آشنایی با مواد اولیه و ترکیبات موثر بر آکنه  

آشنایی با مواد اولیه و ترکیبات موثر بر آکنه

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: ويتامين C، زينك، روغن درخت چاي، نياسين آميد، چاي سبز، رزوراترول، ساليسيليك اسيد، گليكوليك اسيد مي توانند در درمان آکنه كمك كننده باشد.

آسكوربيك اسيد

آسكوربيك اسيد يا ويتامين C يك ويتامين محلول در آب است كه از مركبات، گوجه و بروكلي به دست مي آيد. ويتامين C يك كوفاكتور مهم براي توليد كلاژن هاي سالم مي باشد. به علاوه ويتامين C خاصيت آنتي اكسيدان دارد و راديكال هاي آزاد آسيب زننده به DNA را مهار مي كند. ويتامين C با اثر بر عوامل پاتوژنيك موثر بر گسترش آكنه مي تواند در درمان بيماري مورد استفاده قرار گيرد. به عنوان يك آنتي اكسيدان، ويتامين C مي تواند از اكسيد شدن سبوم جلوگيري نموده و مانع از التهاب و كراتينيزاسيون فوليكولار شود. ويتامين C از اكسيداسيون سبوم در اثر UVA به ميزان 40 درصد جلوگيري مي كند. همچنين آزمايش هاي درون تني نشان داده كه اثر آنتي ميكروبيال قدرتمندي بر ضد باكتري پروپيوني آكنه دارد.
مطالعات متعددي اثر ويتامين C در كاهش آكنه را اثبات نموده است اما ويتامين C به خودي خود ناپايدار بوده و در فرمولاسيون هاي آرايشي به سهولت تجزيه مي شود. به همين علت از سديم آسكوربيل فسفات كه فرم پايدار ويتامين C و پيش ساز آن است در فرمولاسيون هاي موضعي استفاده مي شود.

زينك

زينك يك ماده كمياب است كه به عنوان كوفاكتور در مسير توسعه سلولي و هموستاز نقش دارد. همچنين اثر آنتي اكسيدان و ضدالتهابي دارد. عملکرد آنزيم سوپر اكسيد ديسموتاز وابسته به يون مس و زينك است. اثربخشي زينك در رفع آكنه ممكن است به دو دليل زير باشد.
1-   زينك در كاهش توليد سبوم نقش دارد.
2-   روی باكتري پروپيوني آكنه اثر باكتريواستاتيك دارد.
3-   مكمل هاي خوراكي حاوي زينك و همچنين محصولات موضعي حاوي زينك اثرشان بر درمان آكنه مورد مطالعه قرار گرفته است.
4-   زينك عنصري يا زينك گلوكونات شكل ترجيحي مكمل خوراكي زينك است چرا كه بهتر از زينك سولفات تحمل مي شود.


نياسين آميد

نياسين آميدي كه به عنوان نيكوتين آميد نيز شناخته مي شود يك ويتامين محلول در آب است كه از نياسين (ويتامين ب3) مشتق شده است. نيكوتين آميد نقش مهمي در عملكرد سلول بازي مي كند و پيش ساز نيكوتين آميد آدنيل دي نوكلئوتيد (NAD) مي باشد كه يك كوآنزيم مورد نياز براي توليد سلول است.
نياسين آميد موضعي در بسياري از محصولات آرايشي بدون نسخه استفاده شده چرا كه اثر ضدالتهابي دارد نياسين آميد در درمان آكنه استفاده مي شود چرا كه اثر مهاركنندگي در التهاب ناشي از كموكين ها دارد. باكتري پروپيوني آكنه موجب فعال سازي اينترلوكين 8 از طريق تحريك رسپتور شبه تول نوع 2 مي شود. در مطالعات برون تني نشان داده شده است كه نيكوتين آميد به شكل قابل توجهي توليد اينترلوكين 8 را به شكل وابسته به دوز كاهش مي دهد.
روغن درخت چاي از برگ هاي درخت چای سبز توليد مي شود. از روغن درخت چای در طب سنتي استراليا، براي درمان عفونت ها استفاده مي شده است. در مطالعات باليني نشان داده شده است كه روغن درخت چاي در درمان آكنه مؤثر است.

چاي سبز

چاي سبز از گياه كامليا سيننسيس به دست می آید و حاوي تركيبات پلي فنولي قدرتمندي است كه به آنها كتكين ها مي گويند و خاصيت آنتي اكسيداني و ضدالتهابي دارد. به همين علت عصاره درخت چاي سبز در بسياري از تركيبات OTC استفاده مي شود البته مطالعات اندكي در خصوص ارزيابي اثر چاي سبز در درمان آكنه شده است.

رزوراترول

رزوراترول يك تركيب طبيعي است كه از گياهان متعددي مثل انگورها به دست مي آيد. در شراب قرمز مقدار زيادي رزوراترول وجود دارد. رزوراترول خاصيت آنتي اكسيدان و ضدالتهابي دارد نشان داده شده كه خاصيت كاهش هايپرپروليفراسيون كراتينوسيت دارد و التهاب را كاهش مي دهد كه اين دو در تشكيل آكنه موثرند همچنين يك مطالعه برون تني نشان داده كه رزوراترول از رشد باكتري پروپيوني آكنه جلوگيري مي كند.


ساليسيليك اسيد

ساليسيليك اسيد يك اسيد بتاهيدروكسي است كه ساختار شيميايي مشابه با آمينوساليسيليك اسيد (آسپرين) دارد. ساليسيليك اسيد در طبيعت يافت مي شود و اولين بار از تنه درخت بيد استخراج شد براي دهه هاي متعددي ساليسيليك اسيد براي درمان آكنه استفاده مي شد و امروزه هم در محصولات بدون نسخه شامل شوينده ها و محصولات آبكشي نشدني استفاده مي شود. ساليسيليك اسيد يك لايه بردار شيميايي است كه مي تواند پيوندهاي بين كراتينوسيت هاي لايه شاخي را حل نموده و به ريزش سلول هاي مرده كمك كند همچنين ساليسيليك اسيد خاصيت ضدالتهابي از خود نشان داده است. به عنوان يك ملكول ليپوفيل، ساليسيليك اسيد به راحتي در محيط چرب واحد پيلوسباسه نفوذ مي كند و تركيب ايده آلي براي درمان آكنه است. خاصيت كمدوليتيك دارد اما از اين نظر از رتينوئيدهاي موضعي ضعيف تر است بنابراين ساليسيليك اسيد را موقعي استفاده مي كنند كه بيمار نتواند رتينوئيدهاي موضعي را تحمل كند.

اسيدهاي آلفاهيدروكسي

اسيدهاي آلفاهيدروكسي اسيدهاي ضعيفي هستند كه در ميوه ها، شير و گياهان يافت مي شود.
گليكوليك اسيد نمونه اي از يك اسيد آلفاهيدروكسي است كه به شكل طبيعي از نيشكر استخراج مي شود و به شكل رايجي در محصولات بدون نسخه براي درمان آكنه و پيري استفاده مي شود. اسيدهاي آلفاهيدروكسي پيوندهاي بين سلولي كورنئوسيت ها را شل مي كنند. بنابراين هايپركراتينيزاسيون پوست را كاهش داده و پوسته ريزي كورنئوسيت ها را افزايش مي دهد. علاوه بر اين، لايه شاخي را نازك مي كنند موجب پخش شدن بهتر ملانين هاي لايه بازال مي شوند و سنتز كلاژن هاي درم را افزايش مي دهند. گليكوليك اسيد با ايجاد يك زخم كنترل شده و اپيتلیزاسيون مجدد، مي تواند تيرگي بيش از حد پوست را كاهش دهد. در غلظت هاي كمتر از 10 درصد بدون نسخه در دسترس اند.

نتيجه گيري

در مواردي كه بيماران محصولات بدون نسخه را به داروهاي نسخه اي ترجيح مي دهند استفاده از محصولات كاسموسوتيكال يا آرايشي دارويي حاوي ويتامين C، زينك، روغن درخت چاي، نياسين آميد، چاي سبز، رزوراترول، ساليسيليك اسيد، گليكوليك اسيد مي تواند كمك كننده باشد. اين محصولات را مي توان همچنين در كنار داروهاي نسخه اي استفاده نمود.


• مواد اولیه ضدآکنه

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- سبوم = Sebum سبوم

Sebum  = سبوم، چربی طبیعی پوست که توسط غدد سباسه ترشح می شود

sebumeter = سبومتر، دستگاه سنجش میزان سبوم پوست
ensure that sun exposure is avoided= از عدم مواجهه با آفتاب اطمینان حاصل کنید. برخی از کرم های شب و کرم های ضد لک نباید در هنگام روز استفاده شوند زیرا فعالیتشان دچار اخلال می شود
goosebumps = راست شدن موهای بدن در اثر سرما، ترس یا هیجان که به آن مورمور شدن هم گفته می شود. 

excess sebum = سبوم اضافی 

lack of sebum = نداشتن سبوم

Sebum regulator = تنظیم کننده چربی

sebum production = تولید سبوم

sebum abnormality = غیرعادی بودن سبوم

sebum composition = ترکیب درصد سبوم

scalp excess sebum = چربی های اضافی پوست سر

sebum triglycerides = تری گلیسیرید های سبوم

high sebum excretion = ترشح زیاد سبوم

Regulates sebum secretion = ترشح چربی را تنظیم می کند

excess production of sebum = تولید بیش از حد سبوم

sebum in the sebaceous glands = سبوم در غدد سبابه 

lack of natural sebum production = عدم تولید سبوم طبیعی

oily or waxy matter, called sebum = ماده روغنی یا واکسی که سبوم نام دارد

sebocyte, any of the cells that make up the sebaceous glands, and secrete sebum = سبوسیت، سبوسایت، سلول های تشکیل دهنده غدد سبابه که سبوم ترشح می کنند 

excess sebum can also cause seborrheic dermatitis an inflammatory skin disorder = سبوم اضافی می تواند باعث درماتیت سبورئیک شود که یک بیماری التهابی پوست است

Oily skin produces too much sebum also known as oil and will have larger pores = پوست چرب سبوم بیشتری تولید می کند و منافذ بزرگتری دارد

sebum is a yellowish oily substance = سبوم یک ماده روغنی زرد رنگ است
Oily skin produces too much sebum also known as oil and will have larger pores
پوست چرب سبوم بیشتری تولید می کند و منافذ بزرگتری دارد
Skin becomes dry because it does not produce enough sebum
excess sebum can also cause seborrheic dermatitis an inflammatory skin disorder
سبوم اضافی می تواند باعث درماتیت سبورئیک شود که یک بیماری التهابی پوست است
goosebumps
راست شدن موهای بدن در اثر سرما، ترس یا هیجان که به آن مورمور شدن هم گفته می شود.
sebum in the sebaceous glands
سبوم در غدد سبابه
sebum is a yellowish oily substance
سبوم یک ماده روغنی زرد رنگ است
sebum
سبوم
sebum2
suppressing sebum production
2- انگور = Grapes
grapeseed oil = روغن هسته انگور

Grapes, Vitis vinifera = انگور، عنب
3- عفونت = Infection عفونت
سازمانی که گواهی ارگانیک بودن به یک محصول آرایشی بهداشتی می دهد.
Eye infection = عفونت چشمی 

skin infections = عفونت پوستی 

fungus infections = عفونت قارچی 

Symptom of: eczema and rosacea,infections like scarlet fever andshingles, temperature exposure,stress = علائم بیماری هایی مثل: اگزما و روزاسه، عفونت هایی مانند مخملک و زونا، قرار گرفتن در معرض دما، استرس
fungus infections
عفونت قارچی
4- سباسه = Sebaceous Gland غدد سبابه، غدد چربی ساز پوست، غده کوچکی در پوست پستانداران که تولید چربی می کند، غده ای که سبوم ترشح می کند
غدد سبابه

sebum in the sebaceous glands = سبوم در غدد سبابه 

acne = chronic inflammatory disorder of the sebaceous gland = آکنه = عارضه التهابی و مزمن غده پیلوسباسه

sebocyte, any of the cells that make up the sebaceous glands, and secrete sebum = سبوسیت، سبوسایت، سلول های تشکیل دهنده غدد سبابه که سبوم ترشح می کنند 

lanoline, wool wax, wool grease, a wax secreted by the sebaceous glands of wool-bearing animals = لانولین، موم پشم، چربی پشم، روغن پشم گوسفند، ماده مومی یا چرب که توسط غدد سبابه حیوانات پشم دار مثل گوسفند ترشح می شود 

overactive sebaceous glands = غدد چربی بیش فعال
acne = chronic inflammatory disorder of the sebaceous gland
آکنه = عارضه التهابی و مزمن غده پیلوسباسه
overactive sebaceous glands
غدد چربی بیش فعال
sebaceous gland
غدد سبابه، غدد چربی ساز پوست، غده کوچکی در پوست پستانداران که تولید چربی می کند، غده ای که سبوم ترشح می کند
sebum in the sebaceous glands
سبوم در غدد سبابه
5- داروها = Medications داروها

the use of blood thinners medications = استفاده از داروهای رقیق کننده خون
medications
داروها
the use of blood thinners medications
استفاده از داروهای رقیق کننده خون
6- چای سبز = Green Tea چای سبز
green tea
چای سبز
7- ضدالتهاب = Anti-Inflammation ضدالتهاب
8- درخت چای = Tea Tree درخت چای

Tea tree oil = روغن درخت چای

tea tree essential oil = اسانس روغنی درخت چای 

Tea Tree, Melaleuca alternifolia = درخت چای
tea tree essential oil
اسانس روغنی درخت چای
tea tree oil
روغن درخت چای
9- روغن درخت چای = Tea Tree Oil روغن درخت چای
tea tree oil
روغن درخت چای
10- روغن درخت چای = Tee Tree Oil
tee tree oil

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید