میتوکندری = mitochondria 

میتوکندری = mitochondria

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه میتوکندری، Mitochondria می باشد.

میتوکندری چیست؟


میتوکندری = Mitochondria
mitochondria = میتوکندری، یکی از بخش های سلول که در آن تنفس و تولید انرژی اتفاق می افتد.


واژه «میتوکندری» در مقالات سایت احسان حسنانی

لایه خاردار اپیدرم پوست

لایه خاردار اپیدرم، ضخیم ترین بخش زنده اپیدرم بوده و از ۳ تا ۱۰ ردیف سلول چندوجهی تشکیل شده است.
 محل تجمع ملانین ها و ایجاد رنگ پوست در این سلول ها می باشد. سلول های این لایه نیز از نظر میتوکندری چندان غنی نبوده و دستگاه گلژی به ندرت در آن ها مشاهده می شود. سلول ها هرچه به سطح نزدیک تر می شوند پهن تر می گردند. از ویژگی های سلول های این لایه وجود گرانول های لاملار است که نشانگر ساخت اولیه پروتئین کراتین است. در لایه خاردار، اتصالات بین سلولی به نام دسموزوم وجود دارد.
مشاهده مطلب

لایه دانه دار پوست

لایه دانه دار اپیدرم از یک تا چهار ردیف، سلول تشکیل شده که هنوز زنده اند و فعالیت های متابولیکی دارند.
 این لایه از یک تا چهار ردیف، سلول تشکیل شده است. در این لایه، اپیدرم هنوز زنده است و فعالیت های متابولیکی دارد، اگر چه سلول های پهن این لایه فاقد میتوکندری و دستگاه گلژی می باشند.
مشاهده مطلب

لایه بازال پوست چیست؟

لایه زایا یا لایه بازال زیرین ترین لایه پوست است که برنامه تمایز سلولی از آنجا شروع می شود
 لایه بازال از یک ردیف سلول تقریبا چهار وجهی (شبه مکعبی) تشکیل شده که دارای میتوکندری فراوان و دستگاه گلژی تکامل یافته است.
مشاهده مطلب

رادیکال آزاد چیست؟

به مولکول های بدون بار الکتریکی و دارای واکنش پذیری بالا که دارای الکترون جفت نشده والانس هستند، رادیکال آزاد گفته می شود. رادیکال های آزاد اتم ها یا گروهی از اتم ها هستند که بسیار واکنش پذیر بوده و در بدن در اثر فرآیندهای بیولوژیکی یا در اثر عوامل خارجی مثل دود سیگار، سموم و آلودگی ها یا تابش فرابنفش خورشید ایجاد شده و می توانند به سلول ها، پروتئین ها و DNA آسیب برسانند.
 معرفی رادیکالهای آزاد رادیکال های آزاد ذراتی مهاجم ، حاوی یک الکترون آزاد هستند. از نظر شیمیایی بسیار واکنش پذیر و بنابراین ناپایدارند. رادیکال های آزاد در اثر پرتوهای یونیزه کننده مانند پرتوهای فرابنفش و حتی نور مرئی تولید می شوند اما واکنش های آنزیمی و متابولیکی که در بدن اتفاق می افتند نیز منجر به ایجاد آنها می شوند. این واکنش ها به عنوان مثال در خلال تنفس سلولی در میتوکندری یا در اثر سنتز پروستاگلاندین (مرتبط با فرایند التهاب) یا در حین فاگوسیتوز رخ می دهند. دو نوع فرایند شیمیایی ممکن است یک رادیکال آزاد را تشکیل دهد: •  تفکیک متقارن (جورکافت) یک پیوند شیمیایی ساده بین دو اتم از یک ملکول به طوریکه هر کدام از اتم ها یکی از الکترون های پیوند را از آن خود کنند. •  انتقال الکترون (واکنش اکسایش و کاهش) بین دو ملکول (یکی اکسید کننده و یکی کاهنده) که دو رادیکال باردار تولید می کند. رایج ترین واکنش تولید کننده رادیکال آزاد در محلول وقتی است که اتم هیدروژن از سوبسترای حاضر در مدیوم جداشده و یک رادیکال آزاد جدید تشکیل دهد. در اثر حمله رادیکال آزاد واکنش های زنجیره ای آغازسازی می شوند. این واکنش ها فقط وقتی متوقف می شوند که دو رادیکال آزاد یکدیگر را خنثی نمایند. همچنین واکنش های دیگری نیز در ملکول های با یک یا دو پیوند غیر اشباع (دوگانه، سه گانه و سیستم های آروماتیک) وجود دارند: نقش رادیکالهای آزاد در پیری پوست از علتهای پیری پوست می توان به موارد متعددی اشاره نمود که مهمترین آنها رادیکالهای آزاد هستند. رادیکالهای آزاد ترکیباتی متشکل از ملکول اکسیژن با الکترون جفت نشده هستند که در اثر عواملی مانند استرس، افزایش سن (فرایندهای متابولیکی نرمال ) ، مواجهه با پرتوهای فرابنفش و آلودگی هوا (دود سیگار و ...) تشکیل می شوند. به مرور زمان، تجمع رادیکالهای آزاد در پوست منجر به تخریب سلولها، ایجادالتهاب، کاهش سنتز کلاژن، افزایش فعالیت آنزیمهای تجزیه کننده و نهایتاً آسیب دیدن پوست، چروک و ایجاد بیماری هایی مثل سرطان می شود.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی بلیتا و ویتکس

بلیتا ویتکس نام برند بلاروسی محصولات آرایشی بهداشتی است که در ایران توسط سیستم بازاریابی شبکه ای به فروش می رسد. بی اند وی یک شریک تجاری ایتالیایی دارد.
 نکات تکمیلی در مورد برند بلیتا ویتکس تکنولوژی نانوسامی چیست؟ کوآنزیم کیوتن1 یا یوبیکینون2 در تمام سلول های بدن یافت می شود و علاوه بر نقش مهمی که به عنوان حامل انرژی در میتوکندری دارد، نقش اساسی دیگری نیز در عملکرد سلول به عنوان آنتی اکسیدان3 دارد. به این ترتیب که رادیکال های آزاد را زدوده و اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E را تقویت می کند. متأسفانه کیوتن را نمی توان به راحتی در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی استفاده نمود. این ماده مشکل حلالیت دارد. نه آبدوست است و نه چربی دوست! فرمولاسیون را با محدودیت مواجه نموده و اثربخشی آن را کاهش می دهد. در آب و روغن به خوبی حل نمی شود و زیست دسترس پذیری4 کمی دارد. در دمای محیط متبلور شده و با گذشت زمان رسوب می کند. به همین علت، شرکت ها برای این که بتوانند از کیوتن در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده کنند، این ترکیب را با استفاده از حامل های فسفولیپیدی5 غلاف پوشانی6 یا کپسوله می نمایند.
مشاهده مطلب

واژه «میتوکندری» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی




مطلب قبلی: قابل امتزاج

مطلب بعدی: هم زدن

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید