پروکسی = peroxy  

پروکسی = peroxy

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه پروکسی، Peroxy می باشد.

پروکسی چیست؟


پروکسی = Peroxy

پروکسید = Peroxide
Peroxide = پروکسید

Bleach Activator: Bleach activator is generally hydrogen peroxide and it's needed to open the hair cuticle to allow the bleaching agent inside the hair shaft. It also chemically reacts with the bleach to de-colorize pigments. The higher the volume of peroxide (activator) used, the faster and lighter the hair becomes- but the more damaged it can get too. (thehairstyler.com)
Demi-Permanent Color: A demi-permanent is a wash-out color that lasts around 20-25 shampoos. Demi-permanents do have low levels of hydrogen peroxide in them to open the cuticle and allow the color inside the hair shaft. This type of color is great for going darker, brighter, adding shine and for hiding and blending small amounts of grey. However, although demi-permanents will not lighten hair like permanent color, caution should taken because with prolonged use color build up in the hair results in the color not washing away, making it permanent in nature and leading to regrowth problems. (thehairstyler.com)
Permanent Hair Color: A permanent hair color employs chemicals to artificially change, delete, or counteract the natural pigment in the cortex layer of the hair shaft. This is done when dyes and bleaches are turned on by mixing them with an activator (generally peroxide) and sometimes heat, to open the cuticle and then allow the chemical changes to take place. The results are permanent changes that do not revert back to the original, however the roots of the hair grow back unchanged (regrowth). (thehairstyler.com)
Peroxide: Peroxide is otherwise known as hydrogen peroxide and is used in many ways in everyday life as a bleaching agent, disinfectant, oxidizer and antiseptic, but it's extensively used in hair color services as a developer or activator. Its primary role is to open the cuticle layer and allow tints or bleach into the cortex so they can then deposit or remove color by breaking disulfide bonds within the hair, releasing sulfur (hence the smell). When peroxide is mixed with hair bleach, the peroxide continues to de-colorize color pigments; but when mixed with tints, its role is to bond the new color molecule inside the hair. (thehairstyler.com)
Tints: Tinting is the process of mixing artificial color with a developer and applying it to the hair, causing permanent color change. The tint itself is made up of color molecules that go into the cortex and, with a little help from the peroxide activator, redeposits color after de-colorization has occurred. Tinting is a permanent process that requires careful thought and planning from a qualified colorist that understands the boundaries of what is achievable and best for your hair. (thehairstyler.com)
benzoyl peroxide = بنزوئیل پروکساید، بنزوئیل پروکسید، یکی از داروهای درمان جوشهای باکتریایی

hydrogen peroxide = آب اکسیژنه

Bleach Activator: Bleach activator is generally hydrogen peroxide and it's needed to open the hair cuticle to allow the bleaching agent inside the hair shaft. It also chemically reacts with the bleach to de-colorize pigments. The higher the volume of peroxide (activator) used, the faster and lighter the hair becomes- but the more damaged it can get too. (thehairstyler.com)
Demi-Permanent Color: A demi-permanent is a wash-out color that lasts around 20-25 shampoos. Demi-permanents do have low levels of hydrogen peroxide in them to open the cuticle and allow the color inside the hair shaft. This type of color is great for going darker, brighter, adding shine and for hiding and blending small amounts of grey. However, although demi-permanents will not lighten hair like permanent color, caution should taken because with prolonged use color build up in the hair results in the color not washing away, making it permanent in nature and leading to regrowth problems. (thehairstyler.com)
Peroxide: Peroxide is otherwise known as hydrogen peroxide and is used in many ways in everyday life as a bleaching agent, disinfectant, oxidizer and antiseptic, but it's extensively used in hair color services as a developer or activator. Its primary role is to open the cuticle layer and allow tints or bleach into the cortex so they can then deposit or remove color by breaking disulfide bonds within the hair, releasing sulfur (hence the smell). When peroxide is mixed with hair bleach, the peroxide continues to de-colorize color pigments; but when mixed with tints, its role is to bond the new color molecule inside the hair. (thehairstyler.com)
hydrogene peroxide = پراکسید هیدروژن، اکسیژن پروکساید

SOD, superoxide dismutase = سوپراکساید دیسموتاز

ROS, Reactive oxygen species (ROS) are chemically reactive chemical species containing oxygen. Examples include peroxides, superoxide = گونه های فعال اكسیژن

reactive oxygen species, ROS, chemically reactive chemical species containing oxygen. Examples include peroxides, superoxide, hydroxyl radical, and singlet oxygen. = گونه های فعال اکسیژن به اختصار ROS مواد شیمیایی فعال که حاوی اکسیژن می باشند. مثل پروکسیدها، سوپراکسیدها، رادیکال هیدروکسیل و اکسیژن منفرد

hydrogen peroxide2 = هیدروژن پروکساید

بنزوئیل پروکسید = Benzoyl Peroxide
benzoyl peroxide = بنزوئیل پروکساید، بنزوئیل پروکسید، یکی از داروهای درمان جوشهای باکتریایی

Benzoyl Peroxide

واژه «پروکسی» در مقالات سایت احسان حسنانی

اثر استرس بر پوست و مو

در داخل فولیکول مو سه دسته سلول وجود دارد. سلولهای کراتینوسیت که مسئول کراتین سازی یا موزایی هستند. سلولهای ملانوسیت که مسئول ملانین سازی و مشکی بودن مو هستند و سلولهای فیبروبلاست که درمال پاپیلا را تشکیل میدهند. در اثر استرس، رادیکال های آزاد تولید می شود. رادیکال های آزاد برای تامین الکترون مورد نیاز خود به سلولهای کراتینوسیت حمله می کند و آنها را ازکار می اندازد. به این ترتیب موزایی متوقف می شود. همچنین به سلولهای ملانوسیت حمله می کنند و از غشا و هسته آن سلول الکترون می دزدند و سلول را از کار می اندازند. به این ترتیب سلولهای ملانین ساز از بین رفته و مو سفید می شود. همچنین با پروکسی کردن لیپیدهای غشاء سلولهای فیبروبلاست و ازکار انداختن آنها موجب کوچک شدن درمال پاپیلا و سست شدن استحکام مو به پوست سر می شود. همچنین با اثرگذاری روی سلولهای فیبروسیت پوست سایر نواحی بدن، کلاژن سازی و الاستین سازی را متوقف نموده و موجب پیرشدن پوست می شوند.
مشاهده مطلب

رادیکال آزاد چیست؟

به مولکول های بدون بار الکتریکی و دارای واکنش پذیری بالا که دارای الکترون جفت نشده والانس هستند، رادیکال آزاد گفته می شود. رادیکال های آزاد اتم ها یا گروهی از اتم ها هستند که بسیار واکنش پذیر بوده و در بدن در اثر فرآیندهای بیولوژیکی یا در اثر عوامل خارجی مثل دود سیگار، سموم و آلودگی ها یا تابش فرابنفش خورشید ایجاد شده و می توانند به سلول ها، پروتئین ها و DNA آسیب برسانند.
 اما تحت شرایط مشخصی، این تعادل هماهنگ به هم خورده و سیستم محافظ طبیعی سلول دیگر برای مقابله با عوامل مهاجم کافی نمی باشد. این شرایط به عنوان نمونه عبارتند از: رژیم غذایی فقیر ، مواجهه طولانی مدت و مکرر بدن در برابر پرتوهای یونیزه کننده (پرتوهای X ، پرتوهای UV و حمام آفتاب بیش از حد)، استفاده غلط از الکل و تنباکو، آلودگی و استرس به عنوان مثال فعالیت آلفاتوکوفرول یکی از مواد تشکیل دهنده ویتامین E در پروکسی شدن را به عنوان یکی از ابزارهای تدافعی طبیعی در نظر بگیرید:
 ساختار آلفا توکوفرول هیدروژن فنولی این ملکول به رادیکال پروکساید منتقل شده و در نتیجه آلفا توکوفرول به یک رادیکال آزاد نسبتا پایدار و واکنش ناپذیر تبدیل می شود که قادر به ممانعت از واکنش پروکسی شدن می باشد. این واکنش می تواند به صورت زیر خلاصه شود: رادیکال آلفا توکوفرول سپس می تواند در یک واکنش دومی شرکت نموده و توسط یک رادیکال آزاد دیگر تخریب شود تا یک محصول غیر رادیکالی پایدار تشکیل شود.
مشاهده مطلب

دکلره مو چیست؟

اگر بخواهید رنگ موهایتان را سه درجه از رنگ فعلی روشن تر نمایید، باید اول موها را دکلره کنید.
 دیکشنری آرایشی بهداشتی احسان حسنانی دکلره مو در واقع از بین بردن رنگ مو از طریق اکسایش شیمیایی (Oxidation) رنگدانه های طبیعی مو، موسوم به ملانین(Melanin) است. این عمل اغلب در حضور اکسیدکننده معروف آب اکسیژنه با فرمول شیمیایی H-O-O-H انجام می گردد. ماده موثره پودر جامد دکلره «پروکساید» می باشد. پروکساید ترکیب شیمیایی دارای گروه پروکسی (-O-O-) است که پرسولفات S-O-O-S نمونه ای از آن می باشد. این ماده اکسید کننده در اثر تجزیه، تبدیل به آب و یون پرهیدروکسیل (-HOO) می گردد، این یون در مرحله بعدی به ملکول ملانین حمله کرده و آن را اکسید می کند و در نتیجه ملانین رنگ خود را( که در واقع رنگ طبیعی مو می باشد ) از دست می دهد . نکات ایمنی در میان بقیه روش های شیمیایی آرایشی مو دکلره بیشترین آسیب را به مو می رساند از این رو لازم است قبل از آنکه دست به این عمل بزنید تمامی اقدامات پیشگیرانه (Precautions) را رعایت نمایید:
مشاهده مطلب

بیوتکنولوژی چیست؟ تعریف بیوتکنولوژی

بیوتکنولوژی قادر است زندگی ما را بهتر نموده و زمین را به مکان بهتری برای زندگی ما تبدیل نماید.
 اثرپلی ساکاریدها در زدایش فلزات سنگین فلزات سنگین به فلزاتی مثل کادمیم، سرب، آرسنیک و جیوه گفته می شود که دانسیته نسبتاً بالایی دارند. این فلزات غالباً در غلظتهای بالا سمی و کشنده هستند. فلزات سنگین از طریق غذا، آب آشامیدنی و هوا ممکن است وارد بدن انسان شوند. در اثر افزایش آلودگی های محیطی فلزات سنگین بیشتری در درون بدن انباشته می شود. . اثرپلی ساکاریدها در ممانعت از پروکسی شدن لیپیدها پرتوهای فرابنفش موجب تشکیل گونه های فعال اکسیژن در پوست می گردد که هیدروژن پروکسید یکی از آنها است. پروکسیدها موجب تخریب لیپید، پروتئین و DNA در پوست می شوند. پروکسی شدن لیپیدهای غشاء پوست باعث تغییر سیالیت و قدرت مخابره ای آنها و نتیجتاً تغییرات التهابی ، پیری زودرس پوست و رشد نامتقارن سلولها می گردد.
مشاهده مطلب

باورهای نادرست در مورد جوش صورت

خیلی ها فکر می کنند شکلات و غذاهای چرب باعث جوش زدن صورت می شود. ولی آیا حقیقت دارد؟ | در مقاله باورهای نادرست در مورد جوش صورت از واژه بنزوئیل پروکساید استفاده شده است.
باور غلط: شکلات و غذاهای چرب باعث جوش زدن صورت می شود! نتیجه مطالعات نشان داده غذای خاصی که تاثیر اثبات شده ای برجوش زدن صورت داشته باشد وجود ندارد هرچند که خوردن بیش از حد شکلات، شیرینی و غذاهای خیلی چرب به هیچ وجه توصیه نمی شود! باور غلط: نور خورشید باعث بهبود جوش صورت می شود! هرچند که برنزه شدن پوست موقتا جوشها را پنهان می کند اما نور خورشید می تواند باعث خشکی و خارش پوست شود و پوست را مستعد جوش زدن کند. علاوه برآن، قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب می تواند باعث پیری زودرس (Premature aging) و در حالات شدیدتر سرطان پوست شود. در صورتیکه پوست صورت شما مستعد جوش زدن است همیشه آن را با استفاده از محصول ضدآفتاب با حداقل عیار حافظتی 15 که عبارتهای Noncomedogenic یا Nonacnegenic به معنای غیرجوش زا بر روی برچسب آن درج شده است پوشیده نگاه دارید. البته توجه داشته باشید که شرکت های آرایشی بهداشتی ملزم به اثبات این ادعا نیستند. اما برای محصولات معتبرT مطالعات ایمنی معمولاً انجام می شود. باور غلط: اگر می خواهی پوست صورتت صاف و شفاف بماند آرایش نکن! از استفاده بیش از حد کرمها، لوسیون ها و ژل ها روی پوست خودداری کنید. از آرایش غلیظ دوری کنید و در صورت استفاده از محصولات رنگی آرایشی در پایان روز با استفاده از پاک کننده های ملایم صورت بقایای مواد آرایشی را بزدایید. البته امروزه کرمهای محوکننده ای (Concealer) در لیست محصولات آرایشی وجود دارد که با داشتن موادی مثل بنزوئیل پروکساید و سالیسیلیک اسید حتی باعث بهبود جوشها نیزمی شود. باور غلط: هر چه صورتت را بیشتر بشویی کمتر جوش می زند! درست است که شستن پوست باعث زدوده شدن چربی وچرک از منافذ پوست می شود اما افراط در این کار می تواند باعث خشکی و تحریک پوست شود و آن را مستعد جوش زدن کند. برای شستشوی پوست صورت خود از آب و صابون ملایم استفاده کنید و این عمل را به آرامی و با ملایمت انجام دهید. برای خشک کردن پوست با حوله از روش گذاشتن و برداشتن (blot drying) استفاده نمایید. از ساییدن و خراشیدن پوست صورت در هنگام شستشو اجتناب کنید. باور غلط: ترکاندن جوشها باعث تسریع در بهبود آن می شوند! ترکاندن جوشها ممکن است به طور موقتی برجستگی آن را کمتر نشان دهد اما در عمل، بهبود آن را به تعویق می اندازد. شما با فشاردادن جوشها، باکتری را مستقیما به داخل پوست خود فشار می دهید که این خود باعث قرمزی و برافروختگی پوست می شود. با این عمل، گاهی لکه های قرمز و قهوه ای رنگی به نام اسکار(Scar) بر روی پوست برجای می ماند. بعضی وقتها بهبودی این لکه ها تا چند ماه به طول می انجامد.
مشاهده مطلب

آشنایی با آکنه، جوش صورت

آکنه بیماری دستگاه پیلوسباسه است که شامل ضایعات التهابی و غیرالتهابی می باشد. ضایعات غیرالتهابی را کمدون می گویند. کمدون ها می توانند سرسیاه یا سرسفید باشند. پاپول ها، پوستچول ها، نگول ها، کیست ها از دیگر انواع آکنه هستند. آکنه های خفیف با آنتی بیوتیک و آکنه های شدید با ایزوترتینوئین درمان می شوند. | در مقاله آشنایی با آکنه، جوش صورت از واژه بنزوئیل پروکساید استفاده شده است.
مشاهده مطلب

واژه «پروکسی» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


Bleach Activator: Bleach activator is generally hydrogen peroxide and it's needed to open the hair cuticle to allow the bleaching agent inside the hair shaft. It also chemically reacts with the bleach to de-colorize pigments. The higher the volume of peroxide (activator) used, the faster and lighter the hair becomes- but the more damaged it can get too. (thehairstyler.com)
Demi-Permanent Color: A demi-permanent is a wash-out color that lasts around 20-25 shampoos. Demi-permanents do have low levels of hydrogen peroxide in them to open the cuticle and allow the color inside the hair shaft. This type of color is great for going darker, brighter, adding shine and for hiding and blending small amounts of grey. However, although demi-permanents will not lighten hair like permanent color, caution should taken because with prolonged use color build up in the hair results in the color not washing away, making it permanent in nature and leading to regrowth problems. (thehairstyler.com)
Permanent Hair Color: A permanent hair color employs chemicals to artificially change, delete, or counteract the natural pigment in the cortex layer of the hair shaft. This is done when dyes and bleaches are turned on by mixing them with an activator (generally peroxide) and sometimes heat, to open the cuticle and then allow the chemical changes to take place. The results are permanent changes that do not revert back to the original, however the roots of the hair grow back unchanged (regrowth). (thehairstyler.com)
Peroxide: Peroxide is otherwise known as hydrogen peroxide and is used in many ways in everyday life as a bleaching agent, disinfectant, oxidizer and antiseptic, but it's extensively used in hair color services as a developer or activator. Its primary role is to open the cuticle layer and allow tints or bleach into the cortex so they can then deposit or remove color by breaking disulfide bonds within the hair, releasing sulfur (hence the smell). When peroxide is mixed with hair bleach, the peroxide continues to de-colorize color pigments; but when mixed with tints, its role is to bond the new color molecule inside the hair. (thehairstyler.com)
Tints: Tinting is the process of mixing artificial color with a developer and applying it to the hair, causing permanent color change. The tint itself is made up of color molecules that go into the cortex and, with a little help from the peroxide activator, redeposits color after de-colorization has occurred. Tinting is a permanent process that requires careful thought and planning from a qualified colorist that understands the boundaries of what is achievable and best for your hair. (thehairstyler.com)


nail structure
ساختار ناخن شامل کناره ناخن یا لبه ناخن، ناخن بخش بسیار کراتینیزه شده پوست است و از ضمایم پوست به شمار می آید. به علت عدم وجود رنگدانه، شفاف است. ریشه ناخن در داخل پوست قرار گرفته است. ماتریکس ناخن، ریشه ناخن، چین پروکسیمال ناخن، کوتیکول ناخن، بدنه ناخن، بستر ناخن، لبه آزاد ناخن، استخوان انگشت در این شکل دیده می شوند.
2017 09 15_202415
یون های هیدروکسید و پروکسید
dye 1
تمام رنگ موها حاوی یک ماده بنام ماده واسطه اولیه هستند. معمولا پارا دی آمین ها یا پارا آمینوفنل ها به این منظور استفاده می‌شوند این ترکیبات توسط پروکسید هیدروژن اکسید میشوند تا گونه های فعال تشکیل دهند که میتواند با کوپلرها یا جفت کننده ها واکنش دهد و رنگ ‌مو را تولید کند‌‌. ساختار دقیق گونه های فعال که با واکنش های اکسیداسیون تشکیل میشوند هنوز سوژه برخی از شبهات می‌باشد و ساختار آن ها دقیق مشخص نیست. در شکل بالا ساختار پارافنیلن دی آمین و پاراآمینوفنول نشان داده شده است.
dye 2
هیدروژن پروکسید، ماده ای است که مسئول اکسیداسیون مواد واسطه اولیه میباشد. این ماده همچنین رنگ طبیعی مو را روشن میکند و باعث از بین رفتن رنگ طبیعی مو (یوملانین و فائوملانین) میشود. واکنش های تشکیل دهنده رنگ در یک محیط قلیایی (با pH بالا‌) انجام می‌شود. به همین دلیل آمونیاک به فرمولاسیون رنگ مو اضافه میشود. این pH بالا رفته یا محیط قلیایی باعث میشود کوتیکول های مو متورم شده و باز شود. به این ترتیب، هیدروژن پرکسید و مولکول های رنگ میتواند وارد ساختار مو شده و از کوتیکول عبور نموده، وارد کورتکس شود. اتانول آمین می‌تواند به عنوان جایگزین استفاده شود تا محیط قلیایی ملایم تری ایجاد کند.
The nail structure is divided into six parts root, nail bed, nail plate, eponychium, paronychium, and hyponychium
بخش های مختلف یک ناخن را در این تصویر می بینید. همانطور که مشخص است ریشه ناخن توسط ماتریس ناخن ساخته شده، رشد می کند و بدنه ناخن را تشکیل می دهد. ناخن از جنس کراتین سخت است. بخش قابل دیدن ناخن را بدنه و بخش غیرقابل دیدن ناخن را ریشه می گویند. پروکسیمال همان چین ناخن است. در نوک انگشتان لایه بازال ژرمیناتیو (چند لایه ای) وجود دارد

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید