سبوم چیست؟ سبوم = چربی طبیعی پوست  

سبوم چیست؟ سبوم = چربی طبیعی پوست

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: ترکیباتی که توسط غدد سباسه یا غدد مولد چربی به سطح پوست رانده می شوند در اصطلاح سبوم خوانده می شود. برخی از چربی های سبوم در سلول های غدد سباسه ساخته می شوند و بخشی دیگر از جریان گردش عمومی خون دریافت می شوند. چربی های واقع در سطح پوست مخلوطی از سبوم و چربی هایی هستند که منشأ اپیدرمیک دارند.
سبوم
غدد سباسه که هر کدام به یک فولیکول مو وصل هستند، سبوم را طی فرایندی که با آن ترشح هالوکرینی می گوییم تولید می کنند. سبوم داخل غدد سباسه تولید می شود و به مدت یک هفته در داخل سلول چربی باقی می ماند. بعد از یک هفته سلول چربی پر از سبوم شده، می ترکد و چربی از داخل آن خارج می شود. سپس سبوم به همراه لاشه سلولهای چربی از طریق مجاری غدد سباسه که به فولیکول موها وصل است وارد فولیکول مو می شود. مو چربی را به بیرون از پوست هدایت می کند. سبوم روی سطح پوست و مو می نشیند و از آن محافظت میکند.

Sebaceous glands (holocrine glands) produce an oily secretion that keeps the skin soft and pliable
غدد سبابه که ترشحات هولوکرینی دارد ترشحات روغنی تولید می کند که پوست را نرم و منعطف نگه می دارد. سلول های غدد سبابه ابتدا سلول های بنیادی سبوسیت هستند که در شکل بالا به رنگ خاکستری نشان داده شده است. سلول های زایشی با رنگ خاکستری پررنگ نشان داده شده پس در مرحله اول سلول های بنیادی به سلول های زایشی تبدیل می شود سپس سلول های زایشی تکامل یافته و به سلول های سالخورده یا بالغ که به رنگ زرد نشان داده شده تبدیل می شود. دستگاه گلژی در این سلول ها بسیار فعال است و گرانول های ترشحی به تدریج که در سلول جمع می شوند سلول متورم شده و مثل بادکنکی که باد می شود نهایتاً می ترکد و سلول فروپاشیده به همراه مواد ترشحی و لاشه سلول به سمت مرکز غده می رود و سبوم تشکیل می شود. سبوم حاوی تری گلیسیرید لاشه سلول اسکوآلن کراتین های شاخی و کلسترول می باشد.

غدد چربی از بدو تولد همه جای بدن به جز کف پا، کف دست و لب ها وجود دارد. بعد از تولد، این غده ها سبوم را به میزان کافی تولید میکنند زیرا در بدن کودکان و نوزادان تعادل هورمونی وجود دارد. اما وقتی که کودک به بلوغ می رسد تعادل هورمونها به هم می ریزد. آندروژن بدن به شدت افزایش می یابد و غدد چربی شروع به پمپ کردن سبوم می کنند.
صورت، کف سر، گردن و دکلته بیشترین مقدار غدد سباسه را دارند. بنابراین سبوم زیادی در این نواحی تولید می شود و به همین خاطر بیشتر جوش می زنند.
اندازه غدد چربی و میزان تاثیر پذیری آنها از هورمونها توسط ژنتیک تعیین می شود. بنابراین می توان گفت که خشکی پوست، چرب بودن پوست و آکنه ای شدن پوست بیشتر تحت تاثیر ژنتیک است.
سبوم آمیزه پیچیده ای زا چربی های مختلف است. گلیسریدها، اسیدهای چرب آزاد، درصد قابل توجهی از استرهای واکسی، اسکوالن، استرهای کلسترول و خود کلسترول ترکیبات تشکیل دهنده سبوم هستند.

ترکیبات تشکیل دهنده سبوم

سبوم آمیزه پیچیده ای زا چربی های مختلف است. گلیسریدها، اسیدهای چرب آزاد، درصد قابل توجهی از استرهای واکسی، اسکوالن، استرهای کلسترول و خود کلسترول ترکیبات تشکیل دهنده سبوم هستند.

sebum composition
ترکیب درصد سبوم
•  اسکوالن (squalane) به میزان 20-12% (این ماده پیشساز ساخت کلسترول است)
•  استرهای مومی شکل (wax ester) 26%،
•  استرهای استرول (sterol esters) حدود 3%،
•  تری گلیسریدها 50-30%

عوامل مؤثر بر میزان ترشح سبوم

سن سن عامل مهمی است زیرا ترشح هورمونها مستقیماً به سن فرد وابسته است.
هورمونها: گیرنده های آندروژن در سطح سلول های زایای غدد سباسه و غلاف خارجی فولیکول مو قرار دارند. تستوسترون با ورود به این محل تحت تأثیر آنزیم ۵-آلفا ردوکتاز به دی هیدروتستوسترون (DHT) احیا می شود. این ماده اثری ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از تستوسترون دارد. تحت تأثیر این ماده سنتز آنزیم های سازنده اسیدهای چرب، تری گلیسریدها، اسکوالن و کلسترول در غدد سباسه افزیش می یابد. آندروژن ها تکثیر سلول های غدد سباسه را نیز افزایش می دهند.

5a reductase mainly occurs in the sebaceous glands
5 آلفا ردوکتاز با تبدیل تستسترون خوب به تستسترون بد موجب افزایش سبوم در غده سباسه می شود.
آنتی بیوتیک ها: آنتی بیوتیک هایی مثل تتراسیکلین ها، اریترومایسین، لینکومایسین، کلیندامایسین، کوتریموکسازول و غیره می توانند سبب کاهش اسیدهای چرب سبوم و افزایش مقدار تری گلیسریدها شوند.
رتینوییدها: ۸ هفته پس از درمان با ایزوترتینوئین می توان کاهش چشمگیر در ابعاد غدد سباسه را مشاهده نمود. تحت تأثیر این ماده علاوه بر کاهش اندازه غده سباسه، تمایز سلول های غدد سباسه کاهش می یابد و ترشح چربی ها کم می شود

عملکرد سبوم

نقش و عملکرد سبوم در سطح پوست انسان، تاکنون، کاملاً شناخته شده نیست. بر اساس فرضیه های موجود می توان سه عملکرد زیر را برای سبوم پیشنهاد نمود.
1. عملکرد آنتی اکسیدانی: یکی از وظایفی که به سبوم نسبت داده می شود ارائه مواد آنتی اکسیدان به سطح پوست می باشد. از جمله این مواد ویتامین E می باشد که این ویتامین و شکل اولیه آن یعنی آلفا-توکوفرول، می باشد. ارتباط مستقیمی بین میزان اسکوالن و آلفا-توکوفرول، در سطح پوست دیده می شود و به نظر می رسد این ماد اصلی ترین آنتی اکسیدان سطح پوست است. تامین ویتامین E از طریق سبوم نقش مهمی در پیشگیری از پیری و حفظ عملکرد دفاعی پوست و ممانعت در ورود مواد خارجی به بدن دارد.
2. عملکرد ضدباکتری: یکی از رفتارهایی که به سبوم نسبت داده می شود، عملکرد ضدباکتری است. بیشترین بخش از این عملکرد را به اولئیک اسید و پالمیتیک اسید نسبت می دهند. برخی منابع این عملکرد را به آنتی بادی IgG موجود در سبوم نسبت داده اند.
3. افزایش رطوبت پوست: عملکرد دیگری که به سبوم در سطح پوست نسبت داده می شود، افزایش هیدراسیون پوست است. از جمله این موارد تجزیه تری گلیسریدها در سطح پوست و آزاد شدن اسیدهای چرب و به دنبال آن گلیسرین است که یکماده جاذب الرطوبه قوی است و سبب افزایش محتوای آب لایه شاخی می گردد. همچنین حفظ هموستاز پوست نیز از جمله مواردی است که به عملکرد سبوم نسبت داده می شود.

active miniporyl og
مینی پوریل، عصاره شبدر قرمز حاوی مقدار مشخصی بیوکانین است که برای کاهش ترشح سبوم در سطح پوست، کاهش اندازه منافذ پوست و کاهش اندازه و تعداد منافذ آشکار پوست در محصولات مراقبت از پوست چرب و ترکیبی و محصولات مراقبت از پوست مستعد آکنه استفاده می شود. مینی پوریل، قابلیت مهار آنزیم پنج آلفا ردوکتاز را دارد.
dandruff causes
علت های تشکیل شوره سر . در مرحله اول قارچ طبیعی پوست سر، مالاسزیا، سبوم را تجزیه می کند. وقتی سبوم یا چربی طبیعی پوست مصرف شد، اولئیک اسید که محرک است آزاد می شود. در مرحله سوم، پوست سر متورم شده و پوسته پوسته می شود. در مرحله چهارم پوست سر دچار تحریک، خارش، التهاب، سوزش می شود و شما را آزار می دهد.
defenscalp mechanisms
کاهش تولید سبوم
follicle1
ساختار پوست : در این شکل مو، سبوم، فولیکول و غدد سبابه نشان داده شده است.
sebum og
ساختار پوست و مو: فولیکول مو، غدد سبابه، سبوم و مو در این شکل نشان داده شده است.
sebum
سبوم یا چربی پوست
sebumeter
سبومتر: دستگاهی برای اندازه گیری چربی پوست
Blackheads are caused by your skin producing too much oil which turns dark when exposed to air
در کومدون های سرسیاه، سبوم با هوا مواجه شده، اکسیده شده و رنگ سیاه پیدا می کند.
Sebaceous glands (holocrine glands) produce an oily secretion that keeps the skin soft and pliable
غدد سبابه که ترشحات هولوکرینی دارد ترشحات روغنی تولید می کند که پوست را نرم و منعطف نگه می دارد. سلول های غدد سبابه ابتدا سلول های بنیادی سبوسیت هستند که در شکل بالا به رنگ خاکستری نشان داده شده است. سلول های زایشی با رنگ خاکستری پررنگ نشان داده شده پس در مرحله اول سلول های بنیادی به سلول های زایشی تبدیل می شود سپس سلول های زایشی تکامل یافته و به سلول های سالخورده یا بالغ که به رنگ زرد نشان داده شده تبدیل می شود. دستگاه گلژی در این سلول ها بسیار فعال است و گرانول های ترشحی به تدریج که در سلول جمع می شوند سلول متورم شده و مثل بادکنکی که باد می شود نهایتاً می ترکد و سلول فروپاشیده به همراه مواد ترشحی و لاشه سلول به سمت مرکز غده می رود و سبوم تشکیل می شود. سبوم حاوی تری گلیسیرید لاشه سلول اسکوآلن کراتین های شاخی و کلسترول می باشد.
Sebum production is under the control of sex hormones (androgens). The most active androgens are testosterone and DHT
ترشح سبوم تحت کنترل هورمون های جنسی (آندروژن) می باشد. فعالترین آندروژن، تستسترون و دی اچ تی می باشد.دی اچ تی با کاتالیزگری آنزیم 5 آلفا ردوکتاز از تستسترون به دست می آید. همین هورمون به سلول های غدد سبابه می چسبد و آنها را برای تولید سبوم بیشتر ترشح می کند. روی سطح فولیکول موها نیز رسپتورهای آندروژن وجود دارد که با دریافت این هورمون شروع به نازک تر کردن موها می کند.
The clinical presentation of acne can range from a mild comedonal form to severe inflammatory cystic acne of the face, chest, and back
آکنه می تواند از نوع خفیف کمدونی تا انواع شدید التهابی متغیر باشد آکنه وقتی در مرحله کمدون است فقط حاوی سبوم و کراتین می باشد اما موقعی که باکتری پروپیونی آکنه شروع به رشد می کند پاپول ها و پوسچول ها تشکیل می شود. در مرحله پاپول، التهاب خفیف دیده می شود. پوسچول همان پاپول است با این تفاوت که داخل آن چرک وجود دارد. وقتی تجمع سبوم و کراتین بیش از حد شده و باکتری پروپیونی آکنه بیش از حد ترشح می کند التهاب شدیدتر و وسیع تر شده و منجر به تشکیل ندول و کیست می شود. در مرحله التهابی ممکن است دیواره فولیکول گسیخته شده و ذرات چرک از آن خارج شود و وارد پوست شود (هم داخل اپیدرم و هم داخل درم)
Whiteheads develop when dead skin cells, sebum (oil), and dirt clog your pores. Unlike blackheads, which can be pushed out, whiteheads are closed within the pore
کمدون های سرسفید همانند کمدون های سرسیاه هستند با این تفاوت که محتویات آنها هنوز به سطح پوست راه پیدا نکرده است و برخلاف کمدون های سرسیاه در اثر مواجهه با هوا سیاه نشده است و به رنگ سفید دیده می شود. در داخل این سفیدی ها سبوم وجود دارد. به کمدون های سرسفید کمدون های سربسته نیز می گویند.
5a reductase mainly occurs in the sebaceous glands
5 آلفا ردوکتاز با تبدیل تستسترون خوب به تستسترون بد موجب افزایش سبوم در غده سباسه می شود.
acne is chronic inflammatory disease of the pilocebaceous unit
آکنه بیماری التهابی مزمن واحد پیلوسباسه است. مراحل مختلف تشکیل آکنه در این شکل نشان داده شده است. از سمت چپ به راست عبارتند از: تجمع سلول های اپیتلیال و کراتین، تجمع کراتین های ریخته شده و سبوم، تکثیر باکتری پروپیونی آکنه که منجر به التهاب ملایم می شود، التهاب گسترده که موجب اسکار می شود.
Elevated production of sebum by hyperactive sebaceous glands or blockage of the follicle can cause C. acnes bacteria to grow and multiply
 توليد بيش از حد سبوم توسط غدد بيش فعال سباسه يا گرفتگي فوليكول ها ممكن است باعث رشد و تكثير باكتري مولد آكنه گردد.
sebum 2
سبوم توسط غده چربی که به فولیکول مو متصل است تولید می شود. تولید بیش از حد سبوم ممکن است باعث انسداد منافذ و ایجاد کومدون شود.
sebum composition
ترکیب درصد سبوم
sebum contained
سبوم محبوس در منافذ پوست
sebum og
سبوم – چربی طبیعی پوست
sebum yellowish
سبوم به شکل مایعی زرد رنگ است

• Excess Sebum
English: hairs need sun and breath to be healhty and strong. people who wear hat, cap, helmet or veils all day long can encounter hair loss, split ends, lack of shine, itchy scalp,dandruffŽ and excess sebum problems because air cannot circulate under the veil. farmasi bio-intense shampoo for covered hair, specially developed in farmasi laboratories, is formulated with bio-intense complex including laminaria digitata, pelvetia canaliculata, rosemary and nettle extracts. this shampoo regulates natural oil balance of the scalp. it refreshes your scalp and prevents dandruff formation. its special formula smoothes roughness and nourishes your hair, gives your hair volume and natural shine. it also revitalizes your hair while promoting better hair growth.
ترجمه به فارسی: موها برای شادابی و حفظ استحکام خود، نیاز به نور خورشید و قدرت نفس کشیدن دارند. افرادی که کلاه، روسری و یا چادر روی موهایشان استفاده می کنند باید توجه داشته باشند که مویشان در معرض ریزش، موخوره، تیرگی قرار داشته و پوست سرشان در معرض تحریک، شوره و ترشح چربی اضافه است. زیرا هوا نمی تواند به خوبی زیر کلاه، روسری و چادر جریان پیدا کند. شامپو بیو اینتنس فارماسی برای موهای پوشیده شده، اختصاصاٌ در آزمایشگاه های فارماسی طراحی شده و با کمپلکس قدرتمندی حاوی جلبک قهوه ای Laminaria Digitata، جلبک سبز آبی Pelvetia Canaliculata، رزماری و عصاره گزنه فرموله شده است. این شامپو تعادل چربی های طبیعی پوست سر را برقرار نموده و موجب افزایش طراوت و جلوگیری از تشکیل شوره سر می شود. این فرمولاسیون اختصاصی موجب کاهش زبری و تغذیه موها می شود. به موها حجم داده و درخشش طبیعی به مو هدیه می کند. موها را سرزنده نموده و رشد مجدد آن را افزایش می دهد.
English: hairs need sun and breath to be healhty and strong. people who wear hat, cap, helmet or veils all day long can encounter hair loss, split ends, lack of shine, itchy scalp,dandruffŽ and excess sebum problems because air cannot circulate under the veil. farmasi bio-intense hair mask for covered hair, specially developed in farmasi laboratories, is formulated with bio-intense complex including laminaria digitata, pelvetia canaliculata, almond oil and oat extracts. this hair mask revitalizes and repairs your damaged hair while promoting better hair growth. its special formula smoothes roughness and nourishes your hair at the same time gives your hair volume and natural shine.
ترجمه به فارسی: موها برای شادابی و حفظ استحکام خود، نیاز به نور خورشید و قدرت نفس کشیدن دارند. افرادی که کلاه، روسری و یا چادر روی موهایشان استفاده می کنند باید توجه داشته باشند که مویشان در معرض ریزش، موخوره، تیرگی قرار داشته و پوست سرشان در معرض تحریک و شوره و ترشح چربی اضافه است. زیرا هوا نمی تواند به خوبی زیر کلاه، روسری و چادر جریان پیدا کند. ماسک مو بیو اینتنس فارماسی برای موهای پوشیده شده، اختصاصاٌ در آزمایشگاه های فارماسی طراحی شده و با کمپلکس قدرتمندی حاوی جلبک قهوه ای Laminaria Digitata، جلبک سبز آبی Pelvetia Canaliculata، روغن بادام و عصاره جو دوسر فرموله شده است. این ماسک مو تعادل چربی های طبیعی پوست سر را برقرار نموده و موجب افزایش طراوت و جلوگیری از تشکیل شوره سر می شود. این فرمولاسیون اختصاصی موجب کاهش زبری و تغذیه موها می شود. به موها حجم داده و درخشش طبیعی به مو هدیه می کند. موها را سرزنده نموده و رشد مجدد آن را افزایش می دهد.
English: this is the first step of the skin care and cleansing. farmasi skintrends purifiying cleansing gel for oily and combination skin types removes impurities and make-up residue and excess sebum from your skin with its natural and sls, sles, soap free formula. it deeply cleans your pores and refreshes your skin without drying. with its rich antioxidant content, acai berry, it presents an excellent care for your skin.
ترجمه به فارسی: اولین مرحله از برنامه مراقبت و پاکسازی پوست. ژل پاک کننده عمقی اسکین ترندز فارماسی مناسب پوست چرب و ترکیبی، برای زدودن آلودگی ها و بقایای محصولات آرایشی و چربی اضافی از پوست. حاوی مواد طبیعی و فاقد سدیم لوریل سولفات، صابون و سدیم لوریل اتر سولفات. منافذ پوست را به شکل عمقی پاکسازی نموده و موجب افزایش طراوت پوست می شود. غنی از آنتی اکسیدان های برگرفته از آکای بری بوده و از پوست به خوبی محافظت می کند.

JOJOBA OIL: Mistakenly called an oil as it is really a wax that becomes soluble at room temperature. Jojoba oil is excellent at dissolving other oils, dead skin cells and excess sebum in the pores. Long used for scalp and general skin care. Used in CSRx Facial Cleansing Oil , CSRx Lip Remodeling Treatment and in Calming Biolipid Repair Creme. (cellularskinrx.com)

• سبوم

sunme

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- دکلته = Decolletage
2- آنتی اکسیدان = Anti-Oxidant
high anti-oxidants properties = ویژگی آنتی اکسیدانی قدرتمند
ملانین از طریق دندانه های ملانوسیت وارد کراتینوسیت می شود. آنتی اکسیدان
3- لایه شاخی = Stratum Corneum
stratum corneum, outermost layer of the skin, consisting of keratinized cells. = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه پوست شامل سلول های کراتینیزه شده 

stratum corneum, SC, horny layer = لایه شاخی، بیرونی ترین لایه اپیدرم که به لایه شاخی معروف است.

strong affinity with the stratum corneum = جذب تمایلی قوی نسبت به لایه شاخی پوست 

disruption of the stratum corneum = از هم گسیختگی لایه شاخی

reinforcement of stratum corneum = تقویت ساختار لایه شاخی

stratum corneum is also called horny layer = استراتوم کورنئوم یا لایه شاخی


تلفظ stratum corneum is also called horny layer ↓


تلفظ stratum corneum ↓


تلفظ stratum corneum2 ↓
4- هورمون = Hormone
hormone sensitive lipase, HSL = لیپاز حساس به هورمون

melanin stimulating hormone, α-MHS = هورمون تحریک ملانین

androgenic hormones = هورمون های مردانه 

male hormones = هورمونهای مردانه
هورمون 

Melanocortin-1 Receptor (MC1R), also known as melanocyte-stimulating hormone receptor (MSHR) = رسپتور ملانوكورتین همچنین تحت نام گیرنده هورمونی تحریك شونده با ملانوسیت نامگذاری شده است.

Radioimmunoassay (RIA), a very sensitive in vitro assay technique used to measure concentrations of antigens (for example, hormone levels in blood) by use of antibodies. = آزمون رادیوایمیونو اَسِی، یك آزمون اینویتروی بسیار حساس برای اندازه گیری آنتی ژنها (مثلا سطح هورمونهای خون

α-MSH (α-Melanocyte Stimulating Hormone) = هورمون تحریك كننده ملانوسیت


تلفظ androgenic hormones ↓


تلفظ hormone ↓
5- آکنه = Acne

تلفظ acne = chronic inflammatory disorder of the sebaceous gland ↓


تلفظ acne lesions ↓


تلفظ acne ↓


تلفظ retin A or retinoic acid is used in acne treatments ↓


تلفظ some cases of acne ↓
6- سبوم = Sebum
sebocyte, any of the cells that make up the sebaceous glands, and secrete sebum = سبوسیت، سبوسایت، سلول های تشکیل دهنده غدد سبابه که سبوم ترشح می کنند 

sebumeter = سبومتر، دستگاه سنجش میزان سبوم پوست

scalp excess sebum = چربی های اضافی پوست سر
دانه هایی با خاصیت فلورسنت که برای تقلید از ملانوزوم در آزمایش ارزیابی ممانعت از ملانوزوم برای اثربخشی وایت اسنس استفاده شد.
sebum triglycerides = تری گلیسیرید های سبوم

sebum in the sebaceous glands = سبوم در غدد سبابه 
بالم، بوم یا بلسان به پمادهای معطری گفته می شود که برای رفع مشکلات پوستی استفاده می شوند. بالم لب را بوم لب و بلسان لب هم ترجمه کرده اند. بوم معادل فرانسوی کلمه بالم است و معنای لغوی آن در فرانسوی، مرهم می باشد.
excess sebum = سبوم اضافی 

sebum production = تولید سبوم
سبوم


تلفظ excess sebum can also cause seborrheic dermatitis an inflammatory skin disorder ↓


تلفظ sebum in the sebaceous glands ↓


تلفظ sebum is a yellowish oily substance ↓


تلفظ sebum ↓


تلفظ sebum2 ↓


تلفظ suppressing sebum production ↓
7- فولیکول مو = Hair Follicle
pores, openings of hair follicles = منافذ پوستی، دهانه های فولیکول

opening of a hair follicle = دهانه فولیکول های مو
فولیکول مو 


تلفظ hair follicle ↓


تلفظ hair follicles ↓


تلفظ hair follicles2 ↓
8- سترون = Strile استریل، سترون
9- سرین = Serine
Potentilla, Potentilla anserine = پنجه برگ چمنزاری، پتنتیلا، گیاه پنجه ای یا پنج انگشت 
اسید آمینه سرین
ماده شیمیایی که از مرکبات استخراج شده و در واقع سیمان بین سلولی میوه هاست.
serine protease = سرین پروتئاز
10- ممانعت = Inhibit
inhibit 5-alpha reductase = آنزیم پنج آلفا ردوکتاز را مهار می کند

inhibition of 5α-reductase = مهار آنزیم 5 آلفا ردوکتاز 

inhibitor of lipid accumulation = مهارکننده انباشت لیپید

MIC, Minimum Inhibitory Concentration = غلظت بازداری حداقل 

elastase inhibitor = مهارکننده الاستاز 

competitive inhibitor = مهارکننده رقابتی 

inhibitory potential = توان ممانعت
ممانعت
11- تستوسترون = Testosterone
conversion of testosterone into DHT (dihydrotestosterone) = تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون

dihydrotestosterone (DHT) level = میزان دهیدروتستوسترون
12- جاذب = Absorbent جاذب، جذب کننده، ماده ای که جذب می کند. 
13- سازنده = Manufacturer سازنده
14- اسکوالن = Squalene اسکوالن


تلفظ squalene ↓
15- سباسه = Sebaceous Gland
lanoline, wool wax, wool grease, a wax secreted by the sebaceous glands of wool-bearing animals = لانولین، موم پشم، چربی پشم، روغن پشم گوسفند، ماده مومی یا چرب که توسط غدد سبابه حیوانات پشم دار مثل گوسفند ترشح می شود 
غدد سبابه، غدد چربی ساز پوست، غده کوچکی در پوست پستانداران که تولید چربی می کند، غده ای که سبوم ترشح می کند

sebocyte, any of the cells that make up the sebaceous glands, and secrete sebum = سبوسیت، سبوسایت، سلول های تشکیل دهنده غدد سبابه که سبوم ترشح می کنند 

sebum in the sebaceous glands = سبوم در غدد سبابه 
بالم، بوم یا بلسان به پمادهای معطری گفته می شود که برای رفع مشکلات پوستی استفاده می شوند. بالم لب را بوم لب و بلسان لب هم ترجمه کرده اند. بوم معادل فرانسوی کلمه بالم است و معنای لغوی آن در فرانسوی، مرهم می باشد. غدد سبابه

acne = chronic inflammatory disorder of the sebaceous gland = آکنه = عارضه التهابی و مزمن غده پیلوسباسه


تلفظ acne = chronic inflammatory disorder of the sebaceous gland ↓


تلفظ overactive sebaceous glands ↓


تلفظ sebaceous gland ↓


تلفظ sebum in the sebaceous glands ↓
16- احیا = Recovery بازیابی، ترمیم، احیا
17- جار = Jar

تلفظ blender jar ↓
18- غدد سباسه = Sebaceous Glands
lanoline, wool wax, wool grease, a wax secreted by the sebaceous glands of wool-bearing animals = لانولین، موم پشم، چربی پشم، روغن پشم گوسفند، ماده مومی یا چرب که توسط غدد سبابه حیوانات پشم دار مثل گوسفند ترشح می شود 

sebocyte, any of the cells that make up the sebaceous glands, and secrete sebum = سبوسیت، سبوسایت، سلول های تشکیل دهنده غدد سبابه که سبوم ترشح می کنند 

sebum in the sebaceous glands = سبوم در غدد سبابه 
بالم، بوم یا بلسان به پمادهای معطری گفته می شود که برای رفع مشکلات پوستی استفاده می شوند. بالم لب را بوم لب و بلسان لب هم ترجمه کرده اند. بوم معادل فرانسوی کلمه بالم است و معنای لغوی آن در فرانسوی، مرهم می باشد. غدد سبابه


تلفظ overactive sebaceous glands ↓


تلفظ sebum in the sebaceous glands ↓
19- خشکی پوست = Skin Dryness خشکی پوست
20- دی هیدروتستوسترون = DHT

تلفظ DHT ↓
21- توکوفرول = Tocopherol
tocopherol acetate = توکوفرول استات
توکوفرول
22- آمیزه = Mixture
Silicone Elastomer Blend, Dow Corning® 9040, a mixture of high molecular weight silicone elastomer in cyclopentasiloxane = آمیزه الاستومر سیلیکون 
مخلوط، آمیزه

BLEND, Harmonious mixture of perfumery ingredients. = به آمیزه همگنی از مواد عطری بلند می گویند

MACERATION, Is a method used to process flowers by steeping them in hot fats. The steeping process produces pomades. These are washed in alcohol for purification, and from this scented mixture, the extract of floral oil is obtained. = ماسیراسیون: روشی است كه در آن گلها را وارد روغن داغ می كنند سپس پماد به دست آمده را با الكل می شویند.
23- آنتی بیوتیک = Antibiotic آنتی بیوتیک
24- اولئیک اسید = Oleic Acid
linoleic acid = لینولئیک اسید
25- جاذب الرطوبه = Hemactant
26- سلول چربی = Sebocyte
sebocyte, any of the cells that make up the sebaceous glands, and secrete sebum = سبوسیت، سبوسایت، سلول های تشکیل دهنده غدد سبابه که سبوم ترشح می کنند 

LIPID ACCUMULATION IN SEBOCYTES & CELL VIABILITY = تجمع لیپید در سبوسیت ها و زیست پذیری سلول ها

primary human sebocytes = سبوسیت های اولیه انسانی
مثلاً خارج کردن مواد ضایعاتی از داخل سلول
human sebocytes = سبوسیت های انسان


تلفظ sebocyte ↓
27- ازن = Ozone
secondary pollutants, A secondary pollutant is not directly emitted as such, but forms when other pollutants (primary pollutants) react in the atmosphere.Examples of a secondary pollutant include ozone, which is formed when hydrocarbons (HC) and nitrogen oxides (NOx) combine in the presence of sunlight; NO2, which is formed as NO combines with oxygen in the air; and acid rain, which is formed when sulfur dioxide or nitrogen oxides react with water. = آلاینده های ثانویه هوا که بر خلاف آلاینده های اولیه به شکل مستقیم وارد هوا نمی شوند. بلکه در اثر واکنش آلاینده های اولیه با عوامل دیگر ایجاد می شوند. از ازن تروپوسفری می توان به عنوان نمونه ای از آلاینده ثانویه نام برد. زیرا از واکنش هیدروکربن ها و اکسیدهای نیتروژن در حضور نور آفتاب ایجاد می شود. باران های اسیدی نمونه دیگری از آلاینده های ثانویه هستند. زیرا در اثر ترکیب اکسید گوگرد و اکسید نیتروژن با آب باران ایجاد می شوند. 

tropospheric ozone, Ozone that is a constituent of the troposphere. The troposphere extends from the Earth's surface to between 12 and 20 kilometers above sea level = ازن تروپوسفری، ازنی که در لایه تروپوسفر جو زمین قرار دارد. تروپوسفر آن قسمت از جو زمین است که از سطح زمین تا فاصله 12 و 20 کیلومتری بالای سطح دریا ادامه دارد.

photochemical smog, haze in the atmosphere accompanied by high levels of ozone and nitrogen oxides = مه دود فوتوشیمیایی، دودآلود شدن هوا به علت وجود ازن و اکسیدهای نیتروژن 

Ozone, trioxygen, an inorganic molecule with the chemical formula O3 = ازن، تری اکسیژن 


تلفظ ozone ↓


تلفظ tropospheric ozone ↓
28- ترشح هالوکرینی = Holocrine Secretion
29- کف دست = Palm Of The Hand
30- کف پا = Sole Of The Foot
31- درصد قابل توجه = Substantial Percentage
32- استرهای واکسی = Wax Esters
33- کلسترول = Cholesterol
34- استرهای کلسترول = Cholesterol Esters

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید