هم ایستایی = homeostasis هموستاز  

هم ایستایی = homeostasis هموستاز

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه هم ایستایی، Homeostasis می باشد.

هم ایستایی چیست؟


هم ایستایی = Homeostasis
skin ecology homeostasis = هم ایستایی (هموستاز) اکولوژی پوست

sustainable homeostasis = هم ایستایی پایدار


واژه «هم ایستایی» در مقالات سایت احسان حسنانی

آشنایی با پیری پوست

تابش خورشید، دخانیات، الکل و تغذیه نامناسب 4 عامل بیرونی پیر شدن پوست است. اما بیش از 90 درصد پیری پوست به علت مواجهه با نور آفتاب اتفاق می افتد. برخی دانشمندان پیری پوست را به دو نوع ژنتیکی و نوری تقسیم بندی می کنند. افزایش رادیکال های آزاد، افزایش فعالیت آنزیم های تجزیه کننده پروتئین، کاهش فاکتورهای رشد و کاهش قدرت اتصال درم و اپیدرم از جمله عوامل پیری پوست می باشند.
 افزایش فعالیت آنزیم های پروتئولیتیک (تجزیه پروتئین ها) تجزیه پروتئین ها توسط آنزیم های ماتریس متالوپروتئیناز انجام می شود. این آنزیم ها مسئول تجزیه پروتئین های ساختاری پوست مثل کلاژن، لامینین ، فیبرونکتین و الاستین هستند. برای تضمین هم ایستایی پوست، فعالیت آنزیم های ماتریس متالوپروتئیناز (MMPs) باید به خوبی توسط پروتئین هایی که «مهارکننده های بافتی متالوپروتئینازها » ( TIMPs ) نام دارند تنظیم شود. از بین رفتن تعادل بین فعال سازی و مهار MMP ها نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی پیری پوست دارند. کاهش میزان تولید TIMP و افزایش میزان تولید MMP هر دو موجب پیری پوست می شوند. کاهش فاکتورهای رشد فاکتور های رشد پپتیدهایی هستند که بدن آنها را تولید کرده و برای تعدیل فعالیت سلولی از آنها استفاده می کند. «فاکتور رشد تبدیلی » (TGF-b) در صنایع آرایشی اهمیت زیادی دارد زیرا نقش مهمی در تنظیم سنتز پروتئین های ماتریس برون سلولی دارد. کاهش اتصال درم و اپیدرم سلول برای ادامه حیات خود نیاز به یک ماتریس دارد تا جای خود را در آن محکم کند. متاسفانه فرایند پیری، موجب کاهش تولید رشته های سازنده این ماتریس و افزایش تخریب آنها می شود. این امر موجب تضعیف ساختار DEJ و پهن شدن آن می شود. این تغییرات ساختاری موجب کاهش مساحت در دسترس برای تبادل موادغذایی و تخلیه محصولات جانبی متابولیسم بین درم و اپیدرم می شود. در نتیجه نرخ نوسازی سلول ها در اپیدرم کاهش یافته و رادیکال های آزاد در اپیدرم تجمع می کنند. حفظ و ترمیم برهمکنش های سلول- ماتریس در فصل مشترک درم و اپیدرم موجب شادابی و جوانی پوست می شود.
مشاهده مطلب

مفهوم هم ایستایی، هموستاز در متون بهداشتی آرایشی

0
 هموستاز (هم ایستایی) از واژه لاتین homoios به معنای « همانند» و stasis به معنای «ایستایی و تعادل» گرفته شده است. «هم ایستایی» یعنی یک موجود بتواند با تنظیم محیط داخلی، شرایط ثابت و پایداری در اطراف برای خود فراهم نماید. به عبارت دیگر، وقتی شرایط نامناسبی برای پوست در محیط ایجاد می شود سلولهای پوست تلاش می کنند تا با ایجاد تغییراتی در داخل سلول با این عوامل بیرونی تطابق پیدا کنند. به این عمل «هم ایستایی پوست» گفته می شود. یکی از راه های تطابق با شرایط نامساعد ایجاد شده توسط عوامل عصبی، تولید نوروپپتیدها است که توسط سلولهای عصبی با کمک و همیاری سلولهای دفاعی پوست انجام می گردد. هم ایستایی پوست نوعی تعادل است که عوامل مهاجم برونی و درونی موجب برهم زدن آن شده و زیبایی پوست را دچار اختلال می نمایند. التهابات پوستی ناشی از عوامل عصبی که به دلیل حساسیت بیش از حد پوست و پیری زودرس آن ایجاد می شوند از علایم این اختلالات می باشند.
 برای تضمین هم ایستایی پوست، فعالیت آنزیم های ماتریس متالوپروتئیناز (MMPs) باید به خوبی توسط پروتئین هایی که «مهارکننده های بافتی متالوپروتئینازها » ( TIMPs ) نام دارند تنظیم شود. از بین رفتن تعادل بین فعال سازی و مهار MMP ها نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی پیری پوست دارند. کاهش میزان تولید TIMP و افزایش میزان تولید MMP هر دو موجب پیری پوست می شوند.
مشاهده مطلب

کاربرد اسانس در صنایع آرایشی بهداشتی

اسانس ها در افزایش جذابیت محصولات آرایشی بهداشتی نقش مهمی دارند. زیرا رایحه مطلوب به محصول بخشیده و مصرف کننده را برای خرید ترغیب می کنند. از همه مهمتر اسانس بوی نامطبوع ترکیبات پایه کرم را می پوشاند و به جذابیت آن می افزاید. تأثیر بر سیستم عصبی و ایجاد احساس آرامش از دیگر اثرات مفید بکارگیری اسانس در یک محصول آرایشی بهداشتی است.
 اسانس ها نقش مهمی در تولید محصولات آرایشی دارد و رایحه خوب به این محصولات می بخشند و موجب ترغیب مردم به خرید محصولات آرایشی می گردند. اسانس ها نه فقط برای تولید عطر و ادکلن بلکه اساساً برای تولید رایحه خوب ساخته شده اند. نقش دیگر عطرها و اسانس ها پوشاندن بوی نامطبوع است. برخی از مواد اولیه آرایشی بوی نامطبوعی دارند بنابراین اگر با اسانس آمیخته نشوند، مصرف کننده را از خرید منصرف می کنند. بوی یک محصول آرایشی بهداشتی همانند بسته بندی آن، یکی از عوامل ترغیب مصرف کننده برای خریداری و استفاده از یک محصول آرایشی است و در ارزیابی مصرف کننده مؤثر است. روایح علاوه بر ایجاد احساس آرامش، روی سیستم عصبی غیرارادی نیز تأثیر می گذارند. همچنین نقش مهمی در سیستم ایمنی و حفظ هم ایستایی پوست دارند.
مشاهده مطلب

سبوم چیست؟ سبوم = چربی طبیعی پوست

ترکیباتی که توسط غدد سباسه یا غدد مولد چربی به سطح پوست رانده می شوند در اصطلاح سبوم خوانده می شود. برخی از چربی های سبوم در سلول های غدد سباسه ساخته می شوند و بخشی دیگر از جریان گردش عمومی خون دریافت می شوند. چربی های واقع در سطح پوست مخلوطی از سبوم و چربی هایی هستند که منشأ اپیدرمیک دارند. | در مقاله سبوم چیست؟ سبوم = چربی طبیعی پوست از واژه هموستاز استفاده شده است.
مشاهده مطلب

مفهوم هم ایستایی، هموستاز در متون بهداشتی آرایشی

0 | در مقاله مفهوم هم ایستایی، هموستاز در متون بهداشتی آرایشی از واژه هموستاز استفاده شده است.
 هموستاز (هم ایستایی) از واژه لاتین homoios به معنای « همانند» و stasis به معنای «ایستایی و تعادل» گرفته شده است. «هم ایستایی» یعنی یک موجود بتواند با تنظیم محیط داخلی، شرایط ثابت و پایداری در اطراف برای خود فراهم نماید. به عبارت دیگر، وقتی شرایط نامناسبی برای پوست در محیط ایجاد می شود سلولهای پوست تلاش می کنند تا با ایجاد تغییراتی در داخل سلول با این عوامل بیرونی تطابق پیدا کنند. به این عمل «هم ایستایی پوست» گفته می شود. یکی از راه های تطابق با شرایط نامساعد ایجاد شده توسط عوامل عصبی، تولید نوروپپتیدها است که توسط سلولهای عصبی با کمک و همیاری سلولهای دفاعی پوست انجام می گردد. هم ایستایی پوست نوعی تعادل است که عوامل مهاجم برونی و درونی موجب برهم زدن آن شده و زیبایی پوست را دچار اختلال می نمایند. التهابات پوستی ناشی از عوامل عصبی که به دلیل حساسیت بیش از حد پوست و پیری زودرس آن ایجاد می شوند از علایم این اختلالات می باشند.
مشاهده مطلب

آشنایی با مواد اولیه و ترکیبات موثر بر آکنه

ويتامين C، زينك، روغن درخت چاي، نياسين آميد، چاي سبز، رزوراترول، ساليسيليك اسيد، گليكوليك اسيد مي توانند در درمان آکنه كمك كننده باشد. | در مقاله آشنایی با مواد اولیه و ترکیبات موثر بر آکنه از واژه هموستاز استفاده شده است.
زينك زينك يك ماده كمياب است كه به عنوان كوفاكتور در مسير توسعه سلولي و هموستاز نقش دارد. همچنين اثر آنتي اكسيدان و ضدالتهابي دارد. عملکرد آنزيم سوپر اكسيد ديسموتاز وابسته به يون مس و زينك است. اثربخشي زينك در رفع آكنه ممكن است به دو دليل زير باشد.
مشاهده مطلب

واژه «هم ایستایی» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی



defenscalp
مکانیزم عملکرد دیفنس اسکالپ: تنظیم هم ایستایی پوست سر، متعادل کردن فلور نرمال پوست سر به صورت اکولوژیکی، مهار آنزیم پنج آلفا ردوکتاز، تقویت لایه شاخی، تنظیم سیستم دفاعی ایمنی التهابی


webinar masterclass
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید