درم یا لایه میانی پوست  

درم یا لایه میانی پوست

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی




چکیده: پوست انسان از لایه های مختلفی تشکیل شده که لایه میانی آن درم یا میانپوست نام دارد.
درم

درم: میان پوست

همانطور که در شکل دیده می شود، درم در زیر اپیدرم قرار گرفته و توسط یک غشاء از آن جدا شده است. اما مثل اپیدرم ساختار لایه لایه ای ندارد. درم در واقع بستر و محل تغذیه اپیدرم می باشد. استحکام و انعطاف این بستر به علت وجود رشته های کلاژن و الاستین است که به صورت یک شبکه فیبری در سرتاسر درم تنیده شده اند. کلاژن فراوانترین رشته فیبری تشکیل دهنده این بستر است، بطوریکه ۸۵ درصد وزن خشک درم را کلاژن تشکیل می دهد. کلاژن مسئول استحکام پوست است. الاستین نیز یکی دیگر از پروتئینهای فیبری تشکیل دهنده درم است. با وجود اینکه الاستین تنها ۲ درصد کل پروتئین های درم را تشکیل می دهد، اما مهمترین عامل کشسانی و قابلیت انعطاف پوست محسوب می شود.
layers
کلاژن مسئول استحکام است. الاستین مسئول کشسانی پوست است. فیبرهای کلاژن، الاستین، لامینین، فیبرونکتین و ... در درم توسط سلولهایی به نام فیبروبلاست تولید می شود. اضافی کلاژن و الاستین تولید شده در پوست توسط آنزیمهای تجزیه کننده پروتئین (کلاژناز و الاستاز) تجزیه شده و از بین می رود. در حالت عادی و در سنین جوانی تعادل منظمی بین تولید فیبرها توسط فیبروبلاستها، تجزیه آنها توسط آنزیمهای تجزیه کننده و مهار آنزیمهای تجزیه کننده توسط مهارکننده های طبیعی پوست وجود دارد. در شکل زیر این تعادل به خوبی نشان داده شده است.
MDI
آنزیمهای تجزیه کننده پروتئین در شکل بالا به قیچی تشبیه شده اند که در حال تجزیه و از بین بردن بافت کلاژن (رشته های زرد رنگ) هستند. مهارکننده های آنزیمی در این شکل غلافهای سبز رنگ هستند که در پوست به صورت طبیعی وجود دارند. غلافهای آبی رنگ مهارکننده های مصنوعی مثل MDI کمپلکس (نام رسمی: گلایکوزامینوگلایکن) هستند که در فرمولاسیون برخی از محصولات بهداشتی آرایشی ضدپیری استفاده شده و قادر است به غلافهای سبز رنگ (مهارکننده های طبیعی پوست) کمک نماید.
با افزایش سن و در هنگام کهولت، فیبروبلاست ها مثل سنین جوانی، قدرت تولید کلاژن و الاستین را ندارند. بنابراین نمی توانند به میزان کافی کلاژن و الاستین تولید کنند و به این ترتیب، پوست نازک تر شده، استحکام و قابلیت انعطاف خود را از دست داده و چروک ها بر روی آن شکل می گیرند.

یکی از دستاوردهای تحقیق و توسعه صنایع آرایشی و بهداشتی در دهه های اخیر دستیابی به مواد موثره ای است که با تحریک فیبروبلاستهای درم، توانایی این سلولها را در سنتز کلاژن را افزایش می دهد. این مواد سه دسته هستند:
۱- پپتیدهای بیومیمتیک که به تقلید از ملکولهای بیولوژیکی بدن مثل فاکتورهای رشد ساخته شده اند. در محصولات سری رینکل کورکشن RoC، یکی از این پپتیدها به نام پالمیتوئیل اولیگوپپتید به کار رفته است که با تحریک فیبروبلاستهای درم، سنتز کلاژن و هیالورونیک اسید را افزایش می دهد. رتینول و هیالورونیک اسید مصنوعی از دیگر مواد موثره محصولات سری رینکل کورکشن RoC است که درجای دیگری درموردشان بیشتر توضیح داده خواهد شد.
۲- عصاره گیاهانی که اثرشان در تحریک فیبروبلاستهای درم و افزایش سنتز کلاژن به اثبات رسیده است. سونگا (عصاره سالیداگو ویگورا) ، الاستورگولاتور (پروتئین هیدرولیزشده سویا) و عصاره ریشه ماکا از عصاره های گیاهی هستند که با تحریک فیبروبلاستهای درم و افزایش سنتز کلاژن ظاهر پوست را بهبود بخشیده و چروکها را برطرف می کنند. الاستورگولاتور (پروتئین هیدرولیزشده سویا) یکی از مواد موثره اصلی به کار رفته در محصولات موستلا ۹ ماه و ریشه ماکا از ترکیبات تشکیل دهنده کرم اکستریم جونس اوناگرین می باشند.
۳- پلی ساکاریدهای به دست آمده از مخمر نان (بتاگلوکان): مخمر نان یا ساکرومایسیس سرویسیه همان میکروارگانیسمی است که در نانوایی استفاده می شود و موجب پف کردن نان می شود. در درون دیوار سلولی این مخمر، پلی ساکارید با ارزشی به نام بتاگلوکان وجود دارد که استخراج و استفاده از آن در محصولات آرایشی موجب تحریک فیبروبلاستها و افزایش سنتز کلاژن می گردد. بتاگلوکان علاوه بر افزایش سنتز کلاژن، به علت برخورداری از خاصیت آنتی اکسیدانی یک ملکول محافظ محسوب شده و بنابراین در محصولات آرایشی ضدپیری جایگاه ویژه ای دارد. ترکیب پتنت شده ای متشکل از جینکوبیلوبا و بتاگلوکان در مرطوب کننده های آنتی فتیگ RoC استفاده شده است.

active swt 7 og
SWT7، اسورتیامارین استخراج شده از برگ های گیاه خارجی جنتیان هندی است که ادعا می کند چروک های عمودی پوست را بعد از 7 روز کاهش می دهد. این اکتیو، تولید فاکتور رشد کراتینوسیت، توسط سلول های بنیادی مشتق از آدیپوز را که در لایه هیپودرم قرار گرفته اند افزایش می دهد. فاکتور رشد کراتینوسیت از لایه میانی پوست عبور کرده، خودر را به سلول های لایه زایای اپیدرم می رساند و موجب افزایش سنتز و نوسازی بیشتر سلول های زایای لایه اپیدرم می شود و با افزایش تگثیر و تمایز سلول های کراتینوسیت ضخامت اپیدرم را افزایش می دهد.
boreade de noviderm
بورآد نوویدرم
dej og
با از هم گسیختن پروتئین های نگهدارنده فصل مشترک درم و اپیدرم که به آن ها درمواپیدرمال جانکشن می گویند، پوست نشست کرده و چروک ها ظاهر می شوند. پروتئین های فصل مشترک درم و اپیدرم که برجستگی ها را نگه می دارد، لامینین 5 و فیبرونکتین هستند.
dej
لامینین 5، فیبرونکتین و اینتگرین، پروتئین هایی هستند که اتصالات فصل مشترک درم و اپیدرم را برقرار می کنند. DEG اتصال سلول ها را برقرار نموده و نیازهای متابولیکی سلول را فراهم می کند تا پوست سالم و جوان بماند.
dermis og
برش سطح مقطع پوست. در این شکل درم یا لایه میانی نشان داده شده است.
ECM og
لایه های مختلف پوست شامل اپیدرم، درم و هیپودرم. در این شکل فاشیا و ماهیچه نیز نشان داده شده است.
epiderm
اپیدرم از دو بخش تشکیل شده: لایه شاخی که مهم ترین لایه است و بخش زنده اپیدرم که لایه های دیگر را تشکیل می دهد. دو هفته طول می کشد که کراتینوسیت از لایه بازال اپیدرم به لایه شاخی برسد و سپس دو هفته دیگر طول می کشد تا به سطح پوست ریخته و بیفتد. بنابراین نوسازی سلولی 28 روز طول می کشد.
epidermis og
ساختار پوست، فولیکول و اپیدرم نشان داده شده است.
esthedem og
کاتالوگ استادرم با شعار زیبایی هوشمند به پوست
eviderm og
برند اویدرم
hair anatomy og
ساختار لایه ای پوست: اپیدرم، درم و هیپودرم
melanin og
ملانوسیت و ملانین در لایه زایای اپیدرم پوست
noviderm og
محصولات نویدرم
skin layers2
اپیدرم، درم و سلول های چربی
disrupted epiderm
در اثر تجزیه کورنئودسموزوم ها توسط آنزیم ها، اتلاف نامحسوس آب از اپیدرم افزایش می یابد.
intact epiderm
لایه شاخی سالم اپیدرم. در این تصویر عوامل مرطوب کننده طبیعی یا NMF ها به صورت دانه های آبی نشان داده شده است. کورنئودسموزوم ها، ارتباط دهنده سلول ها می باشند که با خط های آبی نشان داده شده. کورنئوسیت ها سلول های اصلی لایه اپیدرم هستند. روی کورنئوسیت ها یک لایه لیپیدی cornify شده قرار دارد. لیپیدهای بین سلولی با رنگ سفید نشان داده شده است.
layered structure of the skin
ساختار پوست را می توان به دیوارهای آجری تشبیه کرد که در آن کورنئوسایت ها آجر و ترکیبات چربی لیپیدها، ملات سیمانی این دیوار را تشکیل می دهند. سلول های مرده و لایه شاخی، بخش مرده اپیدرم هستند و سایر لایه ها از جمله لایه شفاف، دانه دار، زایا بخش زنده اپیدرم را تشکیل می دهند. در اپیدرم زنده، لایه ای به نام لایه زایا وجود دارد که در آن کراتینوسیت ها و ملانوسیت ها وجود دارند. ملانوسیت ها، رنگدانه ملانین را وارد کراتینوسیت ها می کنند. در این شکل، سلول های لایه خاردار به صورت خاردار نمایش داده شده تا به خوبی در ذهن بماند. ولی در واقعیت به این شکل نیست. این شکل کاملا شماتیک می باشد. به همین منظور، سلول های لایه دانه دار به صورت نقطه نقطه و دانه دار نشان داده شده است.
rpidermal ridge
فرورفتگی های اپیدرم و برآمدگی های درم
skin anatomy
تنه مو یا شافت مو، آن بخشی از موست که از سطح پوست بیرون زده و دیده می شود. لایه شاخی یا استراتوم کورنئوم، ملانوسیت ها، غدد اکرینی عرق، غدد آپوکرینی عرق، بافت آدیپوز حاوی سلول های چربی، غدد سباسه یا سبابه، ماهیچه راست کننده یا ارکتور پیلی، بافت همبند با لایه سابکوتانوس یا زیرپوستی که به آن هیپودرم نیز گفته می شود. لایه درمیس یا درم، لایه اپیدرمیس یا اپیدرم در این شکل دیده می شوند.
stratom corneum
لایه شاخی، بیرونی ترین لایه اپیدرم بوده و شامل سلول های مرده، کورنئوسیت ها بوده که بدون هسته و اندامک می باشد. پوسته ریزی از سطح لایه شاخی صورت می گیرد و موجب تعادل در ساخت کراتینوسیت در لایه زایا می شود.
viable epidermis
اپیدرم زنده شامل لایه زایا، خاردار، دانه دار و شفاف
skin epidermis diagrams 300x271
دیاگرام اپیدرم پوست.
epidermis and sc components
اپیدرم شامل 5 زیر لایه است: لایه فوقانی اپیدرم لایه شاخی یا استراتوم کورنئوم میباشد که از سلول های مرده ی پوست که با پروتئین ها احاطه شده تشکیل شده است. سرامیدها و اسیدهای چرب کلسترول فاصله ی بین سلول ها را پر میکند و تبخیر نامحسوس آب از سطح پوست را محدود مینماید.
humactants
هومکتانت یا هیومکتانت یا مواد جاذب الرطوبه، ترکیبات هیدروفیل یا آبدوست هستند که آب را از بخش میانی پوست به بخش اپیدرم می‌کشانند. در رطوبت بالای ۸۰ درصد، مواد جاذب الرطوبه همچنین می‌توانند آب موجود در هوای اطراف را جذب نموده و روی اپیدرم قرار دهند. اما تبخیر از سطح پوست می‌تواند موجب خشکی شود.

• Dermal Epidermal Junction
• درم 
English: Farmasi Baby Love Baby Oil, specially developed in Farmasi Laboratories that is formulated with Olive Oil, Chamomile extracts and Vitamin E, gently soothes and moisturizes your baby’s delicate skin, while leaving it more softer. Mineral oils contents in the product, create a barrier to prevent transepidermal water loss. Easily absorbed formula is ideal for baby massage. It can be used after bathing and diaper changes.
ترجمه به فارسی: روغن بچه فارماسی، اختصاصاً با روغن زیتون، عصاره بابونه، ویتامین E طراحی شده است. به شکل ملایم پوست کودک را تسکین داده، رطوبت رسانی می نماید و احساس نرمی به جا می گذارد. روغن های مینرال استفاده شده در این محصول، برای جلوگیری از تبخیر نامحسوس رطوبت پوست از طریق اپیدرم یک لایه محافظتی روی پوست تشکیل می دهند. به راحتی جذب می شود و برای ماساژ کودک ایده آل است. می تواند بعد از حمام و بعد از تعویض پوشک استفاده شود.


مطلب قبلی: کلاژن

مطلب بعدی: DEJ


scent marketing

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- رتینول = Retinol رتینول


تلفظ retinol ↓
2- آنتی اکسیدان = Anti-Oxidant
high anti-oxidants properties = ویژگی آنتی اکسیدانی قدرتمند
ملانین از طریق دندانه های ملانوسیت وارد کراتینوسیت می شود. آنتی اکسیدان
3- میکروارگانیسم = Microorganism
fungus, eukaryotic organisms that includes unicellular microorganisms such as yeasts and molds, as well as multicellular fungi = قارچ، ارگانیسم یوکاریوتیکی که شامل میکروارگانیسم های تک سلولی مثل مخمر و کپک و همچنین قارچ های چند سلولی می شود. 
میکروارگانیسم
4- سویا = Soy Bean
Soy bean, Glycine soja = سویا، لوبیای روغنی
5- استحکام = Firmness
enhancement of firmness = افزایش استحکام 
استحکام


تلفظ elasticity and firmness ↓
6- الاستین = Elastin
tropoelastin = تروپوالاستین
الاستین
7- فیبروبلاست = Fibroblast
fibroblasts, a cell in connective tissue which produces collagen and other fibres = فیبروبلاست ها، سلول های بافت پیوندی که کلاژن و فیبرهای دیگر تولید می کنند 

human fibroblastic collagenase = کلاژناز فیبروبلاست انسان
فیبروبلاست


تلفظ fibroblasts ↓
8- هیدرولیز = Hydrolysis
9- هیالورونیک اسید = Hyaluronic Acid
sodium hyaluronate, sodium salt of hyaluronic acid, a glycosaminoglycan found in various connective tissue of humans = سدیم هیالورونات، نمک سدیمی هیالورونیک اسید، گلایکوز آمینو گلایکنی که در بافت همبند پوست و دیگر اعضای بدن وجود دارد 

hyaluronic acid injection-like = مواد آرایشی مشابه تزریق هیالورونیک اسید
اسید هیالورونیک
10- مهارکننده = Inhibitor
inhibitor of lipid accumulation = مهارکننده انباشت لیپید

MIC, Minimum Inhibitory Concentration = غلظت بازداری حداقل 

elastase inhibitor = مهارکننده الاستاز 

competitive inhibitor = مهارکننده رقابتی 

inhibitory potential = توان ممانعت
11- موستلا = Mustela
mustela dermopediatrics = موستلا درموپدیاتریکس

mustela BB = موستلا ب ب
موستلا


تلفظ mustela BB ↓


تلفظ mustela dermopediatrics ↓


تلفظ mustela ↓


تلفظ mustela2 ↓


تلفظ mustela3 ↓
12- مخمر = Yeast
pityrosporum ovale, Malassezia ovale, lipophilic yeast belonging to the normal human cutaneous flora = پیتروسپوروم اوال یا مالاسزیا اوال، مخمر چربی دوست که یکی از فلورای نرمال پوست بدن می باشد. آكنه استروئیدی در مواردی می تواند ناشی از فولیكولیت پیتروسپورمی (مالاسزیایی) باشد.

fungus, eukaryotic organisms that includes unicellular microorganisms such as yeasts and molds, as well as multicellular fungi = قارچ، ارگانیسم یوکاریوتیکی که شامل میکروارگانیسم های تک سلولی مثل مخمر و کپک و همچنین قارچ های چند سلولی می شود. 

saccharomyces cerevisiae, saccharomycescerevisiae, baker’s yeast = مخمر نان، ساکرومایسیس سرویسیه، ساکارومایسس سرویزیه

lipid-dependent yeasts = مخمرهای وابسته به لیپید

Malassezia yeast = مخمر مالاسزیا

yeast cells = سلول های مخمر

moulds and yeasts = کپک و مخمر

Baker's yeast = مخمر نان 
مخمر


تلفظ yeast ↓
13- مهار آنزیم = Enzyme Inhibition
14- عصاره های گیاهی = Herbal Extracts عصاره های گیاهی 


تلفظ herbal extracts ↓
15- محصولات بهداشتی = Hygiene Products محصولات بهداشتی
16- پلی ساکارید = Polysaccharide
pullulan,polysaccharide polymer produced from starch by the fungus Aureobasidium pullulans. = پولولان، پلی ساکارید طبیعی که از قارچ به دست می آید و فرآیند تولید آن، فرمنتاسیون ذرت نشاسته مایع در حضور یک قارچ مخمر مانند به نام پولولان 

proteoglycans, compound consisting of a protein bonded to mucopolysaccharide groups, present especially in connective tissue. = پروتئوگلایکن، ترکیبات پروتئینی که به گروه های موکوپلی ساکاریدی پیوند یافته و در بافت پیوندی بدن وجود دارند 

sclerotium gums, polysaccharide gum produced by the bacterium Sclerotium rolfssii. = صمغ اسکلروت، صمغ پلی ساکاریدی که توسط باکتری اسکلروتیوم تولید می شود. 

exopolysaccharide = پلی ساکاریدهای برون سلولی

sulphated polysaccharides = پلی ساکاریدهای سولفاته
پلی ساکاریدها 


تلفظ polysaccharides ↓
17- جینکوبیلوبا = Ginkgo Biloba
Ginkgo, Ginkgo biloba = درخت چهل سکه، جینگو، جینکوبیلوبا
18- پتنت = Patent
patented = پتنت شده، ثبت شده انحصاری
پتنت، گواهی ثبت اختراع
ژل های پاک کننده را با نوک انگشتان خیس روی پوست صورت ماساژ می دهند.
19- سرو = Cypress
Cypress, Vupressus sempervirens = سرو
20- عصاره گیاهان = Plant Extracts عصاره گیاهان
21- الاستاز = Elastase
elastase inhibitor = مهارکننده الاستاز 
الاستاز
22- تحقیق و توسعه = Research And Development
R&D, research and development, research & development = تحقیق و توسعه


تلفظ research and development ↓
23- لامینین = Laminin لامینین
24- الاستورگولاتور = Elastoregulator الاستورگولاتور، یکی از ترکیبات موستلا
25- مخمر نان = Baker'S Yeast مخمر نان 
26- میان پوست = Dermis
The dermal papillae (DP) are small, nipple-like extensions of the dermis into the epidermis. = درمال پاپیلا، برآمدگی های درم به داخل اپیدرم

hypodermis = هیپودرم، هیپودرمیس، لایه زیر پوست
از انواع سورفكتانت هاي نانيونيك است كه در محصولات آرايشي و بهداشتي مصرف زيادي دارد. مایعی گرانرواست که به عنوان ماده کف زا مورد استفاده قرار می گیرد. کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید از ترکیب روغن کوکونات با دی اتانول آمین در حضور کاتالیزور تولید میشود. مایع ویسکوز زرد کمرنگی است که در گروه مواد فعال سطحی غیر یونی قرار دارد. درم، بخش میانی پوست، میان پوست

degradation of dermis fibers = تخریب فیبرهای درم 

epidermis = ایپدرم، روپوست

dermis density = تراکم درم 

dermis degradation = تخریب درم


تلفظ epidermis ↓


تلفظ epidermis2 ↓
27- فیبروبلاست = Fibroblasts
fibroblasts, a cell in connective tissue which produces collagen and other fibres = فیبروبلاست ها، سلول های بافت پیوندی که کلاژن و فیبرهای دیگر تولید می کنند 


تلفظ fibroblasts ↓
28- پلی ساکاریدها = Polysaccharides
sulphated polysaccharides = پلی ساکاریدهای سولفاته
پلی ساکاریدها 


تلفظ polysaccharides ↓
29- پپتیدها = Peptides
antimicrobial peptides = پپتیدهای آنتی میکروبیال، پپتیدهایی که خاصیت ضد میکروبی دارند

oligopeptides = اولیگوپپتیدها
مثلاً دتوکسیوم دارای پروفایل ایمنی عالی است.

تلفظ antimicrobial peptides ↓


تلفظ peptides ↓

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید