روشن کننده = skin lightener  

روشن کننده = skin lightener

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی
پژوهشگر و مدرس مراقبت از پوست
WhatsApp: 09101971690
لطفا از تماس تلفنی با این شماره خودداری فرمایید. این شماره فقط جهت پیام متنی با واتسپ می باشد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه روشن کننده، Skin Lightener می باشد.

روشن کننده چیست؟


روشن کننده = Skin Lightener
skin lightener = روشن کننده


واژه «روشن کننده» در مقالات سایت احسان حسنانی

ویتامین C چیست؟

ویتامین C به شکل های مختلفی وجود دارد که رایج ترین آن آسکوربیک اسید است. اثر آنتی اکسیدانی ویتامین های سی بسیار معروف است. این ویتامین همچنین در مهار آنزیم تیروزیناز نقش داشته و به همین علت در محصولات روشن کننده نیز کاربرد دارد.
مشاهده مطلب

نقش آنزیم تریپسین در زیبایی پوست

0
 دانه سویا و شیر سویا حاوی ترکیبات روشن کننده پوست هستند کمپانی رک بر اساس این خاصیت، سری محصولات سویا یونیفای را طراحی نمود که با مهار آنزیمهای تریپسین پوستی مانع از انتقال ملانینهای ساخته شده در ملانوسیت به کراتینوسیتها می شود. در اثر استفاده از کرمهای ضدلک سویا یونیفای روز به روز ظاهر پوست یکنواخت تر شده و پس از 8 هفته، لکه های قهوه ای به شکل چشمگیری کاهش می یابد
مشاهده مطلب

نقش آنزیم پنج آلفا ردوکتاز در پوست و مو

آنزیم ها، کاتالیزورها یا کاتالیستهای بیوشیمیایی هستند. تبدیل شدن هورمون تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون نیاز به آنزیمی به نام 5 آلفا ردوکتاز دارد. مهار این آنزیم، مکانیزم اصلی بسیاری از ترکیبات روشن کننده از جمله هیدروکینون است.
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: هایپرپیگمنتاسیون / هیپرپیگمانتاسیون

پیگمانتاسیون می تواند هایپر یا هایپو باشد. هایپرپیگمنتاسیون یا هایپرپیگمنتیشن یکی از عوارض پوستی است که در اثر تجمع غیریکنواخت رنگدانه های ملانین در پوست اتفاق می افتد. این عارضه شایع اما بی ضرر است. از 40 سالگی به بعد از هر 3 خانم یک نفر دچار لکه های پیری می شود و از 50 سال به بالا بیش از 90 درصد خانم ها به هایپرپیگمنتیشن مبتلا می شوند. برای از بین بردن کک و مک، لکه های پیری و هایپرپیگمنتاسیون از لیزر می توان استفاده نمود.
 گاهی به اشتباه، لک های صورت را به بدکاری کبد نسبت می دهند. با کمال احترامی که به تفسیر طب های مختلف داریم اما با وجود اینکه نام دیگر این لکه ها Liver spot یا لکه های کبدی است اما ربطی به بد کار کردن کبد ندارد. از آنجا که این لکه ها، سطحی هستند به درمان با پیلینگ شیمیایی خوب جواب می دهند. هیدروکینون، روشن کننده های غیرهیدروکینونی و حتی ماسک های خانگی ممکن است جواب دهد. اگر اینها جواب نداد می توان از درم ابرژن و نهایتاً کرایوتراپی استفاده کرد.
 درمان موضعی 4 محور عمده دارد که عبارتند از: ·       عامل روشن کننده (هیدروکینون، ترکیبات بجز هیدروکینون)
 بهتر است که یک عامل روشن کننده همیشه وجود داشته باشد سردسته عوامل روشن کننده هیدروکینون است
 ترکیبات ضدلک معمولاً دو دسته هستند: روشن کننده ها و شفاف کننده ها
 سردسته ترکیبات روشن کننده هیدروکینون است و یک لیست دیگر از ترکیباتی که غیرهیدروکینونی هستند
 آزالئیک اسید آزالئیک اسید یکی از درمان های آکنه می باشد و خاصیت کومدولیتیک دارد. آزالئیک اسید روشن کننده نیز هست و با غلظت های 15 و 20 درصد موجود است اثربخشی آن با هیدروکینون 4 درصد مقایسه شده است در ترکیب با دیفرین با احتیاط مصرف شود. در حاملگی قابل مصرف می باشد. موجب تحریک پوستی، لایه برداری و حساسیت می شود.
 ویتامین C ویتامین C اثر احیاکنندگی دارد و شفاف کننده می باشد. توجه کنید که اینجا از لغت روشن کننده استفاده نمی کنیم بلکه از لغت شفاف کننده استفاده می کنیم اثر ضد التهابی ویتامین C به عنوان مکمل است. درمان پزشکی لک ها عبارتست از: روشن کننده، لایه بردار و یک ترکیب مکمل یا تکمیل کننده که می تواند ویتامینC باشد. ویتامین C در غلظت های 5 تا 15 درصد اثر روشن کنندگی دارد. الارو، سِسدرما و مورد، درماسوتیک، آیسیس فارما برندهایی هستند که ویتامین C دارند.
 مواجهه با آفتاب تیرگی این لکه ها را از هر نوعی که باشد تشدید می کند. چرا که ملانین انرژی پرتوهای زیان بار خورشید مانند پرتوهای فرابنفش را جذب می کند تا پوست را در برابر مواجهه بیش از حد محافظت نماید. نتیجه معمول این فرایند تیره شدن پوست است که باعث تیره تر شدن این لکه ها می شود. به همین علت استفاده از ضدآفتاب یک ضرورت محسوب می شود. ضدآفتاب باید وسیع الطیف باشد (یعنی جلوی هر دو نوع پرتو فرابنفش UVA و UVB را بگیرد). یک روز مواجهه بیش از حد در برابر آفتاب، می تواند نتیجه چند ماه درمان را از بین ببرد! اغلب کرمهای نسخه ای که برای روشن کردن پوست به کار برده می شوند حاوی هیدروکینون می باشند. روشن کننده ها با کاهش سرعت تولید ملانین قسمتهای تیره پوست را روشن و کمرنگ نموده و به تدریج آن را به رنگ اولیه اش بر می گرداند. مقدار هیدروکینون در کرم های روشن کننده نسخه ای دو برابر کرم ها روشن کننده بدون نسخه است. کرم های نسخه ای حاوی ترتینوئین و کورتیزون نیز ممکن است برای لکه های شدیدتر استفاده شوند. این کرم ها ممکن است در پوست های حساس ایجاد خارش نمایند. 3 تا 6 ماه طول می کشد تا اثر درمانی آنها دیده شود. امروزه همچنین روشهای درمانی بسیار موثری با استفاده از تکنیک های لیزر در دسترس می باشند. تکنیک های جدید لیزر حتی قادرند بدون ایجاد جای زخم، لکه های پوست را از بین ببرند. البته لازم است قبل از عمل، درمان بر روی یکی از لکه ها به صورت آزمایشی انجام شود چرا که بعضی وقتها نتیجه عمل، لکه ها را حتی بدتر از آنچه که قبلاً بوده می کند.
مشاهده مطلب

آشنایی با لکه های پیری، لکه های خورشیدی

0
 لکه های خورشیدی در هر سنی ممکن است تشکیل شوند. از بین بردن این لکه ها، نیازمند محصولات خارق العاده ای نیست. بلکه فقط به محصولات آرایشی بهداشتی ضد لک حاوی هیدروکینون، نیاسین آمید، اشکال مختلف ویتامین C و عصاره های گیاهی خاصی نیاز است. و هم زمان با آن ها به فراورده های ضدآفتاب نیاز داریم. پشت دست ها و قفسه سینه را فراموش نکنید. توجه داشته باشید، هربار که دست ها را می شویید، ضدآفتاب شسته شده و از بین می رود. آزالئیک اسید، آربوتین و مشتقات آن، Avonoids.php'>فلاوونوئیدها، نیاسین آمیدها و پلی فنل ها، ترکیبات روشن کننده مؤثر می باشند.
مشاهده مطلب

روشن کردن پوست

گرایش به پوست روشن یا تیره در فرهنگ های مختلف فرق می کند. مثلاً خانم های آسیایی دوست دارند پوست روشن داشته باشند اما خانم های اروپایی برنزه بودن برایشان جذاب است. محصولات روشن کننده نه فقط برای روشن کردن پوست بلکه برای از بین بردن لک های پوست استفاده می شوند. هیدروکینون، آربوتین، کوجیک اسید از جمله ترکیبات روشن کننده پوست می باشند.
 گرایش به پوست تیره یا روشن به شکل قابل توجهی در فرهنگهای مختلف متفاوت است. بازار محصولات روشن کننده پوست با نگاهی دقیقتر به بازار محصولات سفید/روشن کننده متوجه می شویم که این محصولات نه فقط برای روشن کردن پوست بلکه برای از بین بردن ناهماهنگی های رنگ پوست (از جمله لکه های پیری ، لکه های بعد از التهاب ، کک و مک و لکه های حاملگی ) نیز استفاده می شود. بازار این محصولات نسبت به اوایل دهه هفتاد رشد قابل توجهی داشته است. بازار جهانی محصولات روشن کننده در سال حدود میلیارد دلار برآورد می شود. ژاپن با اختصاص تا درصد کل محصولات مراقبت از پوست به محصولات روشن کننده بزرگترین بازار را دارد. چین و هند دارای سریعترین رشد بازار در زمینه محصولات روشن کننده می باشند. افزایش جمعیت نژادی در انگلستان و آمریکا باعث شتاب گرفتن رشد تقاضای محصولات روشن کننده در غرب شده است. روشن کننده های پوست محصولاتی چند کاره به شمار می آیند. در غرب از این محصولات برای جلوگیری از پیدایش لکه های پیری و در آسیا برای روشن کردن رنگ پوست استفاده می شود. سفیدکننده در گذشته فقط بر روی پوست صورت استفاده می شد، اما امروزه بر روی کلیه قسمتهای بدن استفاده می گردد. امروزه حتی محصولات سفیدکننده مناسب پوست آقایان نیز درحال طراحی و عرضه به بازار می باشد.
 محصولات آرایشی بهداشتی ضدلک و روشن کننده پوست روشن کردن یا سفیدکردن پوست از گذشته موضوع بحث برانگیزی بوده است. محصولات سفید کننده پوست در گذشته حاوی اجزاء نا ایمنی همچون جیوه و هایدروکوئینون بوده اند که عوارض جانبی خطرناکی دارند. در حال حاضر در بسیاری از کشورها، استفاده از این مواد ممنوع می باشد. سفیدکننده ها را می توان به منظور روشن کردن رنگ کلی پوست یا برای کمرنگ کردن لکه های قهوه ای استفاده نمود. یک سفید کننده ایده آل، محصولی است که اثر روشن/سفید کنندگی اش قوی ، سریع و نسبت به ملانوسیتهای بیش فعال شده گزینشی باشد، تولید ملانین را کاهش داده، عوارض جانبی کوتاه مدت یا درازمدتی نداشته باشد و فرایند ملانین سازی را در یک یا بیش از یک مرحله متوقف نماید. ضدلک و سفیدکننده های کلاسیک: مهارکننده های آنزیم تیروزیناز ضد لک های بر پایه هیدروکینون هیدروکینون یکی از رایج ترین مواد روشن کننده پوست می باشد. معمولاً این ماده در مقادیر - درصد اثرات روشن کنندگی مناسبی از خود نشان می دهد. اثر روشن کنندگی هیدروکینون کند است و پس از چند هفته مصرف این اثرات بروز می کند. فرآورده هایی با مقادیر % و حتی گاه با غلظت های بیشتر نیز در بازار وجود دارد، البته باید در نظر داشت در برخی افراد این درصد بالا ممکن است سبب سرخی و حالت سوختگی پوست شود.
 در مورد فلاونوئیدها بیشتر بدانیم ضد لک های بر پایه کوجیک اسید (kojic acid) کوجیک اسید یک متابولیت قارچی است که از قارچ هایی مثل آسپرژیلوس و پنی سیلیوم استخراج می شود. این ماده به شکل گسترده ای به عنوان یک افزودنی غذایی برای پیشگیری از قهوه ای شدن مواد غذایی و افزایش قرمزی توت فرنگی های نارس و کال، مورد استفاده قرار می گیرد. کوجیک اسید با شلات کردن یون مس سبب مهار آنزیم تیروزیناز می گردد. این مواد در فرآورده های آرایشی برخی کشورها مانند ژاپن کاربرد گسترده ای دارد. اثرات آنتی بیوتیک و محافظتی این ماده به افزایش عمر عمر مفید فراورده های آرایشی بهداشتی کمک می کند. فرآورده های حاوی کوجیک اسید به مدت 1 تا 2 ماه (گاه حتی بیشتر) و با دوز دو بار در روز استفاده می شوند تا اثربخشی مناسب حاصل گردد. متأسفانه این ماده در برخی افراد ایجاد حساسیت های پوستی تماسی ایجاد می کند، به همین علت معمولاً فرآورده 1% آن به انواع 2% ترجیح داده می شود. مشتقاتی از این ماده با نفوذ پوستی بیشتر نیز تحت بررسی هستند. ضدلک و سفیدکننده های مهارکننده انتقال ملانوزوم ها ضدلک های بر پایه نیاسینامید در مورد این ویتامین پیشتر نیز مطالبی ارائه گردید. این ماده اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدان و تنظیم کننده سیستم ایمنی دارد. علاوه بر ویژگی های بیان شده، ثابت شده است که این ماده از انتقال ملانوزوم ها به کراتینوسیت ها، جلوگیری می کند. استفاده از فرآورده موضعی نیاسینامید 5%، دو بار در روز و به مدت 8 هفته و یا فرآورده 3.5% آن همراه با رتینیل پالمیتات، به شکل معنی داری سبب روشن شدن پوست می گردد. باید توجه داشت که این اثرات برگشت پذیر می باشند. ضد لک های بر پایه سویا مردم چین بر این باورند که کارگران شاغل به کار در مراکز فراوری سویا پوست های زیباتری دارند. در کراتینوسیت ها گیرنده ای به نام PAR-2 وجود دارد که با از بین بردن ملانوزوم ها، میزان آن ها را کنترل می کند. شیر سویا و مشتقات آن دارای انواعی از پروتئین است که با تحریک این گیرنده سبب کاهش ملانوزوم ها و اثرات روشن کنندگی می گردد. اثر این مواد در لک زایی پوست به دنبال تابش اشعه ماورای بنفش، به اثبات رسیده است. البته فرآیندهای حرارتی مانند پاستوریزه کردن، سبب تخریب ساختار مواد روشن کننده پوست می گردد.
 عصاره سهاکوهی پپتیدهای روشن کننده پوست ملانوستاتین 5 پپتید سفیدکننده پوست با خاصیت آنتاگونیستی علیه αMSH
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی و محصولات کدلی

کدلی در تاکستان های فرانسه متولد شد. جایی که تفاله های انگور را پس از آبگیری دور می ریختند. اما محققان متوجه شدند این تفاله ها را می توان برای استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی و پلی فنلی موجود در انگور و بکارگیری در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده نمود. 
 ترکیبات پلی فنلی به دست آمده از هسته انگور وینی فرین روشن کننده پوست، برابر موثرتر از ویتامین C
 سرم ضدلک و روشن کننده پوست با نام وینوپرفکت و دیگر محصولات برند آرایشی بهداشتی برند کدلی شامل فلوئید روز و کرم شب، همگی دارای ترکیبی به نام وینی فرین هستند که از شیره درخت مو استخراج می شود. مطابق آزمایشات انجام شده توسط آزمایشگاه های طرف قرارداد این برند وینی فرین (ماده مؤثره اصلی محصولات وینوپرفکت) 62 برابر مؤثرتر از ویتامین C تشخیص داده شده است.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی دوکری

دوکری برند تخصصی محصولات مراقبت از پوست و مو است که در سال 1930 توسط آقای آلبرت دوکری بنیانگذاری شده و پس از عرضه اولین سری از شامپوهای درماتولوژیکی با معرفی کرم ایکتیان، اولین کرم مرطب کننده جهت جبران اثرات خشکی ناشی از درمان های ضد آکنه اکنون بیش از 60 محصول تخصصی جهت مراقبت از پوست و مو ارائه می کند. برند دوکری توسط شرکت ماهتاب کیش عرضه می شود.
 محصولات تخصصی درمان لک، کرم روشن کننده ریچ برای پوست های نرمال و خشک، لژر برای پوست های مختلط و چرب، ضدآفتاب ضد لک با نام ملاسکرین
مشاهده مطلب

کرم چیست؟

کرمها معمولاً امولسیون های آب در روغن هستند. برخلاف لوسیون خیلی رقیق و آبکی نیست اما برعکس روغنها خیلی چرب نیستند.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی سینره طبیعت زنده

سینره، برند ایرانی محصولات آرایشی بهداشتی مراقبت از مو، مراقبت از پوست می باشد. انواع شامپوهای تخصصی و ضد ریزش مو از محصولات این برند می باشند. سینره در سال 93 مختخر به دریافت تقدیر نامه اشتهار به کیفیت از سازمان غذا و داروی ایران گردید. سینره در سال ۸۸ جایگاه برند برتر محصولات را به خود تخصیص داد. از افتخارات این شرکت می توان به دریافت نشان استاندارد بین المللی، کسب عنوان برند برتر و تندیس زرین برند محبوب ایرانی در گروه کرم های آرایشی بهداشتی اشاره نمود.
 از سایت رسمی سینره بازدید کنید محصولات مراقبت از پوست (سینره): کرم های ضد جوش، محصولات مخصوص پوست‌های چرب، محصولات مخصوص پوست‌های معمولی تا خشک، لوسیون‌های پاک‌کننده پوست صورت، محصولات ضد آفتاب، روشن کننده و ضد لک، ماسک‌های پوست صورت، محصولات تخصصی مراقبت از پوست صورت، سرم‌های تخصصی پوست صورت، محصولات مخصوص افراد بالای چهل سال، محصولات مراقبت از بدن
مشاهده مطلب

واژه «روشن کننده» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی



melanocyte
یکی از مکانیسم های محصولات روشن کننده آن است که دریچه های ورود رنگدانه های ملانین از ملانوسیت به کراتینوسیت را مسدود نگه دارند. این کار با مهار آنزیم تریپسین پوستی انجام می شود.
Brightening Purifying Foam NUXE White 125 ml
فوم روشن کننده نوکس وایت در مرحله اول درمان لک یعنی پاک سازی می تواند استفاده شود.


5DVD2
برای دریافت سرفصل ها و اطلاعات بیشتر، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 ارسال فرمایید.
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید