خلوص = purity  

خلوص = purity

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی
پژوهشگر و مدرس مراقبت از پوست
WhatsApp: 09101971690




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه خلوص، Purity می باشد.

خلوص چیست؟


خلوص = Purity
impurity = ناخالصی، آلودگی


واژه «خلوص» در مقالات سایت احسان حسنانی

یک کازمتولوژیست از میکروبیولوژی چه باید بداند؟

با توجه به اینکه بخش عمده محصولات آرایشی بهداشتی را آب تشکیل می دهد و آب در اغلب موارد منبع ایجاد آلودگی در محصولات بهداشت شخصی است، علم میکروبیولوژی کاربرد بسیار تنگاتنگی در صنایع آرایشی بهداشتی دارد. در درجه اول مواد اولیه، محیط کارخانه، تجهیزات و مواد بسته بندی و همچنین کارکنان باید تحت مراقب باشند تا آلودگی ایجاد نشود. تجهیزات ساخت و تولید همواره باید ضدعفونی شوند. پاکسازی تجهیزات، تمیز کردن محوطه و کف ها از مهمترین راهکارهای کنترل میکروبی می باشند. میکروارگانیسم های با اهمیت در صنایع آرایشی بهداشتی در این مقاله معرفی شده است.
 مواد اولیه که در انبار قرنطینه شده باید به صورت منظم از نظر میکروبی آزمایش شوند. مواد اولیه باید به نحوی انبار شوند که درجه خلوص میکروبی آن ها تغییر نکند. انبار مواد اولیه باید همانند محوطه های تولید و بخش بسته بندی تمیز باشد. به نکات بسیار مهم زیر توجه کنید: • پاشیدن ماده ضدعفونی کننده روی کف اتاق لزوماً مسئله بهداشت را به طور کامل حل نمی کند.
مشاهده مطلب

مراقبت از پوست کودک و نوزاد

پوست نوزادان و کودکان تفاوت زیادی با پوست نوجوانان و بزرگسالان دارد. پوست نوزاد از پوست فرد بالغ بسیار نازک تر بوده، کمتر شاخی شده، کم موتر است و رطوبت بیشتری دارد. ضخامت پوست، رطوبت پوست، میزان فعالیت غدد سبابه، توانایی پوست نوزاد برای مقابله با عفونت، تفاوت در سیستم ایمنی از جمله این تفاوت ها می باشند. بنابراین به مراقبت های خاصی نیاز دارد و محصولات آرایشی بهداشتی و مراقبت از پوست خاصی را می طلبد.
 استفاده از روغن های بچه نیز تأثیر مناسبی در پیشگیری از بروز ادرارسوختگی دارد. این روغن ها معمولاً متشکل از روغن های گیاهی، مشتقات لانولین و الکل ها و استرهای درشت ملکول، می باشند. در بسیاری از محصولات روغن بچه، از پارافین مایع با خلوص زیاد، کمی ماده خوشبوکننده و اندکی افزایش دهنده های حلالیت (solubilizer) نیز استفاده می شود. محصولات محافظت از پوست نوزاد از فرآورده های محافظ سنتی برای درمان ادرارسوختگی در کودکان، کرم ها و یا پمادهای حاوی روغن کرچک و زینک اکساید می باشند. زینک اکساید دارای اثرات خفیف ضدعفونی کنندگی، قابض و ضدالتهاب می باشد و در فرآورده های ادرارسوختگی در مقادیر 10-2 درصد به کار می رود. سایر موادی که در فرآورده های زینک اکساید به منظور اثرات پوشانندگی استفاده می شود شامل وازلین، روغن کرچک، موم زنبور عسل، لانولین، روغن سیلیکون و موم های پلی اتیلنی، می باشند. عصاره های گیاهی نیز در فرآورده های ضد ادرارسوختگی، مورد استفاده قرار می گیرد.
مشاهده مطلب

خمیردندان چیست؟

شاید باور نکنید اما مطابق تعریف، خمیردندان جزء دسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی قرار می گیرد.
 جزء اصلی ساختمان خمیر دندان، ماده ساینده (Abrasive) است. برای اینکه خمیر دندان کف کند به آن سورفکتانت سدیم لوریل سولفات اضافه می شود. البته کف کنندگی ویژگی اصلی خمیردندان نیست و در پاک کنندگی آن نقش چندانی ندارد، اما سدیم لوریل سولفات (SLS) جهت ایجاد کف، و فعالیت دترجنتی (detergency action) برای پذیرش توسط مشتری استفاده می شود. مزیت های سدیم لوریل سولفات: •  با خلوص بالایی در دسترس است
مشاهده مطلب

مواد اولیه صنایع عطرسازی

مواد اولیه طبیعی صنایع عطر سازی به دو دسته گیاهی و حیوانی تقسیم بندی می گردد.
مشک تنکین (Musk Tonquin) مشک تنکین در غده‌های زیر شکم گوزن نر قرار دارد، حیوانی که در کوهستانهای تبت، چین و لائوس زندگی می‌کند این مشک به این علت تنکین نامیده می‌شود که از شهر هانری و بندرای فرنک در خلیج تنکین در ویتنام بدست می‌آید. بعلت اینکه بوی این مشک در زمان جفت‌گیری گوزن خیلی قوی است در زمان جفت‌گیری حیوان کشته می‌شود جز اصلی و خوشبوی این مشک که با الکل استخراج می‌کنند کتی به نام Muscone است. امروزه این ماده از نظر سنتزی دارای ارزش است و یک جز مهم از اجزای عطرهایی از نوع مشک می‌باشد. مواد اولیه طبیعی گیاهی از قسمتهای مختلف گیاهان مختلف، در روزهای مختلف و حتی در ساعتهای مختلف یک روز مواد معطر با رایحه و خواص مختلف به دست می آید. این مواد معطر را در صورت داشتن بوی خوب و کیفیت و خلوص مناسب می تان در عطر سازی به کاربرد. در این قسمت به معرفی تعدادی از این گیاهان می پردازیم.
مشاهده مطلب

ترکیبات تشکیل دهنده و مواد سازنده اسانس ها

اسانس های روغنی از ملکولها و ترکیبات آروماتیک تشکیل شده اند.
 کارون (Carvone) اوسیمن مایعی بی رنگ است که در آب غیرمحلول، ولی در اتر، کلروفرم و اسید استیک گلاسیال محلول است. اوسیمن از نوآرایی حرارتی α – pinene بدست می آید. از این ماده به طور خالص در تهیه اسانسهای شیمیایی مثل عطر بهارنارنج، گلابی، پرتقال و ریحان استفاده می شود. اوسیمن در حین تشکیل چای سیاه بوجود می آید و در تهیه چاشنیها و عطر بکار می رود. اوسیمن در اسانس آرتمیزیا یافت می شود. این ترکیب در حال حاضر با خلوص بالا قابل دسترس بوده و در تولید عطرهای خانگی ارزان قیمت بکار می رود. اوژنول مایعی بی رنگ روغنی یا متمایل به زرد بو و طعم اسانس میخک است که در برابر هوا به رنگ قهوه ای در می آید. تا حدودی قابل حل در آب است، ولی در حلالهای آلی به خوبی حل می شود. اوژنول با افزودن محلول غلیظ قلیا به اسانس و بعد هم زدن در ظرف محتوی آن، بدست می آید.
مشاهده مطلب

اسانس روغنی لاواند

اسانس روغنی لاواند معمولاً از سرشاخه های گلدار گیاه و با روش تقطیر جداسازی می شود. 
 پیک شماره مربوط به لینالول (%) و پیک شماره مربوط به لینالیل استات (%) است. شبیه سازی کامپیوتری واحد جداسازی اسانس روغنی لاواند با بخار آب تولید عصاره های گیاهی جهت استفاده در صنایع داروسازی ، بهداشتی وآرایشی از دیر باز در کشورهای توسعه یافته صنعتی رواج داشته است .ولیکن متأسفانه اکثر موارد مورد استفاده در صنایع داخل کشور با هزینه بالای ارزی تا کنون وارد می گردیده است. در این راستا انجام تحقیقات تئوری وآزمایشگاهی برای تولید اسانس های مورد نیاز صنایع داخلی ضرورت دارد. این طرح تحقیقاتی در دو مرحله شبیه سازی کامپیوتری جهت بهینه سازی شرایط عملیاتی استخراج و متعاقباً تولید اسانس مورد نظردر مقیاس آزمایشگاهی بر اساس محاسبات تئوری انجام شده است. در مرحله مطالعه شبیه سازی و انجام آزمایش های اولیه با مقایسه دو روش استخراج با حلال و تقطیر با بخار آب ، با توجه به پارامتر کیفیت و درجه خلوص محصول در نهایت روش تقطیر با بخار آب انتخاب گردید.
مشاهده مطلب

تقسیم بندی رایحه یک عطر

آن بخش از رایحه یک عطر که چند ثانیه بعد از عطر زدن به مشام می رسد و تا چند دقیقه دوام دارد، را رایحه فوقانی یا پیش رایحه می گویند. آن بخش از رایحه یک عطر که چند دقیقه پس از عطر زدن به مشام می رسد و تا چند ساعت دوام دارد را میان رایحه یا رایحه میانی یک عطر می نامند. آن بخش از رایحه یک عطر را که چند ساعت پس از مصرف به مشام می رسد و گاهی تا چند روز دوام دارد را پس رایحه یا رایحه پایه عطر می نامیم.
 بلکه این عدد کاملا بستگی به ضریب فراریت مواد انتخاب شده در نوت فوقانی، تعداد آنها، ترکیب درصد، درجه خلوص و بسیاری پارامترهای دیگر دارد.
مشاهده مطلب

واژه «خلوص» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی




package1
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید