منشأ = origin خاستگاه  

منشأ = origin خاستگاه

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه منشأ، Origin می باشد.

منشأ چیست؟



واژه «منشأ» در مقالات سایت احسان حسنانی

همه چیز در مود ناخن

ناخن صفحه ای از جنس کراتین سخت است که علاوه بر نقش حفاظتی، نقش کمکی نیز در حساسیت لمس دارد. رشد ناخن بین ۱/۸ تا ۴/۵ میلی متر در ماه گزارش شده است. بنابراین، حدود هر ۶ ماه تمام سطح ناخن تجدید می گردد.
 این باور عمومی وجود دارد که کلسیم نقش مهمی در حفظ استحکام ناخن دارد. این تصور از نقش کلسیم در ساختار استخوان منشأ می گیرد. بررسی ها نشان می دهد که کلسیم کمتر از % در ناخن یافت می شود و کمبود این عنصر تأثیر معنی داری بر استحکام ناخن ندارد.
مشاهده مطلب

سبوم چیست؟ سبوم = چربی طبیعی پوست

ترکیباتی که توسط غدد سباسه یا غدد مولد چربی به سطح پوست رانده می شوند در اصطلاح سبوم خوانده می شود. برخی از چربی های سبوم در سلول های غدد سباسه ساخته می شوند و بخشی دیگر از جریان گردش عمومی خون دریافت می شوند. چربی های واقع در سطح پوست مخلوطی از سبوم و چربی هایی هستند که منشأ اپیدرمیک دارند.
مشاهده مطلب

فولیکول مو چیست؟

مو در داخل کیسه های لوله مانندی به نام فولیکول تشکیل شده و از پوست سر بیرون می آورد.
 غلاف خارجی (outer root sheat) که بر روی غلاف داخلی چسبیده است. غلاف خارجی مو، پیکره مو و تار مو از سلول های بنیادی اپتلیال برجستگی پیاز مو منشأ می گیرد. سلول های بنیادی فوق، سلول های سازنده تار موی جدیدی را که قرار است پس از افتادن تار موی فعلی جایگزین شود را نیز می سازند.
مشاهده مطلب

پوشش اسیدی چیست؟

پوشش اسیدی پوست، مسئول حفاظت از پوست در برابر آلودگی ها، سموم و باکتری ها است.
 ترکیبات تشکیل دهنده روکش اسیدی پوست مواد محلول در آب روکش اسیدی دو دسته هستند. مواد معدنی و آلی . ترکیبات معدنی موجود در روکش اسیدی پوست شامل یون های سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و انواع آنیون ها نظیر کلریدها و ... است. اسیدهای آلی روکش اسیدی پوست بخش آلی عمدتاً از اسید لاکتیک، اسید سیتریک، اسید بوتیریک، اسید اسکوریک، اوره، آثاری از اسید اوریک با مقادیر اندکی از پلی پپتیدها و اسیدهای آمینه مشاهده می شود. اسیدهای آمینه روکش اسیدی پوست مهم ترین اسیدهای آمینه سطح پوست شامل اسید گلوتامیک، اسید اسپارتیک، آرژینین، هیستیدین، لیزین، آلانین، سرین، لوسین، والین، پرولین، گلیکوکول، فنیل آلانین و تیروزین می باشد. در مجموع متجاوز از اسید آمینه در سطح پوست شناسایی شده است. این اسیدها خیلی زود در سطح پوست تشکیل می شوند و از زمان طفولیت و همان هفته های نخست تولد، تقریباً تمام اسیدهای آمینه موجود در پوست بالغین را می توان در پوست اطفال نیز پیدا نمود ولی از نظر کمی با هم اختلاف دارند. منشأ این اسیدهای آمینه چندان مشخص نیست، بعضی از این اسیدها را می توان در ترکیب عرق و همین طور در ترشحات غدد مولد چرب پیدا نمود، بعضی ها از خود اپیدرم ناشی می شوند، به ویژه از طبقات عمقی اپیدرم و تنها اسید آمینه ای که منشأ آن طبقه شاخی است هیستیدین است.
مشاهده مطلب

محصولات آرایشی بهداشتی ارگانیک

واژه ارگانیک در صنایع آرایشی بهداشتی، به محصولاتی گفته می شود که اولاً از مواد اولیه گیاهی تولید شده باشند، و ثانیاً گیاهان مورد استفاده، با کود شیمیایی فرآوری نشده باشند. به علت نبود مرجع قانونگذاری معتبر، نمی توان ارگانیک بودن یک محصول را اثبات یا رد نمود. بدیهی است ارگانیک بودن ملاک کیفیت نیست. اگرچه سازمان هایی مثل اکوسرت، استانداردهایی برای خود دارند که در صورت اجابت، گواهی ارگانیک می دهند.
  ارگانیک بودن یک محصول آرایشی بهداشتی به آن معناست که اولاً در محصول فقط از مواد اولیه ای گیاهی استفاده شده باشد و ثانیاً از گیاهانی استفاده شده باشد که برای پرورش آن ها کودهای شیمیایی به کارگرفته نشده است. با توجه به این که مرجع قانونگذاری معتبری در این زمینه وجود ندارد، نمی توان ادعای ارگانیک بودن یا ارگانیک نبودن یک محصول آرایشی بهداشتی را اثبات یا رد نمود. چیزی که واضح است، این است که طبیعی یا ارگانیک بودن یک محصول آرایشی بهداشتی نمادی از کیفیت آن نیست. هیچ تحقیق منتشر شده ای وجود ندارد که نشان دهد مواد اولیه ارگانیک از مواد اولیه غیرارگانیک یا سنتزی بهتر است. در هر دو دسته مواد خوب و بد وجود دارد. ارگانیک بودن اصلاً به معنای پاک تر بودن و ایمن تر بودن نمی باشد. در دنیای محصولات مراقبت از پوست و محصولات آرایشی بهداشتی، ارگانیک بودن واژه ای کاملاً بی معنا است. اگرچه سازمان هایی مثل USDA و ECOSERT استانداردهایی برای خودشان دارند که در صورت اجابت، گواهی ارگانیک بودن یک محصول را صادر می کنند، اما هیچکدام این سازمان ها ارگانیک بودن را به معنای عاری بودن از مواد سنتزی و شیمیایی نمی دانند. به عبارت دیگر، برای دریافت برچسب ارگانیک ، نیازی نیست تمام اجزاء فرمولاسیون ارگانیک باشد. برچسب های ارگانیک برای دریافت برچسب « درصد ارگانیک»، محصول آرایشی بهداشتی باید به غیر از آب و نمک از ترکیبات ارگانیک استفاده کرده باشد. برچسب «ارگانیک» روی محصول محصول آرایشی بهداشتی، به آن معناست که حداقل درصد ترکیبات این محصول (به جز آب و نمک) منشأ ارگانیک دارند. برچسب « ساخته شده با مواد ارگانیک» یعنی درصد ترکیبات این محصول آرایشی بهداشتی باید ارگانیک باشد. اولین محصول آرایشی بهداشتی ارگانیک ایرانی اولین خط تولید محصولات آرایشی بهداشتی ارگانیک در کشور در شرکت لابراتوارهای عبیدی با حضور دکتر دیناروند (رئیس سازمان غذا و دارو) افتتاح شد. اولین محصول آرایشی بهداشتی ارگانیک کشور، یک نوع کرم صورت است که تمام ترکیبات فرمولاسیون آن در ایران تولید شده و گیاهی است. علی نقیب رئیس شرکت بهداشتی آرایشی دکتر عبیدی ظرفیت تولید این کرم را 3000 عدد در ماه اعلام کرد.
مشاهده مطلب

آیا پارابن خطرناک است؟

پارابن یکی از انواع نگهدارنده های شیمیایی است که در محصولات آرایشی بهداشتی به شکل رایجی استفاده می شود. پارابن ها (مثل متیل پارابن، پروپیل پارابن و بوتیل پارابن) استرِ اسید پارا هیدروکسی بنزوئیک اسید هستند. پاراین ها معمولا به صورت ترکیبی در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شوند تا از محصول در برابر دامنه وسیعی از میکروارگانیسم ها محافظت کنند. نگرانی از وجود پارابن ها در محصولات آرایشی بهداشتی در سال های اخیر افزایش پیدا کرده اما سایت سازمان غذا و داروی آمریکا در سال 2007 بسیاری از این نگرانی ها را بی مورد اعلام کرده و رد می کند.
 «هم نوترکیب و هم ترکیبی. آن چیزی که منشأ آن را نمی‌توانم تشخیص بدهم را استفاده نمی کنم. خیلی ساده و راحت. شاید خیلی عجیب باشد برای مردم. اما من کیک نمی خورم. کیک های بیرون را نمی خورم. من هر چیزی را که ادعا می شود آبمیوه است را نمی خورم. چون در واقع شربت است. در بحث چای من مشکلات خاص خودم را دارم.» ولی در چند سال اخیر ما شاهد بودیم کنگره هایی را برگزار کردند برای یافتن جایگزین های پارابن. «خب مدتهاست در مورد جایگزین های پارابن بحث می شود.»
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: هایپرپیگمنتاسیون / هیپرپیگمانتاسیون

پیگمانتاسیون می تواند هایپر یا هایپو باشد. هایپرپیگمنتاسیون یا هایپرپیگمنتیشن یکی از عوارض پوستی است که در اثر تجمع غیریکنواخت رنگدانه های ملانین در پوست اتفاق می افتد. این عارضه شایع اما بی ضرر است. از 40 سالگی به بعد از هر 3 خانم یک نفر دچار لکه های پیری می شود و از 50 سال به بالا بیش از 90 درصد خانم ها به هایپرپیگمنتیشن مبتلا می شوند. برای از بین بردن کک و مک، لکه های پیری و هایپرپیگمنتاسیون از لیزر می توان استفاده نمود.
 شناسایی نوع لک حال که مکانیزم را شناختیم باید به معرفی انواع لک بپردازیم. دانستن تقسیم بندی ها و تشخیص اینکه با چه لکی روبرو هستیم و منشأ آن لک چیست می تواند به درمان کمک کند.
 لکه های ملاسما یکی از عوامل مؤثر در سنتز ملانین، هورمون ها هستند. در خانم ها هورمون استروژن مهمترین محرک سنتز ملانین است چرا که این هورمون در دوران بارداری افزایش پیدا می کند. لک ملاسما معمولاً در ناحیه پل بینی اتفاق می افتد. این لکه ها 90 درصد در خانم ها دیده می شود و احتمال اینکه در آقایان اتفاق بیفتد 10 درصد است. معمولاً در ناحیه پیشانی، پل بینی و گونه ها اتفاق می افتد. از آنجا که ایرانی ها کلاً تیپ 3 و 4 هستند بیشتر مستعد این نوع لک می باشند. عامل ژنتیک بسیار مهم است به همین خاطر اگر خانمی مادرش این مشکل را داشته باید دقت کند خیلی وقت ها 5 تا 6 ماه بعد از حاملگی این مشکل برطرف می شود اما متاسفانه ملاسما امکان بازگشت و recurrence بالایی دارد. بنابراین کسی که دچار ملاسما شده و این لک او درمان شده است تا آخر عمر باید محافظت مضاعفی داشته باشد اما همانطور که قرار گذاشتیم برای آنکه بهترین درمان را برای لک پیدا کنیم باید منشأ آن را شناسایی کنیم. در مورد ملاسما متأسفانه هر دو نوع درمال و اپیدرمال و حتی ترکیب این دو (مختلط) را داریم.
مشاهده مطلب

تاریخچه عطر و ادکلن

استخراج اسانس قدمتی طولانی دارد. وجود ادوات سفالین تقطیر که قدمتی 5000 ساله دارند، وجود گلاب در ایران و رم باستان از جمله شواهد استفاده از مواد خوشبو در تاریخ بشر است. در قرن 16 میلادی، کتابی چاپ شد که در آن 60 گیاه اسانس دار معرفی شده بود. شهر گراس در فرانسه و شهر کلن در آلمان محل تولید عطر و اسانس از قرن 18 میلادی تاکنون می باشند. سنگ نگاره هایی وجود دارد که مصریان باستان را در حال عطرسازی نشان می دهد. غالیه، دستنبو، شمامه، عبیر از جمله مواد معطری هستند که در آثار شعرای ایرانی یافت می شوند.
 مشک استفاده از عطریات با منشأ حیوانی نظیر مشک و عنبر نیز معمول بود. عطریات به طور کلی به دو صورت مفرد و مرکب تولید و به کاربرده می‌شد. برای نمونه از روغنهایی که از گلهای معطری چون نرگس، یاس و گل سرخ تهیه می‌شد، برای چرب کردن بدن و یا موی سر و ریش به منظور خوشبو کردن آنها استفاده می‌کردند. عطرهایی که از طریق تقطیر به دست می‌آمد، عمدتا به منظور معطر کردن جامه و یا جای خواب به کار می‌رفت. از موادی مانند مشک برای معطر کردن و نیز رنگ کردن موی سر و ریش – به واسطه رنگ سیاه آن – استفاده می‌شد. اما ذوق و سلیقه لطیف ایرانی، از ترکیب کردن این مواد با یکدیگر نیز گونه‌های متنوعی از عطریات و مواد خوشبو آفرید که شاید بتوان آنها را (عطریات مرکب) نامید.
مشاهده مطلب

واژه «منشأ» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی



perfume dictionary f n
 فرمول: لیست ترکیبات تشکیل‌دهنده با درصد آنها که برای تولید یک اثر بویایی مطلوب مورد نیاز است.
هد اسپیس یا فضای فوقانی به هوای بالا یا اطراف ماده معطر گفته می‌شود که حاوی ترکیبات فرار است. هر نوع روش آنالیز که در آن نمونه‌ها و آنالیز انجام می‌شود به آن آنالیز فضای فوقانی گفته می‌شود.
هدونیک: احساس لذت مربوط به عطریات:
لیر: رابطه خطی انرژی آزاد.
نوت میانی: قلب عطر.
تم یا زمینه بویایی اصلی. چند ساعت روی پوست می‌ماند.
موگه: لیلی دره
طبیعی ماده معطر از منشأ طبیعی.
مشابه طبیعی: ترکیبات عطری که شباهت زیادی به ترکیبات طبیعی دارد اما به صورت سنتزی به دست آمده است.



package13 2024
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید