروسه با پخت غذا دارد، این فرایند را پخت صابون می نامند. دم کردن صابون دم کردن صابون هم شباهت زیادی به دم کردن چای دارد. برای دم کردن چای، چای خشک را در آب جوش ریخته به مدت دقیقه در دمای درجه سانتی گراد نگه می داریم. دم کردن صابون هم تقریباً به همین شکل است، با این تفاوت که صابون پخته شده را به مدت ساعت در مخازن بزرگ در دمای درجه نگه می دارند. سپس برای اضافه کردن مواد دیگر به مراحل بعدی (خشک کردن، نودل کردن و ...) منتقل می کنند. پ هاش صابون چند است؟ تعریف پ هاش این است: غلظت یون هیدروژن در محلول آبی در مقیاس لگاریتمی.
چرا با افزودن مواد اسیدی مثل اسید سیتریک پ هاش صابون را تنظیم نمی کنند؟ همانطور که گفتم صابون پ هاش ندارد. برای صابون کمیت دیگری به نام قلیاییت آزاد تعریف می کنند. که با روش تیتراسیون قابل اندازه گیری است. یک صابون خوب صابونی است که قلیایت آزاد نداشته باشد. از طرفی وجود اسیدچرب آزاد هم باعث ناپایداری صابون می شود. هر دو کمیت برای صابون اندازه گیری می شود.
مشاهده مطلب

نفوذ به پوست - قسمت پنجم: الکتروتراپی

پوست انسان سد نفوذ ناپذیری است که مواد به آسانی به داخل آن نفوذ نمی کند. به همین دلیل باید راه هایی پیدا کرد که بتوانیم مواد موثره و ترکیبات دارویی را به داخل پوست وارد کنیم. یکی از این روش ها الکتروتراپی است. این روش که به هیدرودرمی نیز مشهور است با استفاده از یک جریان الکتریکی DC است که فرکانس پایینی دارد. در داخل پوست یک جریان الکتریکی خفیفی وارد می شود و این جریان الکتریکی باعث می شود که مواد دارای بارالکتریکی مثبت به داخل پوست حرکت کنند. آب و مواد جاذب الرطوبه اسیدی با این جریان حرکت می کنند و پوست را به صورت موقتی سرشار از رطوبت می کنند. این رطوبت علاوه بر شاداب سازی پوست، به افزایش نفوذ ترکیبات موثره نیز کمک می کند. نوعی دیگر از الکتروتراپی که به هایفرکوئنسی مشهور است دستگاهی است که یک جریان متناوب فرکانس بالا را از طریق یک بازویی یا هندپیس وارد الکترودهای شیشه ای می کند که به شکل های مختلفی موجودند. انواع قارچی، قاشقی، نقطه ای و شانه ای هستند که کاربردهای مختلفی دارند. در داخل این الکترودها، یک گاز بی اثر مثل ارگون یا نئون وجود دارد. اگر این گاز، آرگون باشد نوری که ایجاد می شود قرمز رنگ خواهد بود. اگر نئون باشد نوری که ایجاد می شود، سبز رنگ خواهد بود. در اثر تماس الکترود با پوست، اکسیژن هوا تبدیل به ازن شده و این ازن موجب ضدعفونی شدن پوست از طریق حذف باکتری های هوازی می کند. الکترود شانه ای برای حذف جوش های پوست سر، رفع شوره و تقویت گردش خون مویرگی استفاده می شود. الکترود قارچی روی نواحی وسیعتر صورت استفاده می شود. الکترودی که تیز است روی جوش های نقطه ای استفاده میشود. | در مقاله نفوذ به پوست - قسمت پنجم: الکتروتراپی از واژه صابونی استفاده شده است.
دزن چه کار می کند؟ ترکیبات با بار الکتریکی منفی را از پوست خارج می کند. در واقع سموم را ما آمدیم بار الکتریکی منفی دادیم با استفاده از ژل دزن. ژل دزن چه کار می کرد؟ سبوم را صابونی اش می کرد. صابون چیست؟ بار الکتریکی منفی دارد، از پوست خارج می شود.
مشاهده مطلب

پن با صابون چه تفاوت هایی دارد؟

پن یک لفظ فرانسوی است و به معنای قرص نان. به صابون های فرانسوی که ظاهر گرد بیضی شکل مثل قرص نان دارند، پن گفته می شود. اما بر خلاف آنچه در فضای مجازی به غلط آموزش داده می شود، پن ها لزوما غیر صابونی نیستند. یعنی اینطور نیست که همه پن ها پ هاش تنظیم شده داشته باشند و برای پوست مناسب باشند. گاهی پن همان صابون است و هیچ تفاوتی ندارد. دسته ای از پن ها هستند که به جای صابون که نمک اسیدهای چرب است از شوینده های سنتزی مثل ایزوتیونات ها و سولفوسوکسینات ها ساخته شده است. این دسته از پن ها که به سیندت معروف هستند، می توانند پ هاش فیزیولوژیک یعنی بین 5 تا 6 داشته باشند. دسته ای از پن ها هم وجود دارند که به نام پن کمبو معروفند که آمیزه ای از مواد صابونی و شوینده های سنتزی است | در مقاله پن با صابون چه تفاوت هایی دارد؟ از واژه صابونی استفاده شده است.
مشاهده مطلب


• گل صابونی

package1
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید