احسانحُسنانی
مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.
شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.
چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه ایزوتیازولین، Isothiazolin می باشد.
Calendula Officinalis Flower Extract, Peg-33 Castor Oil (Dérivé D'huile De Ricin), Sodium Lauroyl Oat Amino Acids, Salvia Officinalis (Sage) Oil (Sauge), Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil (Citron), Rosmarinus Officinalis ( Rosemary) Leaf Oil (Romarin), Juniperus Communis Fruit Oil (Baie De Genièvre), Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein (Dérivé D'acides Aminés De Blé), Vinegar / Acetum, Propylene Glycol, Citral, Limonene, Phenoxyethanol*, Parabens (Butyl, Ethyl)*, Methylisothiazolinone*, Methylchloroisothiazolinone*, Polysorbate 20, Beta-Carotene. (Huile d ales ingredients)
methylisothiazolinone
متیل ایزوتیازولینون
واژه «ایزوتیازولین» در مقالات سایت احسان حسنانی
مواد اولیه سازنده شامپو | ترکیبات شامپو
شامپو آمیزه ای است از آب، مواد فعال کننده سطحی و مواد افزودنی. آب بخش عمده فرمولاسیون شامپو را تشکیل می دهد و ماده پایه ای شامپو محسوب می شود. سورفکتانت ها، پاک کننده های اصلی شامپو هستند. سایر موادی که در شامپو وجود دارد، برای تقویت کف، افزایش ویسکوزیته، اصلاح بو، رنگ و همچنین برای جلوگیری از فساد میکروبی شامپو به آن اضافه می شوند. در این مقاله هر یک از اجزاء تشکیل دهنده شامپو به طور خلاصه تعریف می شود.
افزودنی های شامپو خود به دو دسته تقسیم بندی می شوند.
الف- افزودنی های عمومی
موادی مانند نگهدارنده ها برای جلوگیری از آلودگی میکروبی، نمک برای افزایش قوام شامپو و اسانس برای خوشبو نمودن شامپو و ا.د.ت.آ (EDTA) برای کاهش سختی آب و سیتریک اسید جهت تنظیم پ هاش جزء افزودنی های شامپو به حساب می آیند. اگر به ترکیبات تشکیل دهنده شامپوها دقت کنیم خواهیم دید اجزائی مثل اسیدسیتریک، نمک، ا.د.ت.ا، نگهدارنده، اسانس، رنگ و آب در همه شامپوها مشترک هستند.
به همین علت به این نوع افزودنی ها، افزودنی های عمومی گفته می شود.
نگهدارنده ها
از آنجا که شامپو محیط مناسبی برای رشد میکرو ارگانیسم ها به ویژه باکتری سودوموناس است، در صورت عدم بکارگیری نگهدارنده ها، به مرور زمان فاسد شده و بوی نامطبوع می دهد. مخلوط ایزوتیازولین ها و ترکیبات پارابن به عنوان نگهدارنده در شامپوها استفاده می شود.
مهمترین نگهدارنده های شامپو، ایزوتیازولین ها هستند. «متیل کلرو ایزوتیازولین اون» و «متیل تیازولین اون» از مهمترین ترکیباتی هستند که به عنوان نگهدارنده برای از بین بردن میکروارگانیسم ها و جلوگیری از رشد و تکثیر آن ها در شامپوها استفاده می شوند.
عوامل کمپلکس دهنده
نمک اتیلن دی آمین تترا استیک اسید که به اختصار EDTA نامیده می شود، به شکل گسترده ای به عنوان عامل کیلیت کننده (شلات کننده) یا کمپلکس دهنده در شامپوها استفاده می شود. پلی فسفات ها و مواد فعال سطحی غیریونی نیز در لخته کردن نمک های کلسیم مؤثرند.
قوام دهنده
الکترولیت ها، رایج ترین ترکیبات قوام دهنده شامپوها هستند. معمولاً برای افزایش ویسکوزیته شامپوها،
یا
درصد نمک به فرمولاسیون اضافه می کنند. نمک طعام یا کلرید سدیم و همچنین کلرید آمونیوم سبب افزایش ویسکوزیته شامپوها می شود. مشتقات سلولزی مثل کربوکسی متیل سلولز به اختصار CMC نیز برای افزایش شامپوها استفاده می شود.
تنظیم کننده pH
برای تنظیم pH شامپوها در محدوده
تا
از مواد تنظیم کننده pH استفاده می شود. اسیدهای آلی مثل اسید سیتریک و اسید لاکتیک برای کاهش pH و بازهای آلی مثل تری اتانول آمین برای افزایش pH به فرمولاسیون شامپو اضافه می شود.
اسانس شامپو
برای تأمین رایحه دلپذیر شامپوها، بخشی از فرمولاسیون شامپو را به اسانس اختصاص می دهند. میزان مصرف اسانس در شامپوها معمولاً
تا
درصد است.
رنگ
برای زیبا کردن ظاهر شامپوها از ترکیبات رنگی در فرمولاسیون شامپو استفاده می شود.
ب- افزودنی های اختصاصی
پروتئین ها، ویتامین ها، عصاره های گیاهی، عوامل ضدشوره از مهم ترین افزودنی های شامپو هستند. هر نوع شامپو بر حسب اینکه چه ویژگی خاصی برای آن در نظر گرفته می شود، از افزودنی خاصی در ترکیبات آن استفاده می شود. انواع رایج شامپوها عبارتند از: تقویت کننده، ضدشوره، شامپوی موهای رنگ شده، شامپوهای حجم دهنده، شامپوهای کنترل کننده ترشح چربی و شامپو بچه.
برای جلوگیری از فساد میکروبی محصولات آرایشی و بهداشتی، معمولا بخش اندکی از فرمولاسیون را به مواد پرزرواتیو مثل پارابن ها و ایزوتیازولینون ها اختصاص می دهند که به آن ها نگهدارنده می گویند. | در مقاله نگهدارنده در محصولات آرایشی بهداشتی از واژه ایزوتیازولینون استفاده شده است. مشاهده مطلب
آیا سولفات در شامپوها مضر است؟ بدون سولفات چیست؟
شامپوی بدون سولفات یا عاری از سولفات به شامپویی می گویند که در آن هیچ کدام از ترکیبات سدیم لوریل سولفات، سدیم لوریل اتر سولفات و آمونیوم لوریل سولفات و مشتقات آن وجود ندارد. سولفات ها به نمک ها ی سولفوریک اسیدمی گویند. شامپوی بدون سولفات الزاما شامپوی خوبی نیست. سولفات ها را می توان با موادی مثل بتائین ها ملایم نمود. سولفاتهایی که در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شوند، سرطانزا نیستند. اما محرک پوست می باشند. هرچه غلظت ترکیبات سولفات دار در شامپو زیادتر باشد تحریک کنندگی شان بیشتر است. | در مقاله آیا سولفات در شامپوها مضر است؟ بدون سولفات چیست؟ از واژه ایزوتیازولینون استفاده شده است.
چه کسانی با سولفات ها ساز مخالف می زنند؟
اتفاقی كه افتاده این است كه اولاً شامپو یك بیزینس چند میلیاردی است. میدانید كه مصرف شامپو خیلی زیاد است. دو دسته از کسبوکارها یا افراد هستند كه با سولفات ساز مخالف میزنند. یكی از آنها شرکتهای سازنده سورفكتانتهای نوین هستند و دیگری شرکتهایی كه از سورفكتانتهای نوین استفاده میکنند و دنبال مزیت رقابتی برای غلبه بر رقبای قدیمی و جاافتادهشان هستند. پس بدیهی است كه این افراد به دنبال روشهایی باشند كه خودشان را جا بیندازند. در مبحث پارابن هم گفتم یكی از شیوههای تبلیغاتی این است كه بیایی و پوز نداشته هایت را بدهی. البته این شیوه پسندیدهای نیست. اما خیلی از شرکتها استفاده میکنند. یك موادی كه از قدیم استفاده میشده و رایج بوده را میگویند ما موجود نداریم و به جای آن چیزهایی داریم كه حالا معلوم نیست بهتر هم باشد. مثلاً میگویند پارابن فری، بعد به جای پارابن، ایزوتیازولینون استفاده میکنند. یا میگویند سولفات فری بعد در آن سورفكتانتهای دیگری استفاده میکنند كه اصلاً پاککنندگی ندارد.