دی هیدروکسی استون چیست؟  

دی هیدروکسی استون چیست؟

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: دی هیدروکسی استون ماده مؤثره اغلب محصولات برنزه کننده است. این ماده با آمینواسیدهای پوست واکنش شیمیایی داده و پوست را قهوه ای می کند. این واکنش ها به صورت آنی انجام نمی شوند.
دی هیدروکسی استون
امروزه در اغلب محصولاتی که تحت عنوان برنزه کننده به بازارعرضه می شوند از ماده ای به نام دی هیدروکسی استون به عنوان جزء موثر استفاده می شود.
DHA
دی هیدروکسی استون
این ماده با آمینواسیدهای موجود در پوست یک سلسله واکنش شیمیایی انجام می دهد که نتیجه آنها ایجاد رنگی قهوه ای با ظاهری طبیعی بر روی پوست است. توجه به این نکته ضروری است که این واکنشها به صورت آنی انجام نمی شوند بلکه حدود دو تا سه ساعت برای تکمیلشان و نتیجتاً ایجاد این رنگ به اصطلاح طبیعی بر روی پوست زمان لازم است. بنابراین انتظار نداشته باشید اثر این محصولات بلافاصله پس از استفاده دیده شود. اما در عوض رنگ ایجاد شده از مقاومت بالایی برخوردار بوده و با شستشوی معمولی پاک نمی شود چرا که این رنگ اکنون، جزئی از ساختمان آمینواسید موجود در سلول های پوست شده و تا زمانی که عمر این سلولها به سر نرسیده و دستخوش فرایند پوست اندازی از پوست جدا نشده اند بر روی آن باقی می مانند. اثر این محصولات حدود 5 الی 6 روز دوام دارد یعنی حدود 5 الی 6 روز طول می کشد تا این رنگ به طور کامل از روی پوست محو شود.

تاریخچه دی هیدروکسی استون

این ماده برای اولین بار در سال 1920 با کاربرد دارویی استفاده شد. دی هیدروکسی استون در آن سال ها به عنوان جایگزین گلوکز برای دیابتی ها پیشنهاد شده بود. در سال 1950 تجویز خوراکی دی هیدروکسی استون مورد مطالعه قرار گرفت. به عنوان یک روش تشخیصی برای بیماری ذخیره گلیکوژن و با دوز بالا به صورت دهانی به بیماران داده می شد. برخی کودکان این ماده غلیظ شده شیرین را تف می کردند، به طوری که روی لباس و بدنشان پخش می شد. دانشمندان به نکته جالبی برخورد کردند: پوست بدن ان کودکان در ناحیه ای که DHA پخش شده بود، رنگی می شد اما لباس هایشان رنگ نمی گرفت. محلول آبی این ماده سپس روی پوست استفاده شد و مورد آزمایش قرار گرفت و مشاهده شد که پوست، رنگی می گردد. در اواخر دهه 1950 محصولات برنزه کننده برای اولین بار در بازار وارد شد. اگرچه در آن موقع پذیرش این محصول به عنوان یک محصول آرایشی بسیار محدود بود. چرا که رنگ قهوه ای مایل به نارنجی روی پوست به جا می گذاشت که ناخوشایند بود.
DHA history
تاریخچه دی هیدروکسی استون

شیمی دی هیدروکسی استون

دی هیدروکسی استون با فرمول شیمیایی C3H6O3 یک پودر بلوری سفید جاذب‌الرطوبه است. این قند سه کربنی در محلول های آبی به فرم دایمر یا دوتایی در می آید. با حرارت دادن محلول الکلی، اتری یا استونی آن، دوباره به مونومر تبدیل می شود. شکل مونومری این ماده، در واکنش قهوه ای شدن پوست اهمیت دارد. دی هیدروکسی استون در pH 4 تا 6 پایدار است و در pH بالای 7 اثر خود را از دست داده و به رنگ قهوه ای در می آید. محلول بافر شده در pH 5 پایدارترین شکل است. حرارت دادن این ماده در دمای بالای 38 درجه سانتیگراد برای مدت زمان طولانی می تواند پایداری آن را تحت تأثیر قرار دهد. دی هیدروکسی استون باید در جای خشک و خنک نگهداری شود. گلیسیرالدهاید که ایزومر دی هیدورکسی استون است نیز در محلول وجود دارد. گلیسرالدهاید در اثر تجزیه، به فرمالدهید و فرمیک اسید تبدیل می شود. در محلول اسیدی، pH 4 ایزومریزه شدن به حداقل می رسد.
در واکنش قهوه ای شدن میلارد، گروه آمینی اسیدهای آمینه، پپتیدها یا پروتئین ها با گروه هیدروکسیل گلیکوزیدی این قند واکنش می دهد. دی هیدروکسی استون در این واکنش می تواند یک قند سه کربنی در نظر گرفته شود که با گروه های آمینی آزاد موجود در آمینواسیدها، پپتیدها و پروتئین های کراتین پوست واکنش داده و محصولات و کروموفورهایی که به آن ها ملانوئیدین گفته می شود، تشکیل دهد. ملانوئیدین ها ویژگی های فیزیکوشیمیایی مشابه با ملانین طبیعی دارند.
How DHA works

فرمولاسیون محصولات برنزه کننده

غلظت دی هیدروکسی استون در محصولات اتوبرنزه کننده می تواند بین 2.5 تا 10 درصد باشد. غلظت های پایین تر می تواند به مصرف کننده آزادی عمل بیشتری بدهد و اشتباهات مصرف کننده در اثر استفاده غیریکنواخت یا روی سطوح زبر جبران پذیرتر نماید. برچسب گذاری محصول با طبقه بندی های ملایم، متوسط و تیره می تواند در دستیابی به عمق رنگ برنزه حاصل از DHA کمک کننده باشد.
دی هیدروکسی استون را معمولا در امولسیون های روغن در آب فرموله می کنند. روغن و موم می تواند رنگ را کاهش دهد. استفاده از سیلیکون در فرمولاسیون می تواند قابلیت پخش روغن را به محصول بدهد و به این ترتیب از لکه شدن یا رگه شدن در اثر استفاده روی پوست جلوگیری می شود. به حداقل رساندن اندازه ذرات میسل در امولسیون انتخاب شده، پخش یکنواخت روی سطح پوست را بهبود می بخشد. با توجه به شیمی دی هیدروکسی استون، فرمولاسیون برنزه کننده باید در pH اسیدی بین 4 تا 5 بافر شده و در پروسه ساخت، DHA حرارت نبینند و در دمای زیر 40 درجه سانتی گراد به فرمولاسیون اضافه شود.

موارد ناسازگاری

دی هیدروکسی استون می تواند با ترکیبات نیتروژن دار و اکسیژن دار واکنش دهد. بنابراین کلاژن، مشتقات اوره، اسیدهای آمینه و پروتئین ها می توانند با DHA واکنش دهند. به همین علت از این ترکیبات نباید در فرمولاسیون حاوی دی هیدروکسی استون استفاده شود. همانند بسیاری از محصولات آرایشی بهداشتی، زیبایی محصول بستگی زیادی به حامل های فرمولاسیون دارد. محصولات را می توان با اضافه کردن امولینت ها و هومکتانت ها به فرمولاسیون مناسب پوست خشک تبدیل کرد. محصولاتی که به فرم ژل یا حامل های الکلی فرموله شده باشند برای پوست های چرب مناسب ترند.

مکانیزم عملکرد دی هیدروکسی استون

محل اثرگذاری دی هیدروکسی استون، لایه شاخی پوست است. به همین علت در صورتی که نوارچسبی روی پوست چسبانده شده و به سرعت کنده شود، رنگ ناشی از DHA زدوده خواهد شد. با مالش دادن مکانیکی نیز می توان این رنگ را از پوست زدود. جایی که لایه شاخی ضخیم تر است، لکه شدن عمیق تر اتفاق می افتد و در نواحی که لایه شاخی نازک است یا اصلا وجود ندارد، برنزه شدن اتفاق نمی افتد. دی هیدروکسی استون را می توان به عنوان جایگزین دنسیل کلراید برای اندازه گیری میزان تبادلات سلولی در لایه شاخی استفاده نمود. پس از مالیدن محلول موضعی حاوی دی هیدروکسی استون که می تواند به فرم لوسیون باشد، تغییر رنگ می تواند بعد از یک ساعت مشاهده شود. این تغییر رنگ می تواند تحت نور wood که به آن نور سیاه نیز می گویند ظرف مدت 20 دقیقه مشاهده شود. بیشترین مقدار تیرگی بعد از 8 تا 24 ساعت اتفاق می افتد. فرد می تواند هر چند ساعت یک بار مصرف را تکرار کند تا به نتیجه دلخواه برسد. رنگ ایجاد شده بعد از یک بار استفاده بین 5 تا 7 روز دوام دارد. بسته به آناتومی موضع استفاده شده همان رنگ می تواند با استفاده هر یک تا چهار روز یک بار به صورت دائم باقی بماند. روی صورت، مقدار کمتری از محصول باید مالیده شود اما دفعات مالیدن باید بیشتر باشد تا رنگ دلخواه باقی بماند. عمق رنگ بسته به ضخامت و تراکم لایه شاخی متفاوت است. کف دست و کف پا به شکل عمقی تر تیره می شوند. به همین دلیل توصیه می شود که پس از استفاده، دست ها شسته شود تا رنگ باقی نماند. مو و ناخن هم رنگی می شوند، اما غشاء مخاطی که لایه شاخی و لایه کراتینی ندارد، رنگی نمی شود. پوست های زبرتر و هایپرکراتوتیک روی زانوها، آرنج‌ها، قوزک پا به شکل غیریکنواخت تری رنگی می شوند. همچنین رنگ پوست در این نواحی بیشتر باقی می ماند.
همانطور که pH در فرمولاسیون محصول نیز مهم است، pH پوست هم می تواند در میزان رنگ گرفتن پوست تأثیر داشته باشد. مواد قلیایی باقی مانده در اثر استفاده از صابون ها و دترجنت ها می توانند در واکنش دی هیدروکسی استون با آمینواسیدهای سطح پوست اخلال ایجاد کند. پاک کردن پوست با دستمال حاوی تونرهای هیدروالکلی اسیدی، درست قبل از استفاده از دی هیدروکسی استون می تواند به بهبود نتایج منجر شود.
راهنمای صحیح استفاده از این محصولات بنابراین بسیار حائز اهمیت است تا رضایت مشتری حاصل گردد. برای آماده‌سازی پوست می توان از یک لایه برداری ملایم استفاده نمود. لایه برداری باید به صورت یکنواخت انجام شود. برنزه کردن باید به صورت یکنواخت انجام شود و توجه ویژه ای به ناحیه آرنج ها، زانوها، قوزک پا شود تا بیش از حد این نواحی تیره نشوند. دقت ویژه ای نیز اطراف خطوط موها باید صورت پذیرد چرا که ممکن است موهای روشن تر تیره شوند. دست ها باید بلافاصله پس از مصرف شسته شوند تا کف دست، انگشتان و ناخن ها تیره نشود. واضح است که احتیاط، مهارت و تجربه برای استفاده از این محصولات ضروری است.

فعالیت ضد آفتابی دی هیدروکسی استون

در ایالات متحده آمریکا، سازمان غذا و داروی آن کشور، در سال 1993 دی هیدروکسی استون را به عنوان یک ضد آفتاب تأیید شده در هنگام استفاده با LAWSONE (2 هیدروکسیل 1 و 4 نفتوکوئینون) شناخته است. اتحادیه اروپا اما دی هیدروکسی استون را به عنوان یک فیلتر فرابنفش مجاز قلمداد نمی کند. دی هیدروکسی استون اثر خفیفی روی فاکتور حفاظت آفتاب دارد و این فاکتور را 3 تا 4 درجه افزایش می دهد. زیرا رنگ قهوه ای ایجاد شده روی پوست می تواند بخش مرئی نور را که با UVA بلندموج کمی همپوشانی دارد جذب نموده و به نوعی از پوست در برابر UVA نوع 1 محافظت کند. افرادی که از محصولات برنزه کننده حاوی دی هیدورکسی استون استفاده می کنند، باید مراقب باشند که بر خلاف تیرگی واضح پوست، این محصولات حفاظت بسیار کمی در برابر آفتاب را دارند. بنابراین برای دستیابی به محافظت قابل توجه، در برابر آفتاب نیاز به فیلترهای فرابنفش می باشد. عدد SPF درج شده روی محصول برای چند ساعت پس از استفاده قابل اتکا است، نه برای روزهای آینده.

اندیکاسیون

حتی با وجود پیشرفت های اخیر که در فرمولاسیون محصولات حاوی دی هیدروکسی استون پدید آمده، رنگ برنزه ناشی از DHA وابستگی زیادی به نوع پوست دارند. افرادی که پوست با تیرگی متوسط دارند و فوتوتایپ 2 یا 3 دارند، نتایج متفاوتی با افرادی که پوست روشن تر یا تیره تر دارند ایجاد می شود و رنگ مطلوب تری روی پوستشان ایجاد می شود. افرادی که رنگ زمینه پوستشان طلایی است، از افرادی که پوستشان قرمز، زرد و زیتونی رنگ است، نتایج بهتری می گیرند. مصرف کنندگان مسن تر که دارای پوست ضخیم تر و هایپرکراتوزشده هستند و افرادی که روی پوستشان لکه هایی در اثر آفتاب ایجاد شده، نتایج چندان مطلوبی نمی گیرند. متخصصین پوست، این نوع برنزه کننده را به عنوان جایگزین ایمن مواجهه با آفتاب توصیه می کنند. این محصولات همچنین برای پوشش دادن برخی التهابات پوستی مثل ضایعه رگ عنکبوتی پا قابل استفاده است. بیمارانی که دچار ضایعه ویتیلیگو یا برص هستند نیز می توانند از مزایای این نوع برنزه کننده برخوردار شوند. چرا که در حالت عادی وقتی در مواجهه با آفتاب قرار می گیرند، ناحیه برص شده پوستشان تمایز بیشتری با قسمت های دیگر پوست خواهد داشت. به همین علت برنزه کننده می تواند این تمایز را کمتر کند. محصولات برنزه کننده همچنین می توانند برای افرادی که حساسیت های نوری دارند، مناسب باشد و از پوست این افراد محافظت کند.

ایمنی

تغییر رنگ مشهود در اثر استفاده از محصولات برنزه کننده، ممکن است این تصور را در برخی مصرف کنندگان ایجاد کند که این محصولات خطرناک هستند اما با توجه به شیمی دی هیدروکسی استون و ویژگی های توکسیکولوژیکی این ماده، دی هیدروکسی استون را می توان یک ماده غیرسمی در نظر گرفت. واکنش این ماده در سطح لایه شاخی بوده و جذب سیستمی آن بسیار کم است. سمیت حاد دی هیدروکسی استون آنچنان که در سال 1920 برای بیماران دیابتی تست شده، نتایج قابل قبولی داده و مصرف دهانی این محصول، قابل تحمل است. فسفات دی هیدروکسی استون به صورت طبیعی به عنوان یکی از مواد واسطه چرخه کربس به صورت طبیعی وجود دارد. بسیاری از حساسیت های گزارش شده ثانویه بوده و در اثر حضور مواد دیگر ایجاد می شود.

مواد برنزه کننده جایگزین

ماده شیمیایی لاوسون که در گیاه حنا و جاگلون با فرمول شیمیایی 5 هیدروکسی 1 و 4 نفتوکوئینون که از گردو مشتق شده، می تواند پوست، مو و ناخن ها را رنگی کند. این مواد قرن ها برای رنگ کردن موها مورد استفاده قرار می گرفت. اما این مواد جذب تمایلی به پوست نداشته و علاوه بر پوست لباس ها را نیز رنگی می کنند. رنگ پوستی که ایجاد می کند، شبیه برنزه کننده های طبیعی نیست.

افزودنی ها

علاوه بر مواد فعال اصلی، افزودنی هایی نیز می تواند به فرمولاسیون های حاوی دی هیدروکسی استون اضافه شود. ویتامین ها، عصاره های گیاهی، آنتی اکسیدان ها، مواد ضد التهاب و حتی اسیدهای آلفاهیدروکسی می تواند برای افزایش حیطه ادعای محصول شما به فرمولاسیون اضافه شود. اضافه کردن ترکیبات ضدآفتاب به محصولات برنزه کننده، نیاز به بحث مفصل دارد.

مراجع

handbook
Handbook of Cosmetic Science and Technology, Third Edition; André O. Barel, Marc Paye, Howard I. Maibach

dha history
دی هیدروکسی استون به عنوان ماده فعال دارویی برای اولین بار در سال 1920 معرفی شد به عنوان جایگزینی برای گلوکز برای دیابتی ها
DHA og
ساختار مولکولی دی هیدروکسی استون
dha
فرمول شیمیایی دی هیدروکسی استون برنزه کننده مصنوعی
dihydroxyacetone
دی هیدروکسی استون برنزه کننده مصنوعی.
erythrulose
ارتیرولوز معمولا در ترکیب با دی هیدروکسی استون در محصولات برنزه کننده استفاده می شود.
how DHA works
دی هیدروکسی استون چگونه کار می کند؟
sunless tanning og
ترکیب دی هیدروکسی استون و اریترولوز در برنزه کننده های مصنوعی یا اتوبرنزه کننده ها استفاده می شود.

• Dihydroxyacetone
• دی هیدروکسی استون

ch1401

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- جاذب = Absorbent جاذب، جذب کننده، ماده ای که جذب می کند. 
2- قلیا = Alkali قلیا، باز متضاد اسید
قلیاها، مواد قلیایی، بازها، مواد با خاصیت بازی
عصب هایی که پیام را از حسگرهای بیرونی دریافت نموده و به مغز منتقل می کنند.
alkalinity = قلیاییت

alkalizing agent = عامل قلیایی کننده، ماده ای که به محصول خاصیت قلیایی می دهد، مثل آمونیاک در رنگ مو

alkalizing ingredient = ماده قلیایی کننده

desincrustation or an alkaline softening solution = دزن یا محلول نرم کننده قلیایی
alkalizing ingredient
ماده قلیایی کننده
desincrustation or an alkaline softening solution
دزن یا محلول نرم کننده قلیایی
3- شیمی = Chemistry شیمی 

organic chemistry = شیمی آلی 

AROMA CHEMICALS, Molecules obtained from natural products or made by synthetic organic chemistry that have an aroma. Most of the synthetic aroma chemicals are nature identical, i.e., identical to the same molecule obtained from a natural product. = مواد شیمیایی آروماتیك یا آروماكمیكال ها مولکول‌هایی هستند كه از محصولات طبیعی به دست می‌آیند یا به صورت سنتزی ساخته می‌شوند و بو دارند. بسیاری از مواد شیمایی آروماتیك بوی شبیه مواد طبیعی دارند. به عبارت دیگر شبیه مولکول‌هایی هستند كه از طبیعت به دست می‌آیند.

organic chemistry = شیمی آلی
chemistry
شیمی
organic chemistry
شیمی آلی
شیمی آلی
4- پوشش = Coverage پوشش

good coverage = پوشش خوب 

Gray hair coverage = پوشش سفیدی موها
5- افرا = Maple
Red Maple, Acer rubrum = افرای قرمز، افرای مرداب، افرای شکر

BALSAMS, Sticky, resinous materials obtained from trees or shrubs which give a combined sweet-woody odor associated with well-seasoned, nonconiferous woods such as maple. = بالزام یا بِلسان: ماده رزینی چسبناك كه از درخت یا بوته به دست می‌آید و بوی شیرین چوبی دارد كه به افرا مرتبط است.
6- میسل = Micelle
micelles, micelle, aggregate of surfactant molecules that arrange themselves in a spherical form in aqueous solutions = میسل، مایسل، تجمع مولکول های سورفکتانت که به شکل کروی در محلول آبی
میسل، مایسل
میسل ها، مایسل ها
micelles
میسل ها، مایسل ها
7- ایمن = Safe
8- تونر = Toner تونر
تونرها
اکتیو آرایشی بهداشتی که فقط با افزودن آن به فرمولاسیون یک محصول آرایشی مثل یک کرم و مالیدن آن به پوست، با وارد کردن شوکهای خفیفی مثل ایجاد شرایط هایپوکسی (کمبود اکسیژن) ، آدیپوزها را برای تولید چربی بیشتر تحریک می کند. 
Alcohol-free toners can be sprayed on the face and are best suitable for dry and sensitive skin types = تونرهای بدون الکل را می توان روی صورت اسپری کرد. این تونرها برای پوست های خشک و حساس بیشترین سازگاری را دارند

Toners also known as fresheners or astringent = به تونرها فرشنر و قابض هم گفته می شود
Alcohol-free toners can be sprayed on the face and are best suitable for dry and sensitive skin types
تونرهای بدون الکل را می توان روی صورت اسپری کرد. این تونرها برای پوست های خشک و حساس بیشترین سازگاری را دارند
Some toners may contain an exfoliating ingredient to help remove dead skin cells
Toners also known as fresheners or astringent
به تونرها فرشنر و قابض هم گفته می شود
toners
تونرها
9- سمیت = Toxicity سمیت

ecotoxicity = سمیت محیطی 

cytotoxicity = سمیت سلولی 

phototoxicity = سمیت نوری 

toxicity tests = آزمون سمیت

aquatic toxicity = سمیت آبی 

safe ecotoxicity = اکو توکسیسیتی ایمن، ایمن برای محیط زیست، بی ضرر برای محیط زیست 

acute oral toxicity = مسمومیت دهانی حاد 
toxicity
سمیت
10- اوره = Urea
urea
اوره
11- حامل = Vehicle حامل
مواد شیمیایی بی رنگ کننده مو
12- گردو = Walnut
Walnut, Juglans regia = گردو، جوز، گردوی انگلیسی، گردوی ایرانی
13- سیست = Cyst
acne cyst
آکنه کیستی، کیست آکنه
cyst is semi fluid abnormal affirmation above or below the skin that contains pus or abnormal matter
کیست زائده ای با شکل غیر طبیعی حاوی ماده چرکی شبه سیال است که بالا یا زیر پوست تشکیل می شود
cystic or nodular acne
آکنه کیستی یا ندولار
cysts
کیست ها = برآمدگی های غیرعادی پوست که حاوی چرک یا یک مایع غیر معمول است
14- آرنج = Elbow آرنج
elbow
آرنج
15- زانو = Knee
knee
زانو
16- پودر = Powder پودر 
پودری

Powder puff = وسیله ای نرم برای پودرزنی

SILK POWDER = پودر ابریشم

loose powder = پودرهای نرم

Powder Brush = برس پودر 

Broken powder = پودر خرد شده 

eyeshadow powder = پودر سایه چشم

powder foundation = فنداسیون های پودری آرایش

light beige powder = پودر بژ رنگ سبک 

Decolorizing powder = پودر دکلره

Free flowing powder = پودري كه آزادانه جاري مي شود

White fluffy powder = پودر نرم سفيد

Micro granulated powder = پودر میکروگرانوله، پودر گرانول شده، دانه دانه شده با اندازه های ریز

powdery makeup products = مواد آرایشی پودری

pressed powder products = محصولات پودری فشرده

Add water to clay powder = آب را به پودر خاک رس اضافه کنید

ACACIA CATECHU BARK POWDER = پودر تنه درخت اقاقیا

JUGLANS REGIA SHELL POWDER = پوسته گردو

PIMENTA OFFICINALIS FRUIT POWDER = فلفل دلمه ای

CINNAMOMUM ZEYLANICUM BARK POWDER = سینا-مون
eyeshadow powder
پودر سایه چشم
loose powder
پودرهای نرم
powder
پودر
17- استون = Acetone استون، مایع قابل اشتعال، بی رنگ، قابل امتزاج با آب و الکل و اتر که طعم شیرین اما سوزاننده دارد و به عنوان حلال استفاده می شود.

Dihydroxyacetone = دی هیدروکسی استون
acetone
استون، مایع قابل اشتعال، بی رنگ، قابل امتزاج با آب و الکل و اتر که طعم شیرین اما سوزاننده دارد و به عنوان حلال استفاده می شود.
18- زیتون = Olive زیتون

Olive oil = روغن زیتون

lilac, common lilac, Syringa vulgaris is a species of flowering plant in the olive family = یاس بنفش یاس شیروانی
19- موضعی = Topical موضعی

Topical retinoid = رتینوئید موضعی

Topical antimicrobial = آنتی میکروبیال موضعی

topical steroid cream = کرم موضعی استروئیدی

low-viscosity topical preparation = محصول موضعی با ویسکوزیته پایین

prescription oral and topical retinoids = رتینوئیدهای موضعی یا خوراکی دارویی
prescription oral and topical retinoids
رتینوئیدهای موضعی یا خوراکی دارویی
20- مشتری = Client مشتری

clients with pacemakers = مشتری هایی که باطری قلب دارند

A contra indication is a condition that client has or a treatment that client is undergoing that may cause a negative side effect during a facial treatment = کنتراندیکاسیون به شرایطی گفته می شود که مشتری دارد یا درمانی که بیمار تحت آن است که در آن شرایط یا بیماری می تواند اقدام فیشال را با عوارض جانبی مواجه کند

And contra indications that client may have = کنترا اندیکاسیون هایی که مشتری می تواند داشته باشد
A contra indication is a condition that client has or a treatment that client is undergoing that may cause a negative side effect during a facial treatment
کنتراندیکاسیون به شرایطی گفته می شود که مشتری دارد یا درمانی که بیمار تحت آن است که در آن شرایط یا بیماری می تواند اقدام فیشال را با عوارض جانبی مواجه کند
And contra indications that client may have
کنترا اندیکاسیون هایی که مشتری می تواند داشته باشد
Sun damaged skin has been chronically exposed to sun over the clients life time
Sun damaged skin has been chronically exposed to sun over the client’s life time
client
مشتری
clients with pacemakers
مشتری هایی که باطری قلب دارند
21- دیابت = Diabetes دیابت
Diabetes
دیابت
diabetes
دیابت
22- تشخیص = Diagnosis تشخیص

differential diagnosis = تشخیص افتراقی
diagnosis
تشخیص
23- کف پا = Sole Of The Foot
24- دترجنت = Detergent دترجنت، ماده شوینده

synthetic detergents = دترجت های صناعی، شوینده های سنتزی
25- مواجهه = Exposure مواجهه، در معرض قرار گرفتن، در تماس قرار گرفتن
محصولاتی که حاوی مواد شیمیایی با خاصیت لایه بردار مثل سالیسیلیک اسید که برای رفع چروک ها یا جوش های صورت استفاده می شوند.
overexposure = مواجهه بیش از حد

sun exposure = مواجهه با آفتاب

Exposure time = زمان تماس، زمان مواجهه

Store out of sun exposure = دور از معرض آفتاب نگهداری شود

exposure to toxic chemicals = مواجهه با مواد شیمیایی

apply 15 minute before sun exposure = پانزده دقیقه قبل از مواجهه با آفتاب استفاده شود

Symptom of: eczema and rosacea,infections like scarlet fever andshingles, temperature exposure,stress = علائم بیماری هایی مثل: اگزما و روزاسه، عفونت هایی مانند مخملک و زونا، قرار گرفتن در معرض دما، استرس

Mostly caused by sun exposure and hormonal imbalances = اغلب در اثر مواجهه با خورشید یا عدم تعادل هورمونی ایجاد می شود
Mostly caused by sun exposure and hormonal imbalances
اغلب در اثر مواجهه با خورشید یا عدم تعادل هورمونی ایجاد می شود
Resulting in the formation of many fine lines and also by the lack of care, improper skincare products and also by sun exposure
exposure to toxic chemicals
مواجهه با مواد شیمیایی
26- کراتوز = Keratosis کراتوز، تومور پوستی با منشاء کراتینوسیت، ضخیم شدن لایه کراتینی پوست در وضعیت های التهابی یا در وضعیت سرطانی و پیش سرطانی

parakeratosis = پاراکراتوسیس، شرایطی که در آن، از بین رفتن هسته سلولی به طور کامل انجام نشود

hyperkeratosis = هایپر کراتوسیس، هیپر کراتوز

Keratosis Pilaris = کراتوز پیلار ، پوست مرغی، یک اختلال ژنتیکی است که در آن کراتینیزه شدن فولیکول های مو در پوست دیده می شود. این عارضه بسیار شایع خوش خیم است که به علت شباهت آن به پوست مرغ، به بیماری پوست مرغی نیز معروف است و در مناطق مشخصی از بدن ، به ویژه بازوها و ران ها و باسن دیده می شود. منبع: سایت دکتر عباس انتظاری

retention hyperkeratosis = هیپرکراتوز احتباسی، هایپرکراتوز احتباسی ، عارضه خوش خیم پوستی که در آن سلولهای مرده پوست در داخل دهانه فولیکول به صورت طبیعی ریزش نمی کنند و روی سطح دیوار فولیکول به صورت چسبیده و آویزان باقی می مانند.

improves parakeratosis stages = اصلاح پاراکراتوسیس
retention hyperkeratosis
هیپرکراتوز احتباسی، هایپرکراتوز احتباسی ، عارضه خوش خیم پوستی که در آن سلولهای مرده پوست در داخل دهانه فولیکول به صورت طبیعی ریزش نمی کنند و روی سطح دیوار فولیکول به صورت چسبیده و آویزان باقی می مانند.
27- لوسیون = Lotion لوسیون
لوسیون ها

lotion 2 = لوسیون

Body lotion = لوسیون بدن

lotion-like = لوسیون مانند

tanning lotion = لوسیون برنزه کننده

unscented lotion = لوسیون بدون بو که قبل از مصرف عطر و ادکلن استفاده می شود

Oil-control lotion = لوسیون کنترل چربی 

moisturizing lotion = لوسیون مرطوب کننده

Most lotions are oil-in-water emulsions = اغلب لوسیون ها امولسیون روغن در آب هستند

lotions that contain smaller amounts of emollients = لوسیون هایی که حاوی امولینت کمتری هستند

Cleansing milks are non-foaming lotions designed to cleanse dry and sensitive skin types = شیرپاک کن ها یا شیرهای کلنزر لوسیون های غیر کف زا هستند که برای تمیز کردن پوست خشک و حساس طراحی شده اند

first sunless tanning lotion was introduced in 1960 = اولین لوسیون برنزه کننده بدون آفتاب در سال 1960 معرفی شد

Or lotions that help rebalance the pH = لوسیون هایی که به متعادل کردن پ هاش کمک می کنند
Cleansing milks are non-foaming lotions designed to cleanse dry and sensitive skin types
شیرپاک کن ها یا شیرهای کلنزر لوسیون های غیر کف زا هستند که برای تمیز کردن پوست خشک و حساس طراحی شده اند
Or lotions that help rebalance the pH
لوسیون هایی که به متعادل کردن پ هاش کمک می کنند
lotion 2
لوسیون
lotions that contain smaller amounts of emollients
لوسیون هایی که حاوی امولینت کمتری هستند
lotions
لوسیون ها
unscented lotion
لوسیون بدون بو که قبل از مصرف عطر و ادکلن استفاده می شود
28- مونومر = Monomer مونومر، تکپار

residual monomer = مونومرهای باقی مانده
29- مقاومت = Resistance مقاومت

wear resistance = مقاومت در برابر فرسایش

water resistance = مقاومت در برابر آب

combing resistance = مقاومت مو در برابر شانه

natural resistance = مقاومت طبیعی
دستگاه عصبی مرکزی از مغز و نخاع تشکیل شده است.
maximum resistance to electrolytes = مقاومت حداکثری نسبت به الکترولیت ها
30- شکل مو = Hair Form شکل مو

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید