شوره = dandruff  

شوره = dandruff

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه شوره، Dandruff می باشد.

شوره چیست؟


ضد شوره = Anti Dandruff
anti dandruff = ضد شوره

anti dandruff shampoo = شامپو ضد شوره

شوره خشک = Scale
scale up = افزایش مقیاس
cuticle scales = پولک های کوتیکول 
Dandruff scale = لایه هایشوره های لایه ای یا پولک مانند
silvery scales = پوسته های نقره ای
scale = flake, dry skin like dandruff = پوسته، شوره خشک
phototype, the Fitzpatrick skin type, Skin phototype depends on the amount of melanin pigment in the skin. It is assessed on a scale from 1 to 6. = فتوتیپ، تیپ پوستی فیت پاتریك، فتوتیپ پوست بستگی به مقدار رنگ دانه های ملانین در پوست دارد و از یك تا شش شماره گذاری می شود.

تشکیل شوره = Onset Of Dandruff
onset of dandruff = پیدایش شوره، شروع شوره

شوره سنگین = Severe Dandruff

شامپوهای ضد شوره = Antidandruff Shampoo
antidandruff shampoo = شامپو ضدشوره

Onset Of Dandruff

واژه «شوره» در مقالات سایت احسان حسنانی

نفوذ به پوست - قسمت پنجم: الکتروتراپی

پوست انسان سد نفوذ ناپذیری است که مواد به آسانی به داخل آن نفوذ نمی کند. به همین دلیل باید راه هایی پیدا کرد که بتوانیم مواد موثره و ترکیبات دارویی را به داخل پوست وارد کنیم. یکی از این روش ها الکتروتراپی است. این روش که به هیدرودرمی نیز مشهور است با استفاده از یک جریان الکتریکی DC است که فرکانس پایینی دارد. در داخل پوست یک جریان الکتریکی خفیفی وارد می شود و این جریان الکتریکی باعث می شود که مواد دارای بارالکتریکی مثبت به داخل پوست حرکت کنند. آب و مواد جاذب الرطوبه اسیدی با این جریان حرکت می کنند و پوست را به صورت موقتی سرشار از رطوبت می کنند. این رطوبت علاوه بر شاداب سازی پوست، به افزایش نفوذ ترکیبات موثره نیز کمک می کند. نوعی دیگر از الکتروتراپی که به هایفرکوئنسی مشهور است دستگاهی است که یک جریان متناوب فرکانس بالا را از طریق یک بازویی یا هندپیس وارد الکترودهای شیشه ای می کند که به شکل های مختلفی موجودند. انواع قارچی، قاشقی، نقطه ای و شانه ای هستند که کاربردهای مختلفی دارند. در داخل این الکترودها، یک گاز بی اثر مثل ارگون یا نئون وجود دارد. اگر این گاز، آرگون باشد نوری که ایجاد می شود قرمز رنگ خواهد بود. اگر نئون باشد نوری که ایجاد می شود، سبز رنگ خواهد بود. در اثر تماس الکترود با پوست، اکسیژن هوا تبدیل به ازن شده و این ازن موجب ضدعفونی شدن پوست از طریق حذف باکتری های هوازی می کند. الکترود شانه ای برای حذف جوش های پوست سر، رفع شوره و تقویت گردش خون مویرگی استفاده می شود. الکترود قارچی روی نواحی وسیعتر صورت استفاده می شود. الکترودی که تیز است روی جوش های نقطه ای استفاده میشود.
مشاهده مطلب

زینک پریتیون در محصولات آرایشی بهداشتی

زینک پریتیون کمپلکس کئوردینانسی زینک با خواص ضدباکتری و ضدقارچ است که به عنوان مواد اولیه ضد شوره در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد.
مشاهده مطلب

آشنایی با شوره سر

0
  شوره چيست شوره در واقع شكل خفيف بیماری درماتيت سبورئيک است.
 نکته: درماتیت سبورئیک همان شوره چرب است که در نوزادان به کلاهک گهواره ای یا cradle cap معروف است.
 شوره در اثر تکثیر بیش از حد سلول های اپیدرم و پوسته پوسته شدن بیش از حد طبیعی پوست سر بوجود می آید.
 باید دقت داشت که نباید این عارضه را با پوسته پوسته شدن طبیعی سطح پوست سر اشتباه نمود. در حالت شدیدتر، یا درماتیت سبورئیک، این پوسته پوسته شدن شدیدتر و همراه با التهاب است و شوره زدن علاوه بر پوست سر، در نواحی صورت، گردن و حتی بخش های بالایی تنه را نیز اتفاق می افتد.
 درماتیت سبورئیک، شدیدترین وضعیت شوره است که تمام علائم مربوط به خارش پوست سر و عدم تعادل سیستم ایمنی در آن وجود دارد.
 American Academy of Dermatology سلولهای لایه شاخی که در طی فرایند کراتینیزه شدن تولید می شوند هسته سلولی ندارند. اما گاهی سلولهای لایه شاخی به صورت ناقص تشکیل می شوند و هسته سلولی در آنها باقی می ماند. علت آن تکثیر و تقسیم بیش از حد سلوهای اپیدرم یا کراتینیزه شدن سریع است که در اثر عواملی مثل التهاب به وجود می آید. به این پدیده پاراکراتوسیس گفته می شود. حتی در لایه شاخی پوست های سالم سر و صورت هم گاهی تعدادی سلول هسته دار دیده می شود. هر چه پوست صورت زبر تر باشید احتمال اینکه این سلولهای هسته دار در لایه شاخی وجود داشته باشد بیشتر است. در پوست سر هر چه سلولهای هسته دار در لایه شاخی بیشتر باشد شوره بیشتر اتفاق می افتد.
 در واقع وقتي تكثير و تقسيم سلول هاي اپيدرم بيش از حد انجام مي شود و سرعت آن از حد طبيعي خارج مي شود سلول ها به جاي اينكه و در عرض 28 روز از بنيادي ترين لايه اپیدرم يعني لايه بازال به سطح پوست بيايند و به صورت منفرد ريزش كنند بعد از 7 الي 8 روز به سطح پوست می آیند. فرایند کراتینیزه شدن در آنها کامل نشده و به همین دلیل هسته های سلولی باقی مانده است. به این ترتیب سلولها به جاي اينكه به صورت منفرد و غيرقابل ديدن ريزش كند به صورت لخته اي و قابل ديدن ريزش مي كند. سلول هاي مرده سطح پوست به صورت بهم چسبيده كه به آن شوره يا فليك مي گويند از روي سر جدا مي شود.
 شوره سر در دوره نوجواني بسيار رايج است. در سن بلوغ هم در دخترها و هم در پسرها شوره سر زياد ديده مي شود. خيلي ها معتقد هستند كه شوره خشك به درمان خاصي نياز ندارد و مسئله مهمي نيست اما اگر شدت اين شوره ها خيلي زياد شود به طوري كه مرتب سر شانه ها دانه هاي سفيد رنگ جمع شود، در آن صورت بايد درمان شود.
 علت هاي شوره زدن پوست سر علت شوره سر مي تواند هورموني يا ژنتيكي باشد و همچنين مي تواند رشد بيش از حد قارچ ها باشد.
 سؤال : هورمون و ژنتيك چگونه مي تواند روي تشكيل شوره اثر بگذارد؟ روي پوست سر غددي به نام سبابه وجود دارد. غده سبابه در اثر فعاليت هورمون ها، فعاليتش افزايش مي يابد. در زمان نوجواني كه مقدار هورمون هاي اندرژون زياد مي شود غدد سبابه چربي بيشتري ترشح مي كند و اين چربي ها باعث مي شود محيط براي رشد قارچ ها مساعد شود. روي پوست سر، قارچ هاي مختلفي وجود دارد. قارچ نوعي ميكروارگانيزم است. در واقع اين قارچ ها روي پوست سر ما به صورت آزادانه وجود دارد و آزاري براي پوست ندارد. اتفاقاً از پوست سر محافظت مي كند و از چربي هاي پوست سر به عنوان غذا استفاده مي كند. در واقع به نوعي دوستي مسالمت آمیزی بين اين ميكروارگانيزم ها و پوست سر برقرار است. ميكروارگانيزم ها مي گويند كه من از تو كه پوست سر هستي در برابر ميكروب هاي بيماري زا محافظت مي كنم در عوض تو به من جا و غذا بده.
 در مبحث آناتومي پوست اشاره شد كه لايه اپيدرم بعد از 28 روز، نوسازي مي شود اما در اثر بهم خوردن اين تعادل، اين 28 روز به 7 تا 10 روز تقليل مي يابد و اين سلول ها به جاي اينكه به صورت منفرد و غيرمحسوس از روي سطح پوست جدا شوند، به صورت لخته لخته به يكديگر چسبيده و چيزي كه ما مي بينيم دانه هاي سفيد رنگي است كه به آنها شوره مي گوييم.
 شوره را می توان به دو نوع خشک و چرب تقسیم بندی کرد. در شوره خشک ، کراتینیزه شده بیش از حد اتفاق می افتد و لایه های کراتین به شکل غیر طبیعی کنده می شوند و ریزش می کند. درشوره چرب، لیپیدهای پوست به صورت غیر طبیعی تولید می شوند. در شوره های شدید، لیپیدها توسط میکروارگانیزم های پوست سر تجزیه می شوند و محصولات ناشی از تجزیه لیپیدها موجب خارش پوست سر و التهاب می شود و حتی می تواند ایجاد نوعی بیماری پوستی به نام pityriasis و یا ریزش مو در اثر پیتی رایسیس مزمن شود.
 شوره خشك موقعي است كه پوست خيلي چرب نيست و شوره ها اندازه هاي كوچك دارند و مسئله مهمي نيست. شوره چرب در اثر اختلالات هورموني ایجاد می شود. مثلاً در سنين نوجواني، سلول هاي پوست سر كه همان شوره ها هستند به همراه چربي هاي بيش از حد توليد شده مي آيند و كف سر مي چسبند. سر را دچار خارش مي كنند و وقتي كه با ناخن پوست سر را مي خارانيم يك لخته چرب همراه با سلول هاي مرده لاي ناخن ها گير مي كند.
 شوره هاي خشك را معمولاً اهميت نمي دهند اما شوره هاي چرب حتماً بايد با شامپوهاي ضد شوره درمان شود.
 نكته: به عنوان يك عامل پيشگيرانه، هر يك هفته يكبار موهاي خودتان را با يك شامپوي ضد شوره ملايم بشوييد بعد مي توانيد شامپويي كه روتينتان است را استفاده كنيد.
 راه هاي درمان شوره هاي سر و تركيبات ضد شوره تركيبات ضد شوره را مي تواند به 4 قسمت تقسيم بندي نمود.
 معرفي تركيبات و محصولات ضد شوره دسته اول تركيبات ضد شوره قارچ كش ها هستند. قارچ كش ها به دو دسته تقسيم مي شوند
 مواد شيمايي را من (احسان حسناني) به دو دسته قوي و ضعيف تقسيم بندي كرده ام. از مواد شيميايي قوي مي توان به زينك پيريتيون اشاره كرد. زينك پيريتيون و پيروكتون اولامين را يج ترين تركيبات ضد شوره هستند. مخصوصا زینک پریتیون خیلی رایج است. روی شامپو ها به اختصار ZPT هم نوشته شده است. شامپوهای ضدشوره اویدرم (هم اکتوزینک هو هم سیکلوزینک) هر دو زینک پریتیون دارند. مدیلن یک شامپوی ضدشوره برای موهای چرب دارد که هردو دارای دو درصد زینک پرینتوین می باشد. توجه داشته باشید که زینک پریتیون با زینک PCA فرق دارد. شامپو ضدشوره مدیلن برای موهای خشک هم دو در صد زینک پریتیون دارد. فولیکا یک کرم ضد شوره داردکه حاوی کمپلکس زنیک پریتیون و پیروکتون اولامین است. شامپوی ضدشوره فولیکا محصول شوره وپوست سر چرب داری پیروکتون اولامین درکنار ایکتیول و اسید سالیسیلیک است.
 ترکیبات شیمیایی ضدقارچ شامپوي ضد شوره كراستاز حاوي زينك پيريتيون است. شامپوي ضد شوره گلايكوزان حاوي پيروكتون اولامين و زينك پيريتيون است. در واقع شامپوها مي تواند تركيب اين مواد را با يكديگر داشته باشد و بهتر هم هست كه به صورت تركيبي باشد. زينك پيريتيون و پيروكتون اولامين هر دو از مشتقات پيريدين هستند. همان ماده بد بوي سمي كه در شيمي دبيرستان ساختار آن معرفي شده است. شامپوي ضد شوره كاپوس، آلماني است و روي آن نوشته حاوي اكتوپيروكس.
 تركيبات ديگري نيز به نام سيكلوپيروكس وجود دارد كه من آن را روي شامپوي ضد شوره درماليفت ديدم. مخفف همان سیکلوپیروکس اولامین است. شامپوی ضدشوره سیلکوزینک اویدرم دارای آمیزه زینک پریتیون و سیکلوپیروکس است که البته سالیسیلیک اسید برای لایه برداری و عصاره های گیاهی ضدشوره هم دارد.
 به سراغ مواد شيميايي ديگر مي رويم. ايميدازول ها مثل كليمبازول، كتوكونازول و ميكرونازول از تركيبات ضد شوره هستند. بعنوان مثالي براي كليمبازول مي توان به شامپوي ضد شوره آگرادوي اسپانيا اشاره كرد.
 مشتقات گوگرد مثل سلنيوم سولفيد در شامپوهاي ضد شوره موي سر كاربرد دارد. در برخي از شامپوها و تركيبات ديده ام كه از گوگرد به صورت كلوئيدي استفاده مي شود.
 همچنين عصاره برخي از گياهان خاصيت ضد شوره دارند. مثل عصاره برگ درخت چاي، عصاره برگ درخت ريحان و عصاره بومادران
 ترکیبات لایه بردار از تركيبات لايه بردار معروف در شامپوهاي ضد شوره مي توان به ساليسيليك اسيد اشاره كرد. ساليسيليك اسيد سلول هاي مرده روي سطح پوست سر را با خود حل مي كند و از پوست سر خارج مي كند و به اين ترتيب به عملكرد جدا كردن شوره ها كمك مي كند. ساليسيليك اسيد مي تواند در غلظت هاي مختلف استفاده شود. بسته به اينكه ضد شوره قوي يا ضد شوره ضعيف مي خريد غلظت ساليسيليك اسيد مي تواند از نيم درصد تا دو درصد متفاوت باشد.
 مهار تکثیر و تقسیم سلولی به سراغ دسته ديگر از تركيبات ضد شوره مي رويم كه با مهار تكثير و تقسيم بيش از حد سلول ها عمل مي كند.
 گفتيم يكي از عوامل ايجاد شوره سر آن است كه سرعت تكثير و تقسيم سلولي زياد مي شود و از حالت تعادل خارج مي شود. تركيباتي مثل ايكتيول و قطران با اين مكانيزم جلوي شوره موها را مي گيرند. ايكتيول را در شامپوهاي فيتو ديدم و قطران را در شامپوهاي هد اند شولدرز.
 مهار آنزیم 5 آلفا ردوکتاز مكانيزم ديگري نيز وجود دارد كه با استفاده از تركيبات مهاركننده 5 آلفا ردوكتاز از ترشح بيش از حد چربي روي پوست سر جلوگيري مي كند و به اين ترتيب غذايي كه قارچ ها براي استفاده و رشد و نهايتاً ايجاد شوره دارند را از بين مي برد.
 شامپوي ضد شوره جي اف لازارتيگ در مشخصات آن نوشته كه از تشكيل شوره جلوگيري مي كند بدون تحريك پوست سر پوسته هاي ريز را از سطح موها جدا مي كند ماده مؤثره آن پيروكتون اولامين است كه قارچ هاي ايجادكننده شوره سر را مهار مي كند. شامپوي كراستاز محصول اسپانيا است كه حاوي زينك پيريتيون ماده ضد باكتري و ضد قارچ و ساليسيليك اسيد مي باشد كه خاصيت لايه بردار دارد و به پاكسازي عمقي پوست سر كمك مي كند. محصولات كراستاز دو ادعا مطرح كرده اند. يكي آنكه بدون سيليكون هستند و ديگر آنكه تحت نظر متخصص پوست آزمايش شده است. در مبحث بعدي كه به ادعاها و يا كليم هاي (claim) محصولات آرايشي بهداشتي هستند در مورد اين دو ادعا صحبت خواهيم كرد. اين شامپو در بالاترين بخش تركيبات تشكيل دهنده اش آب دارد و بعد از آن سديم لورت سولفات بعد سديم لوريل سولفات كه دو تركيب پاك كننده خيلي رايج هستند و جزء سورفكتانت هاي آنيوني به شمار مي روند. زينك پيريتيون دارد. سديم بنزوآت احتمالاً به عنوان نگهدارنده استفاده شده ساليسيليك اسيد را داريم كه لايه بردار است و يك تركيب ديگر به نام گوآرهيدروكسي پروپيل تريمونيوم كلرايد كه موها را نرم مي كند. شامپوي ديگري وجود دارد به نام آگرادو كه شامپوي آن با كلينبازول اوكاليپتوس و منتول فرموله شده است.
 مورد بعدي شامپوي ضد شوره و ضد ريزش گلايكوزان مي باشد كه اين هم در فايل پي دي اف ارائه شده وجود دارد. اين شامپو را در داروخانه ها زياد ديدم. در قسمت تركيبات آن نوشته زينك پيريتيون و پيروكتون اولامين، ويتامين هاي E ،B5 و عصاره هاي گياهي. پس در واقع از تركيباتي كه نام بردم پيريتيون، پيروكتون اولامين و يك عصاره گياهي به نام علف چاي را دارد.
 شامپوي ضد شوره آلپسين حاوي اسيد ساليسيليك بعنوان لايه بردار و زينك پيريتيون و پيروكتون اولامين بعنوان مواد ضد قارچ هستند. شامپوي ضد شوره لاكمه حاوي اكتوپيروكس مي باشد. يادآوري مي كنم كه اكتوپيروكس نام تجاري همان پيروكتون اولامين مي باشد كه ميكروارگانيزم هاي مولد شوره را حذف مي كند. در داخل آن از يك عصاره طبيعي رزماري استفاده شده كه آنتي اكسيدان و ضد التهاب است.
 نتیجه گیری: شوره سر، سلول هاي مرده پوست سر است كه به شكل دانه هاي ريز از پوست سر جدا مي شود لابلاي موها گير مي كند روي شانه ها جمع مي شود تعريف علمي آن شكل خفيف درماتيت سبورئيك مي باشد. شوره سر به دو نوع خشك و چرب تقسيم بندي مي شود. شوره خشك وقتي است كه ترشح چربي پوست سر بيش از حد نمي باشد برخي شوره ها كوچك و خشك هستند و چربي ندارند. شوره چرب وقتي است كه شوره ها با چربي پوست سر همراه باشند روي پوست سر لخته تشكيل مي دهند و وقتي با ناخن روي آن مي كشيد زير ناخن جمع مي شود. علت شوره سر مي تواند هورمونی و ژنتيكي باشد همچنين رشد بيش از حد قارچ ها. به همين علت براي درمان شوره از تركيبات قارچ كش استفاده مي شود. تركيبات قارچ كش را به سه دسته تقسيم بندي كرديم. شيميايي قوي مثل زينك پيريتيون و پروكتون اولامين و سيكلوپيروكس و تريكلوزان
 دسته بعد شيميايي ضعيف: ايميدازول ها مثل كليمبازول و مشتقات گوگرد و همچنين عصاره گياهان مثل عصاره برگ چاي، ريحان، بومادران. همچنين دسته ديگر، لايه بردارها مثل اسيد ساليسيليك كه تركيب بسيار رايجي مي باشد. بعدي تركيباتي هستند كه از تكثير و تقسيم بيش از حد سلول هاي پوست سر جلوگيري مي كنند و در واقع نقش كنترلي دارند مثل ايكتيول و قطران و در نهايت تركيبات ضد شوره اي كه با مهار آنزيم 5 آلفا ردوكتاز چربي بيش از حد توليد شده در پوست سر را كاهش مي دهند. به اين ترتيب غذاي قارچ ها و باكتري ها را از آنها مي گيرند و اولئيك اسيد محرك پوست كه در اثر اين باكتري ها ايجاد مي شود را كاهش مي دهند و به اين ترتيب اثر ضد التهابي هم دارد.
 هشت گونه مختلف از جنس مالاسزیا در پوست سر انسان شناسایی شده است. مالاسزیا فورفور که در گذشته به آن Pityrosporum ovale می گفتند، سرمنشأ بروز شوره و درماتیت سبورئیک به شمار می آمد. اما در تحقیقات جدید، گونه های مالاسزیا گلوبوزا و مالاسزیا رستریکتا به عنوان گونه های غالب شناسایی شده اند.
 M.globosa, M.restricta, M.obtusa, M.slooffiae, M.sympodialis, M.furfur and M.pachydermatis. راه حل کارآمد و شایع مبارزه با شوره سر استفاده از ترکیبات ضدقارچ مثل کلیمبازول ، پیروکتون اولامین ، زینک پریتیون و غیره می باشد. اگرچه استفاده از این ترکیبات در مبارزه با شوره سر مؤثر است، اما ویژگی ضدقارچی قدرتمند آن ها موجب حذف کلیۀ گونه های مالاسزیا گردیده و به شکل دیگری تعادل فلور میکروبی پوست سر را به هم می زند. این عدم تعادل جدید، عوارض جانبی منفی متعددی از جمله خارش، سوزش و آلرژی به وجود می آورد.
 روش جدید مبارزه با شوره ها، تنظیم طبیعی جمعیت میکروبی مالاسزیا با متعادل نمودن شرایط محیطی است.
 به دنبال رشد و تکثیر این میکروارگانیسم ها و فعالیت متابولیک آن ها، تری گلیسریدهای موجود در سبوم توسط آنزیم های لیپاز تجزیه می گردد و اسیدهای چرب آزاد (از جمله اولئیک اسید) در سطح پوست سر آزاد می شود. نفوذ این اسیدهای چرب به بخش های فوقانی اپیدرم سبب بروز پاسخ های التهابی در لایه شاخی پوست فرد می گردد. این واکنش های التهابی با تغییر تعادل وضعیت موجود، سبب جدا شدن قطعاتی از سلول های لایه شاخی از سطح پوست می شود که به صورت شوره بروز می نماید. چرا پوست سر شوره می زند؟ اگرچه با قطعیت نمی توان گفت که فعالیت بیش از حد میکروارگانیسم ها سبب شوره سر می گردد، اما بی تردید این میکروارگانیسم ها در بروز شوره سر نقش دارند. در مجموع برخی عوامل داخلی و خارجی را می توان برای ایجاد شوره سر برشمرد.
 عوامل داخلی بروز شوره سد از جمله عوامل داخلی می توان به عدم عملکرد سالم و صحیح پوست سر یا اعضای بدن، تغییرات در تعادل هورمونی، رژیم نامناسب غذایی و یا سوء تغذیه و تنش های عصبی اشاره نمود. عوامل خارجی بروز شوره سد از عوامل خارجی نیز می توان تغییر در رشد باکتری ها و قارچ های پوست سر واکنش های التهابی موضعی به دنبال استفاده از برخی محصولات آرایشی (مانند لوسیون های الکلی قوی، صابون های قلیایی و عوامل آسیب زننده به پوست سر) و حتی مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدانعقاد و مدر اشاره نمود. علائم شوره سر پوسته های سفید رنگی که لابه لای موها و روی لباس دیده می شوند. خارش پوست سر درمان شوره سر با توجه به نقش میکروارگانیسم ها در بروز شوره سر، از نخستین گام های درمانی مواد ضدقارچ می باشند. داروهایی که برای درمان شوره سر به کار می روند باید به خوبی توسط پوست تحمل شود، فاقد اثرات سمی باشد، دفع بیش از حد سبوم را برطرف نماید، با توجه به عملکرد مخمرها و لیپولیز تری گلیسریدهای سبوم، عارضه خارش نیز دیده می شود که این مواد باید بتوانند این خارش را نیز برطرف نمایند؛ و سبب تسهیل تغذیه پیاز مو گردد.
 شامپوهای حاوی مواد کاهش دهنده سرعت تمایز سلولی مثل ایکتیول   Ichthyol معرفی یک ماده ضد شوره مدرن در شامپوها و محلول های ضدشوره کلاسیک معمولاً از ترکیبات ضد قارچ مثل کلیمبازول و زینک پریتیون استفاده می شود. زیرا یکی از علت های بروز شوره سر، وجود قارچ ها یا به عبارت دقیق تر مخمرهای گونه مالاسزیا می باشد. مالاسزیا فورفور در گذشته به عنوان مولد اصلی شوره سر محسوب می شد و تحقیقات جدیدتر مشخص کرد که مالاسزیا گلوبوزا و مالاسزیا رستریکتا مولدهای اصلی شوره سر هستند.
 اگرچه استفاده از ترکیبات ضد قارچ در مبارزه با شوره سر روش مؤثری است، اما از آنجا که ترکیبات ضد قارچ، همه قارچ ها (اعم از مفید و مضر) را از بین می برند، این روش به گونه دیگری تعادل میکروبی پوست سر را به هم می زند و موجب خارش، سوزش و آلرژی می شود.
 برای غلبه بر این مشکل، دانشمندان کمپانی لوکاس مایر کانادا با همکاری شرکت بزرگ IFF ماده مؤثره ای به نام DEFENSCALP را ابداع نمودند که با روش های خلاقانه تر با شوره سر مبارزه می کند.
 دیفنس اسکالپ با یک مکانیزم جامع با شوره سر مبارزه می کند. دیفنس اسکالپ را می توان به عنوان جایگزین یا مکمل ترکیبات ضدقارچ کلاسیک در محصولات ضد شوره و همچنین در محصولاتی که برای پوست سر و موی چرب طراحی می شوند به کار برد. همچنین با دیفنس اسکالپ می توان محصولات آرایشی بهداشتی با خاصیت ضدالتهابی مناسب پوست سر حساس تولید کرد.
مشاهده مطلب

پرسش های متداول در مورد شامپو

شامپو متداولترین محصولات مراقبت از مو است. این محصول توسط افراد مختلف بسته به میزان فعالیت روزانه در هنگام استحمام استفاده می شود. پرسش های متداولی در خصوص شامپو وجود دارد. این که آیا می توان هر روز استفاده کرد یا خیر، چند وقت یک بار باید تعویض شود، آسیب دیدن مو در اثر شامپو، ریزش مو در اثر شامپو، رفع ریزش مو با برخی شامپوها، زمان آبکشی، دمای آبکشی از جمله ابهاماتیست که در خصوص شامپو وجود دارد. آیا شامپوی نامناسب باعث ریزش موی سر می شود؟ در این مقاله به تعدادی از این پرسش های متداول پاسخ داده می شود.
 موی من شوره می زند. چه نوع شامپویی می تواند برای رفع این مشکل به من کمک کند؟ شامپوهای ضدشوره با غلظتهای مختلف از ماده ضدمیکروب(ضد قارچ) مطابق با نسخه پزشک (و با دستورالعملی که ارائه می کند) می تواند شوره سر را از بین ببرد.
 چرا بعد از شست و شو با شامپو، سر دچار خارش می شود؟ این مشکل، علت های متعددی می تواند داشته باشد. مواد غذایی مصرفی، آب و هوا، ماده یا فراورده دیگری که قبل یا بعد از شست و شو مصرف شده و حتی نوع شامپوی مصرفی می توند نقش داشته باشد. مثلاً ممکن است شامپو برای موهای چرب توصیه شده باشد اما شما روی موهای خشک استفاده کنید. همچنین ممکن است در شست و شو دقت لازم را به کار نگرفته باشید و شامپو یا چرک به صورت رسوب کرده روی پوست سرتان باقی مانده باشد. در درجه اول، روش صحیح شامپو کردن را بیاموزید. اگر مشکل حل نشد، مدتی شامپوی خود را تغییر دهید. اگر باز هم خارش سر ادامه داشت، موارد زیر را امتحان کنید: بررسی کنید آیا به بیماری خاصی مبتلا هستید یا داروی خاصی موجب بروز این عامل شده است. شاید دچار شوره سر هستید یا مقدمات بروز شوره روی سر شما پدید آمده. تردیدی نیست که در مواردی مانند بیماری، شوره، ریزش سر و غیره، نظرات پزشک می تواند بسیار سودمند باشد.
مشاهده مطلب

شامپوی ضدشوره چیست؟


  وقتی شوره سر روی موها یا روی لباس ها دیده می شود، اولین چیزی که به فکر ما می رسد، خرید یک شامپوی ضدشوره برای رفع این مشکل است. وقتی سراغ شامپوهای ضدشوره را می گیریم، متوجه می شویم که هر یک از اطرافیان ما از یک شامپوی خاص نتیجه گرفته اند. خیلی از ماها ترجیح می دهیم روش عاقلانه تر و البته کلاسیک تر را انتخاب کنیم. به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه می کنیم تا برایمان شامپوی ضدشوره تجویز کند.
 اما شاید اصلا نیازی به دکتر رفتن نباشد؛ البته اگر به موقع اقدام کنیم. زیرا شوره های سر اگر از ابتدا و در بدو پیدایش با آنها مقابله شود، به راحتی از بین می روند. البته برخی از افراد به علت پرکاری غدد چربی ساز پوست تحت تأثیر هورمون ها، روی پوست سرشان قارچی به نام مالاسزیا رشد می کند و فرد را به بیماری شوره سر مبتلا می نماید. شوره سر در دوران بلوغ به شکل شایعی بروز می کند. شوره ها روی یقه پیراهن و کت های مشکی به صورت پوسته های خشک و در برخی موارد چربی های سفید مایل به زرد خودشان را نشان می دهند. برخی افراد روی ابروها، گوش و حتی بینی شان نیز شوره دیده می شود. راه مقابله با شوره سر چیست؟ کلوتریمازول، کتوکونازول، سلنیوم سولفاید، زینک پریتیون از موادی هستند که در شامپوها، کرم ها و لوسیون های ضدشوره برای مقابله با شوره سر یافت می شوند. البته این مواد پرکاری غدد چربی ساز را برطرف نمی کنند. در واقع اگر مسبب بیماری از بین نرود ممکن است مشکل شوره سر تا پایان عمر با شخص باقی بماند و درمان ها فقط دوره ای و مقطعی خواهد بود. شامپوهای ضدشوره حاوی مواد لایه برداری هستند که لایه شاخی را تراش داده و سلول های مرده را از پوست سر خارج می کنند. این شامپوها همچنین حاوی ترکیبات ضد قارچ، ضدالتهاب هستند. معرفی شامپوهای ضدشوره ایرانی
مشاهده مطلب

مطالعات بالینی چیست؟

مطالعات بالینی یکی از روش های ارزیابی اثربخشی محصولات آرایشی بهداشتی است. انجام این آزمایشات در ایران به کمک آزمایشگاه های درمالب در مرکز تحقیقات پوست و جذام قابل انجام است.
 • اندازه گیری میزان شوره ریزی با دستگاه دندروف متر
مشاهده مطلب

تاریخچه کازمتیک و آرایش در مصر باستان

در مصر باستان اقدامات کازمتیکی یا آرایشی بهداشتی نه فقط برای زیبایی بلکه برای تشریفات مذهبی نیز به کار گرفته می شد.
 مدل های آرایش و تزئین مو در مصر باستان در مصر باستان از گل و مروارید تاج تزئین و کلاه گیس ساخته می شد. مصریان باستان برای جلوگیری از سفیدی و ریزش مو از روغن کرچک استفاده می کردند. محصولی از شنبلیله داشتند که برای جلوگیری از نازک شدن مو استفاده می شد. انواع وسایل آرایشی مثل شانه ها و سنجاق سر ها در مقبره ها یافت شده است. از حنا برای قرمز کردن رنگ مو استفاده می شد. شوره سر با خمیری که از جوی آسیاب شده و نوعی گندم به دست می آمد درمان می شد.
مشاهده مطلب

اسکراب اسکالپ: مواد و دستگاه های مورد نیاز

اسکراب اسکالپ به مجموعه اقداماتی گفته می شود که هدف آن در درجه اول پاکسازی اصولی و علمی پوست سر است. در درجه دوم انجام درمان های تخصصی برای آن دسته از مشکلات پوست سر که بیماری محسوب نمی شوند و با اقدامات سالنی قابل رفع می باشند. برای انجام این کار نیاز به موادی مثل اسکراب نمکی کف سر، اسکراب شکری کف سر، فلوئید دتاکس، انواع اسیدهای اسکالپ، محصولات درمانی مثل ویال های ضد ریزش مو و ضدشوره ، کربوکسی کف سر و غیره دارد. در این مقاله لیستی از این مواد معرفی می شود
  اسکراب اسکالپ چیست؟ اسکراب اسکالپ به مجموعه اقداماتی گفته می شود که هدف آن در درجه اول پاکسازی اصولی و علمی پوست سر است. در درجه دوم انجام درمان های تخصصی برای آن دسته از مشکلات پوست سر که بیماری محسوب نمی شوند و با اقدامات سالنی قابل رفع می باشند. آنالیز کف سر اولین قدم برای اسکراب اسکالپ آنالیز کف سر است. در این مرحله پوست سر باید به دقت بررسی شود تا در درجه اول نوع پوست سر شناسایی شود و ثانیا اگر مشکلی کف سر مشاهده کردیم که برای انجام اسکراب اسکالپ ممنوعیت ایجاد می کند از انجام اسکراب اسکالپ یا بخشی از مراحل آن صرفنظر کنیم. در آموزش اسکراب اسکالپ با مشکلاتی نظیر انواع عفونت های قارچی، میکروبی، ویروسی و انگلی (انگل دمودکس) آشنا می شویم. برای این آنالیز می توان از دستگاه های زیر استفاده کرد شستشوی اولیه قبل از اسکراب قبل از انجام اسکراب اسکالپ باید پوست سر با با شامپوی مخصوص اسکراب اسکالپ بشوییم. این شامپو باید حاوی سورفکتانتهای آنیونی و اسیدسالیسیلیک باشد. برای این منظور، شامپوهای زیر پیشنهاد می شود: اسکراب کف سر در صورتیکه در مرحله آنالیز منعی برای انجام اسکراب اسکالپ مشاهده نشد و بعد از اینکه اطمینان حاصل کردیم که مشتری به مواد اسکراب ما حساسیت ندارد، از محصولات زیر می توانیم برای اسکراب اسکالپ استفاده کنیم. روش صحیح باز کردن مو برای خانم ها و نحوه صحیح اجرای این مرحله در آموزش عملی اسکراب اسکالپ و اسپا اسکالپ توسط آقای احسان حسنانی آموزش داده شده است. دتاکس کف سر هدف از مرحله دتاکس، تکمیل پاکسازی کف سر، رساندن مواد آنتی اکسیدان، زدودن رادیکالهای آزاد و افزایش گردش خون مویرگی است. برای این مرحله مواد زیر پیشنهاد می شود: اسیدتراپی کف سر برای تکمیل پاکسازی کف سر، رفع پوست ها و شوره های سرسخت گاهی نیاز به اسیدتراپی کف سر می باشد. معمولا اسیدها نیاز به آبکشی دارند و قبل از مرحله سشوار کردن انجام می شود. مگر اینکه تولید کننده دستورالعمل دیگری داده باشد.. اسیدهای زیر برای اسکالپ یا کف سر پیشنهاد می شوند: کربوکسی کف سر کربوکسی روشی است که در آن سلولهای پوست با شرایط کم اکسیژن (غنی از دی اکسیدکربن) مواجه می شوند. در این شرایط خونرسانی به پوست افزایش یافته و اکسیژن بیشتری به سلولها می رسد. اخیرا کربوکسی تراپی برای پوست سر هم ابداع شده است. درمان مشکلات کف سر پس از انجام صحیح اسکراب اسکالپ و پاکسازی کف سر، نوبت به انجام درمان تخصصی مشکلات پوست سر است. بسته به اینکه پوست سر چه مشکل یا مشکلاتی دارد، در این مرحله می توان از محصولات مختلفی استفاده کرد که تعدادی از آنها خدمتتان معرفی می شود: سایر دستگاه ها
مشاهده مطلب

نفوذ به پوست - قسمت پنجم: الکتروتراپی

پوست انسان سد نفوذ ناپذیری است که مواد به آسانی به داخل آن نفوذ نمی کند. به همین دلیل باید راه هایی پیدا کرد که بتوانیم مواد موثره و ترکیبات دارویی را به داخل پوست وارد کنیم. یکی از این روش ها الکتروتراپی است. این روش که به هیدرودرمی نیز مشهور است با استفاده از یک جریان الکتریکی DC است که فرکانس پایینی دارد. در داخل پوست یک جریان الکتریکی خفیفی وارد می شود و این جریان الکتریکی باعث می شود که مواد دارای بارالکتریکی مثبت به داخل پوست حرکت کنند. آب و مواد جاذب الرطوبه اسیدی با این جریان حرکت می کنند و پوست را به صورت موقتی سرشار از رطوبت می کنند. این رطوبت علاوه بر شاداب سازی پوست، به افزایش نفوذ ترکیبات موثره نیز کمک می کند. نوعی دیگر از الکتروتراپی که به هایفرکوئنسی مشهور است دستگاهی است که یک جریان متناوب فرکانس بالا را از طریق یک بازویی یا هندپیس وارد الکترودهای شیشه ای می کند که به شکل های مختلفی موجودند. انواع قارچی، قاشقی، نقطه ای و شانه ای هستند که کاربردهای مختلفی دارند. در داخل این الکترودها، یک گاز بی اثر مثل ارگون یا نئون وجود دارد. اگر این گاز، آرگون باشد نوری که ایجاد می شود قرمز رنگ خواهد بود. اگر نئون باشد نوری که ایجاد می شود، سبز رنگ خواهد بود. در اثر تماس الکترود با پوست، اکسیژن هوا تبدیل به ازن شده و این ازن موجب ضدعفونی شدن پوست از طریق حذف باکتری های هوازی می کند. الکترود شانه ای برای حذف جوش های پوست سر، رفع شوره و تقویت گردش خون مویرگی استفاده می شود. الکترود قارچی روی نواحی وسیعتر صورت استفاده می شود. الکترودی که تیز است روی جوش های نقطه ای استفاده میشود. | در مقاله نفوذ به پوست - قسمت پنجم: الکتروتراپی از واژه شوره استفاده شده است.
مشاهده مطلب

زینک پریتیون در محصولات آرایشی بهداشتی

زینک پریتیون کمپلکس کئوردینانسی زینک با خواص ضدباکتری و ضدقارچ است که به عنوان مواد اولیه ضد شوره در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. | در مقاله زینک پریتیون در محصولات آرایشی بهداشتی از واژه شوره استفاده شده است.
مشاهده مطلب

آشنایی با شوره سر

0 | در مقاله آشنایی با شوره سر از واژه شوره استفاده شده است.
 شوره چيست شوره در واقع شكل خفيف بیماری درماتيت سبورئيک است.
نکته: درماتیت سبورئیک همان شوره چرب است که در نوزادان به کلاهک گهواره ای یا cradle cap معروف است.
شوره در اثر تکثیر بیش از حد سلول های اپیدرم و پوسته پوسته شدن بیش از حد طبیعی پوست سر بوجود می آید.
باید دقت داشت که نباید این عارضه را با پوسته پوسته شدن طبیعی سطح پوست سر اشتباه نمود. در حالت شدیدتر، یا درماتیت سبورئیک، این پوسته پوسته شدن شدیدتر و همراه با التهاب است و شوره زدن علاوه بر پوست سر، در نواحی صورت، گردن و حتی بخش های بالایی تنه را نیز اتفاق می افتد.
درماتیت سبورئیک، شدیدترین وضعیت شوره است که تمام علائم مربوط به خارش پوست سر و عدم تعادل سیستم ایمنی در آن وجود دارد.
American Academy of Dermatology سلولهای لایه شاخی که در طی فرایند کراتینیزه شدن تولید می شوند هسته سلولی ندارند. اما گاهی سلولهای لایه شاخی به صورت ناقص تشکیل می شوند و هسته سلولی در آنها باقی می ماند. علت آن تکثیر و تقسیم بیش از حد سلوهای اپیدرم یا کراتینیزه شدن سریع است که در اثر عواملی مثل التهاب به وجود می آید. به این پدیده پاراکراتوسیس گفته می شود. حتی در لایه شاخی پوست های سالم سر و صورت هم گاهی تعدادی سلول هسته دار دیده می شود. هر چه پوست صورت زبر تر باشید احتمال اینکه این سلولهای هسته دار در لایه شاخی وجود داشته باشد بیشتر است. در پوست سر هر چه سلولهای هسته دار در لایه شاخی بیشتر باشد شوره بیشتر اتفاق می افتد.
در واقع وقتي تكثير و تقسيم سلول هاي اپيدرم بيش از حد انجام مي شود و سرعت آن از حد طبيعي خارج مي شود سلول ها به جاي اينكه و در عرض 28 روز از بنيادي ترين لايه اپیدرم يعني لايه بازال به سطح پوست بيايند و به صورت منفرد ريزش كنند بعد از 7 الي 8 روز به سطح پوست می آیند. فرایند کراتینیزه شدن در آنها کامل نشده و به همین دلیل هسته های سلولی باقی مانده است. به این ترتیب سلولها به جاي اينكه به صورت منفرد و غيرقابل ديدن ريزش كند به صورت لخته اي و قابل ديدن ريزش مي كند. سلول هاي مرده سطح پوست به صورت بهم چسبيده كه به آن شوره يا فليك مي گويند از روي سر جدا مي شود.
شوره سر در دوره نوجواني بسيار رايج است. در سن بلوغ هم در دخترها و هم در پسرها شوره سر زياد ديده مي شود. خيلي ها معتقد هستند كه شوره خشك به درمان خاصي نياز ندارد و مسئله مهمي نيست اما اگر شدت اين شوره ها خيلي زياد شود به طوري كه مرتب سر شانه ها دانه هاي سفيد رنگ جمع شود، در آن صورت بايد درمان شود.
علت هاي شوره زدن پوست سر علت شوره سر مي تواند هورموني يا ژنتيكي باشد و همچنين مي تواند رشد بيش از حد قارچ ها باشد.
سؤال : هورمون و ژنتيك چگونه مي تواند روي تشكيل شوره اثر بگذارد؟ روي پوست سر غددي به نام سبابه وجود دارد. غده سبابه در اثر فعاليت هورمون ها، فعاليتش افزايش مي يابد. در زمان نوجواني كه مقدار هورمون هاي اندرژون زياد مي شود غدد سبابه چربي بيشتري ترشح مي كند و اين چربي ها باعث مي شود محيط براي رشد قارچ ها مساعد شود. روي پوست سر، قارچ هاي مختلفي وجود دارد. قارچ نوعي ميكروارگانيزم است. در واقع اين قارچ ها روي پوست سر ما به صورت آزادانه وجود دارد و آزاري براي پوست ندارد. اتفاقاً از پوست سر محافظت مي كند و از چربي هاي پوست سر به عنوان غذا استفاده مي كند. در واقع به نوعي دوستي مسالمت آمیزی بين اين ميكروارگانيزم ها و پوست سر برقرار است. ميكروارگانيزم ها مي گويند كه من از تو كه پوست سر هستي در برابر ميكروب هاي بيماري زا محافظت مي كنم در عوض تو به من جا و غذا بده.
در مبحث آناتومي پوست اشاره شد كه لايه اپيدرم بعد از 28 روز، نوسازي مي شود اما در اثر بهم خوردن اين تعادل، اين 28 روز به 7 تا 10 روز تقليل مي يابد و اين سلول ها به جاي اينكه به صورت منفرد و غيرمحسوس از روي سطح پوست جدا شوند، به صورت لخته لخته به يكديگر چسبيده و چيزي كه ما مي بينيم دانه هاي سفيد رنگي است كه به آنها شوره مي گوييم.
شوره را می توان به دو نوع خشک و چرب تقسیم بندی کرد. در شوره خشک ، کراتینیزه شده بیش از حد اتفاق می افتد و لایه های کراتین به شکل غیر طبیعی کنده می شوند و ریزش می کند. درشوره چرب، لیپیدهای پوست به صورت غیر طبیعی تولید می شوند. در شوره های شدید، لیپیدها توسط میکروارگانیزم های پوست سر تجزیه می شوند و محصولات ناشی از تجزیه لیپیدها موجب خارش پوست سر و التهاب می شود و حتی می تواند ایجاد نوعی بیماری پوستی به نام pityriasis و یا ریزش مو در اثر پیتی رایسیس مزمن شود.
شوره خشك موقعي است كه پوست خيلي چرب نيست و شوره ها اندازه هاي كوچك دارند و مسئله مهمي نيست. شوره چرب در اثر اختلالات هورموني ایجاد می شود. مثلاً در سنين نوجواني، سلول هاي پوست سر كه همان شوره ها هستند به همراه چربي هاي بيش از حد توليد شده مي آيند و كف سر مي چسبند. سر را دچار خارش مي كنند و وقتي كه با ناخن پوست سر را مي خارانيم يك لخته چرب همراه با سلول هاي مرده لاي ناخن ها گير مي كند.
شوره هاي خشك را معمولاً اهميت نمي دهند اما شوره هاي چرب حتماً بايد با شامپوهاي ضد شوره درمان شود.
نكته: به عنوان يك عامل پيشگيرانه، هر يك هفته يكبار موهاي خودتان را با يك شامپوي ضد شوره ملايم بشوييد بعد مي توانيد شامپويي كه روتينتان است را استفاده كنيد.
راه هاي درمان شوره هاي سر و تركيبات ضد شوره تركيبات ضد شوره را مي تواند به 4 قسمت تقسيم بندي نمود.
معرفي تركيبات و محصولات ضد شوره دسته اول تركيبات ضد شوره قارچ كش ها هستند. قارچ كش ها به دو دسته تقسيم مي شوند
مواد شيمايي را من (احسان حسناني) به دو دسته قوي و ضعيف تقسيم بندي كرده ام. از مواد شيميايي قوي مي توان به زينك پيريتيون اشاره كرد. زينك پيريتيون و پيروكتون اولامين را يج ترين تركيبات ضد شوره هستند. مخصوصا زینک پریتیون خیلی رایج است. روی شامپو ها به اختصار ZPT هم نوشته شده است. شامپوهای ضدشوره اویدرم (هم اکتوزینک هو هم سیکلوزینک) هر دو زینک پریتیون دارند. مدیلن یک شامپوی ضدشوره برای موهای چرب دارد که هردو دارای دو درصد زینک پرینتوین می باشد. توجه داشته باشید که زینک پریتیون با زینک PCA فرق دارد. شامپو ضدشوره مدیلن برای موهای خشک هم دو در صد زینک پریتیون دارد. فولیکا یک کرم ضد شوره داردکه حاوی کمپلکس زنیک پریتیون و پیروکتون اولامین است. شامپوی ضدشوره فولیکا محصول شوره وپوست سر چرب داری پیروکتون اولامین درکنار ایکتیول و اسید سالیسیلیک است.
ترکیبات شیمیایی ضدقارچ شامپوي ضد شوره كراستاز حاوي زينك پيريتيون است. شامپوي ضد شوره گلايكوزان حاوي پيروكتون اولامين و زينك پيريتيون است. در واقع شامپوها مي تواند تركيب اين مواد را با يكديگر داشته باشد و بهتر هم هست كه به صورت تركيبي باشد. زينك پيريتيون و پيروكتون اولامين هر دو از مشتقات پيريدين هستند. همان ماده بد بوي سمي كه در شيمي دبيرستان ساختار آن معرفي شده است. شامپوي ضد شوره كاپوس، آلماني است و روي آن نوشته حاوي اكتوپيروكس.
تركيبات ديگري نيز به نام سيكلوپيروكس وجود دارد كه من آن را روي شامپوي ضد شوره درماليفت ديدم. مخفف همان سیکلوپیروکس اولامین است. شامپوی ضدشوره سیلکوزینک اویدرم دارای آمیزه زینک پریتیون و سیکلوپیروکس است که البته سالیسیلیک اسید برای لایه برداری و عصاره های گیاهی ضدشوره هم دارد.
به سراغ مواد شيميايي ديگر مي رويم. ايميدازول ها مثل كليمبازول، كتوكونازول و ميكرونازول از تركيبات ضد شوره هستند. بعنوان مثالي براي كليمبازول مي توان به شامپوي ضد شوره آگرادوي اسپانيا اشاره كرد.
مشتقات گوگرد مثل سلنيوم سولفيد در شامپوهاي ضد شوره موي سر كاربرد دارد. در برخي از شامپوها و تركيبات ديده ام كه از گوگرد به صورت كلوئيدي استفاده مي شود.
همچنين عصاره برخي از گياهان خاصيت ضد شوره دارند. مثل عصاره برگ درخت چاي، عصاره برگ درخت ريحان و عصاره بومادران
ترکیبات لایه بردار از تركيبات لايه بردار معروف در شامپوهاي ضد شوره مي توان به ساليسيليك اسيد اشاره كرد. ساليسيليك اسيد سلول هاي مرده روي سطح پوست سر را با خود حل مي كند و از پوست سر خارج مي كند و به اين ترتيب به عملكرد جدا كردن شوره ها كمك مي كند. ساليسيليك اسيد مي تواند در غلظت هاي مختلف استفاده شود. بسته به اينكه ضد شوره قوي يا ضد شوره ضعيف مي خريد غلظت ساليسيليك اسيد مي تواند از نيم درصد تا دو درصد متفاوت باشد.
مهار تکثیر و تقسیم سلولی به سراغ دسته ديگر از تركيبات ضد شوره مي رويم كه با مهار تكثير و تقسيم بيش از حد سلول ها عمل مي كند.
گفتيم يكي از عوامل ايجاد شوره سر آن است كه سرعت تكثير و تقسيم سلولي زياد مي شود و از حالت تعادل خارج مي شود. تركيباتي مثل ايكتيول و قطران با اين مكانيزم جلوي شوره موها را مي گيرند. ايكتيول را در شامپوهاي فيتو ديدم و قطران را در شامپوهاي هد اند شولدرز.
مهار آنزیم 5 آلفا ردوکتاز مكانيزم ديگري نيز وجود دارد كه با استفاده از تركيبات مهاركننده 5 آلفا ردوكتاز از ترشح بيش از حد چربي روي پوست سر جلوگيري مي كند و به اين ترتيب غذايي كه قارچ ها براي استفاده و رشد و نهايتاً ايجاد شوره دارند را از بين مي برد.
شامپوي ضد شوره جي اف لازارتيگ در مشخصات آن نوشته كه از تشكيل شوره جلوگيري مي كند بدون تحريك پوست سر پوسته هاي ريز را از سطح موها جدا مي كند ماده مؤثره آن پيروكتون اولامين است كه قارچ هاي ايجادكننده شوره سر را مهار مي كند. شامپوي كراستاز محصول اسپانيا است كه حاوي زينك پيريتيون ماده ضد باكتري و ضد قارچ و ساليسيليك اسيد مي باشد كه خاصيت لايه بردار دارد و به پاكسازي عمقي پوست سر كمك مي كند. محصولات كراستاز دو ادعا مطرح كرده اند. يكي آنكه بدون سيليكون هستند و ديگر آنكه تحت نظر متخصص پوست آزمايش شده است. در مبحث بعدي كه به ادعاها و يا كليم هاي (claim) محصولات آرايشي بهداشتي هستند در مورد اين دو ادعا صحبت خواهيم كرد. اين شامپو در بالاترين بخش تركيبات تشكيل دهنده اش آب دارد و بعد از آن سديم لورت سولفات بعد سديم لوريل سولفات كه دو تركيب پاك كننده خيلي رايج هستند و جزء سورفكتانت هاي آنيوني به شمار مي روند. زينك پيريتيون دارد. سديم بنزوآت احتمالاً به عنوان نگهدارنده استفاده شده ساليسيليك اسيد را داريم كه لايه بردار است و يك تركيب ديگر به نام گوآرهيدروكسي پروپيل تريمونيوم كلرايد كه موها را نرم مي كند. شامپوي ديگري وجود دارد به نام آگرادو كه شامپوي آن با كلينبازول اوكاليپتوس و منتول فرموله شده است.
مورد بعدي شامپوي ضد شوره و ضد ريزش گلايكوزان مي باشد كه اين هم در فايل پي دي اف ارائه شده وجود دارد. اين شامپو را در داروخانه ها زياد ديدم. در قسمت تركيبات آن نوشته زينك پيريتيون و پيروكتون اولامين، ويتامين هاي E ،B5 و عصاره هاي گياهي. پس در واقع از تركيباتي كه نام بردم پيريتيون، پيروكتون اولامين و يك عصاره گياهي به نام علف چاي را دارد.
شامپوي ضد شوره آلپسين حاوي اسيد ساليسيليك بعنوان لايه بردار و زينك پيريتيون و پيروكتون اولامين بعنوان مواد ضد قارچ هستند. شامپوي ضد شوره لاكمه حاوي اكتوپيروكس مي باشد. يادآوري مي كنم كه اكتوپيروكس نام تجاري همان پيروكتون اولامين مي باشد كه ميكروارگانيزم هاي مولد شوره را حذف مي كند. در داخل آن از يك عصاره طبيعي رزماري استفاده شده كه آنتي اكسيدان و ضد التهاب است.
نتیجه گیری: شوره سر، سلول هاي مرده پوست سر است كه به شكل دانه هاي ريز از پوست سر جدا مي شود لابلاي موها گير مي كند روي شانه ها جمع مي شود تعريف علمي آن شكل خفيف درماتيت سبورئيك مي باشد. شوره سر به دو نوع خشك و چرب تقسيم بندي مي شود. شوره خشك وقتي است كه ترشح چربي پوست سر بيش از حد نمي باشد برخي شوره ها كوچك و خشك هستند و چربي ندارند. شوره چرب وقتي است كه شوره ها با چربي پوست سر همراه باشند روي پوست سر لخته تشكيل مي دهند و وقتي با ناخن روي آن مي كشيد زير ناخن جمع مي شود. علت شوره سر مي تواند هورمونی و ژنتيكي باشد همچنين رشد بيش از حد قارچ ها. به همين علت براي درمان شوره از تركيبات قارچ كش استفاده مي شود. تركيبات قارچ كش را به سه دسته تقسيم بندي كرديم. شيميايي قوي مثل زينك پيريتيون و پروكتون اولامين و سيكلوپيروكس و تريكلوزان
دسته بعد شيميايي ضعيف: ايميدازول ها مثل كليمبازول و مشتقات گوگرد و همچنين عصاره گياهان مثل عصاره برگ چاي، ريحان، بومادران. همچنين دسته ديگر، لايه بردارها مثل اسيد ساليسيليك كه تركيب بسيار رايجي مي باشد. بعدي تركيباتي هستند كه از تكثير و تقسيم بيش از حد سلول هاي پوست سر جلوگيري مي كنند و در واقع نقش كنترلي دارند مثل ايكتيول و قطران و در نهايت تركيبات ضد شوره اي كه با مهار آنزيم 5 آلفا ردوكتاز چربي بيش از حد توليد شده در پوست سر را كاهش مي دهند. به اين ترتيب غذاي قارچ ها و باكتري ها را از آنها مي گيرند و اولئيك اسيد محرك پوست كه در اثر اين باكتري ها ايجاد مي شود را كاهش مي دهند و به اين ترتيب اثر ضد التهابي هم دارد.
هشت گونه مختلف از جنس مالاسزیا در پوست سر انسان شناسایی شده است. مالاسزیا فورفور که در گذشته به آن Pityrosporum ovale می گفتند، سرمنشأ بروز شوره و درماتیت سبورئیک به شمار می آمد. اما در تحقیقات جدید، گونه های مالاسزیا گلوبوزا و مالاسزیا رستریکتا به عنوان گونه های غالب شناسایی شده اند.
M.globosa, M.restricta, M.obtusa, M.slooffiae, M.sympodialis, M.furfur and M.pachydermatis. راه حل کارآمد و شایع مبارزه با شوره سر استفاده از ترکیبات ضدقارچ مثل کلیمبازول ، پیروکتون اولامین ، زینک پریتیون و غیره می باشد. اگرچه استفاده از این ترکیبات در مبارزه با شوره سر مؤثر است، اما ویژگی ضدقارچی قدرتمند آن ها موجب حذف کلیۀ گونه های مالاسزیا گردیده و به شکل دیگری تعادل فلور میکروبی پوست سر را به هم می زند. این عدم تعادل جدید، عوارض جانبی منفی متعددی از جمله خارش، سوزش و آلرژی به وجود می آورد.
روش جدید مبارزه با شوره ها، تنظیم طبیعی جمعیت میکروبی مالاسزیا با متعادل نمودن شرایط محیطی است.
به دنبال رشد و تکثیر این میکروارگانیسم ها و فعالیت متابولیک آن ها، تری گلیسریدهای موجود در سبوم توسط آنزیم های لیپاز تجزیه می گردد و اسیدهای چرب آزاد (از جمله اولئیک اسید) در سطح پوست سر آزاد می شود. نفوذ این اسیدهای چرب به بخش های فوقانی اپیدرم سبب بروز پاسخ های التهابی در لایه شاخی پوست فرد می گردد. این واکنش های التهابی با تغییر تعادل وضعیت موجود، سبب جدا شدن قطعاتی از سلول های لایه شاخی از سطح پوست می شود که به صورت شوره بروز می نماید. چرا پوست سر شوره می زند؟ اگرچه با قطعیت نمی توان گفت که فعالیت بیش از حد میکروارگانیسم ها سبب شوره سر می گردد، اما بی تردید این میکروارگانیسم ها در بروز شوره سر نقش دارند. در مجموع برخی عوامل داخلی و خارجی را می توان برای ایجاد شوره سر برشمرد.
عوامل داخلی بروز شوره سد از جمله عوامل داخلی می توان به عدم عملکرد سالم و صحیح پوست سر یا اعضای بدن، تغییرات در تعادل هورمونی، رژیم نامناسب غذایی و یا سوء تغذیه و تنش های عصبی اشاره نمود. عوامل خارجی بروز شوره سد از عوامل خارجی نیز می توان تغییر در رشد باکتری ها و قارچ های پوست سر واکنش های التهابی موضعی به دنبال استفاده از برخی محصولات آرایشی (مانند لوسیون های الکلی قوی، صابون های قلیایی و عوامل آسیب زننده به پوست سر) و حتی مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدانعقاد و مدر اشاره نمود. علائم شوره سر پوسته های سفید رنگی که لابه لای موها و روی لباس دیده می شوند. خارش پوست سر درمان شوره سر با توجه به نقش میکروارگانیسم ها در بروز شوره سر، از نخستین گام های درمانی مواد ضدقارچ می باشند. داروهایی که برای درمان شوره سر به کار می روند باید به خوبی توسط پوست تحمل شود، فاقد اثرات سمی باشد، دفع بیش از حد سبوم را برطرف نماید، با توجه به عملکرد مخمرها و لیپولیز تری گلیسریدهای سبوم، عارضه خارش نیز دیده می شود که این مواد باید بتوانند این خارش را نیز برطرف نمایند؛ و سبب تسهیل تغذیه پیاز مو گردد.
شامپوهای حاوی مواد کاهش دهنده سرعت تمایز سلولی مثل ایکتیول   Ichthyol معرفی یک ماده ضد شوره مدرن در شامپوها و محلول های ضدشوره کلاسیک معمولاً از ترکیبات ضد قارچ مثل کلیمبازول و زینک پریتیون استفاده می شود. زیرا یکی از علت های بروز شوره سر، وجود قارچ ها یا به عبارت دقیق تر مخمرهای گونه مالاسزیا می باشد. مالاسزیا فورفور در گذشته به عنوان مولد اصلی شوره سر محسوب می شد و تحقیقات جدیدتر مشخص کرد که مالاسزیا گلوبوزا و مالاسزیا رستریکتا مولدهای اصلی شوره سر هستند.
اگرچه استفاده از ترکیبات ضد قارچ در مبارزه با شوره سر روش مؤثری است، اما از آنجا که ترکیبات ضد قارچ، همه قارچ ها (اعم از مفید و مضر) را از بین می برند، این روش به گونه دیگری تعادل میکروبی پوست سر را به هم می زند و موجب خارش، سوزش و آلرژی می شود.
برای غلبه بر این مشکل، دانشمندان کمپانی لوکاس مایر کانادا با همکاری شرکت بزرگ IFF ماده مؤثره ای به نام DEFENSCALP را ابداع نمودند که با روش های خلاقانه تر با شوره سر مبارزه می کند.
دیفنس اسکالپ با یک مکانیزم جامع با شوره سر مبارزه می کند. دیفنس اسکالپ را می توان به عنوان جایگزین یا مکمل ترکیبات ضدقارچ کلاسیک در محصولات ضد شوره و همچنین در محصولاتی که برای پوست سر و موی چرب طراحی می شوند به کار برد. همچنین با دیفنس اسکالپ می توان محصولات آرایشی بهداشتی با خاصیت ضدالتهابی مناسب پوست سر حساس تولید کرد.
مشاهده مطلب

پرسش های متداول در مورد شامپو

شامپو متداولترین محصولات مراقبت از مو است. این محصول توسط افراد مختلف بسته به میزان فعالیت روزانه در هنگام استحمام استفاده می شود. پرسش های متداولی در خصوص شامپو وجود دارد. این که آیا می توان هر روز استفاده کرد یا خیر، چند وقت یک بار باید تعویض شود، آسیب دیدن مو در اثر شامپو، ریزش مو در اثر شامپو، رفع ریزش مو با برخی شامپوها، زمان آبکشی، دمای آبکشی از جمله ابهاماتیست که در خصوص شامپو وجود دارد. آیا شامپوی نامناسب باعث ریزش موی سر می شود؟ در این مقاله به تعدادی از این پرسش های متداول پاسخ داده می شود. | در مقاله پرسش های متداول در مورد شامپو از واژه شوره استفاده شده است.
موی من شوره می زند. چه نوع شامپویی می تواند برای رفع این مشکل به من کمک کند؟ شامپوهای ضدشوره با غلظتهای مختلف از ماده ضدمیکروب(ضد قارچ) مطابق با نسخه پزشک (و با دستورالعملی که ارائه می کند) می تواند شوره سر را از بین ببرد.
چرا بعد از شست و شو با شامپو، سر دچار خارش می شود؟ این مشکل، علت های متعددی می تواند داشته باشد. مواد غذایی مصرفی، آب و هوا، ماده یا فراورده دیگری که قبل یا بعد از شست و شو مصرف شده و حتی نوع شامپوی مصرفی می توند نقش داشته باشد. مثلاً ممکن است شامپو برای موهای چرب توصیه شده باشد اما شما روی موهای خشک استفاده کنید. همچنین ممکن است در شست و شو دقت لازم را به کار نگرفته باشید و شامپو یا چرک به صورت رسوب کرده روی پوست سرتان باقی مانده باشد. در درجه اول، روش صحیح شامپو کردن را بیاموزید. اگر مشکل حل نشد، مدتی شامپوی خود را تغییر دهید. اگر باز هم خارش سر ادامه داشت، موارد زیر را امتحان کنید: بررسی کنید آیا به بیماری خاصی مبتلا هستید یا داروی خاصی موجب بروز این عامل شده است. شاید دچار شوره سر هستید یا مقدمات بروز شوره روی سر شما پدید آمده. تردیدی نیست که در مواردی مانند بیماری، شوره، ریزش سر و غیره، نظرات پزشک می تواند بسیار سودمند باشد.
مشاهده مطلب

شامپوی ضدشوره چیست؟

| در مقاله شامپوی ضدشوره چیست؟ از واژه شوره استفاده شده است.
 وقتی شوره سر روی موها یا روی لباس ها دیده می شود، اولین چیزی که به فکر ما می رسد، خرید یک شامپوی ضدشوره برای رفع این مشکل است. وقتی سراغ شامپوهای ضدشوره را می گیریم، متوجه می شویم که هر یک از اطرافیان ما از یک شامپوی خاص نتیجه گرفته اند. خیلی از ماها ترجیح می دهیم روش عاقلانه تر و البته کلاسیک تر را انتخاب کنیم. به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه می کنیم تا برایمان شامپوی ضدشوره تجویز کند.
اما شاید اصلا نیازی به دکتر رفتن نباشد؛ البته اگر به موقع اقدام کنیم. زیرا شوره های سر اگر از ابتدا و در بدو پیدایش با آنها مقابله شود، به راحتی از بین می روند. البته برخی از افراد به علت پرکاری غدد چربی ساز پوست تحت تأثیر هورمون ها، روی پوست سرشان قارچی به نام مالاسزیا رشد می کند و فرد را به بیماری شوره سر مبتلا می نماید. شوره سر در دوران بلوغ به شکل شایعی بروز می کند. شوره ها روی یقه پیراهن و کت های مشکی به صورت پوسته های خشک و در برخی موارد چربی های سفید مایل به زرد خودشان را نشان می دهند. برخی افراد روی ابروها، گوش و حتی بینی شان نیز شوره دیده می شود. راه مقابله با شوره سر چیست؟ کلوتریمازول، کتوکونازول، سلنیوم سولفاید، زینک پریتیون از موادی هستند که در شامپوها، کرم ها و لوسیون های ضدشوره برای مقابله با شوره سر یافت می شوند. البته این مواد پرکاری غدد چربی ساز را برطرف نمی کنند. در واقع اگر مسبب بیماری از بین نرود ممکن است مشکل شوره سر تا پایان عمر با شخص باقی بماند و درمان ها فقط دوره ای و مقطعی خواهد بود. شامپوهای ضدشوره حاوی مواد لایه برداری هستند که لایه شاخی را تراش داده و سلول های مرده را از پوست سر خارج می کنند. این شامپوها همچنین حاوی ترکیبات ضد قارچ، ضدالتهاب هستند. معرفی شامپوهای ضدشوره ایرانی
مشاهده مطلب

مطالعات بالینی چیست؟

مطالعات بالینی یکی از روش های ارزیابی اثربخشی محصولات آرایشی بهداشتی است. انجام این آزمایشات در ایران به کمک آزمایشگاه های درمالب در مرکز تحقیقات پوست و جذام قابل انجام است. | در مقاله مطالعات بالینی چیست؟ از واژه شوره استفاده شده است.
• اندازه گیری میزان شوره ریزی با دستگاه دندروف متر
مشاهده مطلب

تاریخچه کازمتیک و آرایش در مصر باستان

در مصر باستان اقدامات کازمتیکی یا آرایشی بهداشتی نه فقط برای زیبایی بلکه برای تشریفات مذهبی نیز به کار گرفته می شد. | در مقاله تاریخچه کازمتیک و آرایش در مصر باستان از واژه شوره استفاده شده است.
مدل های آرایش و تزئین مو در مصر باستان در مصر باستان از گل و مروارید تاج تزئین و کلاه گیس ساخته می شد. مصریان باستان برای جلوگیری از سفیدی و ریزش مو از روغن کرچک استفاده می کردند. محصولی از شنبلیله داشتند که برای جلوگیری از نازک شدن مو استفاده می شد. انواع وسایل آرایشی مثل شانه ها و سنجاق سر ها در مقبره ها یافت شده است. از حنا برای قرمز کردن رنگ مو استفاده می شد. شوره سر با خمیری که از جوی آسیاب شده و نوعی گندم به دست می آمد درمان می شد.
مشاهده مطلب

اسکراب اسکالپ: مواد و دستگاه های مورد نیاز

اسکراب اسکالپ به مجموعه اقداماتی گفته می شود که هدف آن در درجه اول پاکسازی اصولی و علمی پوست سر است. در درجه دوم انجام درمان های تخصصی برای آن دسته از مشکلات پوست سر که بیماری محسوب نمی شوند و با اقدامات سالنی قابل رفع می باشند. برای انجام این کار نیاز به موادی مثل اسکراب نمکی کف سر، اسکراب شکری کف سر، فلوئید دتاکس، انواع اسیدهای اسکالپ، محصولات درمانی مثل ویال های ضد ریزش مو و ضدشوره ، کربوکسی کف سر و غیره دارد. در این مقاله لیستی از این مواد معرفی می شود | در مقاله اسکراب اسکالپ: مواد و دستگاه های مورد نیاز از واژه شوره استفاده شده است.
 اسکراب اسکالپ چیست؟ اسکراب اسکالپ به مجموعه اقداماتی گفته می شود که هدف آن در درجه اول پاکسازی اصولی و علمی پوست سر است. در درجه دوم انجام درمان های تخصصی برای آن دسته از مشکلات پوست سر که بیماری محسوب نمی شوند و با اقدامات سالنی قابل رفع می باشند. آنالیز کف سر اولین قدم برای اسکراب اسکالپ آنالیز کف سر است. در این مرحله پوست سر باید به دقت بررسی شود تا در درجه اول نوع پوست سر شناسایی شود و ثانیا اگر مشکلی کف سر مشاهده کردیم که برای انجام اسکراب اسکالپ ممنوعیت ایجاد می کند از انجام اسکراب اسکالپ یا بخشی از مراحل آن صرفنظر کنیم. در آموزش اسکراب اسکالپ با مشکلاتی نظیر انواع عفونت های قارچی، میکروبی، ویروسی و انگلی (انگل دمودکس) آشنا می شویم. برای این آنالیز می توان از دستگاه های زیر استفاده کرد شستشوی اولیه قبل از اسکراب قبل از انجام اسکراب اسکالپ باید پوست سر با با شامپوی مخصوص اسکراب اسکالپ بشوییم. این شامپو باید حاوی سورفکتانتهای آنیونی و اسیدسالیسیلیک باشد. برای این منظور، شامپوهای زیر پیشنهاد می شود: اسکراب کف سر در صورتیکه در مرحله آنالیز منعی برای انجام اسکراب اسکالپ مشاهده نشد و بعد از اینکه اطمینان حاصل کردیم که مشتری به مواد اسکراب ما حساسیت ندارد، از محصولات زیر می توانیم برای اسکراب اسکالپ استفاده کنیم. روش صحیح باز کردن مو برای خانم ها و نحوه صحیح اجرای این مرحله در آموزش عملی اسکراب اسکالپ و اسپا اسکالپ توسط آقای احسان حسنانی آموزش داده شده است. دتاکس کف سر هدف از مرحله دتاکس، تکمیل پاکسازی کف سر، رساندن مواد آنتی اکسیدان، زدودن رادیکالهای آزاد و افزایش گردش خون مویرگی است. برای این مرحله مواد زیر پیشنهاد می شود: اسیدتراپی کف سر برای تکمیل پاکسازی کف سر، رفع پوست ها و شوره های سرسخت گاهی نیاز به اسیدتراپی کف سر می باشد. معمولا اسیدها نیاز به آبکشی دارند و قبل از مرحله سشوار کردن انجام می شود. مگر اینکه تولید کننده دستورالعمل دیگری داده باشد.. اسیدهای زیر برای اسکالپ یا کف سر پیشنهاد می شوند: کربوکسی کف سر کربوکسی روشی است که در آن سلولهای پوست با شرایط کم اکسیژن (غنی از دی اکسیدکربن) مواجه می شوند. در این شرایط خونرسانی به پوست افزایش یافته و اکسیژن بیشتری به سلولها می رسد. اخیرا کربوکسی تراپی برای پوست سر هم ابداع شده است. درمان مشکلات کف سر پس از انجام صحیح اسکراب اسکالپ و پاکسازی کف سر، نوبت به انجام درمان تخصصی مشکلات پوست سر است. بسته به اینکه پوست سر چه مشکل یا مشکلاتی دارد، در این مرحله می توان از محصولات مختلفی استفاده کرد که تعدادی از آنها خدمتتان معرفی می شود: سایر دستگاه ها
مشاهده مطلب

واژه «شوره» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


Guanine Pearl Essence: Obtained from scales of fish. Constituent of ribonucleic acid and deoxyribonucleic acid and found in all animal and plant tissues. In shampoo, nail polish, other cosmetics. Alternatives: leguminous plants, synthetic pearl, or aluminum and bronze particles. (peta.org)
Cuticle: The cuticle is the outermost structure of the hair, resembling fish scales packed down up to 12 rows deep. The cuticle is the hair's first defence against all forms of damage that include chemicals, ultra-violet light, styling appliances, styling products etc. A damaged cuticle leaves the hair looking dull and feeling rough, but more importantly, increases the likelihood of extreme damage occurring inside (leading to things such as natural and artificial color fade, split ends and breakage). (thehairstyler.com)

English: mr. wipes ultra wc cleaner, with its new concantrated formula, removes even old and strong lime scale, rust or dirt from the toilet bowl, simultaneously disinfecting its surface. unique bottle neck applicator makes easier cleaning under the rim. it is easy to wash off and does not leave traces or scrapes. it also gives clean, fresh odor and creates a protective barrier over the bowl surface. biodegradable formula does not contain phosphates and chlorine.
 ترجمه به فارسی: توالت شوی قوی Mr. Wipes با فرمولاسیون غلیظ شده جدید، لکه های قدرتمند به جا مانده از آهک، زنگ آهن و آلودگی های کاسه توالت را می زداید و به طور همزمان، سطح آن را ضدعفونی می کند. طراحی جدید اپلیکاتور متصل شده به گردن بطری، دسترسی به زیر حلقه کاسه توالت را آسان می نماید. به راحتی شسته شده و باقی مانده به جا نمی گذارد. ضمن پاکیزگی، رایحه ای طراوت بخش به جای گذارده و لایه ای محافظ روی سطح کاسه توالت تشکیل می دهد. فرمولاسیون این محصول زیست تخریب پذیر بوده و فاقد فسفات و کلر می باشد.

English: Farmasi Pure Herbal All Hair Types Shampoo is for daily use, for all hair types enriched with Arnica Montana, Rosemary extract and Pro-vitamin B5 gently cleanses hair and helps to repair and restore. It regulates natural oil balance and helps to control dandruff. Aloe Vera helps to break down the sebum and dead scalp cells, allows for further hair growth, reduces dandruff. Arnica Montana fortifies hair fibers and provides healthy scalp. This special formula protects hair from frizzes. Pro-vitamin B5 penetrates into the hair and causes long lasting moisture. It nourishes and gives a shine to hair as well as helps to repair damaged hair.
ترجمه به فارسی: شامپو گیاهی پیور هربال فارماسی برای همه انواع مو و استفاده روزانه. غنی شده از آرنیکا مونتانا، عصاره رزماری، پروویتامین B5. این شامپو، مو و پوست سر را با ملایمت پاک نموده و موجب ترمیم و بازسازی آن ها می شود. تعادل طبیعی مواد روغنی پوست سر را تنظیم نموده و شوره سر را کنترل می کند. آلوورا موجب تجزیه سبوم و سلول های مرده پوست سر می شود و موجب رشد مجدد مو می گردد و شوره سر را کاهش می دهد. آرنیکا مونتانا رشته های مو را تقویت نموده و پوست سر را شاداب می سازد. با برخورداری از فرمولاسیون ویژه، وز مو را از بین می برد. پروویتامین B5 به داخل موها نفوذ نموده و موجب افزایش رطوبت ماندگار آن می شود. این شامپو پوست و موی سر را تغذیه نموده و موجب افزایش درخشش و ترمیم آسیب دیدگی های مو می شود.
English: Hairs need sun and breath to be healhty and strong. People who wear hat, cap, helmet or veils all day long can encounter hair loss, split ends, lack of shine, itchy scalp,dandruffŽ and excess sebum problems because air cannot circulate under the veil. Farmasi Bio-Intense Shampoo for Covered Hair, specially developed in Farmasi Laboratories, is formulated with Bio-Intense complex including Laminaria Digitata, Pelvetia Canaliculata, Rosemary and Nettle extracts. This shampoo regulates natural oil balance of the scalp. It refreshes your scalp and prevents dandruff formation. Its special formula smoothes roughness and nourishes your hair, gives your hair volume and natural shine. It also revitalizes your hair while promoting better hair growth.
ترجمه به فارسی: موها برای شادابی و حفظ استحکام خود، نیاز به نور خورشید و قدرت نفس کشیدن دارند. افرادی که کلاه، روسری و یا چادر روی موهایشان استفاده می کنند باید توجه داشته باشند که مویشان در معرض ریزش، موخوره، تیرگی قرار داشته و پوست سرشان در معرض تحریک، شوره و ترشح چربی اضافه است. زیرا هوا نمی تواند به خوبی زیر کلاه، روسری و چادر جریان پیدا کند. شامپو بیو اینتنس فارماسی برای موهای پوشیده شده، اختصاصاٌ در آزمایشگاه های فارماسی طراحی شده و با کمپلکس قدرتمندی حاوی جلبک قهوه ای Laminaria Digitata، جلبک سبز آبی Pelvetia Canaliculata، رزماری و عصاره گزنه فرموله شده است. این شامپو تعادل چربی های طبیعی پوست سر را برقرار نموده و موجب افزایش طراوت و جلوگیری از تشکیل شوره سر می شود. این فرمولاسیون اختصاصی موجب کاهش زبری و تغذیه موها می شود. به موها حجم داده و درخشش طبیعی به مو هدیه می کند. موها را سرزنده نموده و رشد مجدد آن را افزایش می دهد.
English: Hairs need sun and breath to be healhty and strong. People who wear hat, cap, helmet or veils all day long can encounter hair loss, split ends, lack of shine, itchy scalp,dandruffŽ and excess sebum problems because air cannot circulate under the veil. Farmasi Bio-Intense Hair Mask for Covered Hair, specially developed in Farmasi Laboratories, is formulated with Bio-Intense complex including Laminaria Digitata, Pelvetia Canaliculata, Almond oil and Oat extracts. This hair mask revitalizes and repairs your damaged hair while promoting better hair growth. Its special formula smoothes roughness and nourishes your hair at the same time gives your hair volume and natural shine.
ترجمه به فارسی: موها برای شادابی و حفظ استحکام خود، نیاز به نور خورشید و قدرت نفس کشیدن دارند. افرادی که کلاه، روسری و یا چادر روی موهایشان استفاده می کنند باید توجه داشته باشند که مویشان در معرض ریزش، موخوره، تیرگی قرار داشته و پوست سرشان در معرض تحریک و شوره و ترشح چربی اضافه است. زیرا هوا نمی تواند به خوبی زیر کلاه، روسری و چادر جریان پیدا کند. ماسک مو بیو اینتنس فارماسی برای موهای پوشیده شده، اختصاصاٌ در آزمایشگاه های فارماسی طراحی شده و با کمپلکس قدرتمندی حاوی جلبک قهوه ای Laminaria Digitata، جلبک سبز آبی Pelvetia Canaliculata، روغن بادام و عصاره جو دوسر فرموله شده است. این ماسک مو تعادل چربی های طبیعی پوست سر را برقرار نموده و موجب افزایش طراوت و جلوگیری از تشکیل شوره سر می شود. این فرمولاسیون اختصاصی موجب کاهش زبری و تغذیه موها می شود. به موها حجم داده و درخشش طبیعی به مو هدیه می کند. موها را سرزنده نموده و رشد مجدد آن را افزایش می دهد.
English: Because of 12 natural extracts containing in the formula, Farmasi Pure Herbal Intensive Repairing Hair Conditioner, intensely nourishes and provides comprehensive care to the damaged and colored hair. Wheats, oats, almond oil, linseed and ginseng extracts nourish the hair and restore their structure. Velvet flower, black cumin, aloe vera, chamomile, lavender and cotton extracts strenghten and help you to get silky hair every day. The hibiscus extract prevents formation of dandruff. Regular usage of the mask gives a healthy look and natural shine to the hair. Emollient compounds of the mask don't weight the hair and make an easy combing.
ترجمه به فارسی: کاندیشنر ترمیم کننده قوی پیور هربال فارماسی با برخورداری از 12 عصاره گیاهی، موجب تغذیه عمقی و مراقبت از موی آسیب دیده و رنگ شده می گردد. عصاره های گندم، جو دوسر، روغن بادام، عصاره های بذر کتان و جینسنگ موها را تغذیه نموده و ساختار مو را بازسازی می کنند. گل مخملی، رازیانه، آلوورا، بابونه، لاوندر و کتان موها را تقویت نموده و موجب نرمی مو به صورت روزانه می شوند. عصاره چای ترش از تشکیل شوره سر جلوگیری می کند. استفاده دائمی از این ماسک، موجب شادابی موها شده و درخشش طبیعی به مو می بخشد. ترکیبات نرم کننده این ماسک مو موجب افزایش وزن تارهای مو نمی شود و شانه خوری موها را آسان می نماید.
English: Dr. C. Tuna Vitalizing - Anti-Dandruff Shampoo, enriched formula developed with climbazole and nettle offers effective solutions to all hair types against dandruff. It deeply cleans and hydrates the scalp. While nourishing, it helps to control scalp itching and flaking associated with dandruff. In regular use, it reduces the appearance of persistent visible flakes.
ترجمه به فارسی: شامپو ضدشوره دکتر تونا، با فرمولاسیون غنی، حاوی کلیمبازول، راه حلی کارآمد برای رفع شوره بوده و مناسب همه انواع مو می باشد. موجب پاکسازی عمقی مو و رطوبت رسانی پوست سر می شود. همزمان با تغذیه مو و پوست سر به کنترل خارش و پوسته شدن در اثر ایجاد شوره کمک می کند. استفاده دائمی و منظم از این محصول، موجب کاهش پوسته های قابل مشاهده و مقاوم می گردد.

Ciclopirox olamine shampoo
 سیکلوپیرکس اولامین در شامپوهای ضدشوره
cinere og2
 بروشورهای سینره
dandruff causes
 علت های تشکیل شوره سر . در مرحله اول قارچ طبیعی پوست سر، مالاسزیا، سبوم را تجزیه می کند. وقتی سبوم یا چربی طبیعی پوست مصرف شد، اولئیک اسید که محرک است آزاد می شود. در مرحله سوم، پوست سر متورم شده و پوسته پوسته می شود. در مرحله چهارم پوست سر دچار تحریک، خارش، التهاب، سوزش می شود و شما را آزار می دهد.
dandruff og
 شوره ها معمولا روی شانه، ریخته می شوند.
dandruff under microscope
 شوره سر زیر میکروسکوپ
dandruff
 شوره سر وقتی که دیده می شود. شوره سر یا سبوره با پوسته ریزی پوست سر مشخص می شود. پوسته های سفیدرنگ در لابه لای موها دیده می شوند.
j.f.lazartigue brand
 بروشورهای جی اف لازارتیگ
lierac og
 بروشورهای لیراک
mavala2
 بروشورهای ماوالا
piroctone olamin
 کلیمبازول و پیروکتون اولامین برای مبارزه با شوره سر
vichy
 بروشورهای ویشی
kermancosm15
 دکتر محمد بقایی، رئیس انجمن متخصصین شیمی کازمتیک کشورهای خاورمیانه: کنفرانس آسیائی متخصصین شیمی کازمتیک کرمان بهترین فرصت برای تبادل دانش فنی و انتقال تکنولوژی است.
Dr M.Baghaei president of MECSCC،Cosmetic and Hygienic Sciences Technology research center
 منبع: ascsc2017 Telegram channel
ads0085
 شرکت سادات گروپ کازمتیک واردکننده انواع ظروف و مواد اولیه آرایشی بهداشتی، عطر و ادکلن از کشورهای اروپایی، آسیایی با چاپ و سفارش دلخواه شما
S.G.C
 منبع: مجله ایده
ads0086
 شرکت سادات گروپ کازمتیک واردکننده انواع ظروف و مواد اولیه آرایشی بهداشتی، عطر و ادکلن از کشورهای اروپایی، آسیایی با چاپ و سفارش دلخواه شما
S.G.C
 منبع: مجله ایده
ads0110
 محصولات مراقبت از مو - کاتینول ساخت ایتالیا - شرکت اویستر، حاوی لاین محافظتی و تقویت مو، لاین ضدریزش، لاین ضدشوره
Cutinol
 منبع: مجله ایده
pharma49
 بومادران به صورت موضعی به عنوان ضد شوره سر و مرطوب کننده پوست مورد استفاده قرار می گیرد.
 منبع: فارماکوپه گیاهی ایران، چاپ اول اسفند 81
Zinc pyrithione is a coordination complex of zinc
 زینک پیریتیون، کمپلکس کئوردینانسی زینک است و در شامپوهای ضد شوره استفاده می شود.
ato herbal shampoo
 پارسی طب : ویژگی شامپوی خوب چیست؟ یک شامپوی خوب گیاهی با داشتن این ویژگیها نقش بسیار موثری در تسریع روند بهبود مشکلات مو مثل ریزش مو، شوره و خارش سر خواهد داشت ۱- از عصاره های درجه یک و با کیفیت گیاهان دارویی بهره برده باشد ۲- فاقد ترکیبات سرطانزا مثل پارابن و سیلیکون باشد ۳- فاقد ماینوکسیدیل باشد زیرا در بلند مدت موجب ریزش بیشتر موها و عوارض دیگر خواهد شد. ۴- دارای ph مناسب و فاقد مواد حساسیت زای پوست باشد ۵- گیاهان بکار برده شده در عصاره گیری تمیز، درجه یک و سالم باشند. برای اطمینان از وجود گزینه های بالا در یک محصول گیاهی فقط باید تولیدکننده محصول دارای وجدان بیداری باشد زیرا برخی از موارد ذکر شده با هیچ آزمایشی قابل بررسی نخواهند بود.
تقسیم بندی مواد اولیه شامپوها
 وبینار مراقبت از مو شامل آناتومی و فیزیولوژی مو آشنایی با انواع شامپوها شناسایی ترکیبات مهم شامپوها مراقبت از موهای چرب مراقبت از موهای خشک مراقبت از موهای آسیب دیده مراقبت از موهای بلند کاندیشنرها و نرم کننده های مو ماسک های مو روغن درمانی مو رطوبت رسانی به موها روش های تقویت مو ریزش مو و راه های مقابله با آن شوره سر و راه های مقابله با ان


package13 2024
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید