مونومر = monomer  

مونومر = monomer

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه مونومر، Monomer می باشد.

مونومر چیست؟


مونومر = Monomer
monomer = مونومر، تکپار

residual monomer = مونومرهای باقی مانده


واژه «مونومر» در مقالات سایت احسان حسنانی

پلی ساکاریدها چیست؟

پلی ساکاریدها مثل گالاکتان ها، فیوکان ها و گلوکومانانها، مولکول های پلی ساکاریدی هستند که در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شوند.
  گالاکتان سولفات دار پلی ساکاریدی است از مونومر قندی گالاکتوز با وزن ملکولی بیش از دالتون دارای تا درصد سولفات.
 گالاکتان فیوکان سولفات دار پلی ساکاریدی است از مونومر قندی فیوکوز با وزن ملکولی بیش از دالتون دارای تا درصد سولفات.
مشاهده مطلب

دی هیدروکسی استون چیست؟

دی هیدروکسی استون ماده مؤثره اغلب محصولات برنزه کننده است. این ماده با آمینواسیدهای پوست واکنش شیمیایی داده و پوست را قهوه ای می کند. این واکنش ها به صورت آنی انجام نمی شوند.
 شیمی دی هیدروکسی استون دی هیدروکسی استون با فرمول شیمیایی C3H6O3 یک پودر بلوری سفید جاذب‌الرطوبه است. این قند سه کربنی در محلول های آبی به فرم دایمر یا دوتایی در می آید. با حرارت دادن محلول الکلی، اتری یا استونی آن، دوباره به مونومر تبدیل می شود. شکل مونومری این ماده، در واکنش قهوه ای شدن پوست اهمیت دارد. دی هیدروکسی استون در pH 4 تا 6 پایدار است و در pH بالای 7 اثر خود را از دست داده و به رنگ قهوه ای در می آید. محلول بافر شده در pH 5 پایدارترین شکل است. حرارت دادن این ماده در دمای بالای 38 درجه سانتیگراد برای مدت زمان طولانی می تواند پایداری آن را تحت تأثیر قرار دهد. دی هیدروکسی استون باید در جای خشک و خنک نگهداری شود. گلیسیرالدهاید که ایزومر دی هیدورکسی استون است نیز در محلول وجود دارد. گلیسرالدهاید در اثر تجزیه، به فرمالدهید و فرمیک اسید تبدیل می شود. در محلول اسیدی، pH 4 ایزومریزه شدن به حداقل می رسد.
مشاهده مطلب

شیمی رنگ مو

بسته به نوع رنگ مو از قبیل دائمی، نیمه دائمی و موقتی بودن از مواد شیمیایی مختلفی در ترکیب رنگ موها استفاده می شود. آمونیاک یکی از مواد تشکیل دهنده رنگ مو است که موجب جدا شدن کوتیکول های مو و نفوذ رنگ به داخل مو می شود. اولین رنگ موی شیمیایی با ماده فنیل اتیلن دی آمین ساخته شده است.
 دیکشنری آرایشی بهداشتی احسان حسنانی نفوذ و جذب به کورتکس مکانیسم رنگ موهای دائمی به این صورت است که مونومر رنگ های اکسیدانی (ترکیبات فنولی و آمینی) به داخل مو نفوذ نموده و با استفاده از یک ماده اکسید کننده (معمولاً محلول آبکی هیدروژن پراکساید) واکنش پلیمریزاسیون و تشکیل رنگ پلیمری اتفاق می افتد. این رنگ متعاقباً توسط کورتکس جذب می شود. به علت طبیعت پلیمری رنگ موی تشکیل شده، این رنگ در داخل کورتکس موها به شکل دائمی تثبیت می شود.
 = مکانیسم رنگ موهای دائمی monomer oxidation dye = مونومر رنگ اکسیدانی
 توضیح احسان حسنانی: پارا فنیلن دی آمین نمونه ای از یک مونومر رنگ اکسیدانی است
 coupler = کاپلر، کوپلر، عامل جفت کننده، یکی از ترکیبات سازنده رنگ مو، ماده ای که با دی ایمین ناشی از اکسیداسیون مونومر رنگ مو جفت شده و پلیمریزاسیون را پیش می برد
 initial reaction = واکنش آغازین، اولین واکنش، واکنش اکسیداسیون مونومر رنگ مو توسط اکسیدان
 di-imine = دی ایمین، ترکیب واسطه ای بسیار واکنش پذیر که در اثر اکسیداسیون مونومر رنگ مو با اکسیدان به دست می آید
مشاهده مطلب

برنزه کردن پوست بدن بدون آفتاب و با استفاده از اتوبرنزه کننده ها

یکی از معایب برنزه کردن با آفتاب این است که پوست در معرض پرتوهای فرابننفش خورشید قرار می گیرد و ممکن است آسیب ببیند. به همین علت روش ایمن تری به نام برنزه کردن بدون آفتاب با برنزه کننده ها ی خودکار یا اتوبرنزه کننده ها ابداع شد. در این مقاله روش صحیح برنزه کردن بدون آفتاب برای شما شرح داده می شود.
 ترجمه: تمایل به استفاده از محصولات برنزه کننده، همزمان با افزایش آگاهی مردم از خطرات ناشی از مواجهه با پرتوهای فرابنفش افزایش یافت و به این ترتیب فرآورده های برنزه کننده مصنوعی وارد بازار شد. فرمولاسیون محصولات برنزه کننده بدون آفتاب یا اتوبرنزه کننده ها امروزه پیشرفت چشمگیری در زمینه افزایش زیبایی محصول داشته است. دی هیدروکسی استون، یکی از مواد موثره به کار رفته در محصولات برنزه کننده بدون آفتاب است که پوست را با مکانیزم رنگ آمیزی تیره می کند. دی هیدروکسی استون در دیکشنری بین المللی مواد اولیه آرایشی به عنوان ماده رنگ کننده یا رنگ ماده رنگی بدون رنگ (colorless dye) طبقه بندی شده است. در کنار این ماده، شتاب دهنده های فرایند رنگی شدن پوست وجود دارد که پیش سازهای تیروزین هستند و شتاب دهنده های دیگر که حاوی پسورالن بوده و به مواجهه با پرتو فرابنفش برای عملکرد خود نیاز دارند. این نوع از مواد که شتاب دهنده نام دارند مواد موثره اتوبرنزه کننده ها دی هیدروکسی استون دی هیدروکسی استون با فرمول شیمیایی C3H6O3 یک پودر بلوری سفید جاذب‌الرطوبه است. این قند سه کربنی در محلول های آبی به فرم دایمر یا دوتایی در می آید. با حرارت دادن محلول الکلی، اتری یا استونی آن، دوباره به مونومر تبدیل می شود. شکل مونومری این ماده، در واکنش قهوه ای شدن پوست اهمیت دارد. دی هیدروکسی استون در پ.هاش 4 تا 6 پایدار است و در pH بالای 7 اثر خود را از دست داده و به رنگ قهوه ای در می آید. محلول بافر شده در pH 5 پایدارترین شکل است. حرارت دادن این ماده در دمای بالای 38 درجه سانتیگراد برای مدت زمان طولانی می تواند پایداری آن را تحت تأثیر قرار دهد. دی هیدروکسی استون باید در جای خشک و خنک نگهداری شود. در واکنش قهوه ای شدن میلارد، گروه آمینی اسیدهای آمینه، پپتیدها یا پروتئین ها با گروه هیدروکسیل گلیکوزیدی این قند واکنش می دهد. دی هیدروکسی استون در این واکنش می تواند یک قند سه کربنی در نظر گرفته شود که با گروه های آمینی آزاد موجود در آمینواسیدها، پپتیدها و پروتئین های کراتین پوست واکنش داده و محصولات و کروموفورهایی که به آن ها ملانوئیدین گفته می شود، تشکیل دهد. ملانوئیدین ها ویژگی های فیزیکوشیمیایی مشابه با ملانین طبیعی دارند. آریترولوز نوعی قند گیاهی است که به لحاظ شیمیایی ساختاری مشابه و سازگار با DHA دارد. هنگامی که DHA در پوست فعالیت می کند رنگ پوست به قهوه ای مایل به قرمز یا نارنجی متمایل می گردد. از این رو، آریترولوز، کمک می کند تا رنگ آن به سمت برنزه متمایل به طلایی پیش رود.
مشاهده مطلب

واژه «مونومر» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی



Carboxymethyl cellulose (CMC) is a cellulose derivative with carboxymethyl groups ( CH2 COOH) bound to some of the hydroxyl groups of the glucopyranose monomers that make up the cellulose backbone
 کربوکسی متیل سلولز یکی از مشتقات سلولز است که در آن، گروه سدیم کربوکسی متیل با هیدروژن گروه هیدروکسیل مونومرهای گلوکوپیرانوز جایگزین شده است. بنیان کربوکسی متیل و بنیان سدیم کربوکسی متیل در شکل فوق نشان داده شده است.
Polyvinylpyrrolidone (PVP) is a water soluble polymer made from the monomer N vinylpyrrolidone
 پلی وینیل پیرولیدون، پلیمر قابل حل در آب است که از مونومر N- وینیل پیرولیدون حاصل می شود.


package13 2024
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید