لاکتیک اسید = Lactic acid  

لاکتیک اسید = Lactic acid

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه لاکتیک اسید، Lactic Acid می باشد.

لاکتیک اسید چیست؟


لاکتیک اسید = Lactic Acid
Lactic Acid
lactic-acid,-lierac-lumilogie-dark-spots-with--hydroxy-acid,-jan-darcel-tonic-exfoliant,-filorga-sleep-and-peel--hydroxyacids-(AHA-and-BHA)-of-different-molecular-sizes,-avene-akerat-body-cream


واژه «لاکتیک اسید» در مقالات سایت احسان حسنانی

نفوذ به پوست - لایه برداری و حذف سلولهای مرده

پوست انسان سد نفوذ ناپذیری است که مواد به آسانی به داخل آن نفوذ نمی کند. به همین دلیل باید راه هایی پیدا کرد که بتوانیم مواد موثره و ترکیبات دارویی را به داخل پوست وارد کنیم. یکی از این راه ها لایه برداری است. همانطور که می دانیم لایه فوقانی پوست، خود از لایه های مختلفی تشکیل شده که فوقانی ترین آن، سلولهای مرده لایه شاخی می باشد. روش های مختلفی برای حذف این سلولها وجود دارد. لایه بردارهای شیمیایی، فیزیکی و آنزیمی به این منظوراستفاده می شوند. اسیدهای آلفاهیدروکسی و بتاهیدروکسی با حذف پیوندهای پروتئینی بین سلولهای لایه شاخی که به آنها کورنئودسموزوم ها می گوییم به ریزش سلولهای لایه شاخی کمک می کنند و ضخامت لایه شاخی را کاهش می دهند.
 بریم یک هیدروکسی اسید با هم دیگر ببینیم. در این شکل لاکتیک اسید (Lactic acid) را دارید می بینید. همان طور که می بینید یک هیدروکسی دارد چسبیده به اسید. چون هیدروکسی خیلی به اسید نزدیک است به این آلفاهیدروکسی اسید (Alpha hydroxy acid) می گوییم. حالا اگر دورتر بود یعنی این جا بود به آن بتا هیدروکسی اسید (Beta hydroxy acid) می گفتیم و در ترکیباتی مثل این یکی (Lactobionic acid) تعداد هیدروکسی ها بیشتر است. پس به این پلی هیدروکسی اسید (Poly hydroxy acid) می گوییم.
مشاهده مطلب

لایه بردار، اکسفولیانت در محصولات آرایشی بهداشتی

اسیدهای آلفاهیدروکسی و بتاهیدروکسی تغییراتی در لایه شاخی و لایه دانه دار اپیدرم ایجاد می کنند که باعث کاهش چسبندگی کورنئوسیت ها در نتیجه افزایش سرعت ریزش پوست می شود.
 اکسفولیانت ها یا مواد لایه بردار حاوی اسیدهای هیدروکسی هستند که در اپیدرم و درم تغییر ایجاد می کنند. تغییراتی که در اپیدرم ایجاد می شود سریع است و در محل تقاطع لایه شاخی و لایه دانه دار ایجاد می شود. این تغییرات شامل کاهش ضخامت لایه شاخی به علت کاهش چسبندگی کورنئوسیت ها می باشد. تغییرات درم با تأخیر ایجاد می شود و شامل افزایش سنتز گلایکوزآمینوگلایکن ها است. اسیدهای آلفا هیدروکسی (گلیکولیک اسید، لاکتیک اسید و مالیک اسید) که از اپیدرم به درم نفوذ می کنند، از ترکیباتی هستند که روی بخش میانی پوست نیز تغییر ایجاد می کنند.
مشاهده مطلب

اسیدهای آلفا هیدروکسی در محصولات آرایشی بهداشتی

اسیدهای آلفا هیدروکسی دسته ای از اسیدهای کربوکسیلیک هستند که روی اتم کربن آلفای آنها، یک گروه هیدروکسیل نشسته است. کربن آلفا به اتم کربن مجاور با گروه کربوکسیل گفته می شود.
 آلفا هیدروکسی اسیدها همچنین از جمله مواد جاذب الرطوبه می باشند اسیدهای آلفا هیدروکسی معمولا با غلظت 30 تا 70 و اسیدیته 2 تا 3.5 در لایه برداری شیمیایی استفاده می شوند. آشنایی با اسیدهای میوه ای گلیکولیک اسید رایجترین و ساده ترین اسید آلفا هیدروکسی است. لاکتیک اسید، سیتریک اسید و مالئیک اسید از دیگر اسیدهای آلفاهیدروکسی می باشند. از بین این مواد می توان به لاکتیک اسید و گلایکولیک اسید اشاره نمود. از جمله سایر آلفا هیدروکسی اسیدها، مالیک اسید موجود در انواع سیب، سیتریک اسید مشتق از میوه های ترش و تارتاریک اسید موجود در انواع انگور اشاره نمود. اسیدهای آلفاهیدروکسی از کجا می آیند؟ - اسید گلیکولیک: از نیشکر
مشاهده مطلب

اسیدهای میوه ای چه ربطی به میوه دارند

اسیدهای میوه ای نام دیگریست که به اسیدهای آلفا هیدروکسی اطلاق می شود. گلایکولیک اسید که از نیشکر به دست می آید، رایجترین، پرمصرف ترین و پرنفوذ ترین اسید میوه ای می باشد. لاکتیک، مالیک، تارتاریک و سیتریک اسید که از شیر، سیب، انگور و مرکبات به دست می آیند، از دیگر انواع اسیدهای میوه ای می باشند.
 لاکتیک اسید مشتق از شیر ترش
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: هایپرپیگمنتاسیون / هیپرپیگمانتاسیون

پیگمانتاسیون می تواند هایپر یا هایپو باشد. هایپرپیگمنتاسیون یا هایپرپیگمنتیشن یکی از عوارض پوستی است که در اثر تجمع غیریکنواخت رنگدانه های ملانین در پوست اتفاق می افتد. این عارضه شایع اما بی ضرر است. از 40 سالگی به بعد از هر 3 خانم یک نفر دچار لکه های پیری می شود و از 50 سال به بالا بیش از 90 درصد خانم ها به هایپرپیگمنتیشن مبتلا می شوند. برای از بین بردن کک و مک، لکه های پیری و هایپرپیگمنتاسیون از لیزر می توان استفاده نمود.
 لاکتیک اسید جزو اسیدهای آلفاهیدروکسی است که علاوه بر لایه برداری، قادر به مهار آنزیم تیروزیناز هم می باشد. به همین علت در کتاب سینوهه پزشک فرعون نوشته شده که کلئوپاترا داخل وان شیر می خوابید چرا که شیر، اسید لاکتیک دارد و لاکتیک اسید هم اثر لایه برداری ملایم دارد هم مرطوب کنندگی و هم مهار آنزیم تیروزیناز و تنها اسید آلفاهیدروکسی است که همه این خواص را دارد.
مشاهده مطلب

کرم های مرطوب کننده

اهمیت رطوبت رسانی به پوست، این روزها بر کسی پوشیده نیست. خانم و آقا فرقی ندارد. تقریبا همه از کرم های مرطوب کننده استفاده می کنند.
 در این سه نوع مرطوب کننده، این مدل که جاذب الرطوبه هستند و ترکیبی هستند که کلا بر پایه آب هستند، برای پوست های چرب مناسب اند. من این را در اسلاید بعدی تقسیم بندی کردم. انواع ترکیبات جاذب الرطوبه ای (HUMECTANTS) را که وجود دارد اینجا به طور کامل تقسیم بندی کردیم. به دو نوع نفوذکننده و سطحی تقسیم بندی کردم. نفوذکننده منظورم ترکیباتی مثل سوربیتول، گلیسیرین و پروپیلن گلایکول هستند که اندازه آنها کوچک است. برحسب اندازه شان در لایه های مختلف سطحی پوست نفوذ می کنند و یک سری ترکیباتی هستند که به آنها NMF می گویند که مخفف کلماتnatural moisturizing factor است و اینها مرطوب کننده هایی هستند که در خود پوست وجود دارند و رطوبت پوست را نگه می دارند؛ مثل اوره، لاکتیک اسید و سدیم PCA و در کرم ها از اینها استفاده می شود. کرم های مرطوب کننده پوست چرب ترکیباتی هستند که روی اینها بیشتر مانور داده اند. باز یک قسمتی هم از اینها هست که نفوذش کمتر از سبک ها است. از جنس ماکرومولکول هستند، مثل هیالوروئیک اسید و کلاژن هایی که سطحی هستند و اینها ترکیباتی هستند که رطوبت آب را به خود جذب می کند. یادمان باشد که پوست چرب احتیاج به مرطوب کننده دارد و یکی از تشنه ترین پوست ها است زیرا خیلی ها فکر می کنند که پوست چرب نیاز به مرطوب کننده ندارد و به آن رطوبت نمی رسانند.
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: پوست خشک

پوستی که فاقد چربی یا رطوبت یا هر دوی آن ها باشد را پوست خشک می نامند. فعال کردن غدد چربی و حفظ رطوبت پوست از راهکارهای مراقبت از پوست خشک می باشد. خشکی پوست در افراد سالم هم ممکن است بروز کند. برخی بیماری ها منجر به خشکی پوست می شوند. استفاده از مواد شیمیایی و پاک کننده های قوی موجب خشکی پوست می شود.
 در طول روز از مرطوب کننده هایی استفاده کیند که حاوی گلیسرین، اوره، پلی گلوتامیک اسید، سوربیتول، لاکتیک اسید و نمک های لاکتیک اسید (لاکتات ها) باشند.
مشاهده مطلب

دئودورانت، ماده ضدبو چیست؟

دئودورانت نام دیگر محصولات آرایشی بهداشتی ضدبو یا خوشبوکننده است که بر خلاف ضد عرق ها، تعرق را کاهش نمی دهند بلکه بوی بد عرق را می پوشانند یا باکتری های مولد بوی بد را از بین می برند
 عرق بدن محلول آبی نسبتاً اسیدی ، عمدتاً حاوی سدیم کلرید ، پتاسیم کلرید، لاکتیک اسید و اوره و یک روغن آلی است ، لذا عرق بدن ذاتاً بی بو است ، علت بوی بد عرق آن است که باکتریهای روی سطح پوست روغن آلی عرق را تجزیه کرده ، حاصل این واکنش محصولاتی بدبو(عمدتاً شامل اسیدهای کربوکسلیک) است و بوی بد عرق مربوط به آن است فراورده های ضد بو حاوی یک ماده باکتری کش (آنتی بیوتیک) است که با کشتن این باکتری ها مانع از ایجاد بوی بد می شوند در ضمن این فراورده حاوی مواد معطر کننده (اسانسها) نیز می باشد. پوشاندن بوی بد با استفاده از دئودورانت مواد معطر برای پوشاندن بوی نامطبوع عرق در دئودورانت ها گنجانده شده است. دئودورانت های کلاسیک حاوی 0.2 تا 1.5 درصد اسانس یا ماده معطر هستند. اسانس مورد استفاده در دئودورانت ها به عنوان یک ماده پوشاننده یا ماسک کننده عمل می کند. در فرمولاسیون ترکیبات دئودورانت، ترکیباتی مانند سدیم بی کربنات نیز یافت می شود که با اسیدهای چرب 6 تا 11 کربنه مولد بوی عرق واکنش داده و ترکیبات صابونی بی بو تشکیل می دهند.
مشاهده مطلب

واژه «لاکتیک اسید» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


FRUIT ACIDS — A group of acids naturally occurring in fruits and herbs, used in cosmetics for thousands of years to clear and smooth the complexion. They work by loosening the “glue” that holds the outer layer of cells to the surface of your skin, there- by encouraging exfoliation and more rapid turnover of skin cells. The patented trade name for fruit acids is Alpha-hydroxy acids, which are synthetically derived in most commercial formulations. (Alpha-hydroxy acids are now common ingredients in cosmetics, but were originally used as solvents in cleaning compounds and for tanning leather.) Some natural sources for fruit acids include bilberry herb, black currant, grapefruit, tomato, wine and grapes (glycolic, malic, pyruvic, benzylic, citric, tartaric and lactic acids). (INCI dictionary) 
اسيدهاي ميوه اي: گروهي از اسيدهاي طبيعي موجود در ميوه ها و گياهان هستند كه سالهاست در صنايع آرايشي- بهداشتي و در محصولات كازمتيك براي پاك سازي و ايجاد پوستي صاف استفاده مي شود. اسيدهاي ميوه اي با شُل كردن چسب هايي كه لايه هاي بيروني سلول را به سطح پوست مي چسباند عمل مي كند. به اين ترتيب لايه برداري تسهيل شده و سرعت تكثير و تقسيم سلولي افزايش مي يابد. نام تجاري پتنت شده براي اسيدهاي ميوه اي، اسيدهاي آلفاهيدروكسي هست. اسيدهاي آلفاهيدروكسي كه بسيار در محصولات كازمتيك رايج شده اند در گذشته به عنوان حلال در تركيبات تميزكننده و همچنين در صنعت چرم سازي و دباغي مورد استفاده قرار مي گرفته است. برخي از منابع طبيعي اسيدهاي ميوه اي عبارتند از: زغال اخته يا بليبري، توت سياه يا بلك كارانت، گريپ فورت، گوجه، انگور. گلايگوليك اسيد، ماليك اسيد، پيروويك اسيد، بنزيليك اسيد، سيتريك اسيد، تارتاريك اسيد و لاكتيك اسيد جزء اسيدهاي ميوه اي هستند.
LACTALBUMIN — Lactis proteinum. Milk protein, high in lactic acid and containing the eight essential amino acids. It has been labeled “the most perfect protein.” An excellent ingredient in conditioners for dry or damaged hair. (INCI dictionary)
LACTIC ACID — An acid naturally occurring in milk and fruits, which produces pH levels like those of the hair and skin. A rich moisturizer. (INCI dictionary)
MILK PROTEIN — Lactalbumin. Protein high in lactic acid and containing the eight essential amino acids. It has been labeled “the most perfect protein.” An excellent ingredient in conditioners for dry or damaged hair. (INCI dictionary)
SODIUM LAUROYL LACTYLATE — The sodium salt of lactic acid, a food-grade emulsifier and mild surfactant, used as a foam- ing and cleansing agent and to give the hair a soft, silky texture. The emulsifier of choice for natural products, it offers excellent moisturizing proper ties and leaves a smooth feel after application. It penetrates the top layer of skin to offer residual moisturization, extended fragrance release and enhanced delivery of actives. (INCI dictionary)
LACTIC ACID: Lactic Acid is derived from milk sugar. Lactic Acid belongs to the family of alpha hydroxy acids. It is less irritating to the skin than the fruit- and sugar cane-derived AHAs. Lactic Acid dissolves the “glue” that holds dead skin cells together in the epidermis. Once loosened up, these dead skin cells can be easily dissolved or exfoliated to reveal new skin underneath. (cellularskinrx.com)
Alpha-Hydroxy Acids: Any one of several acids used as an exfoliant and in anti-wrinkle products. Lactic acid may be animal-derived (see Lactic Acid). Alternatives: glycolic acid, citric acid, and salicylic acid are plant- or fruit-derived. (peta.org)
Lactic Acid: Typically derived from plants such as beets. When animal-derived, found in blood and muscle tissue. Also in sour milk, beer, sauerkraut, pickles, and other food products made by bacterial fermentation. Used in skin fresheners, as a preservative, in the formation of plasticizers, etc. Alternatives: plant milk sugars, synthetics. (peta.org)


nmf composition pouchers 397
 ترکیب درصد فاکتور مرطوب کننده طبیعی یا NMF: همانطور که می بینید 40 درصد ترکیب درصد NMF ها را اسبد آمینه آزاد تشکیل می دهد. لاکتات یا لاکتیک اسید 12 درصد، پیرولیدون کربوکسیلیک اسید، اوره، نمک های معدنی، قندها، اسیدهای آلی، پپتیدها و یوروکانیک اسید، ترکیبات دیگر تشکیل دهنده NMF ها می باشد.
منبع: پوچرز ، ص 397
Differential expression of lactic acid isomers
لاکتیک اسید دو ایزومر چپ گرد و راست گرد دارد و ایزومر چپ گرد آن، مرطوب کننده قوی است. لاکتیک اسید یک اسید آلفا هیدروکسی می باشد و گروه هیدروکسیل، روی کربن آلفا قرار دارد.
urea, lactate, amino acids, and PCA are part of a group of components collectively called natural moisturizing factor (NMF), which exist in normal skin
اوره، لاکتیک اسید و پیرولیدون کربوکسیلیک اسید، جزء فاکتورهای مرطوب کننده طبیعی به شمار می آیند.


khoramsun

lift3
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید