احسانحُسنانی
مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.
شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.
چکیده: جولان کالاهای قاچاق در کشور ما پدیده جدیدی نیست. این روزها از قاچاق لوازم آرایشی در گزارشات تلویزیونی زیاد می بینیم. یکی از علت های پر رونق شدن این بازار، گرایش بسیار زیاد زن های ایرانی به لوازم آرایش است. در این که آیا مبارزه با قاچاق و تقلب باید در سطح گمرک انجام شود یا در سطح عرضه اختلاف نظرهایی وجود دارد.
کشور ما ایران از نظر جمعیت رتبه هفدهم جهان را دارد اما از نظر مصرف محصولات آرایشی بهداشتی جزء پنج کشور اول جهان می باشد. اما این بازار پرسود، ظاهراً به اندازه کافی نظارت نمی شود و کالاهای قاچاق در کشور جولان می دهند. در بسیاری از خیابان های کشور وقتی قدم می زنیم، صحنه انبوه لاک ها و محصولات آرایشی فله ای را می بینیم که در داخل جعبه هایی رو به روی مغازه و گاهی در داخل خیابان قرار داده شده اند و به قیمت بسیار ارزان فروخته می شوند.
با توجه به اینکه بسیاری از اقشار جامعه از درآمد پایینی برخوردار هستند، میزان گرایش به لوازم آرایشی ارزان قیمت و قاچاقی زیاد شده است. در فروشگاه های لوازم آرایش پایتخت محصولات آرایشی استاندارد و غیراستاندارد در هر دو نوع وجود دارد. به طوری که فروشنده به شما استاندارد و غیراستاندارد، هر دو را نشان می دهد.
بالا بودن سود بازار محصولات آرایشی بهداشتی، سودجویان را به سمت قاچاق این کالاها گرایش داده است. بازار محصولات آرایشی بهداشتی مملو از اجناس نامرغوب می باشد. به طوری که لوازم آرایشی تقلبی به علت پایین بودن قیمت حتی بیشتر از لوازم آرایشی استاندارد و مرغوب است.
بسیاری از خریداران به قاچاق بودن کالاها اهمیت نمی دهند و با توهم اینکه ارزانی آنها فقط به خاطر قاچاق بودن آن است ، این محصولات را خریداری می کنند. این در صورتی است که در صورت تقلبی بودن، سلامت آن ها به مخاطره می افتد.
کالاهای غیراستاندارد، قاچاق و تقلبی را می توان از روی برچسب اصالت درج شده بر روی آن ها تشخیص داده و شناسایی نمود. اما اطلاع رسانی شایسته در خصوص معرفی برچسب اصالت به خریداران داده نشده است. به طوری که بسیاری از مردم نمی دانند برچسب اصالت چیست و نحوه استعلام اصالت کالا از طریق کد درج شده روی آن را نمی دانند. بسیاری از مردم فقط به وجود تاریخ انقضاء روی بسته بندی محصول آرایشی بهداشتی بسنده نموده و آن کالا را با خیال راحت خریداری می کنند. این در حالیست که درج تاریخ انقضاء بر روی محصولات به راحتی و توسط متقلبین قابل انجام است.
بسیاری از دست فروشان، کالاهای خود را با نام فرانسوی و اصل عرضه می کنند. آن ها حتی تعدادی محصول برای تست به مصرف کننده می دهند تا او را مجاب نمایند. در بسیاری از موارد، کالاهایی که به عنوان تستر به مصرف کننده عرضه می کنند با کالاهایی که واقعاً می فروشند، متفاوت است.
فروشندگان در توجیه اینکه چرا محصولات غیراستاندارد از استاندارد ارزانتر است به مصرف کننده ها می گویند: استانداردها چون با تعرفه دولتی وارد می شوند، گرانتر هستند. ولی تقلبی ها چون بدون تعرفه وارد می شوند، ارزانتر هستند.
میزان قاچاق محصولات آرایشی بهداشتی به کشور، رقم قابل توجهی دارد.
نخعی مدیر کل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام نموده که یک میلیارد دلار لوازم آرایشی بهداشتی قاچاق وارد کشور می شود.
۲۰درصد محصولات آرایشی بهداشتی مورد نیاز کشور در کشور تولید می شوند،
۲۰درصد از مبادی قانونی وارد شده و
۶۰درصد مابقی قاچاق است. عمده قاچاق محصولات آرایشی به کشور از طریق مرزهای غربی کشور می باشد. طی برنامه ریزی انجام شده در سال
۹۴تعدادی از این مرزها بسته شده است.
بنا به گفته آقای بوترابی رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و عطریات، در شش ماه نخست سال
۹۴واردات محصولات آرایشی بهداشتی
۵۰درصد کاهش یافته است. بوترابی همچنین از کاهش
۲۰تا
۲۵درصدی فروش محصولات بهداشتی آرایشی خبر داد.
رئیس انجمن واردکنندگان محصولات آرایشی بهداشتی معتقد است تنها راه کاهش قاچاق لوازم آرایش، برخورد در سطح عرضه می باشد. به گفته بوترابی این که گمرک و سازمان غذا و دارو بر واردات لوازم آرایشی بهداشتی سخت بگیرند، مشکلی را حل نمی کند. زیرا این نهادها تنها می توانند روی واردات رسمی نظارت داشته باشند. پیشنهاد برخورد در سطح عرضه چندین سال است که مطرح می شود. اما سازمان غذا و دارو به علت نداشتن بودجه و نداشتن اختیارات قانونی، اقدام به برخورد نمی نماید.
تعدد سازمان های نظارت کننده یکی از اصلی ترین مشکلات مبارزه با قاچاق محصولات آرایشی بهداشتی است. بیمه ها در یک بخش، نظام پزشکی در بخش دیگر، وزارت بهداشت، انجمن ها هر یک در چارچوب وظایف خود حرکت می کنند. به طوری که هیچ یک از آنها به طور همزمان مسئول و پاسخگو نیستند.
تقویت واردات رسمی: راه حل اصلی مبارزه با قاچاق
دکتر مصطفی اسماعیلی رئیس اداره آرایشی بهداشتی سازمان غذا و دارو معتقد است اگر نگاه همه جانبه به موضوع فرآورده های آرایشی داشته باشیم، تأیید خواهیم کرد که تقویت واردات رسمی کالا از قاچاق آن منطقی تر است. اگرچه بهترین راه جلوگیری از مصرف بالای فرآورده های آرایشی، فرهنگ سازی است، اما این مسئله یک شبه اتفاق نمی افتد. بنابراین به سیاست های دقیق و حساب شده ای نیاز داریم. دکتر اسماعیلی اظهار داشت مسئله رکوردداری ایران در مصرف فرآورده های آرایشی که در رسانه های مختلف تکرار می شود، مسئله ای غلط است. زیرا به دلیل مجهول بودن ماهیت محصولات تقلبی و قاچاق، هیچ آمار دقیقی در خصوص میزان مصرف محصولات آرایشی وجود ندارد که بتوان به آن ارجاع نمود. وی قاطعانه تأکید کرد ایران رکورددار مصرف لوازم آرایش نیست.
منبع
دکتر مصطفی اسماعیلی
مبارزه با قاچاق در سطح عرضه
یکی از فعالیت های مهم کنترلی سازمان غذا و دارو، کنترل محصولات آرایشی بهداشتی در سطح عرضه است. دکتر کامبیز حسن زاده معاونت غذا و داروی استان کردستان اعلام کرده که در مردادماه سال 95، 307 مورد بازرسی در سطح عرضه انجام شده و 680 قلم محصول قاچاق به ارزش تقریبی 16 میلیون تومان، ضبط و پرونده 9 متخلف به تعزیرات حکومتی ارسال شد.
منبع
دکتر حسن زاده معاون غذا و داروی کردستان در برنامه تلویزیونی به یانی باش
دکتر حسن زاده معاون غذا و داروی کردستان در مصاحبه با برنامه تلویزیونی به یانی باش با موضوع قاچاق محصولات آرایشی بهداشتی اعلام کرده که درصد بالایی از محصولات آرایشی بهداشتی موجود در سطح عرضه، قاچاق هستند و بسیاری از این محصولات تقلبی می باشند. این مقام مسئول از برچسب اصالت و سلامت کالا به عنوان ابزاری برای تشخیص محصولات تقلبی یاد کرد و بر لزوم فرهنگ سازی و آموزش عمومی تأکید نمود. کارگروه پیشگیری و مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور یکی از کارگروه های کمیسیون مرکزی نظارت و هماهنگی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان کردستان می باشد.
منبع
مدیر مبارزه با قاچاق کالا و ارز
محصولات آرایشی قاچاق
تعبیری جالب از لوازم آرایشی قاچاق: دشمن با تفنگ هایی از جنس رژ لب و لوازم آرایشی به وطن حمله می کند.
Seborrhea regulation = تنظیم ترشح چربی توسط غدد چربی
cosmetics regulations = قوانین و مقررات آرایشی بهداشتی
Scalp hyperseborrhea regulation = تنظیم فعالیت بیش از حد غدد چربی پوست سر
functions of the skin are protection, heat regulation, sensation, excretion, secretion and absorption = عملکردهای پوست عبارتند از محافظت، تنظیم دما، لامسه، ترشح چربی و تراوش عرق
cosmetics regulations
قوانین و مقررات آرایشی بهداشتی
functions of the skin are protection, heat regulation, sensation, excretion, secretion and absorption
عملکردهای پوست عبارتند از محافظت، تنظیم دما، لامسه، ترشح چربی و تراوش عرق