میتوکندری = mitochondria  

میتوکندری = mitochondria

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه میتوکندری، Mitochondria می باشد.

میتوکندری چیست؟


میتوکندری = Mitochondria
mitochondria = میتوکندری، یکی از بخش های سلول که در آن تنفس و تولید انرژی اتفاق می افتد.

Mitochondria
Mitochondria-are-unusual-organelles


واژه «میتوکندری» در مقالات سایت احسان حسنانی

لایه خاردار اپیدرم پوست

لایه خاردار اپیدرم، ضخیم ترین بخش زنده اپیدرم بوده و از ۳ تا ۱۰ ردیف سلول چندوجهی تشکیل شده است.
 محل تجمع ملانین ها و ایجاد رنگ پوست در این سلول ها می باشد. سلول های این لایه نیز از نظر میتوکندری چندان غنی نبوده و دستگاه گلژی به ندرت در آن ها مشاهده می شود. سلول ها هرچه به سطح نزدیک تر می شوند پهن تر می گردند. از ویژگی های سلول های این لایه وجود گرانول های لاملار است که نشانگر ساخت اولیه پروتئین کراتین است. در لایه خاردار، اتصالات بین سلولی به نام دسموزوم وجود دارد.
مشاهده مطلب

لایه دانه دار پوست

لایه دانه دار اپیدرم از یک تا چهار ردیف، سلول تشکیل شده که هنوز زنده اند و فعالیت های متابولیکی دارند.
  این لایه از یک تا چهار ردیف، سلول تشکیل شده است. در این لایه، اپیدرم هنوز زنده است و فعالیت های متابولیکی دارد، اگر چه سلول های پهن این لایه فاقد میتوکندری و دستگاه گلژی می باشند.
مشاهده مطلب

لایه بازال پوست چیست؟

لایه زایا یا لایه بازال زیرین ترین لایه پوست است که برنامه تمایز سلولی از آنجا شروع می شود
  لایه بازال از یک ردیف سلول تقریبا چهار وجهی (شبه مکعبی) تشکیل شده که دارای میتوکندری فراوان و دستگاه گلژی تکامل یافته است.
مشاهده مطلب

رادیکال آزاد چیست؟

به مولکول های بدون بار الکتریکی و دارای واکنش پذیری بالا که دارای الکترون جفت نشده والانس هستند، رادیکال آزاد گفته می شود. رادیکال های آزاد اتم ها یا گروهی از اتم ها هستند که بسیار واکنش پذیر بوده و در بدن در اثر فرآیندهای بیولوژیکی یا در اثر عوامل خارجی مثل دود سیگار، سموم و آلودگی ها یا تابش فرابنفش خورشید ایجاد شده و می توانند به سلول ها، پروتئین ها و DNA آسیب برسانند.
  معرفی رادیکالهای آزاد رادیکال های آزاد ذراتی مهاجم ، حاوی یک الکترون آزاد هستند. از نظر شیمیایی بسیار واکنش پذیر و بنابراین ناپایدارند. رادیکال های آزاد در اثر پرتوهای یونیزه کننده مانند پرتوهای فرابنفش و حتی نور مرئی تولید می شوند اما واکنش های آنزیمی و متابولیکی که در بدن اتفاق می افتند نیز منجر به ایجاد آنها می شوند. این واکنش ها به عنوان مثال در خلال تنفس سلولی در میتوکندری یا در اثر سنتز پروستاگلاندین (مرتبط با فرایند التهاب) یا در حین فاگوسیتوز رخ می دهند. دو نوع فرایند شیمیایی ممکن است یک رادیکال آزاد را تشکیل دهد: •  تفکیک متقارن (جورکافت) یک پیوند شیمیایی ساده بین دو اتم از یک ملکول به طوریکه هر کدام از اتم ها یکی از الکترون های پیوند را از آن خود کنند. •  انتقال الکترون (واکنش اکسایش و کاهش) بین دو ملکول (یکی اکسید کننده و یکی کاهنده) که دو رادیکال باردار تولید می کند. رایج ترین واکنش تولید کننده رادیکال آزاد در محلول وقتی است که اتم هیدروژن از سوبسترای حاضر در مدیوم جداشده و یک رادیکال آزاد جدید تشکیل دهد. در اثر حمله رادیکال آزاد واکنش های زنجیره ای آغازسازی می شوند. این واکنش ها فقط وقتی متوقف می شوند که دو رادیکال آزاد یکدیگر را خنثی نمایند. همچنین واکنش های دیگری نیز در ملکول های با یک یا دو پیوند غیر اشباع (دوگانه، سه گانه و سیستم های آروماتیک) وجود دارند: نقش رادیکالهای آزاد در پیری پوست از علتهای پیری پوست می توان به موارد متعددی اشاره نمود که مهمترین آنها رادیکالهای آزاد هستند. رادیکالهای آزاد ترکیباتی متشکل از ملکول اکسیژن با الکترون جفت نشده هستند که در اثر عواملی مانند استرس، افزایش سن (فرایندهای متابولیکی نرمال ) ، مواجهه با پرتوهای فرابنفش و آلودگی هوا (دود سیگار و ...) تشکیل می شوند. به مرور زمان، تجمع رادیکالهای آزاد در پوست منجر به تخریب سلولها، ایجادالتهاب، کاهش سنتز کلاژن، افزایش فعالیت آنزیمهای تجزیه کننده و نهایتاً آسیب دیدن پوست، چروک و ایجاد بیماری هایی مثل سرطان می شود.
مشاهده مطلب

کیوتن در محصولات آرایشی بهداشتی

کوانیزیم کیوتن یک حامل انرژی است که به عنوان ماده اولیه در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد.
  یوبیکینون ها مشتقات بنزوکینون هستند که 6 تا 10 واحد ترانس ایزوپرن دارند. به این ترکیبات کوآنزیم های Q گفته می شود. کوانزیم Q10 در میتوکندری بسیاری از سلولهای یوکاریوت وجود دارد و در انتقال الکترون و تنفس سلولی نقش دارد. داروهای کاهش دهنده کلسترول می توانند کوانزیم کیوتن بدن را کاهش دهند به همین دلیل به کسانی که از این داروها استفاده می کنند توصیه می شود که روزانه 100 میلی گرم کوانزیم کیوتن دررژیم مکمل غذایی شان بگنجانند. فرم کاهیده آن یوبیکینول توسط بدن بهتر جزب می شود.acs.org
 کوانزیم کیوتن یا یوبیکینون، کینون طبیعی است که در بدن بسیاری از موجودات از باکتری ها گرفته تا پستاندارن وجود دارد. اولین بار در سال 1940 شناسایی شد. در سال 1957 از میتوکندری قلب گاو استخراج شد. انواع مختلف Coenzyme Q را می توان از تعداد زنجیره های ایزوپرن جانبی شان شناسایی کرد. شایع ترین کوانزیم Q مربوط به میتوکندری انسان است که CoQ10 نام دارد و عدد 10 به تعداد واحد های تکرار شوند ایزوپرن اشاره دارد.(NCBI)
مشاهده مطلب

واژه «میتوکندری» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی



how big is it
 درجه بزرگی مقیاس نانومتر در این شکل نمایش داده شده است. یک اتم 0.1 نانومتر است و یک نانومتر یعنی به اندازه یک ملکول لیپیدی. پروتئین ها سایزهای مختلفی دارند از یک نانومتر تا ده نانومتر. ویروس سرماخوردگی حدود 80 نانومتر است. یک باکتری و همچنین یک میتوکندری به اندازه یک میکرومتر یا هزار نانومتر است. به همین علت به آنها میکروب می گویند. میکروب ها حدود یک میکرون هستند!
organelles are responsible for providing all the needs of the cell
 ارگانل های مهم سلول عبارتند از: دستگاه گلژی که گرانول های ترشحی را می سازد، شبکه اندوپلاسمی زبر که پروتئین سازی می کند، لیزوزوم ها که محل تجمع آنزیم های گوارشی سلول هستند و میتوکندری که انرژی سلول را تأمین می کند. هر یک از این اندامک ها نیاز ویژه ای از سلول را رفع می کند.
Cytoplasm, the semifluid substance of a cell that is external to the nuclear membrane and internal to the cellular membrane, sometimes described as the nonnuclear content of protoplasm
 سیتوپلاسم یک ماده شبه سیال است که در سلول وجود دارد و در قسمت بیرون غشاء هسته سلول اما در داخل غشاء سلول وجود دارد. گاهی به محتوای غیرهسته ای پروتوپلاسم، سیتوپلاسم می گویند. اگر بخواهیم تشبیه کنیم سیتوپلاسم را می توان به نهرهای شهر ونیز تشبیه کرد. اگر سلول را به صورت افقی برش بزنیم اجزای سلول مثل هسته، میتوکندری دستگاه گلژی و شبکه اندوپلاسمی در این سیتوپلاسم شناور هستند و اگر سه بعدی در نظر بگیریم غوطه ور هستند.



package13 2024
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید